X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Miałam tak samo! Lekarka kazała zmienić lutkę na podjęzykową! W takiej sytuacji istnieje prawdopodobieństwo grzybka!! Skontaktuj się z lekarzem!
    Pabelka,
    Dzięki za odp.
    We wtorek mam wizytę u gin i wtedy palnuje omówić temat- wcześniej nic nie załatwię. Grzybicy nie podejrzewam, bo ta wydzielina nie ma żadnego zapachu, a przy takich infekcjach raczej pojawia się zapach. A jeżeli będzie tam coś podejrzanego to pewnie gin zaleci coś na te choróbsko :) Bo chyba są jakieś leki na grzybicę, które można stosować w ciąży?
    Podjezykowej luteiny wolę nie brać- ten smak mnie odrzuca :/ Może duphaston będzie ok- liczę na to że lutka podjęzykowa mnie ominie :)
    Rozumiem że nie jestem odosobniona w tych objawach i ten zmieniony kolor śluzu nie jest raczej groźny?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 21:49

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety luteina na wiele osob działa w taki sposób. Uf całe szczęście jestem w mniejszości która może ją stosować na potęgę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 23:24

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi ojej to praca bardzo odpowiedzialna a przez to na pewno stresująca. Trzymam kciuki żebyś to rozwiązała po swojej myśli.

Witam nowe mamy

Ja się mało ostatnio udzielam bo trawią mnie mdłości. Mam nadzieje ze to świadczy o tym ze ciąża się dobrze rozwija...

Trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki i wizyty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 01:03

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamina witaj! Jesteśmy na tym samym etapie:) ja wizytę mam 4.04:)
    ellasi po 12godz praca?? Ciężarne nie mogą tyle pracować. Nie dałaś zaświadczenia o ciąży? Czy póki co nie ujawniasz tego faktu..dbaj o Was♡

monikamina lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jeszcze nikt w pracy nie wie o mojej ciąży wiec nie mogę mieć pretensji. Co nie zmienia faktu że bywa mi ciężko.
    Nie chce narazie nic mowić czy dawać zaświadczenia- planuję dopiero ok 11-12 tyg ich poinformować a do tego czasu może wezmę kilka dni urlopu i może jakieś zwykłe, nieciążowe L4. A potem dam zaświadczenie.
    Takasobieja,
    Ja niestety chyba nie nadaje sie do tej luteiny dopochwowej :/
    Dziś czysto- żadnych plamień. Jutro wizyta- zobaczymy co gin zaradzi :)
    Życzę wam miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 07:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi to wytrwałości:* ja z powodu wcześniejszych niepowodzeń jestem od samego początku na l4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 06:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    a teraz nie miałas usg? ja bylam na początku 4 tyg ale nic nie było widać, skierowanie na badania dostałam, wyniki mam ok, we wtorek mam wizytę kolejną. Mam nadzieję że wyjdę z niej spokojna i usatysfakcjonowana :)
    Nie miałam bo moja pani doktor tak jak w poprzedniej ciąży robi usg ok 8tygodnia żeby wszystko było ładnie widać. Widzisz tobie zrobiła i nic nie było widać bo za wczesnie p.doktor unika sytuacji gdzie pacjentka ma się stresować więc czeka do 8tygodnia dla mnie lepiej bo znając mnie nie dało by mi spokoju że nie widziałam fasolki :-) każdy lekarz ma swoje sposoby.

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,
    Ja też po przejściach- miałam cp, ale to nie ma znaczenia czy teraz pracuje czy jestem w domu. Jak miałaby być cp to by sie zadziało jak jeszcze nie wiedziałam o ciazy.
    Z jednej strony jestem osobą dość aktywną i niewyobrażalne sobie przesiedzieć całej ciąży w domu. Ale biorąc pod uwagę charakter mojej pracy nie chce ryzykować ciężko pracując i nadążając się na stres. To wszystko dość trudne dla mnie, ale poradzę sobie :)
    Jutro wizyta u gin zobaczymy czy wszystko ok- na to liczę :) A potem będę się zastanawiała co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś niose zwolnienie do pracy :) Wolę poświęcić więcej czasu córce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajka co prawda to prawda. Dop ok 6tyg widać zarodek z serduszkiem. Ja miałam w 4tyg i było ciałko żółte:) no i zmiany ciążowe jak to Pani doktor nazwała. No ale u mnie to jak z jajkiem...niestety:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elassi prawda jest taka że co ma być to będzie. ..ale przede wszystkim pozytywne nastawienie:)

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki :-)jak samopoczucie? Ją chyba jednak będę rzygać ;-)jestem szczesliwa tempka podskoczyła znowu (po wczorajszym spadku już miałam czarnowidzctwo) no ale dzisiaj poszła q górę i jestem happy.zauważyłam że ci dwa dni trochę spada na nast dzień wzrasta i wtedy bardzo mnie piersi bolą hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 07:38

7u22s65gmika7d3f.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja! Ależ miałam sen!!! :-) śniło mi się że poszłam na usg.Lekarka pokazywała maleństwo i pięknie bijące serduszko,a za moment drugie!!! Bliźniaki jednojajowe! Ale byłam szczęśliwa! <3
    Udanego,wiosennego dnia!

Karolka14, megimeg lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) dlaczego te weekendy tak szybko mijają?!

Karola, nie mierz juz temperatury! Niepotrzebnie będziesz sie stresować tylko :)

Moje starsze dziecko daje mi dzisiaj popalić od 5 rano! Oj zapowiada sie ciekawie! :D

Ja jestem w domu bo jeszcze mam macierzyński i nie planuje wracać do pracy ale to byl planowany zabieg - sytuacja dość skomplikowana i najzwyczajniej nie ma dla mnie miejsca w firmie a tak sie dobrze złożyło a szefowa nie bedzie miała nic przeciwko że wykorzystam ubezpieczenie :)

Karolka14 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:51

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Dziewczyny nie mierzycie już temperatury, tylko dodatkowy stres sobie sprawiacie.

Eunice trzymam kciuki za wzrost bety :-)

Ja juz w pracy, dzisiaj póki co bez bólu głowy ale wszystko przede mną. Pisałam już do pielęgniarki żeby umówić się na wizytę. Albo jutro albo w czwartek. Wolałabym jutro ;-)

Miłego dnia :-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka fajny sen, oby się spełnił :-)

pabelka88 lubi tę wiadomość

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Dzień dobry! :) dlaczego te weekendy tak szybko mijają?!

Karola, nie mierz juz temperatury! Niepotrzebnie będziesz sie stresować tylko :)

Moje starsze dziecko daje mi dzisiaj popalić od 5 rano! Oj zapowiada sie ciekawie! :D

Ja jestem w domu bo jeszcze mam macierzyński i nie planuje wracać do pracy ale to byl planowany zabieg - sytuacja dość skomplikowana i najzwyczajniej nie ma dla mnie miejsca w firmie a tak sie dobrze złożyło a szefowa nie bedzie miała nic przeciwko że wykorzystam ubezpieczenie :)
    wiem,ze moglabym juz odpuscic ale nie potrafie :-)byle do usg a to juz po swietach to wtedy chyba odpuszcze i moze bede bardziej spokojna :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wyjątkowo poranne, na razie bez mdłości specjalnych, zobaczymy co będzie dalej hehe

Słonecznego dnia życzę u mnie dzis przepięknie!

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Karolka, ja miałam takie same obawy, jak miałam cały czas powyżej 37.1, a wczoraj miałam 36.99. Już czarna rozpacz i brak nadziei, a dziś rano mierzę i 37.31 :) Także chyba takie skoki po prostu występują i nie ma co się bać:)
    Ale i tak lecę niedługo na betę xD
    Fajnie macie z ta beta :)ja jedyne co moge to mierzyc tempke w tak wczesnej ciazy zaden gin nie chce mnie jescze widziec :-(ale co tam tydz i USG nie moge sie doczekac :-)

7u22s65gmika7d3f.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ