Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pabelka,pabelka88 wrote:Miałam tak samo! Lekarka kazała zmienić lutkę na podjęzykową! W takiej sytuacji istnieje prawdopodobieństwo grzybka!! Skontaktuj się z lekarzem!
Dzięki za odp.
We wtorek mam wizytę u gin i wtedy palnuje omówić temat- wcześniej nic nie załatwię. Grzybicy nie podejrzewam, bo ta wydzielina nie ma żadnego zapachu, a przy takich infekcjach raczej pojawia się zapach. A jeżeli będzie tam coś podejrzanego to pewnie gin zaleci coś na te choróbsko
Bo chyba są jakieś leki na grzybicę, które można stosować w ciąży?
Podjezykowej luteiny wolę nie brać- ten smak mnie odrzuca
Może duphaston będzie ok- liczę na to że lutka podjęzykowa mnie ominie 
Rozumiem że nie jestem odosobniona w tych objawach i ten zmieniony kolor śluzu nie jest raczej groźny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 21:49
-
Niestety luteina na wiele osob działa w taki sposób. Uf całe szczęście jestem w mniejszości która może ją stosować na potęgę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 23:24
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki
)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.
-
Ellasi ojej to praca bardzo odpowiedzialna a przez to na pewno stresująca. Trzymam kciuki żebyś to rozwiązała po swojej myśli.
Witam nowe mamy
Ja się mało ostatnio udzielam bo trawią mnie mdłości. Mam nadzieje ze to świadczy o tym ze ciąża się dobrze rozwija...
Trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki i wizyty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 01:03

-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny,
Jeszcze nikt w pracy nie wie o mojej ciąży wiec nie mogę mieć pretensji. Co nie zmienia faktu że bywa mi ciężko.
Nie chce narazie nic mowić czy dawać zaświadczenia- planuję dopiero ok 11-12 tyg ich poinformować a do tego czasu może wezmę kilka dni urlopu i może jakieś zwykłe, nieciążowe L4. A potem dam zaświadczenie.
Takasobieja,
Ja niestety chyba nie nadaje sie do tej luteiny dopochwowej
Dziś czysto- żadnych plamień. Jutro wizyta- zobaczymy co gin zaradzi
Życzę wam miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 07:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie miałam bo moja pani doktor tak jak w poprzedniej ciąży robi usg ok 8tygodnia żeby wszystko było ładnie widać. Widzisz tobie zrobiła i nic nie było widać bo za wczesnie p.doktor unika sytuacji gdzie pacjentka ma się stresować więc czeka do 8tygodnia dla mnie lepiej bo znając mnie nie dało by mi spokoju że nie widziałam fasolkiaher wrote:a teraz nie miałas usg? ja bylam na początku 4 tyg ale nic nie było widać, skierowanie na badania dostałam, wyniki mam ok, we wtorek mam wizytę kolejną. Mam nadzieję że wyjdę z niej spokojna i usatysfakcjonowana

każdy lekarz ma swoje sposoby.
-
Magda,
Ja też po przejściach- miałam cp, ale to nie ma znaczenia czy teraz pracuje czy jestem w domu. Jak miałaby być cp to by sie zadziało jak jeszcze nie wiedziałam o ciazy.
Z jednej strony jestem osobą dość aktywną i niewyobrażalne sobie przesiedzieć całej ciąży w domu. Ale biorąc pod uwagę charakter mojej pracy nie chce ryzykować ciężko pracując i nadążając się na stres. To wszystko dość trudne dla mnie, ale poradzę sobie
Jutro wizyta u gin zobaczymy czy wszystko ok- na to liczę
A potem będę się zastanawiała co robić.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry dziewuszki :-)jak samopoczucie? Ją chyba jednak będę rzygać ;-)jestem szczesliwa tempka podskoczyła znowu (po wczorajszym spadku już miałam czarnowidzctwo) no ale dzisiaj poszła q górę i jestem happy.zauważyłam że ci dwa dni trochę spada na nast dzień wzrasta i wtedy bardzo mnie piersi bolą hmm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 07:38

-
Witam i ja! Ależ miałam sen!!!
śniło mi się że poszłam na usg.Lekarka pokazywała maleństwo i pięknie bijące serduszko,a za moment drugie!!! Bliźniaki jednojajowe! Ale byłam szczęśliwa! 
Udanego,wiosennego dnia!
Karolka14, megimeg lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
dlaczego te weekendy tak szybko mijają?!
Karola, nie mierz juz temperatury! Niepotrzebnie będziesz sie stresować tylko
Moje starsze dziecko daje mi dzisiaj popalić od 5 rano! Oj zapowiada sie ciekawie!
Ja jestem w domu bo jeszcze mam macierzyński i nie planuje wracać do pracy ale to byl planowany zabieg - sytuacja dość skomplikowana i najzwyczajniej nie ma dla mnie miejsca w firmie a tak sie dobrze złożyło a szefowa nie bedzie miała nic przeciwko że wykorzystam ubezpieczenie
Karolka14 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry

Dziewczyny nie mierzycie już temperatury, tylko dodatkowy stres sobie sprawiacie.
Eunice trzymam kciuki za wzrost bety
Ja juz w pracy, dzisiaj póki co bez bólu głowy ale wszystko przede mną. Pisałam już do pielęgniarki żeby umówić się na wizytę. Albo jutro albo w czwartek. Wolałabym jutro
Miłego dnia
Karolka14 lubi tę wiadomość

-
wiem,ze moglabym juz odpuscic ale nie potrafie :-)byle do usg a to juz po swietach to wtedy chyba odpuszcze i moze bede bardziej spokojnaadk_1989 wrote:Dzień dobry!
dlaczego te weekendy tak szybko mijają?!
Karola, nie mierz juz temperatury! Niepotrzebnie będziesz sie stresować tylko
Moje starsze dziecko daje mi dzisiaj popalić od 5 rano! Oj zapowiada sie ciekawie!
Ja jestem w domu bo jeszcze mam macierzyński i nie planuje wracać do pracy ale to byl planowany zabieg - sytuacja dość skomplikowana i najzwyczajniej nie ma dla mnie miejsca w firmie a tak sie dobrze złożyło a szefowa nie bedzie miała nic przeciwko że wykorzystam ubezpieczenie

-
Fajnie macie z ta beta :)ja jedyne co moge to mierzyc tempke w tak wczesnej ciazy zaden gin nie chce mnie jescze widziec :-(ale co tam tydz i USG nie moge sie doczekaceunice. wrote:Karolka, ja miałam takie same obawy, jak miałam cały czas powyżej 37.1, a wczoraj miałam 36.99. Już czarna rozpacz i brak nadziei, a dziś rano mierzę i 37.31
Także chyba takie skoki po prostu występują i nie ma co się bać
Ale i tak lecę niedługo na betę xD

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH