X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Nic nie mów ;D dostałam o to opiernicz od kazdego od kogo tylko mogłam dostać :).
    Starałam się o tę ciąże ponad 4 lata. No ale wolę sobie robić powoli niż siedzieć i czytać w necie.... bo wtedy mi odbija. Dzisiejszy brak objawów przywołuje czarne myśli :/ i najlepiej chodziłabym do gina codziennie... i nawet rozważałam by się umówić na co drugi dzień... :D bo mam z pzu za 29 zł miesiecznie lekarzy bez limitu :P

Ha, ja też mam zamiar myć jutro okna, ale o ciąży oprócz M nikt jeszcze nie wie, więc mnie nie opierniczy :P

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale duzo ryzykujesz ja bym wolała świata nie widzieć i miec brudne okna niż potem żałować że przez głupie okna coś się stało ja piernicze jeszcze nie mam nic zrobione maz tylko okna umył a jeszcze w dużym pokoju firany mi zostały ale to sobie daruje mam je w dupie niech wisza takie jak sa tymbardziej że planuje po swietach mieć nowe łatwiejsze dow wieszania po za tym nie moge dźwigać max 2 kg nie podnosze juz córki nie robie dużych zakupów no chyba że ide z mezem nawet na świeta nie mam jeszcze nic kupione dla nas teraz liczy się tylko nasza kruszynka i Julka

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:31

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Cześć Dziewczyny;) Nieśmiało i ja się chciałam przywitać. Mam trochę obawy bo beta jest dość niska na te dni po owulacji ale dobrze przyrasta więc może maleństwo nadrobi;)
    16 dpo - 39 hcg
    18 dpo - 178,8 hcg

Termin bbf wyznaczyło na 21 listopada. Trzymam za nas wszystkie kciuki:)
    jestes pewna ze to az 16 dpo??co prawda przyrost bardzo ładny :) ale az dziwne, że tak późno było zagnieżdżenie ;)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    ale duzo ryzykujesz ja bym wolała świata nie widzieć i miec brudne okna niż potem żałować że przez głupie okna coś się stało ja piernicze jeszcze nie mam nic zrobione maz tylko okna umył a jeszcze w dużym pokoju firany mi zostały ale to sobie daruje mam je w dupie niech wisza takie jak sa tymbardziej że planuje po swietach mieć nowe łatwiejsze dow wieszania po za tym nie moge dźwigać max 2 kg nie podnosze juz córki nie robie dużych zakupów no chyba że ide z mezem nawet na świeta nie mam jeszcze nic kupione dla nas teraz liczy się tylko nasza kruszynka i Julka
    Kochana dla mnie tez liczy się tylko kropek. Tyle lat na niego czekałam, ale nie chce się dać zwariować i teraz 9 miesiecy leżeć plackiem... robiłam to ostrożnie, odpoczywałam co chwile ;) nie dajmy się zwariować

Ellasi, radiszka lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Czesc Dziewczyny przeniosłam się z pazdzierikowych bo mam róznice miedzy OM a USG. Wg. OM jestem w 9 tyg i 1 dzniu a wg. usg w 7tyg i 1 dniu

Widze ze tu nie jest tak gwarno jak w pzdzierikowych.
    Skad jesteście pracujecie czy na L4.
    Widzę żeczesc dziewczyn się przeniosło z pazdzienikowych :)
    Odbiór :)

Anett96 witam :)
    Gwarno tu faktycznie. Ja zwykle mam czas dopiero wieczorem żeby usiąść do netu i ledwo się wyrabiam z przeczytaniem wszystkiego co dziewczyny napisały ;)
    Jestem z Warszawy.
    Pracuję... Planowałam pracować do sierpnia-września, ale teraz zastanawiam się czy jest sens się męczyć i ryzykować. Praca niby lekka bo biurowa, ale stresująca.
    A Ty pracujesz? Skąd jesteś?

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    No też nie chce mi się wierzyć, ale termin jest sprawdzony bo miałam inseminację na pękniętym pęcherzyku;)

Mirabelka witaj i gratuluję :-) Ja też po insemce na pęknietych pęcherzykach ;-)

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Kochane! Czy taki przyrost beta hcg jest dobry?

16.03 - 78,95
    dzisiaj 18.03 - 217,83

Dziękuję za pomoc :) !

Świetny przyrost :)

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozostałym nowym Dziewczynom :-)

Niech ten cudowny czas mija nam w spokoju :-)

Mirabelka30, czarująca lubią tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Kochana dla mnie tez liczy się tylko kropek. Tyle lat na niego czekałam, ale nie chce się dać zwariować i teraz 9 miesiecy leżeć plackiem... robiłam to ostrożnie, odpoczywałam co chwile ;) nie dajmy się zwariować
    wiesz wystarczy jeden głupi ruch i koniec ja jak sprzatam to tez uważam ale ... zawsze może się coś stać a potem bym sobie pluła w twarz że sprzatanie byo wazniejsze a okna bedziesz myś przed porodem by szybciej urodzisz zostaw je takie do listopada to bedziesz miała co myć hehe a teraz odpoczywać ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Masakra dziewczyny jak Wy tu zapitalacie z tym pisaniem :P

Ja chodzę do dwóch ginów równocześnie, prywatnie bo mam zaufanie do tego lekarza i na nfz żeby mieć za darmo badania. W pierwszej ciąży też tak robiłam i nie miałam żadnych schizów z porównywaniem pomiarów, brałam pod uwagę tylko to co mówił mi gin prywatny.

Co do usg genetycznego to zamierzam robić tylko to dokładne usg czyli przezierność karku, kość nosowa, sprawdzenie przepływów itd. Myślę,że ważne jest by odpowiednio wcześnie wiedzieć, że ewentualnie z dzidziusiem coś jest nie tak, można się wtedy odpowiednio przygotować do jego przyjścia na świat.

Co do witamin to biorę kwas foliowy 1 tab i mum omega

Ja chyba też do 2 będę chodziła z tych samych powodów- zaufanie do mojego prywatnego i refundowane badania od lekarza na NZF.

BiB lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Cześć Dziewczyny;) Nieśmiało i ja się chciałam przywitać. Mam trochę obawy bo beta jest dość niska na te dni po owulacji ale dobrze przyrasta więc może maleństwo nadrobi;)
    16 dpo - 39 hcg
    18 dpo - 178,8 hcg

Termin bbf wyznaczyło na 21 listopada. Trzymam za nas wszystkie kciuki:)

Gratuluję!

Podobno przyrost bety najważniejszy.
    Ja też jestem ciągle w dolnej granicy bety i różne myśli mi do głowy przychodzą, ale ciągle przyrasta zgodnie z normą więc liczę na to że jest ok. Nic innego nam nie pozostaje :)

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Aaaa i gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt w ostatnim czasie, tym co jeszcze czekają tak jak ja życzę cierpliwości ;)

PS. Czy Wy też jesteście ostatnio takie nieogarnięte?No nic nie mogę zrobić, taka jestem zmęczona, a nawet jak mam lepszy dzień to synek tak daje popalić, że hohoho ;)

Ja nie mam właściwie takich fizycznych, namacalnych objawów.
    Ale co do nieogarnięcia to mam akcje: ciągle mam wrażenie że o czymś zapomniałam i wszystko mi z rąk leci ;) jak tak dalej pójdzie zdemoluję dom, wytłukę wszystkie talerze i szklanki i narobię szkód w firmie ;) Czy takie roztargnienie i hmmm jak to nazwać... brak koordynacji w rękach może być objawem ciąży?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Czołem! Ja z W-wy. Póki co dzielnie pracuję;) Też się przeniosłam z października :)

Moko,
    Jak miło! Chyba tylko my jesteśmy z Warszawy :)
    Przynajmniej ja jeszcze nie zauważyłam żeby któraś z dziewczyn z tego forum była z Warszawy- albo żadna się nie przyznaje ;)
    Moko, to Twoja pierwsza ciąża?
    Zastanawiasz się gdzie chcesz rodzić?

Dziewczyny, która jeszcze jest z Warszawy?

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    I jak tu nie "gmerać" jak trzeba luteinę sobie aplikować :)

Dokładnie! no nie da się lutki bez gmerania zainstalować ;)
    A ta podjęzykowa jest dla mnie kiepskim pomysłem- wyjątkowo niesmaczna sprawa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 20:31

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Moko,
    Jak miło! Chyba tylko my jesteśmy z Warszawy :)
    Przynajmniej ja jeszcze nie zauważyłam żeby któraś z dziewczyn z tego forum była z Warszawy- albo żadna się nie przyznaje ;)
    Moko, to Twoja pierwsza ciąża?
    Zastanawiasz się gdzie chcesz rodzić?

Dziewczyny, która jeszcze jest z Warszawy?

Można uznać że ja;) ale okolice Pruszkowa;)

Ellasi lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Można uznać że ja;) ale okolice Pruszkowa;)

A gdzie zamierzasz rodzić?

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nad tym nie myślałam;) jestem po poronieniu 1,5 roku temu więc narazie skupiam się na tym żeby było dobrze, nie sięgam tak daleko;)

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Gratuluję!

Podobno przyrost bety najważniejszy.
    Ja też jestem ciągle w dolnej granicy bety i różne myśli mi do głowy przychodzą, ale ciągle przyrasta zgodnie z normą więc liczę na to że jest ok. Nic innego nam nie pozostaje :)
    na jakiej granicy? Masz piekne przyrosty....

Gameta Rzgów
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ