Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie to boli od dwóch miesięcy kręgosłup a konktretnie jakbym miała non stop rwę kulszową leżenie na wznak to dla mnie tragedia aż mi noga drentwieje
wirginia lena ma racje że jak sie denerwujesz to przestaje lecieć mleko ja im bardziej się denerwowałam ty dziecko było bardziej zdenerwowane szarpało się przy piersi
z czasem nuczyłam się jak odstresować się bo to trzeba metode do człowieka dobrać ułożyć sobie w głowie i będzie ok
ktoś się rozpakował ?
pisaćLena19938 lubi tę wiadomość
-
Mysza a jakich butelek uzywasz?
Ja przeszlam wlasnie na dr brownsa takie z rurka w srodku i jestem mega zaskoczona. Bylam sceptycznie nastawiona ale polozna mi zyc nie dawala. Ola je z nich zupelnie inaczej. Powoli i nie lyka powietrza. Jest spokojniejsza i nawet mniej ulewa. Moze sproboj i Ty? -
nick nieaktualny
-
Radiszka, ja uzywam Aventu Natural, niby antykolkowy smoczek ma i tylko jedna dziurke, ale mala tak lapczywie je ze nie nadaza polykac i az sapie. Moze za szybko jej leci.
-
Zxc no to jesteśmy dwie
ale Olcia narazie cichutko siedzi. Chyba jej tu u mnie dobrze
tylko strasznie noga mnie boli. Od uda po łydkę... I troszkę brzuszek. Podobne napięcie jak na miesiączkę. Ale to nic nie znaczy. Na dniach będę ją miała w ramionach
-
jak tam dziewczyny stan? ile nowych mamusiek przez te 7dni? wypadłam narazie z komputera,bo nie ma czasu. my juz mamy prawie tydzien:)
Faustyna ładnie juz lapie cyca, teraz cwiczymy rozne pozycje karmienia. narazie filozofia na żąnie pełną parą, raz co 4 godziny i trzeba ją budzic bo piersi pelne,a raz to znowu wisi przez 3godziny przy cycu prawie co 20min. Poł biedy w dzień, mąż mnie z wszystkim obsłuży więc moge tak sie spełniać, gorzej w nicy:) Mą ż spi bo w tym mnie nie zastąpi:)Dziś akurat sie wyspaliśmy:)
Paju - mozesz dopisac godzinę 17,00Lena19938 lubi tę wiadomość
08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Ja butelkę mam z canpolu. Zobaczymy jak się sprawdzi u kruszyny... Laktator też już przyszedł i powiem Wam że wygląda ok. Mam jeszcze jeden używany z medeli ale z tej racji że jednak używany, wolałam kupić coś tańszego ale w zapisie. Smoczki mam Lovi i Nuk. Już niedługo wszystko się przyda.... Tylko nie wiem jakie mleko kupić w zapisie,gdyby jednak było potrzebne. Coś polecicie? Czy od razu wystrzelić z dużym mlekiem Bebilon?
-
Mysza123 wrote:Radiszka, ja uzywam Aventu Natural, niby antykolkowy smoczek ma i tylko jedna dziurke, ale mala tak lapczywie je ze nie nadaza polykac i az sapie. Moze za szybko jej leci.
Tez mialam na poczatku i wlasnie podobnie bylo i do tego bylo jej z niego zbyt ciezko.
Ja bym ci radzila sprobowac dr brownsa. U nas ogromna zmiana a tez wczesniak -
Lena, Mała się denerwuje wiesz no i później ja. Ale to tylko w nocy czy wczesnym rankiem, w dzień bardzo ładnie pije
ale i tak będę myślała o mm niedługo. Nie chcę męczyć ani Kruszynki, ani siebie. Strasznie się boję tego wyjazdu do lekarza, gdzie i jak będę karmić.. już mnie brzuch z nerwów boli a to dopiero w piątek.
U mnie chyba butelka z lovi się nie sprawdza, może przez to wymiotywala. Mam taką malutka butelkę z aventu i jak Piła moje mleko z niej to całkiem inaczej to wyglądało. Jak trzeba będzie to takiej chyba poszukam.Lena19938 lubi tę wiadomość
-
No i my nadal się witamy w dwupaku
Mnie dziś noc minęła tragicznie bo lapalam bezdechy przy zasypianiu i do tego krecilo mi się w głowie i słabo się robiło. A mała się wiercila przez pół nocy i dla odmiany dziś rano też. Na ktg nie trzeba bylo jej budzić za to położna 20 min trzymała głowice bo tak kopała, że ja bez przerwy przesuwała nawet z jej ręka. Mój M dziś jeszcze idzie na nocke, a ja się boję zostać sama, no z teściami ale to zawsze nie to co mąż. No i w poniedziałek witam się z oddziałem i od razu wywoływanie nas czeka. Mam tylko nadzieję, że pójdzie sprawnie.
Chociaż u architekta nam poszło szybko i sprawnie. -
Lena sen nie za ciekawy zwłaszcza jak się śnią zęby. Ale i tak nie wierzę w takie zabobony że się niby coś sprawdza.
Ja dziś chyba już wszystko na szykuje na gotowi żeby było i prześcieradła na łóżeczko i przewijak itd. Posprzątane już właściwie mam to pozostaje mi czekanie. Chciałam pięć sernik i chociaż pomoc przy obiedzie teściowej to mnie nie dopuściła do kuchni nawet. -
Małamama no też słyszałam że jak się zęby śnią to niby coś tam... Ale to tylko sen. Odzwierciedlenie moich obaw. Dziś ktg i wracamy do domku. W szpitalu będziemy się witać za tydzień
ledwo chodzę. Czuję jak mi mała na wszystko uciska. Jakby chciała wypaść. Ciąża!
Też mamy się z architektem spotkać ale nie wiem czy ja zdążę... Chyba mąż to będzie wszystko załatwiałWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 12:47
małamama lubi tę wiadomość
-
hehe:) ja tez mam laktator z canpola:) dobrze sie sprawdził parę razy, jak mi piersi stwardniały tak, że Faustyna nie dawała rady sie zassać, tylko sie ślizgała.
a mleko w zapasie to dostalismy w szpitalu parenaście buteleczek z hippa takich gratisów reklamowych, czekają na ewentualnośc w szafce, ale mysle, ze sie nie przydadzą - na wyjscie zawsze moge sciagnac08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
No ja sobie tak pomyślałam, że mój M może to naszykowac nie tak jak trzeba, a teściowej nie chce fatygowac, najlepiej się tym sama Zajmę i przynajmniej mi czas szybciej minie. W koło czytam o wywoływaniu co mnie może czekać itd.
Lena moja śp. Babcia mowila że zeby to na śmierć się śnią, ale to się nigdy nie sprawdzało także nie zwracaj uwagimi się raz śniło że urodziłam nakarmilam mała byłam bardzo dumna a ona za chwilę zmarła, to dopiero był koszmar.
Jeszcze dziś się dowiedziałam że w przyszłym roku mamy 4 wesela, komunie i chrzciny, plus chrzciny naszej córci.
A Wy kiedy planuje cię chrzcic dzieci???