Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc dziewczyny
Termin mam na 23 listopada ,to moja druga ciaza pierwsza ma juz 6 lat i jest radosna dziewczynka w druga zaszalam w pierwszym cyklu staran :-)jestem bardzo szczesliwa tylko ciagle sie martwie :-(bo mam juz 37 lat i mysle ze moze juz za stara jestem ehh wizyte mam dopiero na 13 kwietnia .Mieszkam w Belgii tu si bety nie robi uwazaja ze jak dziecko ma byc to bedzie i ze nie ma sensu robic usg i bety.Selekcja naturalna jak mi powiedzial lekarz.Na swieta jade do Pl i juz umowilam wizyte bede 6 tyg 4 dni i moze juz bedzie widac serduszko :-)mam taka nadzieje 3 majcie sie cieplutkoScorpiolenka, Sówka_83, Ellasi lubią tę wiadomość
-
Karolka14 wrote:czesc dziewczyny
Termin mam na 23 listopada ,to moja druga ciaza pierwsza ma juz 6 lat i jest radosna dziewczynka w druga zaszalam w pierwszym cyklu staran :-)jestem bardzo szczesliwa tylko ciagle sie martwie :-(bo mam juz 37 lat i mysle ze moze juz za stara jestem ehh wizyte mam dopiero na 13 kwietnia .Mieszkam w Belgii tu si bety nie robi uwazaja ze jak dziecko ma byc to bedzie i ze nie ma sensu robic usg i bety.Selekcja naturalna jak mi powiedzial lekarz.Na swieta jade do Pl i juz umowilam wizyte bede 6 tyg 4 dni i moze juz bedzie widac serduszko :-)mam taka nadzieje 3 majcie sie cieplutko
Witaj!
To u mnie będzie bardzo duża różnica wieku,mój syn ma 12 lat,a ja 39,więc jestem jeszcze starsza.Na początku też myślałam,że jest już za późno ale trafiłam na wspaniałego lekarza,który dał mi do zrozumienia,że wiek to tylko liczba i choć wiem,że nie będzie łatwo to wierze,że będzie dobrze.Czuję się świetnie i nie wyglądam na tyle.Tyle lat marzyłam o tej chwili i nadal nie mogę uwierzyć ,że to prawda i jeszcze raz zostanę mamą.Całe dotychczasowe,ułożone życie się zmieni ale nie mogę się tego doczekać.
Miłego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:20
czarująca, aher, Ellasi, Karolka14, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
hej Wam
rosniemy w sile
ja zasypiam wczesnie tzn. koło 20-21, a pobudka juz o 5 czasem w nocy tez sie budze i krece.....
moje dziecko jeszcze podjada wiec musze wstawac kilka razy w nocy....
Karolka, gdzie tam stara
ja znam kobitkę ktora swoje pierwsze dziecko urodziła w wieku 45 lat !!!
tak, jednak w Polsce ciąża jest wyjątkowo traktowana i chroniona od poczęcia
za granicą jest roznie a moze znajdziesz jakiegos polskiego lekarza w Belgii??
moja mama urodziła mnie jak miała 39 lat, tak jak Scorpiolenka
kazdy czas jest dobry, gdy chce sie być mamą
dziewczyny, jakie macie temperatury? Bo ja cały czas 37....hmm, nie wiem czy to z powodu przeziebienia, czy ciąża.....czy juz tak zostanie??Scorpiolenka, Ellasi, Karolka14 lubią tę wiadomość
-
Karolka14 wrote:czesc dziewczyny
Termin mam na 23 listopada ,to moja druga ciaza pierwsza ma juz 6 lat i jest radosna dziewczynka w druga zaszalam w pierwszym cyklu staran :-)jestem bardzo szczesliwa tylko ciagle sie martwie :-(bo mam juz 37 lat i mysle ze moze juz za stara jestem ehh wizyte mam dopiero na 13 kwietnia .Mieszkam w Belgii tu si bety nie robi uwazaja ze jak dziecko ma byc to bedzie i ze nie ma sensu robic usg i bety.Selekcja naturalna jak mi powiedzial lekarz.Na swieta jade do Pl i juz umowilam wizyte bede 6 tyg 4 dni i moze juz bedzie widac serduszko :-)mam taka nadzieje 3 majcie sie cieplutko
Karolka,
Ja mam wizytę 22.03 i to będzie 6t4d Dam znać co tam zobaczyłam -
Scorpiolenka wrote:Witaj!
To u mnie będzie bardzo duża różnica wieku,mój syn ma 12 lat,a ja 39,więc jestem jeszcze starsza.Na początku też myślałam,że jest już za późno ale trafiłam na wspaniałego lekarza,który dał mi do zrozumienia,że wiek to tylko liczba i choć wiem,że nie będzie łatwo to wierze,że będzie dobrze.Czuję się świetnie i nie wyglądam na tyle.Tyle lat marzyłam o tej chwili i nadal nie mogę uwierzyć ,że to prawda i jeszcze raz zostanę mamą.Całe dotychczasowe,ułożone życie się zmieni ale nie mogę się tego doczekać.
Miłego dnia. -
czarująca wrote:hej Wam
rosniemy w sile
ja zasypiam wczesnie tzn. koło 20-21, a pobudka juz o 5 czasem w nocy tez sie budze i krece.....
moje dziecko jeszcze podjada wiec musze wstawac kilka razy w nocy....
Karolka, gdzie tam stara
ja znam kobitkę ktora swoje pierwsze dziecko urodziła w wieku 45 lat !!!
tak, jednak w Polsce ciąża jest wyjątkowo traktowana i chroniona od poczęcia
za granicą jest roznie a moze znajdziesz jakiegos polskiego lekarza w Belgii??
moja mama urodziła mnie jak miała 39 lat, tak jak Scorpiolenka
kazdy czas jest dobry, gdy chce sie być mamą
dziewczyny, jakie macie temperatury? Bo ja cały czas 37....hmm, nie wiem czy to z powodu przeziebienia, czy ciąża.....czy juz tak zostanie?? -
czarująca wrote:dziewczyny, jakie macie temperatury? Bo ja cały czas 37....hmm, nie wiem czy to z powodu przeziebienia, czy ciąża.....czy juz tak zostanie??
Ja już od dawna nie mierzę, ale z tego co gdzieś czytałam to w ciąży na ogół ma się podwyższoną temp.
-
czarująca wrote:hej Wam
dziewczyny, jakie macie temperatury? Bo ja cały czas 37....hmm, nie wiem czy to z powodu przeziebienia, czy ciąża.....czy juz tak zostanie??
podwyższona tempka to jeden z pierwszych symptomów ciąży i gwarant działania hormonów:) tak juz zostanie:)08.01.2016 [*] 6 tc "Pan dał, Pan zabrał "(Hb)
-
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą częstotliwością USG?
Widziałam się wczoraj z koleżanką, jest w 15 tygodniu, do lekarza chodzi prywatnie. Miała tylko jedno USG- prenatalne. Nawet na potwierdzenie ciaży lekarz tylko bete zobaczył i zwykłe badanie ginekologiczne. Jej lekarz uważa, że USG nie powinno się robić często bo to źle wpływa na maluszka. W ogóle nie dal jej nawet skierowania na tokso i HIV. Tylko mocz i krew.
Ja się martwie bo jestem pod koniec 7 tygodnia a miałam już 3 USG.
Z tego co widzę to u was też USG na każdej wizycie prawda?Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
Magda-lenka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą częstotliwością USG?
Widziałam się wczoraj z koleżanką, jest w 15 tygodniu, do lekarza chodzi prywatnie. Miała tylko jedno USG- prenatalne. Nawet na potwierdzenie ciaży lekarz tylko bete zobaczył i zwykłe badanie ginekologiczne. Jej lekarz uważa, że USG nie powinno się robić często bo to źle wpływa na maluszka. W ogóle nie dal jej nawet skierowania na tokso i HIV. Tylko mocz i krew.
Ja się martwie bo jestem pod koniec 7 tygodnia a miałam już 3 USG.
Z tego co widzę to u was też USG na każdej wizycie prawda?
U mnie usg na każdej wizycie, czyli raz w miesiącu. Do tej pory miałam tylko 1.
Co do skierowania na badania to spora część lekarzy hiv, toxo, gr krwi i takie inne zleca dopiero pod koniec ciąży (np ja tak miałam w 1 ciąży)
-
Dzień dobry
Dziewczyny ja jak do tej pory miałam dwa usg i w przyszłym tygodniu planuję trzecie, żeby serduszko usłyszeć. Później już się zdam na lekarza, pewnie kolejnym będzie już badana przezierność czy jak to się tam nazywa.
Co do wykonanych badań to ja mam już zrobione wszystkie za sobą oprócz chyba glukozy z obciążeniem.
Jeśli chodzi o toxo to ja w ogóle jakoś o tym nawet nie myślę. Jem to na co mam ochotę, chociaż na mało co rzeczy mam ochotę. Nie jem słodkiego, ograniczyłam chipsy, nie piję kawy i zrezygnowałam z serów, które lubię
Poza tym, ciągle muszę sobie powtarzać w głowie, że jestem w ciąży bo w ogóle się nie czuję ciążowo Nawet chyba coś schudłam od stycznia bo kiecka na wesele dzisiaj na mnie gładko weszła a ostatnio miałam z tym problem
I doczekać się nie mogę kiedy powiemy rodzinie o ciąży
-
Karolka14 wrote:Wiem że jestem marudna ale jak dodać sobie suwaczek? Próbowałam i tylko link mi wyświetla jak dodam zazdroszczą Wam
Karolka, kliknij na mój suwaczek dwa razy, powinna Ci się otworzyć stronka z suwaczkami i tam wprowadzasz wszystkie dane, o które jesteś poproszona. Na końcu uzyskujesz klika linków, kopiujesz ten na fora internetowe. Taki link wklejasz w swoich ustawieniach na Belly w zakładce Społeczność, w podpisie na forum
-
Magda-lenka,
Ja jeszcze nie miałam żadnego usg. W najbliższy wtorek mam planowaną wizytę i wtedy pewnie będzie pierwsze usg. A potem nie wiem kiedy i jak często będzie ono wykonywane.
Myślę że lekarz wie najlepiej kiedy jest taka potrzeba. Ja szczerze mówiąc nie mam obaw w zakresie częstotliwości wykonywania usg. -
Kiedy chcecie dziewczyny powiedzieć rodzinie o ciąży? I kiedy dzieciaczkom starszym (jesli je macie) ?
U mnie wie moja rodzina ktora bardzo nam kibicowala i pomogła w tej długiej drodze do osiągnięcia wymarzonego celu,natomiast rodzina męża nie wie i nie dowie się prędzej jak po 12 tygodniu.Synowi chcemy powiedzieć po potwierdzeniu bieżącego serduszka! starszak marzy o rodzenstwie !