X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny a najbardziej dobija kiedy teściowa gada po co kupowaliśmy mieszkanie.... :-( to aż smutne jest bo na pewno będzie bardzo ciężko, ale nie chcieliśmy wynajmować całe życie u kogoś. Mieszkamy tu gdzie jest praca i możliwość rozwoju. Mój mąż w tydzień znalazł tutaj pracę. Teraz znalazł jeszcze dodatkową i naprawdę nie jest tak źle. A my wynajmujemy kawalerkę za ciężkie pieniądze. Mieszkanie to coś o czym marzyliśmy. Wiele razy próbowaliśmy i nigdy się nie udawało. Mąż chce pracować w zawodzie. Po to skończył studia, po to ciężko pracował.
    Nienawidzę kiedy mówi że głupio zrobiliśmy że ona by tego nie zrobiła itp itd... Eh :-( jest ciężko a przez takie gadanie jest jeszcze gorzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 22:56

Wirginia lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwa szczęścia są przy mnie. Jedno szczęście słodko kręci się jeszcze w moim brzuszku i majstruje przy szyjce aż boli, a drugie szczęście pije herbatę i pisze coś na komputerze. Myślałam że wróci później a tu nie jest tak źle :-) a ja mam zgagę straszliwą...
    Już niedługo!!! :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz to jeszcze spedzisz trochę czasu z Mężem :) mój właśnie przewija Małą :) Chciałabym Go mieć zawsze obok siebie ale wiadomo ktoś musi pracować :)

Bardzo dobrze zrobiliście z mieszkaniem. Nikogo nie słuchaj. Macie swoje i własne i nikt nie wejdzie Wam na głowę i nie bedzie patrzył czy masz porządek, obiad ugotowany itd. Najważniejsze że jesteście szczęśliwi!! :)

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 16:47

Lena19938, Wirginia, Dagn_, Lanay lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice myślę że to już niedługo...

A co do tych tekstów to każdy nagle chce być bardzo potrzebny i dawać rady. Wkur*ia mnie takie gadanie. Naprawdę można ciężarną albo kobietę w połogu doprowadzić do płaczu.... Ja miałam parę razy takie sytuacje gdzie wytyka się każdy błąd. I co robiłam wtedy? Z tej bezsilności, rozpaczy i beznadzoejności chowałam się przed ludźmi. A jeszcze potem złota rada nie denerwuj się bo szkodzisz dziecku! Ja wiem ze to są emocje że to my się denerwujemy, ale kiedy ktoś prowokuje a potem jeszcze każe Ci się ogarnąć to po prostu jakaś pomyłka!
    Żebym tylko miała siłę to znieść.

Eunice nie przejmuj się teraz tym że masz taki a nie inny nastrój. Jesteś przed porodem. To jego zwiastun. Trzymam kciuki mocno bo to u Ciebie już naprawdę kwestia czasu.

Miejmy nadzieję że żadnej z nas nie dopadnie depresja poporodowa. Nie jest ona niechęcią do dziecka ale strachem o dziecko. Kobieta od tego ucieka. W szpitalu spotkałam kobietę z depresją poporodową i pytałam na czym to polega. Powiedziała że ona bardzo kocha swoje dziecko ale nie jest w stanie się nim zajmować.
    Psychoza poporodowa to coś okropnego :-( tego się chyba nie da opisać.

Baby Blues to nic innego jak hormony. Trwa co najwyżej 6 tygodni.
    Szkoda tylko że nasi bliscy nie rozumieją co się z nami dzieje podczas ciąży i połogu... Ta nieswiadomość niestety tylko nam szkodzi.....

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny dzielnie!!! Trzymam kciuki za Was wszystkie :-* liczę że będziecie zdawać relacje jeśli będzie taka możliwość :-*
    Buziaki kochane!

maggda, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2023, 22:43

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie wisielczy humor od rana. Dziś kolejne ktg i znowu czekanie. Dziewczyny zdać relacje dziś bo się też Wami denerwuje!

kicia 123 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już na nogach, mąż śpi godzinie a ja się szykuje powoli. Noc tragiczna, coś tam spałam ale zasnąć było ciężko za każdym razem i głowa mnie już boli z tego wszystkiego. Mam nadzieję że jakoś to pójdzie dziś.

Lena19938, kicia 123 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:22

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się dzielnie. Ja żadnych oznak. Nic nie słychać.

Małamamo buziaki :-* zobaczysz że będzie dobrze :-) ja w to wierzę, dasz sobie radę a w razie w jesteśmy tutaj i czekamy na wieści :-)

Eunice spokojnie :-) rozkręci się i indukcji nie trzeba będzie w Twoim przypadku :-) kwestia czasu!

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie tez maskarka prawie zero snu też się szykuję mąż śpi syn poszedł do szkoły córka zaraz jedzie od 4 bawiłam się z kotem bo nie wiedziałam co mam z sobą zrobić

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena spokojnie będzie dobrze ja wiem co to znaczy poród a nigdy nie bałam się tak jak dziś
    U ciebie jeszcze jest czas u mnie i malejmamy już nie moja uparta córka szalała pół nocy w brzuchu ale jest już niżej bo prawie na pecherzu ja czuję

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia nie stresuj się wszystko będzie dobrze :-* jeszcze chwilę... Ale jak wszystkie będziecie już rozpakowane to tu pusto na forum będzie ;-)
    Jeszcze chwilę...

kicia 123 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane. Ja mam nadzieje ze pozniej na forum bedziemy pisac jak to rosna nasze dzieciaczki ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia dzisiaj i trzymam & aby szybko poszlo ;)

małamama lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w wolnej chwili :)
    Spaliśmy dziś 6h! Nadia chyba była wymeczona odwiedzinami xD nie ulewala w nocy nic. Teraz się karmimy i zobaczymy później :)
    Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za resztę życia dziewczyn! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 07:44

maggda, Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz zostawiłam małą tylko z tata. Wiadomo że była w dobrych rękach ale jednak płakałam jak bóbr. Mleko odciagnelam ale nie było potrzebne bo szybko wróciłam. Szwy zdjęte tylko w połowie. Po tak rozległym szyciu krocza, odbytu i wewnętrznej części pochwy i tak dobrze to wygląda.

U mnie dalej baby blues trwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 08:43

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kiedy rozpoczęliśmy 4 tydzień życia,jest o niebo lepiej.Rytm dnia malucha się normalizuje.Jestem z nim do 15 sama i ogarniam spokojnie wszystko,pranie,sprzątanie itd.Jakoś bardziej się zorganizowałam niż wtedy kiedy był mąż i mama.
    Synuś jest o wiele spokojniejszy,lubi poleżeć na macie edukacyjnej i popatrzeć na zabawki i wogóle robi się coraz bardziej kontaktowy.
    Od wczoraj robimy werandowanie i jutro zaczynamy spacery. :)

Ciężarówki rozpakowywać się raz dwa ,bo czas zmienić tematy z ciążowych na noworodkowe.
    Wiem,że ciężko Wam tak czekać szczególnie gdy już po terminie ale teraz to już naprawdę kwestia paru dni albo godzin. :)
    Trzymam kciuki za wszystkie i będę zaglądać czy są już nowe dzieciątka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 09:19

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wpadłam na wasz wątek z zapytaniem czy mogę dołączyć jako listopadowa mama? Jutro mam mieć cięcie i już jestem strasznie spanikowana...

Szukam wątku listopadowych mam i mam nadzieję, że wasz wątek właśnie do tego zmierza? mam tu też swoją znajomą z Ovu wątku - Kas ;)
    Także przyjmiecie mnie do swojego grona żebyśmy mogły się dzielić poradami i przeżyciami związanymi z naszymi maluszkami?

Wirginia właśnie moje śledcze oko znalazło na innym wątku, że rodziłaś tam gdzie ja jutro się wybieram...jestem mega wystraszona faktem przystawiania do piersi na siłę i zakazu laktatora :( mam nadzieję, że opieka w miarę i że niektóre położne jednak w miarę miłe dla pacjentów?

Dziewczyny tym w dwupaku życzę szybkiego rozpakowania już jesteście w terminach więc lada chwila to nastąpi :)

Wirginia, małamama lubią tę wiadomość

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ