X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusst, zapomniałam podpytać, czy jest taka możliwość, więc na następnej wizycie się dowiem, tyle, że ta na NFZ przyjmuje w szpitalu, w którym chciałabym rodzić i stąd to całe łażenie.

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po co wy chodzicie do 2 ginów co to ma za sens ? nie rozumiem tego ja w 1 ciazy chodziąłm do gina prywatnie bo sie leczylismy i tak zostało wizyty miałam co 4 tyg teraz chodze do tego samego ale na NFZ wizyty tez co 3-4 tyg usg na kazdej wizycie podejście do pacjętki takie samo jak prywatnie a te pieniadze moge już przeznaczyć na maluszka lub na starsza córke

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisałam, bo nie wszystkie badania na NFZ się da. Dlatego dodatkowo będe chodzic prywatnie, ale do tego samego lekarza.

• aher Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że lepiej trzymać się jednego a nie chodzić do dwóch. Później rozbieżności w pomiarach na usg, porównywanie przy tym znów zmartwienia i stres, jeden lekarz mówi tak, drugi zrobiłby inaczej. Grunt to wybrać zaufanego i jego słuchać :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png

Wysłany: 18 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ok ale skoro niektórych badań nie robia na NFZ to znaczy że nie sa aż tak potrzebne jak boja bratowa musiała miec jakieś badanie prywatnie to lekarz wypisął jej skierowanie i robiła bo była taka konieczność

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    no ok ale skoro niektórych badań nie robia na NFZ to znaczy że nie sa aż tak potrzebne jak boja bratowa musiała miec jakieś badanie prywatnie to lekarz wypisął jej skierowanie i robiła bo była taka konieczność

Niekoniecznie, możliwości techniczne sprzętu w gabinecie na NFZ mogą na to nie pozwalać. Zresztą wolę robić wszystko u jednego lekarza. Dodatkowo w przypadku wieku 35+ wskazanych jest więcej badań, a nie wszystkie finansuje NFZ, a ja nie mam zamiaru robić tylko tego, co jest finansowane.

Karola, a pytanie dodatkowe. Naprawdę na NFZ miałaś USG na każdej wizycie? Moja bratowa na NFZ miaął tylko 3 razy, bo tyle przysługiwało w zeszłym roku podobno. Ale ona chodziła do innego lekarza niż ja zamierzam.

• czarująca Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a tak z innej beczki- jakie witaminy zazywacie??

jesli chodzi o ginow, to fajnie miec za darmo badania....ale ja chyba bede chodzila prywatnie, do dwoch nie chce...tak jak Aher pisze.. poza tym za czeste badania sa niewskazane w ciazy...i badania reczne i usg

Aher, a Ty masz juz jedno dzieciątko??

nzjds65g957f1nq9.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w rekomendacjach Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego jest, ze badania usg w ciazy powinny byc 3.

nie zbadane sa jeszcze promienie usg, za jakis czas moze wyjsc, ze sa szkodliwe...choc poki co nie ma takich badan na szczescie :)

no a tak sie przyjelo juz ze na prywatnych wizytach jest wiecej usg....

aher lubi tę wiadomość

nzjds65g957f1nq9.png

Wysłany: 18 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam 2 razy i jak na razie miałam robione 2 razy usg moja siora i bratowa chodziły to tej samej przychodni ale do innych lekarzy i usg miały za kazdym razem co wizyta to usg i z tego co rozmawiałam z pacjetkami jak byłam teraz to jedna była juz na końcówce to mówiła że ma usg co wizyte robione więc nie wiem od czego to zalezy

Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 18 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie biore tylko kwas foliowy teraz jak pójde to zobaczymy czy jest wszytko ok i jak tak bedzie zleci mi wyniki badań i wprowadzi leki no i założa karte ciazy

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:
    dziewczyny w rekomendacjach Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego jest, ze badania usg w ciazy powinny byc 3.

nie zbadane sa jeszcze promienie usg, za jakis czas moze wyjsc, ze sa szkodliwe...choc poki co nie ma takich badan na szczescie :)

no a tak sie przyjelo juz ze na prywatnych wizytach jest wiecej usg....
    ale to nie są zadne promienie tylko ultradźwięki ;-)

Moko, czarująca lubią tę wiadomość

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam od groma usg w ciazy 2i3 wiec nie wierze w te szkodliwości....

Dzieki temu wiedziałam ze moj synek ma dziurke w serduszku;(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    a po co wy chodzicie do 2 ginów co to ma za sens ? nie rozumiem tego ja w 1 ciazy chodziąłm do gina prywatnie bo sie leczylismy i tak zostało wizyty miałam co 4 tyg teraz chodze do tego samego ale na NFZ wizyty tez co 3-4 tyg usg na kazdej wizycie podejście do pacjętki takie samo jak prywatnie a te pieniadze moge już przeznaczyć na maluszka lub na starsza córke
    Cóż nie musisz rozumieć, ale tak jak pisałam, zależy mi na bezpłatnych badaniach, które zlecą mi na NFZ. Resztę zrobię prywatnie, tak jak wskaże drugi lekarz- prywatny. Do prywatnego mam już zaufanie, do tego na NFZ się okaże, ale po opiniach z netu, nie sądzę, żeby to był mój lekarz na całą ciążę, więc chyba mogę sobie chodzić gdzie chcę i dodam, że nie jestem jedyna, która tak robi. Zaoszczędzone na badaniach pieniądze, również będę miała na co przeznaczyć.

• megimeg Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez myslalam o zapisaniu się również na nfz, kolezanka miała wszystkie niezbędne badania refundowane łącznie z hiv, chlamydią itd. poza tym, coś mi się wydaje, że moj gin. prywatny l4 mi nie wystawi...

oar83e3k7nkpecth.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarująca wrote:
    dziewczyny, a tak z innej beczki- jakie witaminy zazywacie??

jesli chodzi o ginow, to fajnie miec za darmo badania....ale ja chyba bede chodzila prywatnie, do dwoch nie chce...tak jak Aher pisze.. poza tym za czeste badania sa niewskazane w ciazy...i badania reczne i usg

Aher, a Ty masz juz jedno dzieciątko??

Tak, mam dwuletnią córkę :)
    Witamin nie zażywam, tylko kwas foliowy 2 tabletki dziennie

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny przeniosłam się z pazdzierikowych bo mam róznice miedzy OM a USG. Wg. OM jestem w 9 tyg i 1 dzniu a wg. usg w 7tyg i 1 dniu

Widze ze tu nie jest tak gwarno jak w pzdzierikowych.
    Skad jesteście pracujecie czy na L4.
    Widzę żeczesc dziewczyn się przeniosło z pazdzienikowych :)
    Odbiór :)

Fertimedica Warszawa
  • Melisssa Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na IP odnośnie tego mojego brązowo-beżowego plamienia i lekarz powiedział, że to nie jest groźne, ale duphaston przepisał.
    Dzisiaj też mam, ale dużo jaśniejsze i tak się zastanawiam, czy to może nie jest jakaś bakteria?
    Nie śmierdzą, ale mają taki inny zapach.

34bw3e3krag0745o.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Podczytuje Was ukradkiem. Rzadko sie udzielam ale nie lubie z tel pisac a kompa rzadko wlaczam. U nas dobrze. Tydzien temu byl pecherzyk ciazowy 4mm a nast wizyta 01.04. Dzis malam mega stres i rozbolal mnie brzuch ale teraz juz lepiej.
    Co do objawow. W poprzedniej ciazy mialam ich mase i duzo wymiotowalam. Z kolei teraz nie mam zadnych objawow no moze sennosc. Kazda ciaza jak i kobieta jest inna. Czas tez mam watpliwosci czy to wszystko ok ale mowie sobie ze pozytywne mysli wywoluja pozytywne zdazenia i tego życze i Wam. Pozdrawiam Was!

magic1, Scorpiolenka lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisssa wrote:
    Ja wczoraj byłam na IP odnośnie tego mojego brązowo-beżowego plamienia i lekarz powiedział, że to nie jest groźne, ale duphaston przepisał.
    Dzisiaj też mam, ale dużo jaśniejsze i tak się zastanawiam, czy to może nie jest jakaś bakteria?
    Nie śmierdzą, ale mają taki inny zapach.
    Myślę, że lekarz by na pewno zauważył jeśli to miałaby być infekcja. Ja tez trafiłam na ip z plamieniem i również dostałam duphaston. Mnie powiedziano, że to mógł być spadek progesteronu, co zresztą wyszło w badaniach, albo jakiś mini krwiaczek, ale wszystko ok. Zdrówka dla Ciebie;)

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ale się rozpisałyście :).
    Ja chodzę do ginekologa prywatnie do centrum leczenia niepłodności i chcę aby moją ciążę prowadziła pani doktor, do której chodzę od początku starań i do której mam pełne zaufanie :). Pani doktor jak i pozostali lekarze z centrum medycznego pracują także w szpitalu w moim mieście (w którym na pewno będę rodzić :) ), który jest chyba jednym z lepszych w woj. śląskim.
    Nie wiem czy teraz byłabym w stanie "oddać swoją ciążę w obce ręce" .

Z witamin biorę femibion ale classic, dodatkowo dostałam ostatnio kwas foliowy na receptę czyli już większe dawki. I praktycznie od początku ciąży pani doktor kazała odpoczywać na L4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 16:34

czarująca lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ