X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę Niki będzie mial 2 tyg a pępowina jeszcze całkiem nie zasuszona. Trzyma się mocno. Psikalam octaniseptem i gaxikami że spirytusem. Kazałam mężowi kupić spirytus i tak będę przemywać może coś pomoże.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza,gratuluję :) Spory chłopaczek :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mówiłam nie ma o czym pisać... Ktg w porządku. Jeszcze czekam na badanie ginekologiczne ale nic nowego się nie dowiem.

Małamama jak tam????

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, że skurcze się uspokoiły i już nie są regularne tylko sporadyczne, a byłam pełna nadziei że jednak się rozkręca bez oxy. O 18,30 mam ktg zobaczymy czy się tam coś pisze czy cisza. Mam nadzieję że się rozkręci jeszcze do jutra.

Lena19938 lubi tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie tu są takie pustki że są cztery osoby na oddziale. Dwie na patologi w tym ja jedną po cc i jedna po sn. Reszta wszyscy poszli dziś do domu. Jutro żona kuzyna też do domu.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aphrodita wrote:
    W środę Niki będzie mial 2 tyg a pępowina jeszcze całkiem nie zasuszona. Trzyma się mocno. Psikalam octaniseptem i gaxikami że spirytusem. Kazałam mężowi kupić spirytus i tak będę przemywać może coś pomoże.

U Tosi tez nam sie dlugo pępuszek trzymał prawie 3 tygodnie.Psikałam octaniseptem i niewielki bylo widać efekt. W końcu kupiłam fiolet na bazie spirytusu i odpadl po 3 dniach :) chociaż położna mówiła, ze są rekordowcy, którym pępuszek odpada nawet 2 miesiące

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama nie martw się wszystko będzie ok! Jutro będziesz tulić malutką :-)
    U mojej lekarki w szpitalu strasznie dużo ludzi z tego co wiem.
    Ja w niedziele mam się zgłosić rano. Ku*wa w grudniu urodze jeszcze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 19:05

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie enfamilem premium.
    Przy starszym uzywam trojke i fajnie sie sprawdza wiec teraz Ola tez dostaje takie.
    A z nowosci u nas na tapecie temat chrzciny. 10.12 beda a ja juz chcialabym miec to za soba bo niecierpie takich imprez.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka a ile razy dziennie karmisz mm? Z ciekawości poczytałam o tym enfamil i widzę, ze ilość posiłków przewidziane jest inaczej niż np. zaleca sie na puszce z bebilonu. Trzymasz sie "dawkowania" z puszki czy masz jakiś inny system?

• maggda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena rozumiem ze w szpitalu masz soe zglosic tak? I wtedy wywolywanie?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja bym chciała mieć za sobą poród :'( jestem załamana... Już mi na głowę siada. Bez powodu chce mi się płakać.

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj bylismy na kolejnym spacerku 1,5h cudnie bylo. Tylko maly caly czas chce na raczki spal mi dzisiaj tylko 1,5h na spacerku i pozniej 0,5h i dopiero teraz zasnal... chyba troche malo jak na takiego szkraba.

Dziewczyny rodzace powodzenia

Lena to hormony robia swoje, nie stresuj sie wyjdzie jak bedzie gotowa. Ja mam caly czas przeczucie, ze Cie dopadnie przed planowanym wywolywaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 19:44

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena spokojnie kochana ja doskonale rozumiem twoj humor i zalamanie tym czekaniem... To sa prawdziwe tortury dla przyszlej matki, ale zobacz juz tylko pare dni i bedziesz miala Olke kolo siebie juz prawie meta ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena spokojnie. Do poniedziałku dużo czasu. Jeszcze zdążysz urodzić. Psychika też swoje robi jeśli chodzi o porod. Także wyluzuj. Zrelaksuj się, spedz romantyczny wieczór z mezem. Zobaczysz że jeszcze Ola Cię zaskoczy. Czasami porod zaczyna się niespodziewanie i nic wcześniej na to nie wskazuje.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita ja też się tak bardzo bałam że Nadia stoi z wagą albo nie daj Boże straciła przez te wymioty a tu taka niespodzianka. Urodziła się 2680 a dziś już ma 2730 także elegancko :) zobaczymy ile jutro będzie :) oby tyle albo więcej! Więc myślę że Twoja dziecina też przybiera :)

Ruby oksy właśnie na obkurczanie 2 doby chyba się dostaje. Akurat mi wladowala pigule jak pod prysznic szłam, Mąż musiał mnie umyć bo myślałam że umrę. Aż mi wstyd że widział mnie w takim stanie. Dobrze że go nie było jak krew chlupala. Ach już nie wspominam. Dobrze że jest to za mną. Będzie ciężko się zdecydować na drugie dziecko...

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia, też wywaliłam oczy. Pierwszy raz słyszę o oksy po cc. Szczególnie, że jak się jest po jednym cięciu to jest zakaz podawania oksy przy następnym porodzie. Mam nadzieję, że w moim szpitalu nic takiego nie wymyślą ;)

Spokojnie z tym drugim, do wszystkiego dojdzie się z czasem ;) ja jeszcze 26 miesięcy temu szukałam w Czechach kliniki, w której mogłabym się podwiązać. Taka była trauma po próbach porodu naturalnego.

Ściskam Was mocno, Listopadowe koleżanki :) Powodzenia w porodach i z dzieciaczkami w domach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 19:58

Lena19938 lubi tę wiadomość

• małamama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś czuję, że się tylko na mecze i się skończy cc. :-(
    Już mam gdzieś, oo prostu chce być po i jak najszybciej do domu. Lekarz i położna na nocnej zmianie nie za symoatyczni bym powiedziała. Z resztą bardzo nie chciałam od początku rodzić przy nim. A tu jak na złość może się trafić.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    A ja coś czuję, że się tylko na mecze i się skończy cc. :-(
    Już mam gdzieś, oo prostu chce być po i jak najszybciej do domu. Lekarz i położna na nocnej zmianie nie za symoatyczni bym powiedziała. Z resztą bardzo nie chciałam od początku rodzić przy nim. A tu jak na złość może się trafić.
    małamama na pewno ruszy po oksytocynie i szybko potem pójdzie, musisz jeszcze tylko trochę wytrzymać...trzymam kciuki!

Lena w każdej chwili może ruszyć, nie nastawiaj się tak negatywnie chociaż wiem , że to jest wkurzające bo sama przez to przeszłam :/

Dziewczyny zazdroszczę wam tej pogody, teraz będzie kilka dni taka fajna temp. będzie mogły spacerować i korzystać z ostatnich jesiennych promieni słońca :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzę na wypisie oksytocyne to aż mnie ściska wszędzie. Nie miałam pojęcia że w ogóle coś takiego dostanę! Ale nic mnie nie ominęło, i cewnik i lewatywy. Na szczęście Przeżyłam ale naprawdę byłam już na skraju wytrzymałości..

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia wrote:
    Jak widzę na wypisie oksytocyne to aż mnie ściska wszędzie. Nie miałam pojęcia że w ogóle coś takiego dostanę! Ale nic mnie nie ominęło, i cewnik i lewatywy. Na szczęście Przeżyłam ale naprawdę byłam już na skraju wytrzymałości..
    Wirginia dzięki za pocieszenie :D
    a lewatywa to przed i po cc? bo nie wiem jak jutro rano to będzie...

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ