X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • małamama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryby u mnie też sporadycznie się spotyka Niny, a mojemu mężowi się bardzo podoba to imię mi z resztą też. Mam nadzieję, że nasza też będzie fajna. :-)
    Dla chłopca to byśmy mieli problem z imieniem, podoba mi się Rynek albo Ignas, Antos i Ksawery ale mojemu m ani jedno. On sobie wymyślił Aron, i mi się nie podoba.
    Relacje możesz mi zdac, jak było bo ciekawa jestem. Po tym baloniku powinnam mieć 3-4 cm rozwarcia, zobaczymy czy coś da. Jak na razie brzuch boli jak przy okresie i Nina mi nim bez przerwy rusza co daje odczucie jakby mi coś ciekło, ale nie.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ruby!!!
    Witam wszystkie dziewczyny, u mnie kiepsko z humorem... Sama nie wiem dlaczego. Śpię jak zabita i czekam. Trzeba jeszcze jedna umowę bardzo ważną podpisać ale się nie kwapią z jej poprawą. A i Oleńka nie spieszy się na świat. Sama już nie wiem chce mi się wyć. To napięcie zabija. Nic nie jest pozamykane. Tyle się działo w ostatnim czasie i nic nie jest dokonczone a człowiek się tylko denerwuje.

Małamamo trzymaj się dzielnie! Jutro już będziesz miała swoją małą w ramionach i szybko zapomnisz o wszystkim :-) :-*

Kiciu jak tam??? Napisz proszę :-)

Ja już sama nie wiem kiedy to będzie.... Wiem że niedługo, ale to napięcie :'( już mnie to wszystko przerasta. Za dużo wrażeń...

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama ja miałam jeszcze zastrzyki ale po tym baloniku to miałam bardzo silne skurcze od popołudnia przez całą noc, rozwarcie małe , dopiero rano o 9 podali mi oxy to ruszyło bardzo szybko...aha no i przed tym jeszcze pęcherz przebili albo tylko upuścili wód...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 11:54

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia dlatego kurcze wybrałam szpital gdzie nie będzie mi nikt wmawiał że wcześniaka noszę, tutaj przyjmuje mój lekarz. Co prawda jest trochę mniejsza, ale wcześniejsze badania raczej mówią o czymś innym...

Powodzenia dziewczyny. Zazdroszczę Wam naprawdę!!!

Kicia pisz jak najwięcej w miarę możliwości!

Małamama, Nina to przepiękne imię.... Kojarzę je z tym filmem Czarny łabędź i Natalie Portman ;-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena a moja na drugie ma Aleksandra tj. Nina Aleksandra ;)
    No i moja też była przeterminowana żeby było śmiesznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 12:16

Lena19938 lubi tę wiadomość

• Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas,my werandowanie zaczęliśmy od 10 min,dziś 20 min a jutro wychodzimy już na krótki spacer,tak mi doradziła położna.

Ja dokarmiam małego Bebiko HA,ale jak skończy miesiąc przechodzimy na zwykłe Bebiko.Narazie dajemy 60 ml po każdym karmieniu z piersi a czasem wystarcza mu sama pierś i mm już nie chce.Tak wychodzi 4-5 dawek mm na dobę i podaję mu jeszcze to co uda mi się ściągnąć.
    W środę wizyta u pediatry to zobaczymy ile udało mu się przybrać na takim karmieniu,ale gołym okiem widać ,że się poprawił i jest o ok.

Mój mały też ulewał,ale teraz jak karmię go butelką to biorę go prawie pionowo,gdzieś w połowie karmienia biorę na odbicie potem dalej butla i znów odbicie i potem jeszcze trzymam go trochę na rękach wyżej nie w poziomie i dopiero odkładam na boczek.Tak jest ok,czasem jeszcze uleje ale niewiele.

Szpitalne dziewczyny powodzenia.Zdawajcie relacje w miarę możliwości. :)

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedzie dobrze, dawajcie znac co u Was :)

Moja Kalinka konczy dzis miesiac. Niesamowite, nawet nie wiem kiedy to zlecialo. Trudno pomyslec ze miesiac temu tak wazna chwila miala miejsce ! Zeby nie bylo kolorowo to mala dzis w nocy przeszla sama siebie. Obudzila sie o 1:00 i koniec ze spaniem. Cala noc marudzila, plakala, tylko jesc wolala. Wisiala mi na rekach a ja juz ze zmeczenia opadalam z sil. Budzilam meza zeby mi pomogl a on zareagowal tak negatywnie, byl nerwowy itp. Az w koncu zaczelam plakac :(. Co z tego ze on idzie rano do pracy, ale to tez jego dziecko, ja "pracuje" cala dobe i nie ma ze boli, musze w nocy wstawac. Mysle ze i on powinien, choc troszke bo sama tak nie pociagne dlugo. Czyzby moj baby blues trwal tak dlugo ? :/

małamama, Lena19938 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:25

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja kiedyś podobna sytuacje miałam, ale na przystanku autobusowym. Siedziała kobieta z dwójka dzieci tez w takim wieku, a ja z brzuchem stałam obok i nic. Potem jak zajechał autobus to te same dzieci omal mnie nie przewróciły przy wsiadaniu do busa wiadomo tylko po to żeby zająć miejsce. Tak wiec ja kobieta ciężarna z wielkim brzuchem bo to było juz pod koniec ciąży stałam z autobusie, a dzieci siedziały sobie wygodnie i obok mama.
    Oczywiście tez nie oczekiwałam jakichś przywilejów niezwykłych, ale myślałam wtedy właśnie o tym w kategorii "jak można tak wychować dziecko". Ja będę chciała i starała sie tak zrobić, żeby moje córy rozumiały takie podstawowe rzeczy jak np. to, ze należy ustąpić miejsce osobie starszej, chorej czy kobiecie w ciąży. Nie tylko ustąpić miejsca, ale przepuścić w kolejce, podać coś, podnieść itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice to będę wypatrywać jak co ;)

Też mi się chce śmiać jak przychodzę do ginekologa i siedzą sobie Panowie wygodnie rozsadzeni w poczekalni gdzie tak na prawdę są miejsca dla ciężarnych-zaraz obok za drzwiami jest poczekalnia druga więc tam spokojnie mogą siedzieć i czekać , ale oni nie - muszą przed samym gabinetem...jak jeszcze ustąpią to pól biedy ale zdarzyło mi się przez dłuższą chwilę stać i czekać aż taki Pan się zorientuje, że to jednak nie jego miejsce...

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby Mąż mógł być że mną podczas przygotowań do cc. Jak kroplówki mi podawali, robili ze mną wywiad. A później w mig mnie wzięli na salę i nawet nie zdążyłam się z Nim pożegnać. Czekał aż wyjma Mała :) zawołali Go i pokazali, miał na rękach :) coś do Niego mówili ale był tak oczarowany że nawet nie słyszał :D i już sie nie zobaczyliśmy w ten dzień. Ale jak mnie na salę przywiozly to podały mi tel i już mogłam z Nim pogadać :) mi też oczywiście od razu Nadię pokazali, powiedzieli ile waży i mierzy :) i później jak sie nie mylę po 3 albo 5 h dostałam ją na pierwsze karmienie :) wszystko na leżąco ale same przykladaly dzieciaki. Ogólnie na pooperacyjnej czas jakoś dziwnie płynie, ciągle przysypiasz, karmisz co jakis czas. Chodzą położne i sprawdzają wszystko. Najgorzej na drugi dzień jak masz wstać. Mam wrażenie że powinno się 2 dni leżeć po cc xD do dziś jak wstaje to czuję to w brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 15:48

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza szkoda, ze twój mąż tak zareagowała. Przecież to oczywiste, ze potrzebujesz pomocy.
    Mój mąż tez chodzi do pracy i staram sie w nocy wstawac sama żeby on nie musiał bok wiadomo pracuje i chce żeby był wypoczęty, ale kiedy szlyszy, ze dziewczyny płaczą i nie przestają to zawsze wstaje i kiedy nawet próbuje go wygonić do łóżka to mówi, ze przecież nie będzie spał kiedy mu dzieci płaczą.
    W weekendy w ogóle najczęściej jest tak, ze jak marudzą to on sie nimi w nocy zajmuje a ja śpię bo w tygodniu to ja do nich wstaje i poza tym jestem całymi dniami z nimi sama praktycznie bo codzienne do 17.

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quote:
    Olkaaa zdaj relacje jak możesz jak u Ciebie??

A u mnie po porodzie tez nie zaciekawie. Leżałam na sali z dziewczynami po cc i one szybciej do siebie doszły niż ja po fizjologicznym z nacięciem...

Faktem jest, że straciłam bardzo dużo krwi i do tego te cięcie krocza... na dupie ledwo siadam chociaż nacięcie jakieś duze nie jest jak tam sobie lusterkiem podgladalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 13:12

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to faktycznie możesz mieć ciężkie chwile :( powinien Ci pomagać mimo wszystko. Jak dobrze że mój Mąż jest w domu.. i tak prawie miesiąc chce być :) on w nocy wstaje przewijać a ja karmię :) chociaż dziś w nocy Nadia spała 6h. Jestem tym zaniepokojona. Jutro mamy wizytę to muszę o tym powiedzieć.

Eunice uważaj tam na siebie! :)

• Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena co to za humor? :( Popraw sobie nastrój, wypij kawę, zjedz jakieś dobre ciastko :) wszystko niedługo się poukłada zobaczysz. Jak urodzi się Ola to Mąż Ci wszystko pozałatwia i o nic się nie będziesz martwić :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

• picollina Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis byliśmy na pierwszym spacerku, dwa dni werandowalam przy otwartym oknie a dzis wyszlam nareszcie na prawdziwy spacer. Maly jutro konczy 4 tyg. Dlugo to trwalo ale najpierw pogoda nie pozwalala a potem ja mialam goraczke przy zapaleniu piersi. Gdyby nie wiatr to wogole byłoby cudnie i wtedy dluzej bym spacerowala a tak to tylko pół godz.
    Ja po cc do tej pory czuje w srodku takie szczypanie po jednej stronie ale tylko kiedy podnosze sie sila miesni brzucha, poza tym rana juz ladnie się zagoila. Z karmieniem wreszcie sie zaczyna normowac, tzn przesypia dluzej, robi 2 godz. Przerwy a kilka 3-4 godz niestety w dzień.

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dziewczyny które miały balonik to Was też bez przerwy bolało?? Ja do rana nie wytrzymam normalnie coraz gorzej:-(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś też po pierwszym spacerku,całe 45minut :-)

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama ja co prawda nie mam pojęcia co to znaczy ale trzymam kciuki mocno! Trzymaj się dzielnie tam... Teraz się Wami przejmuję - Tobą i Kicią jak sobie radę dajecie... Ten cewnik ma za zadanie zrobić rozwarcie szyjki. Może tak być ze będzie bolało. Potem ponoć sam odpada i to może być szybciej niż do rana.

Trzymaj się tam :-* jestem z Tobą :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 14:15

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spacer zaliczyłam z mężem i to całe 1,5 h! Z tym brzusiem nie było tak źle :-) naprawdę dałam radę :-) tylko pachwiny odmawiają posłuszeństwa ;-)
    Zaraz się zbieramy na ktg z Olcią.

Małamama zapytaj może położną czy to tak ma być z tym cewnikiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 14:14

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ