Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabela23 wrote:Karola, na pewno miałaś badanie usg okolo 13 tygodnia zawsze je robią. Ja nawet nie myślę o takich rzeczach co bym zrobiła, bo nigdy nie opuscilabyn dziecka własnego,nawet nie przyszłoby mi przrz myśl aby opuścić i zostawic na pastwę losu.
-
Hehe Moko, ale ja już jestem siwa (w wieku 31 lat), a teraz jeszcze do końca I trymestru postanowiłam nie farbować włosów.
Dzięki za słowa otuchy masz rację musi być dobrze i też w to staram się wierzyć, staram się być optymistką.
PozdrawiamMoko lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Izka widze, że o mnie myślisz dziekuje.
Owszem wizyta była...extra szybka bo był extra stres. Lekarz bardzo się ucieszył... było naprawdę widać, że jest szczesliwy że się udało mam w brzusiu dwa grosie, niestety jeden jest ponad połowę mniejszy od drugiego wiec nie mam sie nastawiać na bliźniaki. Cóż. Drugi z kolei niby bardzo ladny, wczesna bardzo ciąża, ale widać cialko żółtkowe i lekarz twierdzi, że widać delikatnie zalążek zarodka... niestety z ciązami mam małe doświadczenie więc też średnio wiem, czy mówi o tym o czym myślę . Mam przyjsc na potwierdzenie serducha i potem prowadzic u dobrego lekarza ciąże u siebie
Nie mierzył pęcherzyka eh ... więc nie podał terminu. Generalnie wedlug miesiaczki mam na 17 listopadaJolcia1985, megimeg, Paju lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Hej u mnie po wizycie ok, odstresowalam sie I tak jest pecherzyk, cialko zolte i malenki zarodek. Ciaza wiekowo jak na suwaczku. Szyjka dluga, twarda i zamknieta. Dostalam 3x1 luteine dopochwowo i mam ja brac do 34 tc, ze wzgledu na pazdziernikowe poronienie. Spadl mi kamien z serca
tomania2806, Jolcia1985, megimeg, pabelka88, Moko, takasobieja lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry od rana same dobre wiadomości
Pati, takasobie - super, że już coś widać jeszcze tylko serduszko i aby później było tylko z górki . Dzięki Wam jestem jakoś bardziej nastawiona optymistycznie, moja kolejna wizyta w 5w3d więc mam nadzieję, że już coś będzie widać, te ciałko żółtkowe i może malutki zarodek się pokaże .
W końcu pomalutku dopadają mnie bardziej wyraźne objawy ciążowe - piersi zrobiły się już wrażliwe.
PozdrawiamMoko lubi tę wiadomość
05.11.2016 Antoś ❤
-
hej kobietki, ciesze sie z Waszych pomyslnych wizyt
Jolusia- wlasnie widze ze mamy podobny termin
ale TY masz starszego Groszka bo ja w srode miałam bete dopiero 240
nie wiem kiedy u mnie doszło do zapłodnienia
mężu się śmieje, że to chyba wiatr ;P
ale jestem zmeczona....budze sie i już jestem zmeczona....bolą mnie strasznie jajniki...czy któraś z Was tez tak ma?? czasem podbrzusze tez pobolewa....
ja akurat wlosow nie farbuje, wiec nie mam tego problemu
ps. wczoraj pierwszy raz zrobilam zakupy w e-tesco z dostawa do domu- super sprawa polecam Wam dziewczyny na przyszłość
w ogóle tak sobie mysle od długiego czasu....ciąża, nowe zycie....to cud !! jak to się dzieje w ogóle? dwie komórki łączą się i powstaje maleństwo... niesamowite !! -
Czarująca fajnie to zabrzmiało "starszy Groszek" ale faktycznie moje cykle zazwyczaj były krótsze (czasami nawet 23 dni) i dosyć szybko mam owulację, w tym cyklu była albo 12 dc albo 13 dc, w każdym razie wydaje mi się, że kropek musiał zagnieździć się 19dc bo miałam wtedy plamienie (myślałam, że już po ptakach i okres się zbliża).
E-zakupy w Tesco super rzecz, tak zakupy robię już od jakiegoś czasu, głównie te cięższe artykuły, woda, mleko, cukier, mąka itp. a i drobniejsze rzeczy zawsze też się kupi fajne ceny mają np. na tabletki do zmywarki z finisha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 08:18
czarująca lubi tę wiadomość
05.11.2016 Antoś ❤
-
Hej,witam się z rana! My od rana wcinamy pomidory! Mhmmmmm pychaaaa!!!
Nasza wizyta 24.03 ,to bedzie 5t6d a ogólnie 22 dni po transferze!! Zastanawiam się czy jednak nie przełożyć wizyty na tydzień później...chciałabym odrazu zobaczyć serduszko.wiem że gdyby go jeszcze nie było widać,to bardzo bym się stresowala! Chociaż sprzęt w klinice mają full wypas!
Miłego dnia! -
pabelka88 wrote:Hej,witam się z rana! My od rana wcinamy pomidory! Mhmmmmm pychaaaa!!!
Nasza wizyta 24.03 ,to bedzie 5t6d a ogólnie 22 dni po transferze!! Zastanawiam się czy jednak nie przełożyć wizyty na tydzień później...chciałabym odrazu zobaczyć serduszko.wiem że gdyby go jeszcze nie było widać,to bardzo bym się stresowala! Chociaż sprzęt w klinice mają full wypas!
Miłego dnia!
Kochana zadzwoń do lekarza i dopytaj czy jest szansa na usłyszenie serduszka. Żebyś nie miała tak jak ja, że nie włączy sprzętu bo dopiero od 7 tyg. robi się echo.
-
Sówka_83 wrote:Kochana zadzwoń do lekarza i dopytaj czy jest szansa na usłyszenie serduszka. Żebyś nie miała tak jak ja, że nie włączy sprzętu bo dopiero od 7 tyg. robi się echo.
-
A ja czekam, wizyta u gina dopiero 24.03, ale ze względu na kiepskie samopoczucie i charakterystykę pracy poszłam do internisty i bez problemu dał mi zwolnienie do czasu wizyty u gina.
Teraz będzie stresik, żeby wszystko było dobrze
No ale dzisiaj kolejna beta, oby wysokaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 09:05
-
Cześć dziewczyny! od razu lepiej sie forum czyta jak takie pozytywne emocje Cieszę się bardzo z pozytywnych wieści i liczę na to, że każda będzie przynosić takie z wizyt A tak w ogóle widzę, że czesto chodzicie do gina, mój zaprasza mnie równo co trzy tygodnie.
Co do badań prentalnych - w poprzedniej ciąży mialam wlasnie tylko usg genetyczne czyli sprawdzanie przezierności karku itd. Jeszcze z nieinwazyjnych robi się test PAPPA? Któraś z Was sie ma to decyduje? Ja chyba zostanę tylko przy usg.
A gdzie Marzenka? Dawno jej tu nie było.
Ja nadal mam okropne mdłości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 09:18
-
powiem wam, ze mam stres...
w tamtym roku mialam problemy z nerkami co moglo sie zle skonczyć, bo bylo bardzo zle kolki nerkowe, zastój moczu w nerce, a potem kamien zablokował moczowód a wszystko w ciazy pierwszej sie działo, jak urdozilam sie uspokoiło, a pol roku po niej sie odezwalo x3 i prawie mnie sprzatneło z tego swiata ...ehhh dużo tego było.... od 30 tyg musialam lezec plackiem- niewydolnosc szyjki i skurcze przedwczesne
lezalam 3 x w szpitalu. OBy to sie nie powtórzyło
teraz mialam poczatki endometriozy..na lewym jajniku torbiel i lekarze byli zdania, zeby zachodzic w ciaze jak najszybciej, bo pozniej moze byc problem...
mialam urografie nerek, niby wszystko jest w porzadku....hmmm
modle sie co dzien, zeby wszystko było w porzadku i udało sie dotrzymac do konca!
przepraszam, ze sie tak żale.... -
jesli chodzi o prenatalke, to moj powiedzial ze jak w usg cos mus ie nie sposoba, to wtedy wysyła na test PAPPA, ale ze to nie jest konieczne...
chyba dopiero w wieku 35+.... i refundowane.?
madzik, luteina- proggesteron daja do 13 tyg, bo wtedy jeszcze sie ksztaluje lozysko, jak sie wyksztalcie to ono samo wydziela progesteron...hmm, a czemu daja? moze na wszelki wypadek? dmuchaja na zimno?
ja jestem przerazona...wizja prowadzenia ciazy w Anglii, pisalam z kolezanka....tam pierwsza wizyta u poloznej po 12 tyg, bo dla nich wczesniejszy okres to nie ciąża.... tam się nie ratuje niskich ciąż....