X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa powodzenia!!! Dzisiaj będzie nowy dzidziuś ;)

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa jak dobrze :-) trzymam mocno kciuki!!! Dzidziuś nadchodzi! :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa czekamy.....:-)

Ja jutro do szpitala mam się przyjąć.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita czyli tak jak myślałam, jest to normalne chyba zachowanie... Nagle dziecko zdaje sobie sprawę że już samo nie jest i musi trochę powalczyć... Tylko koleżanka niby o tym wie ale ją to przerasta. Nie potrafi tego zignorować. Ale co tu dużo gadać świeżo po porodzie jest...
    Mój mąż jest najstarszym dzieckiem. Rok młodszego brata zaakceptował bo sam bym malutki. Ale kiedy pojawił się trzeci to nie mogli tego przeżyć...
    Myślę że to raczej norma u maluchów, nie wiem czy słusznie.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza ja 19.11 w terminie tylko na ktg... A 26.11 wywołujemy.

kataloza lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam pare dni po porodzie u mamy i moj najmlodszy brat pierwsze co jak przynioslam dzidka to sie obrazil, nie chcial go zobaczyc. Dopiero posiedzial u siebie w pokoju i ciekawosc wygrala. Mysle, ze dobrym pomyslem jest kupienie jakiegos drobnego prezentu dla starszych dzieci.

Dagn_ lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch może trochę z synem to widziałam od razu a z córką to nic się nie opuszczało tylko wszystko nazra poszło

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamówiłam sobie książkę 'Warto karmić piersią i co dalej'. Zobaczymy jak to się będzie rozwijało. Nie jest to coś koniecznego ale chętnie poczytam... Książka napisana przez międzynarodową konsultantkę laktacyjną. Zobaczymy. Tym bardziej że bardzo chciałam żeby autorem była polka. Chętnie poczytam jeszcze przed przyjściem na świat Oli. Do grudnia jeszcze trochę więc zdążę coś poczytać. Jestem pewna że urodzę w grudniu bądź ze dwa dni przed :-) postanowiłam z tego skorzystać... Już mi jest wszystko jedno.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka spokojnie lepiej w terminie niż przed :)

Dziewczyny Położna kazała mi karmić co 2 h i jeszcze dokarmiać tym co odciagne, staraliśmy się kilka godzin wczoraj tak robić i zaczęła nam tak wymiotować :( Mąż aż zbladł że strachu była cała w wymiocinach ja nie wiem co zrobić żeby nabierała wagi nie mogę jej tak wciskać :( później biedna zasnęła i spała aż 5h! Nawet nie dała się wybudzić. Wracam do karmienia co 3h bo sie po prostu boję o Nią :(

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia, Nadia ma maleńki żołądek. To chyba trochę za dużo dla niej... Położna na pewno dobrze radzi ale kurcze nie zawsze trzeba słuchać tak bez wątpliwości. To Ty wiesz najlepiej. Ona jeszcze przybierze na pewno. Jaką ma teraz wagę?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak liczycie czas między karmieniami. Od początku karmienia?

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia jeśli ladnie ssie i połyka przy piersi to nie ma co tak dopajac. Ja tak dopajalam przez dwa dni jak miałam nawał ale Niki był strasznie leniwy przy jedzeniu. Teraz też czasami mu się zdarza i dłużej wisi na cycu.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to Ola ma już ze 3 kg i cieszę się że dobiła do tej wagi. Być może ma więcej. Usg nie jest jakąś wyrocznią. Niech siedzi w brzuszku, jeśli jej tak dobrze. Zobaczymy się w grudniu

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ważyła 2560 i nie wiem czy po tych wymiotach nie straciła :( zaraz będę karmić znowu :) a później muszę jechać ściągnąć supełek z szewkow i do urzędu coś podpisać, mama będzie z Nadia i dostanie butelkę bo nie udało mi się tyle odciągnąć :( ale będzie dobrze, myślę że takie Maluszki też wolniej przybierają bo mają właśnie małe żołądki :)

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mnie wkurzalo z przybieraniem na wadze maluszka to ze babki mialy tabelki ile musi byc i koniec. Jakby kazde dziecko bylo rowne i jak robot zaprogramowany to jest chore po prostu.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka ma juz prawie miesiac a ledwo do 3kg dobija. Je z butli ok 70ml mm a powinna ze dwa razy tyle. Ale co, mam wciskac jak mi dziecko wymiotuje gdy za duzo zje ? Ma malutki zoladek to i mniej pokarmu potrzebuje. I co z tego ze tabelki mowia ze powinno byc inaczej. Kazde dziecko jest inne. Wiec Wirginia sie nie przejmuj, wazne by ogolnie przybierala na wadze i jadla.

Wirginia lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita ja liczę od początku karmienia.

Wirginia dziecko na piersi trzeba karmic na zadanie i pilnowac zeby nie bulo duzych przerw. U nas przybralismy za duzo 300g w tydzień,ale podobno na piersi przekarmic nie mozna,jemy co 2,3h, średnio 9x na dobę.
    Jak za malo przybiera warto zrobić badanie moczu :-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żołądek dziecka ma przecież ograniczenia. Jeśli za dużo zje to z tego żołądka robi się taki lejek i dziecko zaczyna ulewać albo wymiotować. To powinno być takim wyznacznikiem a nie tabelki. Wiem że jestem ostatnią osobą która powinna się na ten temat wypowiadać bo jeszcze nie miałam przyjemności zostać mamą, ale tak mi się wydaje że nie jest to dobre żeby na siłę wciskać pokarm. Bo tabelki mówią że dziecko musi ważyć w tym wieku tyle i tyle a jak jest inaczej to przecież nieważne że każde dziecko inne i inaczej przybiera. Z czasem to się unormuje. No ale ja sie nie znam. Może lepiej żeby się nie wypowiadać ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki problem, ze moje dziecko kazda ilosc wypije, zwymiotuje uleje i dalej je... a ograniczyc ciezko, bo jest krzyk jakby go mordowali. Nie wiem co robic.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama jak się czujesz??? :-*[/QUOTE]

Lenka czujemy się z Nina dobrze, dziękuję za pamięć:-* byłyśmy dziś na ktg ale ten mój śpioch wogole się nie ruszał i musiałam powtórzyć zapis, wylezalam się godzinę. Ale w końcu wstała i jest wszystko dobrze jak na razie. Pojawił się nawet Skórcz na poziomie 80 ale ja poczułam tylko że się napiol brzuszek, lekarz sie dopytywał czy czułam ten skurcz jakoś bardziej.

A Ty jak się czujesz z Ola?? Coś nowego może?:-*

Jak tak czytam o tym karmieniu Waszym dziewczyny, to jestem powoli przerażona.

ex2buay3pdd4m8hy.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ