X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryby u mnie też sporadycznie się spotyka Niny, a mojemu mężowi się bardzo podoba to imię mi z resztą też. Mam nadzieję, że nasza też będzie fajna. :-)
    Dla chłopca to byśmy mieli problem z imieniem, podoba mi się Rynek albo Ignas, Antos i Ksawery ale mojemu m ani jedno. On sobie wymyślił Aron, i mi się nie podoba.
    Relacje możesz mi zdac, jak było bo ciekawa jestem. Po tym baloniku powinnam mieć 3-4 cm rozwarcia, zobaczymy czy coś da. Jak na razie brzuch boli jak przy okresie i Nina mi nim bez przerwy rusza co daje odczucie jakby mi coś ciekło, ale nie.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ruby!!!
    Witam wszystkie dziewczyny, u mnie kiepsko z humorem... Sama nie wiem dlaczego. Śpię jak zabita i czekam. Trzeba jeszcze jedna umowę bardzo ważną podpisać ale się nie kwapią z jej poprawą. A i Oleńka nie spieszy się na świat. Sama już nie wiem chce mi się wyć. To napięcie zabija. Nic nie jest pozamykane. Tyle się działo w ostatnim czasie i nic nie jest dokonczone a człowiek się tylko denerwuje.

Małamamo trzymaj się dzielnie! Jutro już będziesz miała swoją małą w ramionach i szybko zapomnisz o wszystkim :-) :-*

Kiciu jak tam??? Napisz proszę :-)

Ja już sama nie wiem kiedy to będzie.... Wiem że niedługo, ale to napięcie :'( już mnie to wszystko przerasta. Za dużo wrażeń...

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama ja miałam jeszcze zastrzyki ale po tym baloniku to miałam bardzo silne skurcze od popołudnia przez całą noc, rozwarcie małe , dopiero rano o 9 podali mi oxy to ruszyło bardzo szybko...aha no i przed tym jeszcze pęcherz przebili albo tylko upuścili wód...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:54

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia dlatego kurcze wybrałam szpital gdzie nie będzie mi nikt wmawiał że wcześniaka noszę, tutaj przyjmuje mój lekarz. Co prawda jest trochę mniejsza, ale wcześniejsze badania raczej mówią o czymś innym...

Powodzenia dziewczyny. Zazdroszczę Wam naprawdę!!!

Kicia pisz jak najwięcej w miarę możliwości!

Małamama, Nina to przepiękne imię.... Kojarzę je z tym filmem Czarny łabędź i Natalie Portman ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a moja na drugie ma Aleksandra tj. Nina Aleksandra ;)
    No i moja też była przeterminowana żeby było śmiesznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 12:16

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas,my werandowanie zaczęliśmy od 10 min,dziś 20 min a jutro wychodzimy już na krótki spacer,tak mi doradziła położna.

Ja dokarmiam małego Bebiko HA,ale jak skończy miesiąc przechodzimy na zwykłe Bebiko.Narazie dajemy 60 ml po każdym karmieniu z piersi a czasem wystarcza mu sama pierś i mm już nie chce.Tak wychodzi 4-5 dawek mm na dobę i podaję mu jeszcze to co uda mi się ściągnąć.
    W środę wizyta u pediatry to zobaczymy ile udało mu się przybrać na takim karmieniu,ale gołym okiem widać ,że się poprawił i jest o ok.

Mój mały też ulewał,ale teraz jak karmię go butelką to biorę go prawie pionowo,gdzieś w połowie karmienia biorę na odbicie potem dalej butla i znów odbicie i potem jeszcze trzymam go trochę na rękach wyżej nie w poziomie i dopiero odkładam na boczek.Tak jest ok,czasem jeszcze uleje ale niewiele.

Szpitalne dziewczyny powodzenia.Zdawajcie relacje w miarę możliwości. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedzie dobrze, dawajcie znac co u Was :)

Moja Kalinka konczy dzis miesiac. Niesamowite, nawet nie wiem kiedy to zlecialo. Trudno pomyslec ze miesiac temu tak wazna chwila miala miejsce ! Zeby nie bylo kolorowo to mala dzis w nocy przeszla sama siebie. Obudzila sie o 1:00 i koniec ze spaniem. Cala noc marudzila, plakala, tylko jesc wolala. Wisiala mi na rekach a ja juz ze zmeczenia opadalam z sil. Budzilam meza zeby mi pomogl a on zareagowal tak negatywnie, byl nerwowy itp. Az w koncu zaczelam plakac :(. Co z tego ze on idzie rano do pracy, ale to tez jego dziecko, ja "pracuje" cala dobe i nie ma ze boli, musze w nocy wstawac. Mysle ze i on powinien, choc troszke bo sama tak nie pociagne dlugo. Czyzby moj baby blues trwal tak dlugo ? :/

małamama, Lena19938 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:25

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja kiedyś podobna sytuacje miałam, ale na przystanku autobusowym. Siedziała kobieta z dwójka dzieci tez w takim wieku, a ja z brzuchem stałam obok i nic. Potem jak zajechał autobus to te same dzieci omal mnie nie przewróciły przy wsiadaniu do busa wiadomo tylko po to żeby zająć miejsce. Tak wiec ja kobieta ciężarna z wielkim brzuchem bo to było juz pod koniec ciąży stałam z autobusie, a dzieci siedziały sobie wygodnie i obok mama.
    Oczywiście tez nie oczekiwałam jakichś przywilejów niezwykłych, ale myślałam wtedy właśnie o tym w kategorii "jak można tak wychować dziecko". Ja będę chciała i starała sie tak zrobić, żeby moje córy rozumiały takie podstawowe rzeczy jak np. to, ze należy ustąpić miejsce osobie starszej, chorej czy kobiecie w ciąży. Nie tylko ustąpić miejsca, ale przepuścić w kolejce, podać coś, podnieść itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice to będę wypatrywać jak co ;)

Też mi się chce śmiać jak przychodzę do ginekologa i siedzą sobie Panowie wygodnie rozsadzeni w poczekalni gdzie tak na prawdę są miejsca dla ciężarnych-zaraz obok za drzwiami jest poczekalnia druga więc tam spokojnie mogą siedzieć i czekać , ale oni nie - muszą przed samym gabinetem...jak jeszcze ustąpią to pól biedy ale zdarzyło mi się przez dłuższą chwilę stać i czekać aż taki Pan się zorientuje, że to jednak nie jego miejsce...

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Mąż mógł być że mną podczas przygotowań do cc. Jak kroplówki mi podawali, robili ze mną wywiad. A później w mig mnie wzięli na salę i nawet nie zdążyłam się z Nim pożegnać. Czekał aż wyjma Mała :) zawołali Go i pokazali, miał na rękach :) coś do Niego mówili ale był tak oczarowany że nawet nie słyszał :D i już sie nie zobaczyliśmy w ten dzień. Ale jak mnie na salę przywiozly to podały mi tel i już mogłam z Nim pogadać :) mi też oczywiście od razu Nadię pokazali, powiedzieli ile waży i mierzy :) i później jak sie nie mylę po 3 albo 5 h dostałam ją na pierwsze karmienie :) wszystko na leżąco ale same przykladaly dzieciaki. Ogólnie na pooperacyjnej czas jakoś dziwnie płynie, ciągle przysypiasz, karmisz co jakis czas. Chodzą położne i sprawdzają wszystko. Najgorzej na drugi dzień jak masz wstać. Mam wrażenie że powinno się 2 dni leżeć po cc xD do dziś jak wstaje to czuję to w brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 15:48

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza szkoda, ze twój mąż tak zareagowała. Przecież to oczywiste, ze potrzebujesz pomocy.
    Mój mąż tez chodzi do pracy i staram sie w nocy wstawac sama żeby on nie musiał bok wiadomo pracuje i chce żeby był wypoczęty, ale kiedy szlyszy, ze dziewczyny płaczą i nie przestają to zawsze wstaje i kiedy nawet próbuje go wygonić do łóżka to mówi, ze przecież nie będzie spał kiedy mu dzieci płaczą.
    W weekendy w ogóle najczęściej jest tak, ze jak marudzą to on sie nimi w nocy zajmuje a ja śpię bo w tygodniu to ja do nich wstaje i poza tym jestem całymi dniami z nimi sama praktycznie bo codzienne do 17.

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Olkaaa zdaj relacje jak możesz jak u Ciebie??

A u mnie po porodzie tez nie zaciekawie. Leżałam na sali z dziewczynami po cc i one szybciej do siebie doszły niż ja po fizjologicznym z nacięciem...

Faktem jest, że straciłam bardzo dużo krwi i do tego te cięcie krocza... na dupie ledwo siadam chociaż nacięcie jakieś duze nie jest jak tam sobie lusterkiem podgladalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 13:12

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to faktycznie możesz mieć ciężkie chwile :( powinien Ci pomagać mimo wszystko. Jak dobrze że mój Mąż jest w domu.. i tak prawie miesiąc chce być :) on w nocy wstaje przewijać a ja karmię :) chociaż dziś w nocy Nadia spała 6h. Jestem tym zaniepokojona. Jutro mamy wizytę to muszę o tym powiedzieć.

Eunice uważaj tam na siebie! :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena co to za humor? :( Popraw sobie nastrój, wypij kawę, zjedz jakieś dobre ciastko :) wszystko niedługo się poukłada zobaczysz. Jak urodzi się Ola to Mąż Ci wszystko pozałatwia i o nic się nie będziesz martwić :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• picollina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis byliśmy na pierwszym spacerku, dwa dni werandowalam przy otwartym oknie a dzis wyszlam nareszcie na prawdziwy spacer. Maly jutro konczy 4 tyg. Dlugo to trwalo ale najpierw pogoda nie pozwalala a potem ja mialam goraczke przy zapaleniu piersi. Gdyby nie wiatr to wogole byłoby cudnie i wtedy dluzej bym spacerowala a tak to tylko pół godz.
    Ja po cc do tej pory czuje w srodku takie szczypanie po jednej stronie ale tylko kiedy podnosze sie sila miesni brzucha, poza tym rana juz ladnie się zagoila. Z karmieniem wreszcie sie zaczyna normowac, tzn przesypia dluzej, robi 2 godz. Przerwy a kilka 3-4 godz niestety w dzień.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dziewczyny które miały balonik to Was też bez przerwy bolało?? Ja do rana nie wytrzymam normalnie coraz gorzej:-(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś też po pierwszym spacerku,całe 45minut :-)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama ja co prawda nie mam pojęcia co to znaczy ale trzymam kciuki mocno! Trzymaj się dzielnie tam... Teraz się Wami przejmuję - Tobą i Kicią jak sobie radę dajecie... Ten cewnik ma za zadanie zrobić rozwarcie szyjki. Może tak być ze będzie bolało. Potem ponoć sam odpada i to może być szybciej niż do rana.

Trzymaj się tam :-* jestem z Tobą :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 14:15

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spacer zaliczyłam z mężem i to całe 1,5 h! Z tym brzusiem nie było tak źle :-) naprawdę dałam radę :-) tylko pachwiny odmawiają posłuszeństwa ;-)
    Zaraz się zbieramy na ktg z Olcią.

Małamama zapytaj może położną czy to tak ma być z tym cewnikiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 14:14

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ