X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice naprawdę???? To się szykuje u Ciebie :-D u mnie jak na złość nic nie boli i w ogóle.... A uda bolą?

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny wziasc by sie za rozpakowywanie, bo sie cisza zrobila. Jest moment, ze sie czlowiek zastanawia czy to juz, a pozniej sie rozkreca.

Moj maly krolewicz woli nasze lozko niz lozeczko eh takie male, a takie cwane..

Lena19938, maggda, małamama lubią tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Małamama i Kicia na dniach! Nie wiadomo co z Katalozą. Eunice się rozkręca, Madzia to samo. A ja za tydzień ;-) młoda się nie chce rozpakować... Dobrze jej u mnie. Trzeba będzie pogonić dziewczynę ;-)

Scorpiolenka, małamama lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie spłam obudziłam się o 3:40 i włączyłam telewizor i usnełam do 7 potem maskara wyglądam jak zmora

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widze nie tylko ja mialam problem z spaniem:/ zuzia zasnela dopiero po polnocy a ja do 4 zasnac nie moglam a od 8 na nogach ;) miodzio lodzio ;)

Ja wam powiem ze smiac mi sie chce z samej siebie. Czemu? Bo jak nic sie nie dzieje to marudze kiedy sie cos ruszy toc rozwarcie jest i co teraz cisza? A w nocy jak kulo w cipie i bol z brzucha to mnie strach oblecial :P
    I wez tu dogodz ciezarnej wywrotce ;)

Lena19938, kicia 123, małamama lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny to już niedługo... Ja wiem że za tydzień ;-) Eunice też się zapowiada, Madzia - to tylko kwestia dni :-) spokojnie :-D i spać nie możemy... No świetnie

maggda lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama meldujemy się!!!

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas też była pobudka o 4 dzisiaj haha :D ale nie było wesoło, pieluszka czysta, płacz, nie chciała pić z piersi.. nie daliśmy rady i dostala butelkę mm. Potem czuwanie czy nie będzie wymiotów. Ale tylko ulewala. Ach ciężko.. nie wiem czemu nie chce jeść w nocy z piersi :( miota się, wypluwa, szuka usteczkami, z jednej strony jestem smutna, zła, i płacze z bezradności. W dzień ładnie pije i śpi. Nie wiem już co robić.. każda noc to dla mnie tragedia. Muszę pogadać z dr we wtorek o wprowadzeniu mm. Nie widzę innej rady. :(

Ach ciężarówki cieszcie się jeszcze tym stanem! :)

Mąż w kościele, Mała śpi, ogarnelam obiad i trochę siebie, a dziś robimy tatusiowe :) więc się rodzinka zjedzie :D

Lena19938 lubi tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia może już jest za bardzo głodna i dlatego się denerwuje. Mój Nikos też szarpie się i macga rączkami po dłuższej przerwie przez co ciężko mu złapać dobrze.

Wczoraj był dobry dzień. Po każdym karmieniu był grzeczniutki i ładnie zasypiał. Teraz smacznie śpi i żal mi go budzić ale już 3 godz minęły od karmienia i mi zaraz piersi eksplodują. Mam za dużo mleka. Zaczęłam sobie mrozic. Pewnie przyda się na kryzys.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, jesteśmy po ktg nadal cisza tylko Nina się wiercila. Jutro rano melduję się na oddziale z rzeczami i będą mi robić badania i najprawdopodobniej próbę oxy.
    Ja dziś po 3 wstałam i przez 40 minut budziłam moja kruszyne bo nic nie reagowała, zjadłam trochę czekolady i jabłko a ona nic. Dopiero później się ruszyła to zaś zasnac nie mogłam i też o 4 nie spałam.

No i mam się nie stresowac tylko na spokojnie wszystko, bo wcale oxy może nie zadziałać. Mam nadzieję tylko że łożysko jeszcze będzie wydolne i będę mogła poczekać, a nie rozwiązanie cc.

Lena19938, kicia 123 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirginia to imprezka będzie ;-) super!!!

Wczoraj wypowiedziałam Oli umowę najmu lokalu, ale ma jeszcze tydzień na wyprowadzkę ;-) za tydzień ma już zamieszkać na stałe w moich i taty ramionach :-*

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita no może masz rację nie wiem.. pogadam z lekarką. Bo na dłuższą metę nie dam rady tak.

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamama niczego się nie bój. Wszystko będzie dobrze! Mnie też to czeka...
    Powariowałyśmy wszystkie z tym wstawaniem o 4 rano ;-) jedynie Madzia zmieniła wartę i zasnęła!

To czekanie jest takie trudne... I tak nas nie miną trudy macierzyństwa. Boję się że wody mogą być zanieczyszczone, że coś się małej może stać przez to czekanie. Zwariowałam już trochę. Ale ciąża nie jest wieczna. I tak się skończy :-)

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis po 6 cyrk. Se wybrala godzine do marudzenia ehh a ja tak juz padalam z nog jeszcze syn sie obudzil no I po spaniu na dobre.

Ja juz podjelam decyzje . Sciagam mleko az zniknie samo. Walcze by bylo go duzo. Przede wszystkim jestem spokojniejsza niz gdybym miala ja przystawiac I patrzec jak 15minut szuka I zlapac nie umie a glodna jest. Pije femaltiker. Duzo wody. Staram sie. Oby mleko zostalo jak najdluzej. Nie jest latwo ,bo mleka na zapas ciezko mi zrobic wiec na biezaco budze sie o jakis czas szybciej od niej I sciagam. Czasem zdarzylo sie ,ze na szybciora sciagalam ,bo obudzila sie szybciej I lipa . W nocy tez mala sie napije ja chce isc spac a tu lipa ale dla corci sie poswiece tyle ile bedzie sie dalo. Ja tez w razie czego podaje mm choc staram sie jak najmniej I wychodzi butelka dziennie a nie raz ani jednej nie musze dac. Poki co sciagam jej porcje fajnie. 100ml w 30min.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama tylko czy ty możesz do tego spokojnie podejść bo ja nie niestety płaczę po kilka razy dziennie mała jest wysoko też jestem ciekawa czy zrobią mi usg z przepływami żeby określić czy łożysko jest wydolne masakra mój lekarz w szpitalu będzie dopiero we czwartek ja oszaleję do czwartku i jeszcze ta szyjka i to ze tak jak piszesz oksy może w ogóle nie zadziałać to nie wiem co będzie alebo ze wymęcze się na oksy a dziecko jest wysoko to do kanłu nie zejdzie i wtedy chyba cesarka

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wpomnę o tym że gdybym jutro urodziłąm to test ciąowy powinien być pozytywny około 5-6 marca a moj pierwszy niepewny był z 29 lutego a z 3 maraca to był bez łaski pozytywny wieczorem także ja nie wiem o co chodzi to jakieś niepokalane poczęcie kurna było czy co szczególnie ze seks uprawiłąm tylko trzy dni w miesiacu

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia to mi przepływy sprawdzał w poniedziałek i było ok ale przez tydzień to mogło się coś zmienić. U mnie był cykl monitorowany więc termin powinien być w miarę trafiony ale mialam nieregularne cykle i może to też przez to się nic nie rozkręca jeszcze. Próba oxy zadecyduje czy będziemy rodzić sn czy trzeba będzie szybko reagować bo nie wiadomo jak dziecko zareaguje.
    To ja nie płacze ani nic, nie stresuje się bardzo bo to nic nie da. Co ma być to będzie, nigdy się tego nie da zaplanować i coś nas zaskoczy. Uszy do góry:-*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny żeby to szybko poszło... Też zaczynam się bać. Bez kitu.

U mnie za tydzień może się jeszcze do grudnia przeciągnąć. Powiedzmy że pójdę 26.11 i będą próbować, a jak moja szyjka niedojrzała to mogą próbować i próbować... Aż się Olcia w grudniu urodzi. No kurde no

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 12:33

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka nie stresuj się jeszcze masz czasu trochę.:* Ja już jutro to staram się nie myśleć mój M mówi że wszystko będzie dobrze. I tego się trzymajmy:-)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że mam czas ale chyba nic się nie zacznie do tego czasu... I się człowiek boi.

Dziewczyny ja trochę na sportowo i po męsku... Wczoraj w zs był mecz Pogoń Szczecin - Wisła Kraków... Obie drużyny zawsze lubiłam i się pytam gdzie ta nasza Wisełka? Jestem szczecinianką ale do krakowskiego zespołu też miałam zawsze słabość. Wczoraj było 6-2!!!????

guerretenshi lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ