X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Moko Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Czesc Dziewczyny przeniosłam się z pazdzierikowych bo mam róznice miedzy OM a USG. Wg. OM jestem w 9 tyg i 1 dzniu a wg. usg w 7tyg i 1 dniu

Widze ze tu nie jest tak gwarno jak w pzdzierikowych.
    Skad jesteście pracujecie czy na L4.
    Widzę żeczesc dziewczyn się przeniosło z pazdzienikowych :)
    Odbiór :)
    Czołem! Ja z W-wy. Póki co dzielnie pracuję;) Też się przeniosłam z października :)

• czarująca Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, macie racje....ultradźwięki to usg.
    Pisze z rozpędu z Mlodym na kolanie :p

Tak mi mówił lekarz,nie jest wskazane gmeranie co chwile w pochwie..badanie, wkladanie glowicy itd. ja tez miałam wielokrotnie USG w ciąży, nic sienie dzialo....

Ja tez jestem ze śląskiego Jolcia :)

Aher ja tez mam, ale 14 miesieczniaka :)

Nad witaminami sie jeszcze zastanawiam, które zażywać...

nzjds65g957f1nq9.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstyd zeby się o 17 podnosic z łózka, ale dziś miałam okropny sen ze ustało bicie serduszka i niemialam na nic ochty. Teraz ruszamdupkę i lecę do biblioteki.

W pazdziernikowych wszystkie babki już zrzyte bardzo mam nadzieję że przygarniecie mniedoswojego grona:)
    Moko ja tez z wawy i kojarzę Cie z pazdzirnikowych :)

czarująca lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tu nie "gmerać" jak trzeba luteinę sobie aplikować :)
    czarująca a z którego miasta dokładnie jesteś? Ja z Bytomia.

czarująca lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam i zapomniałam co miałam napisać :D

Na pewno fajnie na poczatku zachaczyc jakiegoś giną na nfz bo badania pierwszego trymestru mogą troszkę kosztować ale nie widzę sensu prowadzenia ciąży przez dwóch równocześnie bo tak jak ktoś juz zauważył potem roznice w pomiarach usg i dopiero stres!

Zgadzam się ze na tym etapie kiedy usg jest robione dopochwowo to nie jest najlepszym pomysłem wykonywanie go co rusz, później jak juz przez brzuch troche inaczej ale gmeranie tam w środku na teraz to tak średnio moim zdaniem :)

Poprzednią ciążę przeszłam bez ani jednej tabletki z witaminami, tylko kwas w I trymestrze a i tak małego spaslaka urodzilam :D póki morfo jest ok to mój lekarz nie zaleca a ze ja w ciąży czułam sie tak dobrze fizycznie jak nigdy w życiu to nie musiałam :)

Dziewczyny które mają juz dzieciaki nie macie obaw jak sobie poradzicie? Mój jak die drugie urodzi bedzie miał 19 miesięcy. Troszeczkę mnie to przeraża :) jakie duże byly wasze pierwsze dzieci? Bo jak mi znowu przyjdzie nosić takiego kloca plus starszego będę musiała wnieść po schodach to chyba umrę! Franek urodził sie 4800 i 60cm i dostał pieszczotliwe przezwisko na porodówce Arnold :D zreszta do dzis jak idę do gina to pyta die jak jego malutki Arnoldzik sie miewa :D

Jolcia1985, czarująca, magic1 lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lutke pod język....ale leży w szafie :p czuje sie z nią bezpiecznie
    No czasem niestety trzeba gmerać...
    Ale chodzi mi bardziej o głębokie badanie lekarskie...z uciskami itd :p
    Jola, jestem z okolic Żywca :)

Moj Mlody bedzie miał 22 msc jak sie nowy fasol urodzi :)

Ja sie strasznie boje jak sobie dam rade, mąż późno wraca do domu, teściów nie mam, moi rodzice sa starsi i schorowani :( rodzina daaaleko w szczerej Polsce...

Moj miał 3200 i 55 cm

Mówią ze jak na mnie to spory bo ja przed ciąża 45 kg wazylam, teraz zreszta podobnie :p

Adk_1989 rodziłaś silami natury czy c.c.? Spory Arnoldzzik :)

nzjds65g957f1nq9.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko wrote:
    Cóż nie musisz rozumieć, ale tak jak pisałam, zależy mi na bezpłatnych badaniach, które zlecą mi na NFZ. Resztę zrobię prywatnie, tak jak wskaże drugi lekarz- prywatny. Do prywatnego mam już zaufanie, do tego na NFZ się okaże, ale po opiniach z netu, nie sądzę, żeby to był mój lekarz na całą ciążę, więc chyba mogę sobie chodzić gdzie chcę i dodam, że nie jestem jedyna, która tak robi. Zaoszczędzone na badaniach pieniądze, również będę miała na co przeznaczyć.

Ja do mojego na NFZ tez mam zaufanie bo do niej chodziłąm prywatnie w 1 ciazy
    Rozumiem że jak chcesz to możesz chodzic i do 5 lekaży twoja sprawa ja tylo spytałam jaki w tym sens ale to jest Twoja sprawa ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png

Wysłany: 18 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dzieciaczków mam córke która w maju skończy 4 lataka jak juz bedzie maluszek na swiecie Julka bedzie mieć 4,5 zawsze chciałam taka róznicę bo pomoże mi przy maluszku a i sama się już soba zajmuje sama sie ubiera myje je kolacje więc jak dla mnie idealnie no i Julka jest bardzo grzecznym dzieckiem mam nadzieję że 2 tez takie bedzie ;)

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-) ale sie rozpisalyscie. Super się cieszę z udanych wizyt i trzymam kciuki za dziewczyny,u ktorych wieści nie były aż tak dobre...
    Takasobieja,
    Szkoda,że drugie maleństwo nie daje radę,ale teraz trzeba wierzyć w to drugie maleństwo

Ja byłam w Kościele, a jak wróciłam i się położyłam to spałam jak zabita. ;)

takasobieja lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy moim synem a maluszkiem w brzuszku będzie 9 lat!! ;-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarująca cesarka! Ja chciałam tak gdzies do 36 tyg próbować sama ale lekarz mi wytlumaczyl ze to nie jest kwestia widzi mi się ale naprawdę moze się to dla.nas obojga skończyć fatalnie wiec nie dyskutowałam. Cesarka planowana kilka dni przed 40 tyg, byłam wielka jak stodoła! :) ja jestem potezna baba ale i tak brzuch przerósł moje wszelkie oczekiwania :)

Ja zawsze chciałam mieć dzieci z mala różnica wieku ale faktycznie taki czterolatek plus maluszek to wieksza możliwość opanowania tego majdanu :) ja tez jestem duzo sama ale na szczęście mam blisko rodzinę (teściową dwa piętra niżej ale nie nadużywam jej dobroci :) )

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzieci nie mam i teraz zaraz pędzę do Kościółka się pomodlić :)

Fertimedica Warszawa
  • olkaaa Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane! Czy taki przyrost beta hcg jest dobry?

16.03 - 78,95
    dzisiaj 18.03 - 217,83

Dziękuję za pomoc :) !

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Kochane! Czy taki przyrost beta hcg jest dobry?

16.03 - 78,95
    dzisiaj 18.03 - 217,83

Dziękuję za pomoc :) !
    bardzo ok ;)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Hejka :-) ale sie rozpisalyscie. Super się cieszę z udanych wizyt i trzymam kciuki za dziewczyny,u ktorych wieści nie były aż tak dobre...
    Takasobieja,
    Szkoda,że drugie maleństwo nie daje radę,ale teraz trzeba wierzyć w to drugie maleństwo

Ja byłam w Kościele, a jak wróciłam i się położyłam to spałam jak zabita. ;)
    Ja o dziwo dzisiaj w ogole nie mam sennosci ani zgagi :/ i oczywiście schizuje... że cały czas miałam a dziś NIE! i cycki mniej bolą :/ eh

Umyłam za to okna w domu i poprałam firany. I umyłam łazienkę... mój mąłżonek jutro się popisze ;) posprząta resztę

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)

Wysłany: 18 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myłas okna ? moja śasiadka by mnei zabiła wzrokiem jakby widziała że okna myje więc mył mój maz sąsiadka nie każe mi nic robić w domu jedyne na co mam pozwolenie od niej to na robienie obiadów i pranie ale pranie z pralki i tak musi mi mąz przynieś do suszarki bym nie musiała tego dźwigać mam dmuchac na zimne przynajmniej do kolejnej wizyty ;)
    Dzis też się lepiej czuje aż jestem w szoku zazwyczaj o tej godzinie już mnie mocno mdliło i wymiotowałam a teraz nie na szczeście bo mam już dosyć własnie robie sobie kolacje siedzi w piekarniku bułeczki z żółtym serkiem ;)

Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny.
    Jestem mamą i żona i obecnie spodziewam się drugiego dzidziusia. Mam 22lata i mieszkam w Łodzi :-) obecnie jestem w 8tygodniu ciazy.

takasobieja, pabelka88, radiszka lubią tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - mama Julci i ... ? wrote:
    myłas okna ? moja śasiadka by mnei zabiła wzrokiem jakby widziała że okna myje więc mył mój maz sąsiadka nie każe mi nic robić w domu jedyne na co mam pozwolenie od niej to na robienie obiadów i pranie ale pranie z pralki i tak musi mi mąz przynieś do suszarki bym nie musiała tego dźwigać mam dmuchac na zimne przynajmniej do kolejnej wizyty ;)
    Dzis też się lepiej czuje aż jestem w szoku zazwyczaj o tej godzinie już mnie mocno mdliło i wymiotowałam a teraz nie na szczeście bo mam już dosyć własnie robie sobie kolacje siedzi w piekarniku bułeczki z żółtym serkiem ;)
    Nic nie mów ;D dostałam o to opiernicz od kazdego od kogo tylko mogłam dostać :).
    Starałam się o tę ciąże ponad 4 lata. No ale wolę sobie robić powoli niż siedzieć i czytać w necie.... bo wtedy mi odbija. Dzisiejszy brak objawów przywołuje czarne myśli :/ i najlepiej chodziłabym do gina codziennie... i nawet rozważałam by się umówić na co drugi dzień... :D bo mam z pzu za 29 zł miesiecznie lekarzy bez limitu :P

Ellasi lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
  • BiB Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra dziewczyny jak Wy tu zapitalacie z tym pisaniem :P

Ja chodzę do dwóch ginów równocześnie, prywatnie bo mam zaufanie do tego lekarza i na nfz żeby mieć za darmo badania. W pierwszej ciąży też tak robiłam i nie miałam żadnych schizów z porównywaniem pomiarów, brałam pod uwagę tylko to co mówił mi gin prywatny.

Co do usg genetycznego to zamierzam robić tylko to dokładne usg czyli przezierność karku, kość nosowa, sprawdzenie przepływów itd. Myślę,że ważne jest by odpowiednio wcześnie wiedzieć, że ewentualnie z dzidziusiem coś jest nie tak, można się wtedy odpowiednio przygotować do jego przyjścia na świat.

Co do witamin to biorę kwas foliowy 1 tab i mum omega

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt w ostatnim czasie, tym co jeszcze czekają tak jak ja życzę cierpliwości ;)

PS. Czy Wy też jesteście ostatnio takie nieogarnięte?No nic nie mogę zrobić, taka jestem zmęczona, a nawet jak mam lepszy dzień to synek tak daje popalić, że hohoho ;)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ