Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój Nikos też za płytko łapie. Czułam że coś nie tak ale oczywiście laktacyjna do mnie nie dotarła. Po wyciągnięciu sutka ma skośny kształt. Widze jest lepiej jak karmię spod pachy.
Znalazłam fajna stronkę:
http://pediatria.mp.pl/karmienie-piersia/90898,jak-prawidlowo-przystawic-dziecko-do-piersi -
Hej.mialysmy dziś wyjść ze szpitala ale niestety okazało się,ze mój ujemny wynik gbs z 36 tc przy przyjmowaniu do szpitala zrobił się dodatni i jutro zrobią małej badania jak się zaraziła to zostaniemy 7 dni
zantybiotykiem
Proszę o kciukiLena19938 lubi tę wiadomość
-
Ja tez mialam gbs dodatni ale w przypadku cesarki zagrozenie zarazeniem jest male. Tak czy inaczej badali malej crp i czekali ze szczepieniem na wynik czy czasem nie podlapala mimo to. Ale dziwne ze z ujemnego u Ciebie zrobil sie dodatni ...
U mnie z karmieniem tragedia, wyglada na to ze pomimo moich staran pokarm calkiem zaniknie lada chwila i zostanie tylko mm. Do teraz dostawala moje sciagniete raz dziennie i mm. Kp to strasznie trudna sprawa jak dla mnie
Co do czopa to u mnie byly geste pasma sluzu, sporych rozmiarow ale bez krwi. -
Moj Mały odkad jestesmy w domu to zupełnie inne dziecko. Je ładnie,średnio co 3h przez 15-20minut,dużo śpi,dziś pierwsza kąpiel za nami,srednio mu się podobala:/
Dziewczyny,ktore miały w ciąży niedoczynność tarczycy czy Wam też zlecono oznaczenie tsh u dziecka po 3ms?kataloza, zxc lubią tę wiadomość
-
kas50 wrote:Dziewczyny,ktore miały w ciąży niedoczynność tarczycy czy Wam też zlecono oznaczenie tsh u dziecka po 3ms?
Nic takiego nie mam zleconego,ale wyczytałam na wypisie ze szpitala,że pobrano małemu krew na badania przesiewowe w kierunku wrodzonej niedoczynności tarczycy.
Jako,że znaleźliśmy się teraz w szpitalu to wczoraj synek miał pobieraną krew na tsh,ft3 i ft4, wyniki podobno ok.
Może jednak warto oznaczyć to tsh.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 21:24
-
nick nieaktualnyKas- motywujesz !!!! Mam nadzieję, że u nas będzie lepiej.
Cały czas mala ssala cyki na zmiane. 3 razy kupa. Dostala 7 ml mm. Znow kupa. Tak ja gazy męczą. Jutro też pewnie dam jej na wyjście kilka kropel mm. Bo muszę kupić herbatke laktacyjna i pare innych rzeczy dla niej. Ale jest postęp. Jedna. Ale tylko jedna położna nowrodkowa powiedział mi, że dobrze ją karmię. Tylko mm dawkowac. Bo bardzo zaborcza jest. A każdy, ale to kazdy mówił, że mam głodne dziecko.
Ululala się W 1,5.h Ale na cycu tylko. Zobaczyny jak długo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 05:40
kas50 lubi tę wiadomość
-
Poczytałam Was trochę i trzymam kciuki za te co jeszcze zostały i za te co męczą się z kp bo też do nich należę. 2 dni temu zero pokarmu, od wczoraj aż leci po kostkach jak zdejmę stanik. Nie ogarniam tego już, piersi zaczynają też twardniec. A na dodatek zostajemy dzień dłużej bo Mała spadła nam z wagi i dostaje glukozę przez 24h w międzyczasie mam ją co jakieś 3h na karmienie. Ale Ona jest taka malutka i tak mało pije.. tylko że ja widzę że ma dość bo aż ulewa. A oni mi wciskają zenmam dawać jeszcze ale jak skoro ona się napije i ładnie zasypia? Nie mieści jej się więcej po prostu. W domu będę musiała odciągać na pewno. Chyba już Mężowi powiem żeby mi jednak tutaj laktator przywiózł mimo tego że zakazali. No jest tragedia ale myślę że w domu zaczniemy to fajnie ogarniać bo będzie juz Luz. Mimo tego że wychodzę jutro (tak dziecięcy mówił Mężowi) dziś mam badanie ginekologiczne i nie wiem jak wejdę na ten fotel! I ściągają opatrunek już jestem przerażona. Trzymajcie się dziewczyny!
-
Nasza Nadia :* bardzo mało placze, duuuzo śpi, wystarczy troszkę mleczka i ślicznie zasypia.
Waga spadła z 2680 do 2470 i już nas nie chcą wypuścić mam nadzieję że teraz zacznie przybieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 05:58
Neo84, Lena19938, Lanay, Scorpiolenka, aphrodita, kas50, małamama lubią tę wiadomość