X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina to zatrzymywanie wody skonsultuj z lekarzem koniecznie. Mi palce puchna i nie moge zgiac ale tylko rano potem przechodzi.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay jako, że ja z cukrzycą to nie mogę podjadać w nocy - mimo, że budzi mnie głód a wtedy ciężko mi zasnąć - bo to jednak podnosi mi cukry na czczo więc się pilnuję. I muszę się właśnie najeść tak, żeby mi starczyło na całą noc. Na mnie najlepiej działa biała bułka z żółtym serem i warzywami i kakao :)

Picollina czuję dokładnie to samo - tylko u mnie wiąże się to ze wzrostem ciśnienia. Wczoraj już na granicy 138/87.

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez witam nowe mamusie :)

A mi sie syn rozchorował na dobre ;( cała noc w płaczu . Rano ja ból gardła więc już nie uniknione - będę zdychała ;(
    Ale co mój synek cierpi ,płakac mi się chcę :( mega katar gile po pas,coś kaszle nie ładnie ,rozgrzany ehh.Jutro pewnie lekarz a mężowi zapowiedziałam niech bierze na jutro wolne....

Zrobiłam dziś badania na jutrzejszą wizytę krew,mocz,crp,hiv ale pewnie i tak będą zaburzone przez rozwijające się przeziębienie ale kij z tym już.

Powiem Wam ja nic nie mam dla dzidziusia i nie mam sił i ochoty kupować.Mam tyle na głowie ,tak mi żal synka mojego,że nie mam ochoty nawet wejść na te durne allegro mam zapisane strony z rzeczami i zamówić tego.No nie wiem co się ze mną dzieje ale nie chcę mi się tego zamawiać. Torba dalej pusta u rodziców w szafie kwiczy masakra. :( nie cieszy mnie to wszystko wręcz dołuje.Tu ułożenie malucha,tu bolące spojenie ,tu choróbsko syna i ja się rozkładam ,brak miejsca w mieszkaniu jeny ehh

Znowu mam myśli...nie tak miało być miałam oddać się cała synkowi i co? :( będzie walka o nas zazdrość będzie myślał ,że Go nie kocham ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:02

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina myślę, że aphrodita ma rację i powinnaś to chyba zgłosić lekarzowi. Ja też bardzo puchne głownie stopy i dłonie. Obrączki nie nosze już od 4 miesiąca a buty muszę kupować o 3!! Rozmiary większę. Lekarz o te opuchlizny pyta mnie na każdej wizycie, ale u mnie jest lepiej po nocnym odpoczynku i on mówi, że to ok. Ale mam reagować jakby po nocy nie było lepiej-zawsze mi to powtarza.
    Oczuwiście nie chce Cię straszyć ani nic z tych rzeczy, ale zawsze lepiej dmuchać na zimne jak to się mówi :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pierwszy raz po nocy nie zeszła cała opuchlizna z kostek :( ale dotyczy to tylko nóg, ręce na szczęście nic i dalej noszę obrączkę i zaręczynowy na jednym z czego obrączka szeroka i mniejsza. Myślę że w weekend za dużo porobilam bo obsłużylam sobie te moje urodziny sama, tzn z pomocą Męża ale wiadomo kto w kuchni stał :) teraz będę odpoczywać i zobaczę co będzie z nogami.

Lena dziękuję za wspaniałe życzenia!! :*

MłodaDamo współczuję Ci bardzo tej choroby syna.. życzę żebyście to szybko zwalczyli! I żeby wróciła Ci chęć do działania :) może po chorobie dostaniesz powera :)
    A z tą zazdrością może nie będzie tak źle co?

A ja mam kolejny duży worek ubranek dla Małej! Chyba zacznę to sprzedawać bo już mam calutka komodę po brzegi wypełnioną haha :) Mam tego znowu na 2 pralki albo nawet 3, i nie mam pojęcia gdzie to wcisne :D

W nocy raczej nie podjadam a jak się zdarzy to jakiś cukierek czekoladowy albo po prostu coś słodkiego i mam dość. Zawsze kilka kostek czekolady zaspokajalo mój głód i jest tak do teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:11

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirgina, mialam wczesniej pisac a mi wypadlo z glowy. Wszystkiego najlepszego, zdrowia szczescia.

Ja urodziny planowalam robic w najblizsza sobote ale teraz nie wiem. Musze sie wykurowac najpierw.

Wirginia lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny! Jeśli chodzi o obrzęki to ja męczę się z nimi od jakiegoś czasu i są one cały czas. Nawet nie chcą schodzić po nocy, a w każdym razie nie zawsze. Mocz ok, kwas moczowy ok, kreatynine w normie, preeklepsja wykluczona. Ale myślałam żeby zrobić Dopplera. Wczoraj znowu było tak że tylko po prawej stronie coś się działo. Stopa spuchnieta i palce jak parówki. Brzuch boli i te klocia..

MłodaDamo ściskam Cię mocno i chyba rozumiem co przebywasz przynajmniej w jakimś stopniu. Trzeba znaleźć siłę na to wszystko a ona nie przychodzi. Za oknem jesień, my jesteśmy coraz słabsze... Jeszcze tyle spraw na głowie. No ale jakoś to przetrwamy! :-* musimy być silne...

Co do bliźniąt to położna mówiła że jednak bezpieczniej jest urodzić je przez cc. Powiedziała że może nie powinna nam tego mówić ale jej zdaniem tak będzie o niebo bezpieczniej dla dzieci.

Ja kupie normalny termometr.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z nowymi mamusia na forum :-)
    Lanay gratulacje, to już niedługo do planowanego rozpakowania Twoich pociech:-) a skąd imię Elena, czyż byś oglądała pamiętniki wampirow? :-)

Wirginia spełnienia marzeń życzymy :-*

Młoda damo współczuję, dość że taka pogoda, kiepskie samopoczucie to jeszcze choroba, trzymaj się ciepło, oby szybko przeszlo:-)

Picolina na tym etapie ciąży i to teraz jak już nie ma upałów to może lepiej jak najszybciej skonsultować się z lekarzem, jak ta opuchlizna tak dokucza.

Co do podjadania w nocy, w moim wypadku i w dzień co chwila, to ja piję wodę i jem owoce i też tak przeważnie że dwa razy w nocy. Moja kruszynka chyba będzie lubić owoce bo ja je wsysam na potęgę. W piątek czyw sobotę miałam mega zapas a już mi się kończy:-) Do kupienia mi zostało kilka rzeczy, kilka jeszcze mam dostać od szwagierka, także nie jest źle. A torba już spakowana prawie w całości. Mam tylko dylemat w jakiej koszuli rodzić żeby była wygodna, nie za długa i nie za krótka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 10:51

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina. Jeszcze raz o tych obrzekach. Jak mi takie z dnia na dzień się porobiły to lekarka kazała mi zrobić morfologie w tym kwas moczowy, kreatynine i zbadać mocz. Miałam codziennie kontrolować wagę, bo po tygodniu przybrałam 2 kg. Kontrolować ciśnienie i obserwować czy nie ma u mnie czegoś takiego ze mi się obraz rozmazuje, czy głowa nie boli i czy boli w górnej części brzucha.

Tak czy siak trzeba się spotkać z lekarzem.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama nie, nie bardzo nawet wiem co to jest :). Imię wymyślił mąż. Dogadaliśmy się, że każdy wybiera jedno imię więc mój wybór padł na Antoninę a jego na Eleonorę. To wynik chyba pracy...współpracują z jakąś włoską firmą i często rozmawia z jakąś Włoszką właśnie Eleonorą i stwierdził, że tak mu się imię podoba, że chce je nadać córce. Na początku miała być tylko Elena lub Elen, ale potem doszliśmy do wniosku, że "pełne" imię zawsze lepiej "wygada" w dokumentach i potem w dorosłym życiu, a mała będzie miała wybór będzie chciała to będą do niej zwracać się pełnym imieniem a jak nie to po prostu Elena :).

Ja też głównie staram się podjadać owoce albo jakieś jogurty. Na szczęście to podjadanie nie wpływa jakoś strasznie na wagę może przez to, że w dzień tak nie podjadam, ale mimo wszystko jest to męczące. Nie dość, że kilka razy w nocy wstaje na siku to jeszcze do tego kilka razy żeby coś zjeść, często też dokucza zgaga mi w nocy i potem się czuje jak zombie, które w ogóle nie spało ;/

Młodadamo trzymaj się cieplutko :* to pewnie tylko przejściowe. Masz sporo na głowie, do tego jeszcze przyszła jesień i taki zły nastrój może się udzielać przez pogodę no i hormony też robią swoje. A jakby ktoś ci pomógł? Partner? Rodzice? Teściowe? Masz kogoś blisko żebyś mogła poprosić o pomoc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena19938 wrote:
    Picollina. Jeszcze raz o tych obrzekach. Jak mi takie z dnia na dzień się porobiły to lekarka kazała mi zrobić morfologie w tym kwas moczowy, kreatynine i zbadać mocz. Miałam codziennie kontrolować wagę, bo po tygodniu przybrałam 2 kg. Kontrolować ciśnienie i obserwować czy nie ma u mnie czegoś takiego ze mi się obraz rozmazuje, czy głowa nie boli i czy boli w górnej części brzucha.

Tak czy siak trzeba się spotkać z lekarzem.

Jeśli dobrze kojarzę to są właśnie objawy zatrucia ciążowego. Dlatego właśnie na nagle pojawiające się i nie schodzące obrzęki trzeba szybko reagować bo to jest pierwszy sygnał, że może się dziać coś niepokojącego. Mi co prawda lekarz żadnych badań nie zlecał, bo stwierdził,że jeśli po odpoczynku jest mniejsza opuchlizna to nie ma się czym martwić, ale zawsze powtarza żeby tego pilnować. No i jak już pisałam wyżej kontroluje tą opuchliznę na każdej wizycie :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia dziewczyny :*

Ja lubię jesień, Mąż też :) wiadomo lepiej bez deszczu, mam nadzieję że się zalapiemy na jakiś spacerek przy żółtych spadających liściach :)

Lena19938, zxc lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 3 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również dziękuję za miłe przyjęcie :)

Co do porodu, to obawiam się po trosze i sn, i cc. Jednak jest to pierwsza ciąża, więc wszystko nieznane. Zobaczymy co przyniesie los... Lanay, też słyszałam, że bliźnięta to nawet lepiej cc, także głowa do góry ;)

Z tą pracą nie żałuję, może dzięki temu jakoś tak szybko zleciało te 8 miesięcy. Na szczęście ciąża pozwalała mi pracować, ale jeśli Wam lub Maluszkom coś zagrażało lub samopoczucie było okropne, to oczywiście jak najszybciej do odpoczynku! :) Każda ciąża jest inna, nie ma co się porównywać. (PS. Wkurza mnie porównywanie mojego brzucha z brzuchami innych dziewczyn, co popełnia większość ludzkości ;p) Posti77, chyba jednak wszystko z nami w porządku, tak jak i z dziewczynami, które na zwolnieniu są już od dawna ;) Ale Lena19938 ma rację, teraz trzeba się zregenerować i przygotować choćby mentalnie do innego rodzaju wyzwań.

Co do jedzenia, to nigdy nie miałam problemów z nocnym podjadaniem, także i teraz ich nie mam. Ale zauważyłam, że gdy jem coś na krótko przed snem, to budzę się jeszcze bardziej głodna. Może sposobem jest zjeść coś trochę wcześniej, a bardziej treściwie? :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

relg2n0apzfk2ghe.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym posiadaniem już próbowałam wiele rzeczy, ale jestem zdania że nie będę siedzieć głodna i się męczyć bo dzidzi widocznie potrzeba składników odżywczych. W ciąży się głodzić i nie spać po nocach to trochę przesada. A jak posiłek przed snem nawet trochę wcześniej nic nie pomaga to nie mamy wyjścia :-)
    Kilogramy się zrzuci po ciąży:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay właśnie to są objawy tego zatrucia. Przy czym nie wszystkie występują jednocześnie. Dlatego trzeba się obserwować. U mnie te obrzęki są już mniejsze ale przede wszystkim nie mam już tych objawów co miałam. Może to być związane z tym że jednak jesteśmy ciężarówkami i nosimy trochę ze sobą w pakiecie. Przy czym jednorazowe podwyższone ciśnienie nie musi być groźne. Dlatego trzeba je kontrolować raz albo dwa razy dziennie

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay no maz dzis tylko do 14 ,bo tak to robi nadgodziny a jutro wolne wzial. Rodzice ani jedni ani drudzy nie sa w stanie pomoc. Na same badania musialam syna ciagnac do przychodni w taka deszczowe :/ wzielam tez kolezanke to mi pomogla popilnowac na szczescie malego I byla z nim w aucie na czas mojego pobierania krwi. Ahh masakra .

Picolina wspolczuje opuchniecia ale tez radze to skontrolowac wlasnie pod kontem bodajze gestozy? Cisnienie wysokie , puchniecie I bialkomocz to objawy.

Ja mam rteciowy uchowal sie jeszcze za malego wiec go przejelam. Kupila mi tez siostra bezdotykowy microlife ale czy na 100% zadowolona jestem hmmm wlasnie czesto rozne pomiary mial I jak synek byl maly klnelam na niego. Potem jakos dawalam z nim rady. Nie ma to tez jak reka mamy nie wymierzymy dokladnie ale rozpoznamy ,ze cos sie dzieje I odpowiednio zareagujemy.

Podjadanie hmm zdarzalo mi sie isc do lodowki przekasic kinder pingui albo jakies ciastko z blatu skonsumowac hehe ale to raczej rzadko. Na pewno musze przed spaniem zjesc kolacje no I pierwsze co wstsje wc I od razu sniadanie ,bo slaba jak mucha jestem hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 11:50

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 3 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z hashimoto, czy wiecie już co dalej z naszym leczeniem po porodzie? Ja w ciąży mam zwiększoną dawkę Euthoryxu, wizytę mam dopiero po porodzie chyba półtora miesiąca. Naturalnym wydaje mi się, aby po porodzie wrócić do dawki sprzed ciąży, aby nie wpaść w nadczynność. Wiecie coś na ten temat?

dqprj44jms8c8veb.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z Hashimoto ale myślę,że podobnie jak u mnie.Ja mam całkowicie usuniętą tarczycę i też od początku ciąży miałam podwyższoną dawkę Eutyroxu a trzy tyg temu endokrynolog zmniejszył mi dawkę do tej z przed ciąży właśnie z obawy przed wypadnięciem w nadczynność bo TSH było już za niskie.Następną wizytę mam dopiero dwa miesiące po porodzie i na wizytę mam też zrobić poziom TSH i zobaczymy.

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Przepraszam za spam, ale jakbyście szukały kombinezonów dla swoich pociech to zapraszam na moje aukcje:

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-5-10-15-rozmiar-62-i6540105254.html

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-c-a-rozmiar-62-i6540105681.html

pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania! :)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez puchna nogi i dłonie. Nogi na wieczór a dłonie rano jak wstaje nie mogę zginąć palcy. Wyglądają jak nadmuchowe rękawiczki. O pierścionkach nie ma mowy. Pożegnałam się z ni z 5 miesięcy temu.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ