Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
Chciałabym się nieśmiało przywitać
Nieśmiało bo narazie jest bardzo wcześnie, normalnie TSM wychodzi mi na jutro.... A już od 4 dni wychodzą mi testy z baaaaardzo grubymi krechami
Kobieca intuicja skłoniła mnie do ich zrobienia tak wcześnie.. Jestem przeszczęśliwa, ale jednocześnie bardzo się boję..... Byłam tu lipcówką 2016 i niestety bez żadnego ostrzeżenia serduszko przestało bić..
Teraz mam zamiar myśleć tylko pozytywnie bo inaczej zwariuje...
Pierwsza wizyta u gina zaliczona. Niestety bez USG bo za wcześnie, ale zapobiegawczo dostałam luteine i mam się nie denerwować i myśleć pozytywnie.
Termin wychodzi mi na 25.11.
Życzę nam wszystkim bezproblemowych ciąż
Moj Aniolek10 TC - 03.12.2015 (*)
-
katuni życzę Ci aby ta ciąża była bezproblemowa i dziwnych niespodzianek
dużo zdrówka dla Ciebie i małego kropka
katuni, Posti77 lubią tę wiadomość
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
hej Dziewczyny
gościłam póki co w październikowych mamusiach jednak według lekarza termin 2.11
także z wielką radością dołączam do Was:) moja kruszynka ma 1,02 cm i wg usg jest to 7w1d
Pozdrawiam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie:)Moko lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizycie, dzidzia odpowiada wymiarami na 7 tydzień (OM 7+1) i ma pięknie bijące serce ♥
Następna wizyta 14.04pabelka88, aher, Scorpiolenka, Jolcia1985, megimeg lubią tę wiadomość
-
różnie bo ja byłam na wizycie w 7t i 5 dniu i powiedziano mi że wedłóg ust ciaza ma 5 tyg i 2 dni i już było widać serduszko a maluszek miał wtedy 2,46mm byłam 8 marca teraz ide we wtorek 22 i zobaczymy czy maluszek rośnie mam nadzieję że tak i że nie bez powodu mam te okropne mdłosci i wymioty
-
Możliwe,że na wizycie 5tyg+6dni zobaczę serduszko/a? Czy za wcześnieKarola - mama Julci i ... ? wrote:różnie bo ja byłam na wizycie w 7t i 5 dniu i powiedziano mi że wedłóg ust ciaza ma 5 tyg i 2 dni i już było widać serduszko a maluszek miał wtedy 2,46mm byłam 8 marca teraz ide we wtorek 22 i zobaczymy czy maluszek rośnie mam nadzieję że tak i że nie bez powodu mam te okropne mdłosci i wymioty
-
nadia1 wrote:Lekarz powiedział, że widział już różne rzeczy (cuda), kazał nadal brać leki i w poniedziałek na wizytę, ale obstawia puste jajo, zresztą ja też, tym bardziej, że pęcherzyk się rozmywa (zapada).
Zastanawia mnie to czy jesli z monitoringu była owulka na 14 albo 15 luty to w jakim czasie mogło najpóźniej dojść do zapłodnienia? Orientujecie sie jak to jest przy cyklu 28 dni? -
Witam się z Wami skromnie tylko na razie poinformuje może później dołącze gdy się upewnie. Dzisiaj zrobiłam wieczorem sikańca i wyszedł pozytywny .Belly pokazuje datę na 20 listopada
Mam już synka ,która lada chwila kończy roczek
Pozdrawiam -
Dostałam już wyniki (dzisiaj wcześnie:) ) i w sumie nie wiem co myśleć o nich
beta 4686,6 mIU/ml 21dpo
progesteron 57,90 ng/ml
Zastanawiam się czy beta jest ok, ostatnio badałam 11.03 i była 602 mIU/ml. Dziwi mnie też progesteron, biorę dupka 6 tabletek dziennie + 2 razy luteinę 100 dopochwowo a progesteron jest taki sam jak był (dzisiaj rano luteinę wzięłam dopiero po badaniu).1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
Jolcia bete ciezko określić bo powinno sie badać przyrost po 48-72 godz a a jaki masz prg? Progesteron ktory się przyjmuje dodatkowo może nie wyjść we krwi a już tym bardziej duphaston bo to dydrogesteron jest.
-
Jolcia, progesteron to chyba aż ponad max masz. Czemu tak dużo bierzesz tego dupka? Masz plamienia?
Co do bety, to zerknij na normy, na pewno masz wypisane jakie, dla którego tygodnia, możesz też skorzystać z kalkulatora hcg. Na pewno wszystko jest w porządku.
-
Sówka_83 wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. I niestety ale mam pewien dyskomfort. Niby nic takiego ale jednak...
Otóż lekarz jak zobaczył, że dzisiaj 6t3d to stwierdził, że nie będziemy robi usg bo i tak nie będzie słychać serduszka. On zawsze w 7 tyg robi (tylko po co kazał mi przyjść za 2 tyg a nie za 3). Jednak uprosiłam go i zrobił. Tylko, że nie włączył sprzętu do echa bo za wcześnie
Na usg mam tylko wymiary: CRL: 7,1mm = 6t4d; YS: 4,4 mm.
Opis: Macica ciężarna z pęcherzykiem ciążowym z widocznym zarodkiem oraz pęcherzykiem żółtkowym.
Wspomniał, że wygląda tak jakby coś się zaczynało jeśli chodzi o bicie serca.
Potem przebadał mnie jeszcze ginekologicznie, wszystko ok. Zmniejszył dawkę dupka do 2x1 i dał do poczytania papiery o badaniach prenatalnych.
Kazał przyjść za 3 tyg. Pielęgniarka jednak zapisała mnie na 07.04 i powiedziała, że jeśli chcę to mogę podejść na usg jeszcze w przyszłym tygodniu. Jeśli się zdecyduję to wtedy wizytę przesunę na później.
Nie wiem co mam robić i myśleć... Niby wszystko ok a jednak pozostaje ta niezaspokojona ciekawość.
Aha, proszę o zmianę daty porodu na 07.11.
Walentynki były jednak owocne, bo sporo nas na ten TP
Sówka!! Jesteśmy normalnie blixniaczkami bo mam ten sam wymiar7.1 m.m. Innych wymiarów nie zapamiętałam bo nie dał mi tylko dyktował pielęgniarce. Nie martw się, ze nie włączył maszyny bo mój włączył i powiem ci, że dźwięk był ledwo ledwo ledwo. trzy razy próbował ale na prawdę było cicho. Trzeba było mocno mega się skupić i usłyszeć. On niby coś slyszał ale Ci powiem, ze ja to raczej wydawało mi się, ze coś moze być
Piedział, że jakby maluch miał 1 mm więcej to byłoby słychać echo.
Więc spokojniena prawde.
Ja nadal dostałam dupka 3x, skierowanie na tokso i HIV. Karty jeszcze nie mam. Powiedział, że jak zdąże z tymi badaniami do poniedziałku to mogę zawitać w poniedziałek. Jeżeli nie to później ale w sumie nei ustalilam kiedy
Bądź dobrej myśli.Sówka_83 lubi tę wiadomość
Aniołek (23.11.2015 r.)
Aniołek (15.04.2016 r.)
Aniołek (08.08.2016 r.)
-
A pani doktor mówiła aby na razie nie robić bety. Wg. kalkulatora na belly przyrost jest niby prawidłowy.
Moko dosyć długo staraliśmy się o dzidzie, weszliśmy nawet w fazę inseminacji a psychicznie już nastawiałam się do ivf. Plamień na szczęście nie mam, ale plamienia pod koniec każdego cyklu były moją zmorą, także biorę ten cały progesteron profilaktycznie.
Tylko spokojnie i nie martwić się na zapasczasami niestety panikara ze mnie
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
Magda-lenka wrote:Sówka!! Jesteśmy normalnie blixniaczkami bo mam ten sam wymiar
7.1 m.m. Innych wymiarów nie zapamiętałam bo nie dał mi tylko dyktował pielęgniarce. Nie martw się, ze nie włączył maszyny bo mój włączył i powiem ci, że dźwięk był ledwo ledwo ledwo. trzy razy próbował ale na prawdę było cicho. Trzeba było mocno mega się skupić i usłyszeć. On niby coś slyszał ale Ci powiem, ze ja to raczej wydawało mi się, ze coś moze być
Piedział, że jakby maluch miał 1 mm więcej to byłoby słychać echo.
Więc spokojniena prawde.
Ja nadal dostałam dupka 3x, skierowanie na tokso i HIV. Karty jeszcze nie mam. Powiedział, że jak zdąże z tymi badaniami do poniedziałku to mogę zawitać w poniedziałek. Jeżeli nie to później ale w sumie nei ustalilam kiedy
Bądź dobrej myśli.
Magda to mnie trochę uspokoiłaJa się pewnie zdecyduję pójść jeszcze w przyszłym tygodniu. Badania mam już wszystkie zrobione więc aż do tych z 12 tyg. mam spokój
,Później muszę prenatalne rozkminić. Jest możliwość zrobienia nieinwazyjnych ale to koszt ponad 2 tyś.
Dobrze, że jeszcze chwila na podjęcie decyzji.
-
powiedzcie mi czy te badania prenatalne robi sie zawsze bo ja w 1 ciązy nie miałam takich robionych a zawsze myslałam ze je sie robi jak jest jakies ryzyko że dziecko może byc chore jak matka ma powyżej 40 lat .
Mam tez do was pytanie co wam to da a jak okaże się że dziecko jest chore to co usuniecie ciaze zostawicie dziecko po porodzie ? -
Karola, na pewno miałaś badanie usg okolo 13 tygodnia zawsze je robią. Ja nawet nie myślę o takich rzeczach co bym zrobiła, bo nigdy nie opuscilabyn dziecka własnego,nawet nie przyszłoby mi przrz myśl aby opuścić i zostawic na pastwę losu.
-
Jolcia1985 wrote:A pani doktor mówiła aby na razie nie robić bety. Wg. kalkulatora na belly przyrost jest niby prawidłowy.
Moko dosyć długo staraliśmy się o dzidzie, weszliśmy nawet w fazę inseminacji a psychicznie już nastawiałam się do ivf. Plamień na szczęście nie mam, ale plamienia pod koniec każdego cyklu były moją zmorą, także biorę ten cały progesteron profilaktycznie.
Tylko spokojnie i nie martwić się na zapasczasami niestety panikara ze mnie
To normalne, że się denerwujesz, ja też już zaliczyłam pobyt na izbie przyjęć, bo spanikowałam, ale teraz próbuję się przestawić na wyluzowanie, bo tak naprawdę na tym etapie jeżeli ma być dobrze to będzie i ja muszę w to wierzyć, więc Ty też spróbuj. Pozdrawiam ciepło i już nie badaj tego hcg, bo osiwiejesz:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 22:31
Jolcia1985 lubi tę wiadomość