X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :-)

Termin mam na 23 listopada ,to moja druga ciaza pierwsza ma juz 6 lat i jest radosna dziewczynka w druga zaszalam w pierwszym cyklu staran :-)jestem bardzo szczesliwa tylko ciagle sie martwie :-(bo mam juz 37 lat i mysle ze moze juz za stara jestem ehh wizyte mam dopiero na 13 kwietnia .Mieszkam w Belgii tu si bety nie robi uwazaja ze jak dziecko ma byc to bedzie i ze nie ma sensu robic usg i bety.Selekcja naturalna jak mi powiedzial lekarz.Na swieta jade do Pl i juz umowilam wizyte bede 6 tyg 4 dni i moze juz bedzie widac serduszko :-)mam taka nadzieje 3 majcie sie cieplutko

Scorpiolenka, Sówka_83, Ellasi lubią tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania jak sobie zrobic taki suwak?

7u22s65gmika7d3f.png
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:

Termin mam na 23 listopada ,to moja druga ciaza pierwsza ma juz 6 lat i jest radosna dziewczynka w druga zaszalam w pierwszym cyklu staran :-)jestem bardzo szczesliwa tylko ciagle sie martwie :-(bo mam juz 37 lat i mysle ze moze juz za stara jestem ehh wizyte mam dopiero na 13 kwietnia .Mieszkam w Belgii tu si bety nie robi uwazaja ze jak dziecko ma byc to bedzie i ze nie ma sensu robic usg i bety.Selekcja naturalna jak mi powiedzial lekarz.Na swieta jade do Pl i juz umowilam wizyte bede 6 tyg 4 dni i moze juz bedzie widac serduszko :-)mam taka nadzieje 3 majcie sie cieplutko

Witaj!
    To u mnie będzie bardzo duża różnica wieku,mój syn ma 12 lat,a ja 39,więc jestem jeszcze starsza.Na początku też myślałam,że jest już za późno ale trafiłam na wspaniałego lekarza,który dał mi do zrozumienia,że wiek to tylko liczba i choć wiem,że nie będzie łatwo to wierze,że będzie dobrze.Czuję się świetnie i nie wyglądam na tyle.Tyle lat marzyłam o tej chwili i nadal nie mogę uwierzyć ,że to prawda i jeszcze raz zostanę mamą.Całe dotychczasowe,ułożone życie się zmieni ale nie mogę się tego doczekać.
    Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:20

czarująca, aher, Ellasi, Karolka14, pabelka88 lubią tę wiadomość

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wam :)

rosniemy w sile :D

ja zasypiam wczesnie tzn. koło 20-21, a pobudka juz o 5 :P :| czasem w nocy tez sie budze i krece.....
    moje dziecko jeszcze podjada wiec musze wstawac kilka razy w nocy....

Karolka, gdzie tam stara ;)
    ja znam kobitkę ktora swoje pierwsze dziecko urodziła w wieku 45 lat !!!
    tak, jednak w Polsce ciąża jest wyjątkowo traktowana i chroniona od poczęcia ;)
    za granicą jest roznie :( a moze znajdziesz jakiegos polskiego lekarza w Belgii??

moja mama urodziła mnie jak miała 39 lat, tak jak Scorpiolenka :)

kazdy czas jest dobry, gdy chce sie być mamą ;)

dziewczyny, jakie macie temperatury? Bo ja cały czas 37....hmm, nie wiem czy to z powodu przeziebienia, czy ciąża.....czy juz tak zostanie??

Scorpiolenka, Ellasi, Karolka14 lubią tę wiadomość

nzjds65g957f1nq9.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:

Karolka,
    Ja mam wizytę 22.03 i to będzie 6t4d :) Dam znać co tam zobaczyłam :)

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scorpiolenka wrote:
    Witaj!
    To u mnie będzie bardzo duża różnica wieku,mój syn ma 12 lat,a ja 39,więc jestem jeszcze starsza.Na początku też myślałam,że jest już za późno ale trafiłam na wspaniałego lekarza,który dał mi do zrozumienia,że wiek to tylko liczba i choć wiem,że nie będzie łatwo to wierze,że będzie dobrze.Czuję się świetnie i nie wyglądam na tyle.Tyle lat marzyłam o tej chwili i nadal nie mogę uwierzyć ,że to prawda i jeszcze raz zostanę mamą.Całe dotychczasowe,ułożone życie się zmieni ale nie mogę się tego doczekać.
    Miłego dnia.
    Hej no ją też nie czuję się na swoje lata sama sobie dalabym 28 ;-) będzie ok póki co zero objawów ciąży ale pierwsza też przechodziłam bezobjawowo tylko zgaga straszną miałam od 6 MC

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Karolka,
    Ja mam wizytę 22.03 i to będzie 6t4d :) Dam znać co tam zobaczyłam :)
    Oo super koniecznie napisz co i jak :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:

rosniemy w sile :D

ja zasypiam wczesnie tzn. koło 20-21, a pobudka juz o 5 :P :| czasem w nocy tez sie budze i krece.....
    moje dziecko jeszcze podjada wiec musze wstawac kilka razy w nocy....

Karolka, gdzie tam stara ;)
    ja znam kobitkę ktora swoje pierwsze dziecko urodziła w wieku 45 lat !!!
    tak, jednak w Polsce ciąża jest wyjątkowo traktowana i chroniona od poczęcia ;)
    za granicą jest roznie :( a moze znajdziesz jakiegos polskiego lekarza w Belgii??

moja mama urodziła mnie jak miała 39 lat, tak jak Scorpiolenka :)

kazdy czas jest dobry, gdy chce sie być mamą ;)

dziewczyny, jakie macie temperatury? Bo ja cały czas 37....hmm, nie wiem czy to z powodu przeziebienia, czy ciąża.....czy juz tak zostanie??
    Myślałam o polskim lekarzu ale wychodzę z założenia co ma być to będzie, chyba pierwsza ciąża mnie tego nauczyła (mieszkałam wtedy w Szkocji) i podejście do pierwszych tyg ciąży takie samo buak w Belgii w pierwszej ciąży plamilam pojechałam do szpitala powiedzieli że mam przyjechać jak będę krwawić nawet nikt mnie nie zbadał wtedy byłam w szoku i do tego zagubiona :-( ale dzidzia sama dała radę i przez całą ciążę już nie miałam żadnych problemów :-)co ma być to będzie ale jestem dobrej myśli :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia mamuśki :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:

Ja już od dawna nie mierzę, ale z tego co gdzieś czytałam to w ciąży na ogół ma się podwyższoną temp.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Melisssa Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak zaopatrujecie się na toksoplazmoze?
    Ja robiłam badania przed staraniami i miałam IgG ujemne i IgM ujemne.
    Myje oczywiście owoce, warzywa, nie jem surowego mięsa, ale wiadomo, strach jest, że się to przyplącze.

34bw3e3krag0745o.png
  • gama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:

podwyższona tempka to jeden z pierwszych symptomów ciąży i gwarant działania hormonów:) tak juz zostanie:)

08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
    jox6h3714iyy07ei.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą częstotliwością USG?
    Widziałam się wczoraj z koleżanką, jest w 15 tygodniu, do lekarza chodzi prywatnie. Miała tylko jedno USG- prenatalne. Nawet na potwierdzenie ciaży lekarz tylko bete zobaczył i zwykłe badanie ginekologiczne. Jej lekarz uważa, że USG nie powinno się robić często bo to źle wpływa na maluszka. W ogóle nie dal jej nawet skierowania na tokso i HIV. Tylko mocz i krew.

Ja się martwie bo jestem pod koniec 7 tygodnia a miałam już 3 USG.

Z tego co widzę to u was też USG na każdej wizycie prawda?

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • BiB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą częstotliwością USG?
    Widziałam się wczoraj z koleżanką, jest w 15 tygodniu, do lekarza chodzi prywatnie. Miała tylko jedno USG- prenatalne. Nawet na potwierdzenie ciaży lekarz tylko bete zobaczył i zwykłe badanie ginekologiczne. Jej lekarz uważa, że USG nie powinno się robić często bo to źle wpływa na maluszka. W ogóle nie dal jej nawet skierowania na tokso i HIV. Tylko mocz i krew.

Ja się martwie bo jestem pod koniec 7 tygodnia a miałam już 3 USG.

Z tego co widzę to u was też USG na każdej wizycie prawda?

U mnie usg na każdej wizycie, czyli raz w miesiącu. Do tej pory miałam tylko 1.

Co do skierowania na badania to spora część lekarzy hiv, toxo, gr krwi i takie inne zleca dopiero pod koniec ciąży (np ja tak miałam w 1 ciąży)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jestem marudna ale jak dodać sobie suwaczek? Próbowałam i tylko link mi wyświetla jak dodam :-( zazdroszczą Wam :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny ja jak do tej pory miałam dwa usg i w przyszłym tygodniu planuję trzecie, żeby serduszko usłyszeć. Później już się zdam na lekarza, pewnie kolejnym będzie już badana przezierność czy jak to się tam nazywa.
    Co do wykonanych badań to ja mam już zrobione wszystkie za sobą oprócz chyba glukozy z obciążeniem.

Jeśli chodzi o toxo to ja w ogóle jakoś o tym nawet nie myślę. Jem to na co mam ochotę, chociaż na mało co rzeczy mam ochotę. Nie jem słodkiego, ograniczyłam chipsy, nie piję kawy i zrezygnowałam z serów, które lubię :)

Poza tym, ciągle muszę sobie powtarzać w głowie, że jestem w ciąży bo w ogóle się nie czuję ciążowo ;) Nawet chyba coś schudłam od stycznia bo kiecka na wesele dzisiaj na mnie gładko weszła a ostatnio miałam z tym problem :)

I doczekać się nie mogę kiedy powiemy rodzinie o ciąży :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Wiem że jestem marudna ale jak dodać sobie suwaczek? Próbowałam i tylko link mi wyświetla jak dodam :-( zazdroszczą Wam :-)

Karolka, kliknij na mój suwaczek dwa razy, powinna Ci się otworzyć stronka z suwaczkami i tam wprowadzasz wszystkie dane, o które jesteś poproszona. Na końcu uzyskujesz klika linków, kopiujesz ten na fora internetowe. Taki link wklejasz w swoich ustawieniach na Belly w zakładce Społeczność, w podpisie na forum :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka,
    Ja jeszcze nie miałam żadnego usg. W najbliższy wtorek mam planowaną wizytę i wtedy pewnie będzie pierwsze usg. A potem nie wiem kiedy i jak często będzie ono wykonywane.
    Myślę że lekarz wie najlepiej kiedy jest taka potrzeba. Ja szczerze mówiąc nie mam obaw w zakresie częstotliwości wykonywania usg.

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka,
    Dlaczego zrezygnowałaś z serów?
    I o jakie sery chodzi? Białe, żółte, peśniowe?

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy chcecie dziewczyny powiedzieć rodzinie o ciąży? I kiedy dzieciaczkom starszym (jesli je macie) ?
    U mnie wie moja rodzina ktora bardzo nam kibicowala i pomogła w tej długiej drodze do osiągnięcia wymarzonego celu,natomiast rodzina męża nie wie i nie dowie się prędzej jak po 12 tygodniu.Synowi chcemy powiedzieć po potwierdzeniu bieżącego serduszka! :-) starszak marzy o rodzenstwie !

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ