Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snu z zebami to u mnie sie sprawdzilo :(

Malamama ale bedziecie mieli uroczystosci oby sil na zabawy starczylo ;)

My chcemy chrzcic pod koniec roku albo na 3kroli ale zobaczymy jak dojde do siebie.

Dzisiaj mam wrazenie ze mam mokro caly czas i nie wiem czy to sluz taki wodnisty czy wody. Wrr wkurza mnie juz to czekanie...

małamama lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszajcie z tymi zębami :-D to tylko sny... Nawet nie chce myśleć że Ola... Błagam Was!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena no jasne ze to tylko sen twoja coreczka jest zdrowa silna i nic jej nie jest no po za tym ze jest malym uparciuszkiem i niechce wyjsc z brzuszka ;)

Ps. Tobie snilo sie usuwanie zeba a nie wyginajace sie zeby duzzza roznica i nie martw sie tym ;)

Pamietacie ze jutro robimy nalot na porodowki?

Lena19938 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Wirginia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam dziewczyny powodzenia i szybkich porodów! :*

Ja zdążyłam ugotować obiad i nawet zjeść! Zaraz budzę Nadię do jedzenia :) pepuszek nam trochę krwawi bo się zaczął mocniej ruszać :(

A chrzciny chcemy 18 grudnia jak będzie sala wolna a jak nie to po nowym roku :)

małamama, Lena19938 lubią tę wiadomość

3i49df9hbvw2ma7w.pngltdgegz2mf7j7ogg.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na wiosnę zaczynamy budowę jak dobrze pójdzie a do tego jeszcze tyle imprez to spory wydatek nas czeka.
    Ja jutro na 10 jadę do szpitala także się szykujemy :-)

Lena co do snów to przeważnie się śni coś czego się boimy podświadomie. A mi się na szczęście rzadko coś sni. Z resztą myślę że dziś i jutro będzie ciężka noc dość że mąż w pracy to jeszcze w koło myślę co to będzie.

My chrzciny chcieliśmy w święta ale raczej zrezygnujemy i dopiero na wiosnę. Teraz wszyscy przeziębienie i mała będzie malutka.

Wirginia, Lena19938 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka ma angine:( cholera

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy w szeregach jeszcze trochę ciężarówek... Małamama, Kicia, Kokardka, Eunice, Madzia i ja...

Dziewczynki wszystkie damy radę... Już naprawdę tylko dni nas dzielą od spotkania z naszymi kochanymi Słoneczkami. Tylko dni. Nie tygodnie, nie miesiące. Zaraz pojadę na ktg i zobaczymy co tam u Olci słychać :-)

Wirginia, maggda, małamama, Kokardka44 lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jeśli boisz się o wody to w aptece jest ten teścik z papierkiem lakmusowym Gine Intima możesz sprawdzić czy to jest to. Trochę się nie opłaca, ale może warto sprawdzić....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 15:27

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dokładnie dwa dni nas dzieli przynajmniej mnie i pewnie Kicie też:-)
    Właśnie uswiadamiam mojego m że będzie burza hormonów po i niech się na to przygotuje psychicznie. Jeszcze mam nadzieję że jakoś załatwimy zwolnienie dla mojego m po porodzie bo dwa dni okolicznościowego to trochę za mało.

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie! Więc musimy na to w ten sposób spojrzeć że to tylko dni... Wszystko będzie dobrze :-) czekam jeszcze na usg. Ktg idealne. Jakaś tam czynność skurczowa jest. Niewielka ale bardzo regularna. Położna powiedziała że może coś z tego będzie niedługo :-) szyjka zamknięta ale krótka. Kto to wie.

małamama, Wirginia lubią tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena to dobrze ja bym się nie bała może tak jak się boję gdyby nie to że 12 lat temu po urodzeniu drugiego dziecka miałam zrobioną wypalankę i na szyjce na samym ujściu mam zrobiona ogromną bliznę która trzyma bardzo mocno i nie pozwala na rozwarcie

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to może będziesz szybsza ode mnie jak masz jakieś skurcze regularne. Ja nie mam na ktg sporadycznie były że dwa. Dziś wcale, nawet w domu mi się brzuch nie napina.
    Łóżeczko gotowe i przewijak i chyba już wszystko. Tylko ja nie :-(

Lena19938, kicia 123 lubią tę wiadomość

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch napina czesto i niekiedy mocno ale bez boli jak na @czy z krzyza.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnnie nie było wcale nic kompletnie

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwię się... Mała wychodzi 2600 tylko. Boję się że mnie zostawią w szpitalu. Ale pokazałam ostatnie usg. Może mnie nie zostawią? Trzymajcie kciuki żeby było ok... Że też dziś nie ma mojej lekarki :-(

kicia 123 lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest niemożliwe... Na każdym inaczej wychodzi! Wiadomo że jest mniejsza ale tylko 2600? Bez przesady no!

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena spokojnie ja wogole nie zwracam uwagi na wage z usg bo w nia nie wierze moja Zuzia ponoc miala miec 2700 gora i tez sie martwilam a po urodzeniu waga 3800wiec prosze nie zawracaj sobie tym glowy

Lena19938, kicia 123 lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • małamama Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena u mnie waga w poniedziałek niby 3200 ale różnica +/- 480g może być więc też może być bardzo malutka. A jak ma dziecko ponad 2,5 kg to wypuszczają do domu, przynajmniej u mnie. Nie przejmuj sie ważne żeby była zdrowa, a że malutka to urosnie. Nie przejmuj się na zapas:-*

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w szpitalu mowili ze 2600 to normalna waga dziecka, moja mala tyle miala nie nikt nie twierdzil ze jest jakas malenka. Jeszcze 50 cm zaledwie. W moich oczach byla kruszynka ale dla lekarzy normalnym, zdrowym dzieciem o prawidlowych wymiarach i wadze :)

Lena19938, małamama lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do domu... Na szczęście. Ona wychodzi na 36 tygodni. Ale to tylko usg.... Ważne że dobrze się rozwija.

małamama lubi tę wiadomość

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
‹‹ ‹ 605 606 607 608 609 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ