Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
no i chyba się ostatnio trochę przeforsowałam, duzo chodziłam po schodach, schylanie, kucanie-wstawanie itd.
mówiła, że przy badaniu byłam tam spuchnięta, że trudno jej było zbadać i kiedy chwilę lezałam na fotelu to mała się odsunęła wyżej.Boję się coraz bardziej, może umówię się, żeby to skontrolowała.
-
Lena krótka piłka powiedz mezowi, żeby szedł i to zrobił bo jak nie to sobie wynajmiesz gościa do takich rzeczy i ci wniesie później, pomaluje i wszystko co trzeba porobi, a on tylko niech płaci. Jestes w trzecim trymestrze i jeszcze nie czas na poród ani pobyt w szpitalu,to mu musisz wytłumaczyć, ze jak się sama za wszystko weźmiesz to cię może odwiedzać na oddziale. Nastrasz go trochę.
-
Ania a miałaś usg szyjki? Zobacz co masz w karcie ciąży w ocenie szyjki. Może nie jest tak źle. Najważniejsze żebyś miała wsparcie, kogoś kto Ci po prostu pomoże. Żebyś wszystkiego sama nie robiła.
Małamama jak mu powiedziałam że tata powiedział że pomaluje to łóżeczko i w ogóle to zaprotestował. Powiedział że to jego działka ale teraz ma bardz mało czasu bo praca. No ja mu właśnie powiedziałam że miał szansę zrobić to w ten weekend bo miał załatwione wolne a jednak wybrał pracę... Obmyśliłam dobry plan a on go zignorował... Takie życie właśnieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 14:23
-
Lena19938 wrote:Ania a miałaś usg szyjki? Zobacz co masz w karcie ciąży w ocenie szyjki. Może nie jest tak źle. Najważniejsze żebyś miała wsparcie, kogoś kto Ci po prostu pomoże. Żebyś wszystkiego sama nie robiła.
usg nie miałam, a w karcie tylko napisane, że skrócona:/Ogólnie to mam przy sobie rodziców i we wszystkim mnie wyręczają, największy problem z córką, bo przyzwyczaiła się, ze jestem w domu od początku ciaży i nie odstępuje mnie na krok, a co chwilę ma jakieś potrzeby-wiadomo.Od jutra jednak nie będę jej nawet odprowadzać do przedszkola tylko babcia się tym zajmie.
-
Ja Wam powiem ja mam nadzieje ,ze urodze szybciej. Moze jestem okropna ale licze na to , ze bedzie to poczatek listopada. Ja juz na prawde nie mam sil. Jest o wiele ciezej niz z synem. Bol bioder ,plecow ,spojenie juz tak nawala ,ze ubierac sie nie da a wstawanie z lozka to kosmos
do tego te cholerne zeby na razie fleczer trzyma ale chyba cos czuje przy innym zebie ehh
Anka ja wierze Ci o czym mowisz z tym uczuciem ,ze maluch doslownie w c.... ja synka wlasnie tak samo czulam bardzo nisko ,chodzenie to byla katorga bo wlasnie klulo mnie tam ,bo maly naciskal mocno w dol. Szyjke mialam cala ciaze miekka ale zamknieta wytrzymala spokojnie do 39 tyg. Bedzie dobrze uszy do goryLena19938 lubi tę wiadomość
-
No dziewczyny to już jest taka sytuacja że rzeczywiście jest ciężko... Fizycznie coraz słabsze jesteśmy. A Wy jeszcze maluchy macie to już w ogóle. Ale musimy to jakoś przetrwać do końca nie mamy wyjścia. Głowa do góry! Musimy jakoś to znieść :-*
-
Dziewczyny orientujecie się czy można rodzić w soczewkach kontaktowych? Ja noszę i powiem szczerze że jestem mega przyzwyczajona do szkieł. Okulary mam ale męczę się w nich. Okuliste jeszcze odwiedzę ale chciałabym wiedzieć czy któraś z Was coś wie na ten temat
-
Oj nie wiem jak to z oczami I soczewkami jest niestety.
Mnie szlag trafi. Jak by było mało synka bierze przeziębienieod rana leje mu się z nosa I psika ehh
zaopatrzyłam Go w syropek witaminowy ,będę czyściła nosek oby gorzej nie było. A ja zapobiegawczo będę brała prenalen saszetki ehh
-
Małamama mi się wydaje że nie ma zagrożenia dla dziecka jeśli chodzi o sprzęt elektroniczny. Wiadomo że ma to jakieś oddziaływanie ale wydaje mi się że niewielkie. To tak jak przesadzają z usg w ciąży... Że niby szkodzi dziecku. Ale to są przecież fale ultradźwiękowe. Tym samym można by było twierdzić że sztuczne oświetlenie też szkodzi bo to też przecież promieniowanie elektromagnetyczne itp itd.
Mi gin tłumaczyła że nie jest to szkodliwe jeśli oczywiście wszystkiego używamy z umiarem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 16:41
małamama lubi tę wiadomość
-
Posti nam położna w ogóle odradzała te bezdotykowe bo mogą być niedokładne... Znowu te pod pachę to dodatkowa trudność ale wiarygodny wynik... Termometry w smoczku też ponoć się nie sprawdzają. Ale może te do ucha będą dobre... Tego nie wiem na ile są wiarygodne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 19:12
-
Posti77 wrote:Czy któraś z mam może polecić konkretny termometr bezdotykowy ? W sensie firma, model.
Ktoś mi kiedyś ten polecał, potem dużo o nim czytałam - opinie ma całkiem dobre no ale zdecydowanie polecić nie mogę, bo nie korzystałam...
http://www.aptekagemini.pl/termometr-omron-gentle-temp-720-1szt.html