Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też liczę że moja dzidzia chociaz taka do porodu będzie, chociaż nie wiadomo bo jest malutka. Zobaczymy na następnej wizycie ale to dopiero 21.
U mnie w labolatorium kobiety w ciąży bez kolejki są przyjmowane, więc ja tylko mijam mega kolejke z uśmiechem mówię dzień dobry i zajmuje pierwsze miejsce:-) a starsze babcie siedzące w kolejce chce potargacw auchan-ie mnie kasjerka wolała do kasy z pierszenstwem, i w aptece mnie pan przepuścił i w rossmanie też. Także nie jest źle.
Wirginia lubi tę wiadomość
-
U nas w laboratorium pierwszeństwo mają pacjenci ze szpitala, i jest tablica jeśli możesz to ustąp kobietom w ciąży i z dziećmi ale nikt nikomu niestety nie robi miejsca. Zdarzyło mi się już czekać nawet 40 minut. Zawsze stoję już z jedzeniem bo po wyjściu od razu muszę zjeść. I się zawsze zastanawiam co ludzie tam robią tyle czasu bo u mnie pobieranie krwi trwa jakieś 2 minuty a inni siedzą tam wieczność.
-
Eunice spokojnie czwartek już niedługo to lekarz przejrzy wyniki i będziesz wszystko wiedziała. Nie martw się na zapas!
Stres nie jest wskazany :* no i może za duża przerwa w jedzeniu. Myślę że lepiej coś tam częściej skonsumować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 18:24
-
Może mieć, bo w ciąży jak mamy zbyt długie przerwy między posiłkami to organizm sam produkuje dla dzidzi glukozę. Lekarz powie Ci więcej, bo w sumie nie wiem czy Ci dobrze piszę - ja mam wiedzę dla mam z cukrzycą, nie wiem jak to się sprawdza u zdrowych mamusiek
Nie ma co się martwić w badaniach różne dziwne rzeczy wychodzą, ja też ostatnio się martwiłam a wszystko było dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 18:28
-
Witam listopadowe mamusie
. Chcialam dolaczyc do Waszego grona, pozno bo pozno ale w koncu zdecydowalam sie. Czytam Was od jakiegos czasu i ciesze sie ze nie tylko ja mam pewne dolegliwosci i obawy. Nie jestem sama
kataloza, Scorpiolenka, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość
-
W tej chwili u mnie 34+4
. Termin wedlug om 10.11 a wedlug usg 30 pazdziernik-mala podobno jest troszke wieksza jak na ten tydzien.
Ogolnie jestem lezaca, juz 3 miesiac w lozku ze wzgledu na skrocona szyjke. Ale walcze i mam nadzieje ze jeszcze troszke kruszyna posiedzi w brzuszkuJeszcze ze dwa tygodnie i bede usatysfakcjonowana
-
Wirginia, w Rossmannie teraz pomadki, za tydzień cienie i inne do oczu, za dwa podkłady, róże - mamy też muszą mieć czasami chwilę przyjemności hehe.
Z tym ustępowaniem miejsca w kolejce to może faktycznie nie warto się szarpać, ale jakoś w tej ciąży jestem bardziej pobudzona do działania ;p
Cześć Mysza123, wg om masz termin dzień po mnie, Wg ostatniego usg 28.10, także będziemy się łączyć myślami -
Mysza życzę szczęśliwego rozwiązania i oby jak najpóźniej!
To masz szczęście że tak ładnie rośnie
krócej przymusowego leżenia przynajmniej.
Agata dziękija już właśnie dużo na tych promocjach skorzystałam. Zawsze mi było żal wydać na podkład 50 zł więc skusilam się na tych promocjach właśnie
tak samo kupiłam szminkę nude i pachnie jak ciasteczka
będę polować teraz na tusze chyba
może jeszcze ew podkład albo jakiś dobry korektor bo się niedługo przyda po ciężkich nocach
-
Witajcie nowe mamuśki na przedporodowym froncie.
Właśnie się zorientowałam,że nie mam jeszcze siateczkowych majtek poporodowych i nie wiem jakie kupić.Czytałam,że z Canpola rozm.L a nawet XL wypadają małe i są słabo rozciągliwe.Polecacie jakieś konkretne? -
Te promocje w rossmannie to fajna sprawa, ja teraz niestety nie moge sie wybrac. Troche pieniedzy by poszlo a tak to zostanie dla malej
Ja mam majtki z siateczki wlasnie canpola, rozmiar s/m i sa malenkie. Ja ogolnie jestem bardzo drobna wiec dla mnie sa ok choc gdyby byly wieksze to by bylo tez ok
Dziewczyny a jak u Was z wyprawkami ? Macie lozeczka, wozki czy czekacie do konca ?
Pochwalcie sie jakie wozki macie na oku. -
Majtaski też mam Canpol i też rozmiar S/M. Myślę, że dla drobnych dziewczyn są w sam raz.
Wyprawka w miarę skompletowana. Łóżeczko i akcesoria są, ale nie złożone. A wózek mamy Bebetto Luca. Znajomi polecili, bo im się dobrze sprawuje już od lutego. "Na sucho" mi też wydaje się całkiem sensownyLena19938 lubi tę wiadomość
-
Ja mam jakieś majtki z apteki nie pamiętam firmy ale rozmiar M
i nie są to figi tylko poleciła mi te jakby bokserki bo beda lepiej trzymać podpaski, zobaczymy. Jak będzie lipa to Mąż kupi mi inne
przy każdym szpitalu jest apteka więc nie będzie problemu
A wózek stoi zaliczkowany już w sklepieAdamex barletta kupiliśmy
łóżeczko już też stoi a dostanę jeszcze kołyskę do sypialni
jednak wolalam to wszystko stopniowo robić i nawet musieliśmy bo to jednak duze koszta
-
Witamy Mysza, leżenia już coraz mniej to na pewno wytrzymacie
Ja wózek kupiłam 3w1 bd Lupo, zobaczymy jak się będzie sprawował. Resztę też już mam tylko kilka rzeczy zostało dokupić. Łóżeczko i materac się wietrzą, kołyskę mamy taką po mnie tylko odświeżona ale nie będziemy używać.
Co do majtek to ja mam z firmy seni, i są właśnie takie jak bokserki. I rozmarynem duże mi się wydają. -
nick nieaktualnyWitam się wieczorem
Promocje w rossmanie to fajna sprawa. Ja przeważnie obkupuje się jak jest promocja na podkłady i pudry. Mój ulubiony podkład kosztuje 60 zł, ale jest bardzo wydajny i zwykle starcza mi na około 3 miesiące wiec na promocji kupuje dwa w cenie w sumie jednego i mam na pół roku aż do następnej takiej promocji
Co do wyprawki to mam już większość. Łóżeczka stoją już przyszykowana. Ubranka poprane. Wózek jedynie dopiero zamówiony i czekamy na dostawę, ale to zostawiliśmy na koniec bo jednak bliźniacze wózki to spory wydatek ;/
My dziś mieliśmy aktywny dzień. Mąż wziął sobie wolne więc odwiedziliśmy najpierw jedną babcie potem drugą. Potem zachciało mi się chińszczyzny więc pojechaliśmy do centrum do chińskiej restauracji. Pierwszy raz tam byliśmy, ale już czuje, że odchoruje to jedzenie. Jednak trzeba było wybrać sprawdzone miejsce ;/