Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ellasi wrote:A ja chyba dziś mam pierwsze zachcianki i to na rzeczy których nie ma w domu i które go zdrowych nie należą
Mam ochotę na pizzę pepperoni i na sajgonkiEllasi lubi tę wiadomość
-
Sówka83 ja tam przeciwwstaiwe się dziewczynom i powiem, że zwykły Apap także nie jest wsazany w I trymestrze. Trzymam się zdania mojego lekarza, który nie poleca żadnych leków w I trymestrze. W tamtym roku wiosną męczyłam się z alergią i też nie kazał mi żadnych leków brać. Mnie też często boli głowa ale trzeba sobie radzić innymi sposobami, to nie koniec świata a dziecku można zaskodzić, w końcu teraz ta mała istota kształtuje się, to najważniejszy trymestr i dziecko jest bardzo podatne na działanie szkodliwych czynników. Skoro wziełaś te tabletki to po ptakach, ale juz więcej bym nie radziła brać, nawet zwykłego Apapu (w I trymestrze). Choć oczywiście zrobisz jak uważasz
CO do USG ja mam co trzy tygodnie na każdej wizycie. Chodzę prywatnie.
Jeśli chodzi o wagę to pierwsza ciąża podziałała na mnie jak żadna dieta do 5 miesiąca rzygałam jak kot więc waga leciała w dół, w dniu porodu miałam tylko 3 kg więcej niż przed ciążą. A po porodzie, przy długim karmieniu piersią wyglądałam jak szczypiorek. Ciekawe jak będzie tym razem. -
Aher najchetniej nic bym nie łykała ale niestety taki ból głowy jak mnie męczy bez tabletki sprawiłby, że byłabym całkowicie wyjęta z życia, o pracy nie wspomnę We wtorek wizyta u lekarza i niech on coś wymyśli żeby one zniknęły. W ostateczności przejdę na L4, trudno się mówi.
Dzięki za opinięWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 12:10
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do brzuszków to ja w poprzedniej ciąży miałam taki duży że każdy lekarz który mnie badał myślal że to bliźniaki, przytułam 25kg ale odrazu po porodzie spadło mi 15 w czym młoda ważyła 4620kg ja przed ciąża ważyłam 55 kg a przy karmianiu młodej w dwa miesiące wróciłam do swojej wagi. Młoda karmilam rok piersią.
-
Ja biorę kompleks witamian prenalen,i w nim jest 4mg kwasu foliowego.Na wizycie porozmawiam z lekarzem odnośnie wchlanialnosci Kwasu w tych akurat witaminach.
-
Melisssa wrote:Dziewczyny, a ja dzisiaj znowu bzikuję
Naczytałam się w necie, że tą toksoplazmozą można zarazić się od wędzonego łososia na zimno, a ja ostatnio sporo go jadłam i boję się, że mogłam się zarazić
Jak robiłam w styczniu badania na toksoplazmoze to miałam wynik ujemny i teraz jutro zrobię, ale się boję, ze przez tego cholernego łososia mogłam to złapaćGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
pabelka88 wrote:Ja biorę kompleks witamian prenalen,i w nim jest 4mg kwasu foliowego.Na wizycie porozmawiam z lekarzem odnośnie wchlanialnosci Kwasu w tych akurat witaminach.Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Ja wczoraj wyladowalam na IP. Rano wyleciały ze mnie dwa bordowe skrzepy, a potem cały dzień plamilam na brązowo. Lekarz Nie widział przyczyn krwawienia, mówi ze tak może być. Wczorajszego dnia z nerwów prawie 3 razy zemdlalam wiec wieczorem tak mi pekala głowa ze bez apapu się nie obyło. Są dwa groszki a w nich dwa zawiazki zarodka 2 i 1.7mm.. Więc chyba są dwa na swoim miejscu.
radiszka, pabelka88, tomania2806 lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
A ja zwracam uwagę na to co jem. Staram się teraz spożywać produkty bogate w kwas foliowy, bo to moim zdaniem najlepsze źródło i forma lepiej przyswajalna niż tabletki. Nie wymaga to ode mnie wysiłku bo wit. B9 zawierają sałaty, brokuły, szpinak, sok pomarańczowy, kapusta, groszek, ryż, szparagi (niebawem zaczyna się na nie sezon)- jest tego dużo więc każdy znajdzie coś dla siebie
Folik biorę, ale jednak naturalne produkty lepiej do mnie przemawiają.
aher lubi tę wiadomość
-
megimeg wrote:Skorpiolenka widze że idziemy łeb w łeb czy Twój nick wskazuje, że również jesteś listopadowa? ja jestem z 19.11 więc lepszego prezentu urodzinowego nie mogłam sobie wymarzyć
Tak,ja też Skorpion ale z końca października.Jakby dzieciątko się lekko pospieszyło to może i będzie prezent urodzinowy Też mi się taki marzy.