Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita bakterie mogły być z zanieczyszczenia próbki,dobrze że posiew jałowy :-)

Wy już macie wizyty częściej? Ja dalej co 4tyg.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• _polin Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam co 3, zobaczymy jak kolejna.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Iwona92 Koleżanka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie też miałam co 4 tygodnie, a w poniedziałek idę na wizytę to się okaże za ile tygodni będzie następna :-)

km5stgf676mwvjht.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam co 4 i pytałam czy będą częstsze wizyty to powiedział mi gin , że jeśli nie ma nic niepokojącego to częstsze będą dopiero od 36 tyg.

Ja już wszystko popralam i część już po pracowałam, a przed porodem jeszcze raz najwyżej przelece żelazkiem. :-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:37

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty mam co 3 tyg. Kolejna za tydzien.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 11:37

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym pojemnikiem na smieci to moim zdaniem zbedny wydatek. Wystarczy kupic ladny kosz z pokrywka. My po jakims czasie i tak pieluchy wyrzucalismy juz do zwyklego kosza. Najwyzej dodatkowo do woreczka dawalismy by nie smierdzialo.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice bez sensu taki wydatek wg mnie,lepiej czesciej wyrzucac ze zwyklymi smiecmi niż taki gadżet :-)

Dziewczyny a Wy już mialyscie to usg III trymestru? Ze wszystkimi pomiarami,stopniem łożyska,ilością wód itp.? Robią to wasi ginowie czy kierują gdzieś indziej?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) trochę mnie nie było, ale cały czas Was czytam :)

Widze, że większość z Was ma już prawie wszystko kupione i uporządkowane. My jeszcze nie. Trzeba jednak rozłożyć wydatki i dopiero za miesiąc będziemy zamawiać łóżeczko i kupimy pościel, materac. Ale wczoraj kupiłam kolejną butelkę i smoczki :) takie drobne rzeczy powoli skupujemy to gdzies się tam te wydatki tracą na szczęście.

Byłam wczoraj w szkole rodzenia. Miałam spotkanie takie indywidualne, posłuchałam serduszka naszej Małej :) czeka mnie 8 grupowych spotkań co tydzień więc skończymy w 37 tyg :) mam nadzieję że będą to fajne zajęcia. Położna powiedziała że dopiero teraz zaczynamy całe przygotowania i na spokojnie będzie mówiła co kupić czy do szpitala czy do domu żeby nie było tak że już wszystko mam i czekam w domu i się stresuje kiedy się zacznie tylko będę miała zajęcie właśnie tymi przygotowaniami :)

Byliśmy też wczoraj na koncercie. Ale po tyłach i na kocyku więc było fajnie :)

Jestem po wizycie czwartkowej. Kolejna za 4 tyg a potem już co 3. Dalej nie wiem jak będę rodzić. Ale dowiedziałam się od położnej że wcale nie muszę w pozycji ginekologicznej, można nawet na krzesełku do rodzenia i jakoś ochronić te moje biodra. Trochę się pewnie niepotrzebnie zmartwilam bo nasza córka malusia jest. Niecałe 900g ma. Podobno mogła by już być większa. Ale mnie uspokoiła że ja też jestem mała i drobna (sama się urodziłam bardzo malutka), Mąż też niski, więc nie mam się co spodziewać dużego dziecka i nawet dobrze może poród będzie lżejszy :) Położna też stwierdziła że nie ma się co przejmować :) no i zawsze jest możliwość pomyłki w pomiarach.

Nie wiem czy jest coś co bym mogła jeść żeby szybciej albo lepiej rosła w brzuszku? Bo nie oszczedzam się, jem ile chce i kiedy chce, mam na plusie już 6 kg. A może zacznie rosnąć po 30 tyg? Gdzieś wyczytalam że wtedy dzieci zaczynają przybierac intensywnie. Sama już nie wiem. Staram się nie martwić ale wiecie jak to jest...

A jeszcze coś, moja dr na następnej wizycie pomierzy mi kości miednicy czy dam radę normalnie rodzić czy wszystko się dobrze układa.

A prenatalne mam w połowie września :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 11:34

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo ja tak z Leonem nie miałam ,boli mnie @ tak,ze ledwo chodzę jAkby miało mi za chwilewszystko wypaść ...miałyście tak?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witginia widze,ze mamy podobna datę porodu ,moja mała 2tyg temu ważyła 850 gr a u Ciebie jak to wyglada?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada mam takie bóle i zwykle po chwili wylatuje ze mnie dużo uplawow ale były sprawdzane na pasku na wizycie i nie są to wody. Tak się pcha na dół jakby Mała chciała wyjść dosłownie.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada to widzę że nie jestem sama :) w czwartek miała 864g i niby to wychodzi na 2 tyg mniejszą więc u Ciebie bylo raczej prawidłowo :) ale jak zobaczyłam granicę wagi to przekraczamy ta minimalną dość trochę.

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ogólnie brzuszek mam podobno mały. Jak patrzę na różne zdjęcia to mam wrażenie że mam taki "sportowy" brzuch. Jakbym cała ciążę uprawiała sport albo gimnastykę a prawda taka że przesiaduje ile mogę a o ćwiczeniach ani śnie.

• Dada Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia każde dziecko jest inne Leon w tym czasie miał 750gr a Ur sie 4470.....

Wirginia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27+3 moja 1200g troszkę większą od Waszych ;) a jak powiedziałem, ze wielkolud to lekarz, ze mieści się w średniej normie. Patrząc na przyrosty wagi urodzeniowa 3300g ;) także za dwa miesiące będzie wiadomo ;)

Zaczynam obstawiać, ze w sobotę będę rodzić, która to jeszcze nie wiem :D Malej adhd się włącza. Nie wiem czemu akurat sobota, dzien jak godzien ;)

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada jak cie boli jak na @ to wez sobie nospe. Nawet 3 razy dziennie. Magnez dodatkowo tez nie zaszkodzi. Jesli po nospie nie bedzie przechodzic skontaktuj sie z lekarzem. Caly czas Cie boli? Moze przeforsowalas sie trosEczke. Ja mam takie bole i twardnienia jak za duzo porobie lub pochidze. Lekarz mi wlasnie jazal brac nospe przez jakis czas.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszy na pieluszki, tez chcieliśmy ale w koncu mamy taki zwykly z Ikei na przewijak - sa tez pachnące woreczki na pieluchy, ale nie wiem czy to dobre połączenie :-P
    Ja juz mialam USG III trymestru u mojego gina.
    Co do wagi dzidzi to ja juz wole nic nie mówić. 8 wrzesnia mam wizytę i nie mogę sie doczekac, zeby zobaczyc jakie ma tendencje :-)
    Ja miewam takie bole, najczesciej wtedy leżę i jest ok. Również polecam nospe.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ta twoja kolezanka cos sciemnia bo w 7 miesiacu nie ma jeszcze dziecko tak wyksztalconych pluc zeby moglo byc o d razu bez inkubatora bez wzgledu na swoja wage

34bw3e3k9p7xsrt2.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ