X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Ja dopiero wstałam ;o Ale muszę przyznać, że się wsyspałam. Oczywiście nie obeszło się bez pobudki przez zgagę w nocy, ale pogryzłam ten gaviscon i do rana miałam spokój. On chyba faktycznie działa cuda :D

Kas słuchaj dziewczyn nie ma się co nakręcać. Nie służy to ani nam ani dzieciom. Hormony nam robią papkę z mózgu dlatego takie sny mamy :P mi się kiedyś np. śniło, że mój brat przerobił babcie na tartę i podał na stół do jedzenia...straszne wiem :P Ale ja nie wierze w żadne zabobony ani sny więc nie doszukuje się znaczeń. Jeszcze by mi tego brakowało-juz bym całkiem osiwiała.
    Dacie wiarę dziewczyny, że ja mam 24 lata i pojawiają sie u mnie siwe włosy? Ostatnio kazałam mężowi wyrywać to się ze mnie nabijał, a sam ma pełno siwków :P

Dziewczyny czy wy chrapiecie w nocy? Ja przed ciążą w ogóle, zawsze to chrapanie męża mnie budziło i musiałam go kilka razy w nocy szturchać żeby przestał, a teraz on biedny nie śpi przeze mnie w nocy, bo w ciąży zaczęłam strasznie chrapać. podobno bo ja tego nie słyszę :P. Tłumacze sobie to ciąża i tym, że może macica już na coś uciska i stad to chrapanie...sama nie wiem. Wiem tylko, że w nocy budzę sie po kilka razy bo łapią mnie takie jakby bezdechy i mam mega wyschnięte gardło. Co może pomoc na chrapanie? Nie chce żeby ten mój biedny mąż się ze mną tak męczył. Myślałam, żeby przenieść się na kanapę do innego pokoju, ale wątpię, że mi pozwoli :)

Przyjemnego dnia wszystkim :) ja się dziś nigdzie nie wybieram bo u nas dziś tylko 4 stopnie brrrrrr i cały dzień deszcz! A ze trochę mam katar i pobolewa gardło to wole się nie doprawić. Odpalę sobie zaraz Top Model na player.pl i się trochę podołuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 11:43

Lena19938, Wirginia lubią tę wiadomość

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka myślę o Tobie... ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • agata.gie Koleżanka

Wysłany: 5 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay, ja mam 26 lat i siwe włosy też co najmniej od dwóch ;p Z tym chrapaniem to słyszałam, że całkowicie normalne w ciąży, choć nie wiem czy sama zaczęłam, bo mój mąż śpi jak zabity.

Z kolei ja jestem bardzo marudna pod koniec tej ciąży. Chodzę i szukam zaczepki ;p Dobrze, że dopiero teraz poszłam na zwolnienie, bo mogłoby wcześniej się to uaktywnić...

relg2n0apzfk2ghe.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay spokojnie z tym chrapaniem ;-) to normalne pod koniec ciąży ;-) mi się zdarzyło kiedyś a tak to od wielu lat zgrzytam zębiskami. To chyba się nazywa bruksizm czy coś. Chrapać nie za bardzo mi się udaje choć się zdarza, ale męża budzi zgrzytanie zębami.

W Szczecinie niby jakieś słońce za oknem ale też wiatr słychać.
    Mąż pisze z deweloperami, był też u doradcy finansowego. Wczoraj byliśmy na osiedlu w którym powstają kolejne etapy. Podoba nam się. Mamy szansę na spory kredyt ale musimy spłacić kredyty które już mamy. Jest parę rozwiązań i narazie się zastanawiamy. Prędzej czy później się uda!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj meza czy jak chrapiesz to nie lezysz wtedy na plecach. Ja wczoraj jak zasypialam to slyszalam chrapanie i sie zastanawialam kto to. Maz w salonie i on raczej rzadko chrapie. W koncu doszlam kto to. Oczywiscie ze ja. Mam zatkany nis i oddycham przez buzie. Przez to tez zasycha mi w gardle. Takze zdarza sie. Musze nawilzacz przyniesc do sypialni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 12:31

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny,nie zamierzam stresowac się tym snem,z rana mialam tylko czarne wizje;-)

U nas też zimno brrr 5stopni,córka w szkole,jutro muszę puscic w końcu pralkę z ubrankami,bo jeszcze nic nie mam:/

Lena19938 lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas tak trzymać! Myśl tylko o swoich skarbach.

Mi też pomógł ten GAVISCON. Obudziłam się o 5 a nie o 1 czy 2 w nocy a to już coś.

Aphrodita jak się czujesz? Już trochę chociaż lepiej?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co się ze mną dzieje. Wstałam i zrobiłam sobie 3 kanapki. Potem zjadłam jeszcze 2 jabłka a teraz jeszcze pochłonęłam pół melona i wypilam pół butelki wody....
    A mała leniwa dzisiaj bardzo.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ta pogoda to chyba sobie zarty robi. W nocy troche pospalam, 3h to juz dla mnie wyczyn. Wypilam z pol litra zimnego mleka na zgage i w koncu usnelam :P. Teraz ciagle mi sie oczy zamykaja, deszcz pada, nic tylko odpoczywac :)

Tez mialam dziwne sny. Bylam na kawie ze znajomymi i Trzymalam moja mala na rekach, byla drobniutka i miala takie dlugie czarne wloski. Kolezanki patrzyly na mnie i z zalem mowily jak mi nie zazdroszcza ze mam dziecko. Bylam na nie zla, wiec wyszlam haha. Glupoty w tej glowie sie rodza normalnie. Hormony szaleja :P

Co do mojej opinii na temat porodu, za tydzien mam wizyte, jesli dotrwam to o wszystko wypytam. Wiadomo, ze jesli lekarz sie uprze to na sile jej do cc nie przekonam i sprobuje sn. Tylko tyle mi pozostalo, ale porozmawiac trzeba. W koncu maluch musi sie jakos wydostac na ten swiat :P

Myslicie ze dotrwacie do terminu czy rozpakujecie sie wczesniej ? Jak przeczucia ?

Lena19938 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza ja myślę że jeszcze po terminie urodze... Najgorsze co może być.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialabym urodzić przed terminem rzecz jasna :-) za 2,3tyg.jak ciąża będzie donoszona stawiam na ruch,piłkę itp.może coś zadziała;-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz lepiej. Kaszel mnie juz tak nie meczy. Katar mam ale to wiadomo ze leczony czy nie 7 dni trwa.

Co do przeczuc to mi sie wydaje ze przed terminem urodze. I mam obawy bo corke urodzilam przed 37 tc i mam lekkiego stresa. Dzisiaj maz mi mowil ze panikuje z wyprawka bo jeszcze mam duzo czasu a robie tak jakbym miala juz zaraz rodzic. Ja juz wole miec wszystko gotowe wczesniej i na spokojnie czekac.
    Brakuje mi pare rzeczy, mysle gdzie to wszystko pochowam. Bo corki ubrania zajmuja cala komode i szafe. Musze posegregowac wszystko i powynosic co niepotrzebne na gore. Posprzedawac troche.
    Mam fajny komplecik do chrztu dla dziewczynki rozm. 68-74 w sam raz na wiosne. Sukienka, kapalusik i futerko.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay ja tez mam 24 lata i już od dawna pojedyncze siwe włosy a teraz to szczególnie widzę bo znowu taaakie odrosty mam. :D

Ja nie chrapie a Mąż strasznie :D czasem właśnie muszę Go budzic bo nie mogę zasnąć.

Tez bym chętnie została w domku.. ach ale trzeba się zebrać i spadać :) oglądałam wczoraj top model i mówię Mężowi buuu ja już nigdy nie będę taka gładka i piękna a on do mnie : a przestań i całusa dostałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 12:58

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku mam przeczucie że urodze wcześniej ale może jednak dam radę do końca skoro taka malusia ta nasza córka :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała w terminie albo ciut wcześniej ;-) 19.11 ładnie wygląda. Ale znając życie to na bank przenoszę te ciążę...

Aphrodita dobrze że już lepiej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:01

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • _polin Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc też o dziwo całkiem dobrze - tylko u mnie co druga jest dobra, więc pewnie dzisiejsza będzie zła :P

Dzisiaj też jestem nienażarta - dobrze, że nie mam w domu dużo słodyczy, bo zjadłabym wszystko. Pogoda totalnie do kitu - nie dość, że leje to jeszcze wieje. Idealny dzień na czytanie książki, więc za nic innego się dzisiaj nie biorę :)
    Dobrze, że zdążyłam sobie uprać kurtkę zimową, bo już w taką będę musiała się odziać - nic innego się na mnie nie zasuwa.

Co do porodu, zastanawiam się ostatnio czy mi czasem ten słynny czop nie odchodzi powoli małymi partiami? Też macie takie zbite galaretki w całkiem sporej ilości? W sobotę będę na ktg to dopytam :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia kochanego ciałka nigdy za wiele... Ja zawsze mam 18 lat, niektórzy myślą że rzeczywiście ;-) tak się składa że wszystkie kobiety w mojej rodzinie wyglądają dużo młodziej niż na to metryka wskazuje. Zawsze wyglądałam bardzo młodo. Idealna cera, drobna postura, jeansy 25. Uwielbiałam dział dziecięcy h&m. W niektóre rzeczy się mieściłam, a ponieważ były świetne to kupowałam.

Teraz jestem Snorlaxem... Z pryszczami na plecach i tłustymi włosami. Ale mordka nadal młoda ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie czop nie odchodzi i lepiej niech sobie tam posiedzi. O ale t
    ty pollin juz zaraz masz donoszona ciaze to moze odchodzic. Taka zbita galaretka to wlasnie moze byc czop.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e89dd78976b83ac5med.png

Tak teraz wyglądam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:14

_polin, małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:46

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ