X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Scorpiolenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, u mnie w 5 tyg i 3 dniu kreska testowa też nie była taka mocna jak kontrolna przy becie 290.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 09:59

qb3ce6yd4c3es2kf.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:50

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ;)

odnosnie brzuszkow, to tez czuje sie taka wzdeta na wieczor....
    waga.... w ciazy przytyłam 22 kg :O :O ale nie było mocno widac.... po porodzie poleciało zaraz 10 kg, a przy karmieniu nastepne...

miło by było jakby teraz troszke zostało :P

dziewczyny, ja znowu nie mam objawow...nie mdli mnie ani nic :(
    jedynie brzuch troche ciagnie i zmeczenie....

Paju, masz racje te dzieciaki kochane :D choc potrafia umeczyc.... :P mój jest strasznie zazdrosny o mnie jak mąż się do mnie przytula :P przychodzi do nas i okłada meza :P :P w końcu synuś mamusi broni :D :D :D

ogolnie nie mierzylam temperatury, wczoraj bylo mi goraco i mierze a tu 37-37,3....

bety juz nie robie bo sie tylko stresuje tym badaniem :|

sowka, ja mysle ze kilkoma apapami nie zaszkodzisz ;) jakbys jadla garsciami- to tak
    w ciazy dozwolone ok.1-2 filizanek kawy dziennie :)

ja zyje bez kawy..cisnienie mam 90/60 i dobrze mi z nim :D :D

Rudi odpoczywaj duzo, troche syfku jeszcze nikogo nie zabilo :P

eunice, ja mysle ze ta kreska na teście nigdy nie bedzie taka sama jak kreska kontrolna...a moze to po prostu zalezy od testu? moze nie ma co sie wkręcać i stresować niepotrzebnie....? wazne, ze sa dwie kreski ;)
    aa...poza tym w moczu jest inne stezenie bhcg niz we krwi, wiec moze dlatego....
    jesli sporo pijesz, to bedzie to znikoma ilosc, bo mocz rozcieńczony....
    jesli sie martwisz to lepiej zrob bhcg, a testy schowaj bo chyba na tym etapie już niewiele dadzą

nzjds65g957f1nq9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie♡
    Jestem po testowaniu piątkowym i są 2kreseczki. Wizytę mam zaplanowaną na 4.04. Mam synka 8letniego i niestety 2 poronienia za sobą; ( nie ukrywam że jestem w strachu ale robię co mogę. Mam hashimoto biorę euthyrox 75 acard luteine100 oraz pije preparat Inofem zawierający kwas foliowy.
    Życzę nam wszystkim wyrwania tego trudnego a zarazem szczęśliwego czasu. Dodam że mam bóle podbrzusza takie kłócie lub rwanie. Dużo leżę i od razu poszłam na l4 ze wskazaniem po wcześniejszych złych doświadczeniach.

Ellasi, pabelka88 lubią tę wiadomość

• megimeg Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorpiolenka widze że idziemy łeb w łeb ;) czy Twój nick wskazuje, że również jesteś listopadowa? ;) ja jestem z 19.11 więc lepszego prezentu urodzinowego nie mogłam sobie wymarzyć ;)

oar83e3k7nkpecth.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co?w pierwszej ciąży jakoś spokojniejsza byłam a teraz wszystkim się stresuje temperaturą bo skacze (w pierwszej wogole nic nie mierzyłam,nie badalam, nie obserwowałem)teraz wsłuchuje się we wszytko ehhh z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży tak samo się czułam ale i tak się nakręcac że może coś nie tak ,już nie mogę się doczekać USG w następnym tygodniu .Chcę w pl zrobić wszystkie badania i mam pytanie czy warto mi robić betę? No zrobię js tylko raz i nie będę miała odniesienia

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jak ustawić suwaczki

• czarująca Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda, kliknij na suwaczek ktorejs z nas....
    wpisujesz swoje dane...i na dole wyswietla Ci link..kopiujesz go i wklejasz w belly w ustawienia- spolecznosc- podpis na forum :)

Karolka, ja tez tak mam...czuje sie jakbym pierwszy raz byla w ciazy...mega zestresowana :O :O

magdaa lubi tę wiadomość

nzjds65g957f1nq9.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Kochane jak ustawić suwaczki
    Kliknij dwa razy mój pokaże ci się strona z suwaczkami wpisz wszystkie dane następnie Skopiuj pierwszy link i wklej go w swoich ustawieniach w społeczności tam gdzie jest twój podpis na forum :-) koniecznie pierwszy link :-)

magdaa lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • czarująca Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nas przybywa, juz 46 juz wpisanych i jeszcze bedzie nas wiecej <3 <3 <3 :)

magdaa, Karolka14 lubią tę wiadomość

nzjds65g957f1nq9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baardzo Wam dziękuję:*

czarująca, Karolka14 lubią tę wiadomość

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie od wczoraj mdłości sa ale mniejsze już nie wymiotuje ale znowu zaczynam się martwić wtorkową wizyta dobrze że juz bliżej niz dalej nadal jestm senna zmeczona szybko sie mecze kawy zwykłej nie pije odkad zobaczyłam 2 kreski a nawet inka mi nie wchodzi ;)
    Co do seksy to nawet nie pamietam kiedy był ostatni raz chyba jakos w lutym na poczatku mąż sie boi i ja chyba też mimo że ja mam wielka ochote a mąż nie ale wytrzymamy :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Melisssa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja dzisiaj znowu bzikuję :(
    Naczytałam się w necie, że tą toksoplazmozą można zarazić się od wędzonego łososia na zimno, a ja ostatnio sporo go jadłam i boję się, że mogłam się zarazić :(
    Jak robiłam w styczniu badania na toksoplazmoze to miałam wynik ujemny i teraz jutro zrobię, ale się boję, ze przez tego cholernego łososia mogłam to złapać :(

34bw3e3krag0745o.png
  • Pytająca Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy orientujecie się, czy badanie pod kątem cytomegalii są refundowane?

dqprj44jms8c8veb.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czasami w ciąży powinno nam się odciąć dostęp do netu ;-). Melissa raczej nic nie powinno być, jezeli chcesz byc spokojniejsza to zbadaj sobie igm i nie jedz juz takich ryb :-).
    Super ze jest nas az tyle :-) w grupie zawsze razniej :-) tym bardziej ze większosc z Was to juz doswiadczone matki i zawsze cos mądrego możecie doradzic :-)

Karolka14 lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisssa nie strasz ja robiłam tokso w piątek a tego samego dnia zajadałam wędzonego na zimno łososia. Jadłam go jednak tyle razy w życiu, że staram się nie panikować.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Melisssa Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Melisssa nie strasz ja robiłam tokso w piątek a tego samego dnia zajadałam wędzonego na zimno łososia. Jadłam go jednak tyle razy w życiu, że staram się nie panikować.

A masz IgM i IgG ujemne?

34bw3e3krag0745o.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co mam wynik IgG 0,8 czyli wg. mojego laboratorium poniżej 1,6 ujemne, IgM mam 0,12 co też jest poniżej 0,5 więc ujemne.

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też lubię łososia i też jadłam go w ciąży już ze trzy razy. Ani raz nie przyszło mi do głowy, że mogę się czymś zarazić. Badania robiłam i były ok a to było ok. 3 m-cy temu. Nie panikujcie i nie siejcie paniki. Któraś z dziewczyn tutaj już napisała, że nie tak ciężko się zarazić. Podejrzewam, że musialybyscie mieć ogromnego pecha co do tego.

Tylko spokój może nas uratować!!!

Ja też już wybiłam sobie sprawę z Apapem z głowy. I tak będzie co ma być.

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dziś mam pierwsze zachcianki i to na rzeczy których nie ma w domu i które go zdrowych nie należą ;)
    Mam ochotę na pizzę pepperoni i na sajgonki :)

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ