Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kas ,ja mięsko wprowadziłam po 3 tygodniach warzyw i owoców.Teraz daję tak co drugi dzień.
Manda ,waga słuszna.Jest co nosić, ja coś o tym wiem bo u nas podobnie 9,2 kg i 74 cm. a ja martwię się z kolei,że za dużo.Starszy syn na roczek miał 11 kg,choć patrząc na maluszka to tej wagi aż tak po nim nie widać i ruchowo też ok,bo i obraca się na boki i brzuszek i wokół własnej osi i stópki też chwyta i ładnie dźwiga się na rączkach.Myślę,że go nie przkarmiam bo wcale tak dużo nie je i pediatra mówi,że ok i w siatkach centylowych się jeszcze mieści i jak zacznie chodzić to zgubi, więc mam nadzieję,że tak będzie.
Starszy syn mówi,że Adaś robi masę bo "masa budzi respekt " ha,ha.
Polin i małamama zdrówka dla Was i Waszych maluszków.Oby antybiotyki szybko zadziałały i choróbska poszły w siną dal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 21:24
manda21, kas50, klauuudia, _polin, małamama lubią tę wiadomość
-
Scorpiolenka to chyba taka uroda to prostu. U mnie jest identycznie, bedziemy sie martwic pozniej. Mi sie wydaje, ze moj tak zapas robi, bo pozniej wystrzeli w gore. Starszy syn ma slusze przemyslenia ha ha
Obudzilam sie na karmienie i nie moge zasnac... u mnie ciagle przynajmniej dwie pobudki w nocySyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Jesteśmy w domu na szczęście - już po jednej dawce antybiotyku jest o niebo lepiej, więc nie mam wyrzutów sumienia, że podaliśmy
Chyba nas wypędzą z przychodni, bo mieliśmy mieć w piątek dopiero drugą dawkę szczepienia - trudno.
Chrzciny ogólnie super, poza humorem małego. Nie wiem czy u którejś z Was tez tak było, ale u nas było 12 chrztów - no istna fabryka.
U nas rozszerzanie diety to masakra - prawie nic mu nie smakuje, oprócz startego jabłkaa też jest klockiem - rączki ma pulchniutkie, aż ciężko mu było krew pobrać.
-
Mam do Was pytanie o jedzenie
. Dajecie maluchom wszystko takie idealnie gladkie (sloiczki albo jak same robicie) czy z lekkimi kawalkami ? Ja caly czas daje takie idealnie gladkie ale ostatnio kupilam zupke od 6 miesiaca i tam juz normalnie sa malutkie kawaleczki. Przestraszylam sie ze mala mi sie tym zadlawi i nie dalam (matka wariatka
).
-
Myszka ja póki co też daje wszystko gładkie narazie bym się bała z kawałkami. Chociaż daje już małemu chrupki kukurydziane i radzi sobie świetnie no ale takie chrupki to chwila moment i mięciutkie w buzi jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 15:57
_polin lubi tę wiadomość
-
Ja też póki co daję gladkie,z grudkami po 8ms będę dawac
Dziś na deserek było jabluszko Bobovity - smakowalo
No i nadal na obiadek wcina Gerberki,pół sloiczka.
Szczepionke tym razem przyjal bezobjawowo,bez gorączki,sennosci,płaczu,bólu czy czegokolwiek. Hmn,aż jestem zaskoczona...miło...
Zaczął codziennie odwracac sie z brzucha na plecy,bo dotychczas robil to przypadkowo,do przewrotu na brzuszek jeszcze ciut mu brakuje,dupka go trzyma;-)
Polin dobrze że w domkuScorpiolenka, klauuudia, _polin lubią tę wiadomość
-
Ja już daję nie całkiem zblendowane jak gotuje.Dziś pół słoiczka z Bobovity pomidorowej z ryżem i kurczakiem i tam są właśnie takie małe kawałki i fajnie sobie mały radził i mega smakowało. Dałam też parę razy do rączki marchewkę ugotowaną i kawałek brokuła na parze czy banana.Najeść się tym nie najadł tylko tak trochę possał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 13:08
klauuudia, _polin, manda21, kas50, małamama lubią tę wiadomość
-
Jakiś czas temu któraś pytała o krwawienie na tabletkach anty - więc opiszę swoje doświadczenia, może którejś to pomoże. Przed ciążą brałam pigułki bez problemów i bez żadnych plamień. Dostałam okres około 3 miesiące po porodzie, był baaaardzo obfity, jak podczas połogu, trwał kilka dni a potem jeszcze kilka dni plamiłam (z przerwami bez plamienia). Gdy zaczął mi się drugi okres zaczęłam brać tabletki anty. Okres był normalny objętościowo tyle że... nie chciał się skończyć. I w sumie krwawiłam ponad 3 tygodnie, prawie do nowego opakowania. Krwawiłam - nie plamiłam. Wg ginki tak się zdarza po ciąży i na tabletkach. Zbadała i wszystko było OK. Nastąpił kolejny okres z odstawienia i ten już był zupełnie normalny czyli kilka dni i krwawienie ustało. I od tej pory jest OK. Biorę kolejne opakowania
małamama lubi tę wiadomość
-
Moj pluje jak ma kwalki w zupce, osobno zje. U nas pelzanie na calego: dupka do gory, raczki do gory i przez cale lozko na wstecznym, a ja sie tak martwilam, ze sie malo rusza
klauuudia, Scorpiolenka, _polin, kas50, małamama lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Manda brawo dla Wiktorka,jeszcze chwila i będziemy ganiać tych naszych małych łobuzów po całym domu.Jak ten czas szybko leci,tak niedawno przywiozłam maleńkiego noworodka ze szpitala a tu dzisiaj już półroczny duży niemowlak,jeszcze drugie tyle i będziemy imprezy na roczek szykować.
Niby się cieszę,że tak szybko rośnie a jednocześnie jakoś tak żal że nie będzie za moment niemowlaczka w domu.Ach nigdy kobiecie nie dogodzisz.manda21, kas50, małamama lubią tę wiadomość
-
Kurcze fajnie jak już planujecie kolejne, ja chciałam mieć też zaraz kolejne odchodząc i spokój, że rak to ujmę
ale że ja mam wiecznie pod górę, to po cc muszę odczekać, mam nadzieję że się uda w przyszłości bez problemów.
Skorpiolenka super wcina, ja się boję tak dawać w kawałku, że się zakrztusi. Dałam jabłko i odgrywała kawałek i się wystraszyłam.klauuudia lubi tę wiadomość
-
Polin to powodzenia trzymam kciuki
Chcielibyśmy mieć drugie ale wtedy już by trzeba zmienić mieszkanie bo tu byśmy się trochę gniezdzili... niby na początku planowaliśmy jedno po drugim ale ja po cesarce to tak szybko nie wskazane...
ale szczerze powiedziawszy już miałam delikatna nadzieję i cieszylabym się bardzo...