X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama życzę szczęścia! Oby się rozkręciło noc jeszcze długa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 20:46

małamama lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po 3 cc i nic nie czulam przy podawaniu oxy, chyba ze mi nie dawali. Ale po cc to chyba standard bo pomaga na obkurczanie macicy. Zreszta kobiety skarza sie ze czuja bol przy karmieniu piersią bo wtedy tez obkurcza sie macica, ja nic takiego nie czulam. Ale ja to nawet na ktg jak skurcze sie pisaly to ja czulam jak takie lekkie bole okresowe, a polozne sie dopytywaly czy czuje brzuszek. Widac kazdy inaczej odczuwa ból.
    Co do pepuszka to odpadl nam dopiero w 26 dobie a przemywalam rozcienczonym spirytusem. Myslalam ze juz nigdy nie odpadnie, a czekalam na to zeby wreszcie móc ukladac maluszka na brzuszku.
    Trzymam kciuki za te jeszcze nie rozpakowane, za chwile to oczekiwanie juz bedzie tylko wspomnieniem.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby z tego co wiem to wszystkie które leżały miały i przed i po. A nawet dobrze bo na drugą dobę zaczyna jeździć w jelitach a brak siły do wc iść także wiedzą co robią xD będzie dobrze ja szłam nastawiona pozytywnie i myślę ze to dało mi siłę żeby to wszystko wytrzymać :) no i oczywiście Mąż dziennie przy mnie był w porach odwiedzin. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 20:50

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picollina może tego tak nie czulas :) i dobrze. Ja miałam skurcze 50% i czułam to tylko jako twardnienie brzucha. Ogólnie po cc byłam dzień szybciej bez przeciwbólowych niz inne dziewczyny :) nie było źle juz później.

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej urodziłam Zofię o godz. 15:15 3010 g 54 cm po masazu szyjki bo mialam bóle parte a rozwarcie nawet nie na palec poprostu zero nic a bóle rozrywajace i lekarz rozciagnol blizne na szyjce bo z tyłu nic już nie bylo i w 30 s zrobił mi 7 rozwarcia potem 2 parte i pełne rozwarcie i jeszcze dwa i Zosia na swiecie

Lena19938, małamama, aphrodita, maggda, Scorpiolenka, zxc, Kjopa3, _polin, Wirginia, gama lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    A ja coś czuję, że się tylko na mecze i się skończy cc. :-(
    Już mam gdzieś, oo prostu chce być po i jak najszybciej do domu. Lekarz i położna na nocnej zmianie nie za symoatyczni bym powiedziała. Z resztą bardzo nie chciałam od początku rodzić przy nim. A tu jak na złość może się trafić.

Małamamo już bliżej niż dalej! Też się będę tak męczyć z malutką ale wierzę że dasz radę....
    Mnie taki humor wisielczy dopada, sama nie wiem czemu. Lekarka mówiła że zaczyna czop pomału odpadać ale to tylko takie strzępki. Wczoraj zauważyłam taką galaretkę ale w minimalnych ilościach, czyli nic to nie znaczy. Szyjka dalej niedojrzała. Więc dupa blada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 21:02

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Hej urodziłam Zofię o godz. 15:15 3010 g 54 cm po masazu szyjki bo mialam bóle parte a rozwarcie nawet nie na palec poprostu zero nic a bóle rozrywajace i lekarz rozciagnol blizne na szyjce bo z tyłu nic już nie bylo i w 30 s zrobił mi 7 rozwarcia potem 2 parte i pełne rozwarcie i jeszcze dwa i Zosia na swiecie

Kicia!!!! Gratuluję!!! Szybko poszło! Buziaki dla Was dziewczynki :-*

Małamamo trzymam za Ciebie mocno :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia gratulacje, poszło ekspresowo :)

• aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oxy miałam w kroplowce.
    Mój mąż też był że mna jak brałam pierwszy prysznic zarówno 2 lata temu jak i teraz.

Jak dostawałam oxy to nic nie czułam bo znieczulenie dZialalo za to wymiotowalam.
    Lewatywa przed cc tak a po to chyba sensu nie ma bo i tak nie można jeść. Dopiero na następny dzień płynne jedzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 21:10

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję i bardzo zazdroszczę:*
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i kciuki, może jeszcze jakoś to będzie. :*
    Lenka nie nastawiamy się źle, jak już czop odchodzi to dobry znak u mnie przy baloniku i praktycznie ani śladu śluzu i krwi, żeby się tam cokolwiek działo. Tylko boli jak przy okresie, no trochę bardziej. Grunt to dobre nastawienie, dopuki się jest w domu to łatwo powiedzieć, a jak się jest już w szpitalu samemu i nic nie idzie po naszej myśli to jest trochę gorzej z tym nastawieniem.

Lena19938, kicia 123 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia gratulacje!!! Szybko poszło.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny to jak to w końcu z tym werandowaniem? Dzisiaj była u mnie położną i powiedziała ze w tak piękna pogodę nie ma co werandowac tylko od razu na dwór. i w sumie dziecko ma już tydzień wiec można. Co Wy na to?

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia super,gratulacje :) Ale szybka akcja.

Małamama trzymaj się tam,teraz na Ciebie kolej :)

Posti ,myślę że jak ze wszystkim ile ludzi tyle opinii.
    Ja werandowałam 2 dni i to 3 tyg malucha za radą mojej położnej,ale też myślę że przy takiej pogodzie i temp.ok 10 stopni nie jest to konieczne.Ubrać odpowiednio i na spacer.
    Pierwszego syna nie werandowałam i wychodziłam na spacer jak miał 2 tyg.a był to marzec i nic mu nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 21:36

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamamo niby czop ale w tak maleńkich ilościach że szok.... Szyjka twarda niedojrzała. Eeeeh ;-) będzie grudniowa dziewczyna.
    U Ciebie zobaczysz że pójdzie. Jak nie dziś to jutro :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 10 minut na tarasie. Później 15 minut po podwórku. A następnie już z grubej rury w niedzielę prawie 40 minut. Dzis to samo :)

Dopadł mnie wewnętrzny kryzys. Sutki poranione. Zobaczyłam ile mam rozstepow, której przy dużym brzuchu nie bylo widać. Mala jedna piersia z butli karmię. Przez, co zle śpi i przed zaśnięciem smoczka jej daje. Szybko sama wypluwa.. A rozstępy to mam chyba wszędzie. Brzuch, boli, cycyki, uda. Żebym wielce przytyla, żebym się nie smarowala. A jeszcze wczoraj dostałam cios- przecież Ty możesz cały dzień leżeć.

• radiszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanay wrote:
    Radiszka a ile razy dziennie karmisz mm? Z ciekawości poczytałam o tym enfamil i widzę, ze ilość posiłków przewidziane jest inaczej niż np. zaleca sie na puszce z bebilonu. Trzymasz sie "dawkowania" z puszki czy masz jakiś inny system?

Moja Corcia je co 3-4h w nocy czasem i 5h przerwy sie zdarzy. Przy karmieniu mm wazne jest to zeby bylo te 3h przerwy miedzy posilkami zachowane. Ni oczywuscie nie z zegarkiem w reku ale mniej wiecej. A na porcje zjada tak ok 80ml.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zxc kto tak do Ciebie powiedział? A nieeeee no to jak możesz cały dzień leżeć to w porządku! Niech się zajmuje dzieckiem a Ty leż...! Może zobaczy co to znaczy wychować dziecko.
    Tragedia. Humor musisz mieć dziś taki jak ja.... No ale jestem z Tobą :-*

zxc lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj mam taki humor ze sama ze soba sobie nie radze. Nawet klotnie z mezem zaliczylam :P. Ehh oby jutro byl lepszy dzien.

zxc lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posti77 wrote:
    Ej dziewczyny to jak to w końcu z tym werandowaniem? Dzisiaj była u mnie położną i powiedziała ze w tak piękna pogodę nie ma co werandowac tylko od razu na dwór. i w sumie dziecko ma już tydzień wiec można. Co Wy na to?
    My pierwszy spacer zaliczyliśmy jak dziewczyny miały 1,5 tygodnia. Żadnego werandowania wcześniej nie było, a podczas pierwszego wyjścia było zimno i padał deszcz ze śniegiem tego dnia, ale trzeba było isc wiec poszliśmy i dziewczynom nic nie było. A do teraz zaliczyliśmy juz chyba z 5 spacerów i cały tydzień zamierzamy wychodzić bo ma być fajna pogoda.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:27

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ