X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam bete w 1dzien spodziewanej miesiączki 43.5 popo mam wynik nastepnej.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice trzymam kciuki za betę;) ja też dzisiaj robiłam i czekam na wynik bo trochę mnie niepokoi że taka niska była w dniu spodziewanej @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 ja tez taka mam. I popo odb nast. Spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne ze beta dobrze przyrasta.:) a Tobie pięknie urosła z16 i 18dpo

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Mirabelka30 ja tez taka mam. I popo odb nast. Spokojnie.
    Mam pytanie bo za tydzień będę w Polsce czy ma sens robienie bety? Zrobię ją tylko raz i nie będę miała żadnego punktu odniesienia czy zdać się już tylko na USG to będzie 6 tydz i 4 dni

7u22s65gmika7d3f.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka jedna beta potwierdzi ciążę.

Ale z reguły bada się ją po to żeby sprawdzić jak przyrasta np po 48 godzinach

Karolka14 lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak. 1beta potw ciążę a kazda kolejna czy dobrze sie rozwija.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Karolka jedna beta potwierdzi ciążę.

Ale z reguły bada się ją po to żeby sprawdzić jak przyrasta np po 48 godzinach
    czyli chyba raczej to nie ma sensu dzieki zdam sie na usg :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Wazne ze beta dobrze przyrasta.:) a Tobie pięknie urosła z16 i 18dpo

Za kilka godzin zobaczymy jak dalej rośnie, myślę że jak dobrze będzie rosła to się już trochę uspokoję;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka dokładnie ze spokojem na usg.

Mirabelka30 hihi myślę że za każdym razem stresik będzie czy wszystko w porządku. Myślę że to wynika z tego że bardzo nam zależy. A te początki są takie trudne

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Za kilka godzin zobaczymy jak dalej rośnie, myślę że jak dobrze będzie rosła to się już trochę uspokoję;)
    mhhh w sumie to chyba Wam tej bety nie zazdroszcze bo widze ,ze to jest tez ogromny stres tak zle i tak niedobrze :-)Mirabelka a co ma byc niedobrze ?bedzie super fasolka rosnie jak na drozdzach :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka 30 masz jakieś objawy?

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Mirabelka 30 masz jakieś objawy?

Bolące piersi to jedyny objaw;) W poprzedniej ciązy którą niestety poroniłam miałam cały wachlarz objawów, a teraz tylko te piersi. Nawet testy mi nie wychodziły do terminu @:)

• megimeg Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przy poniedziałku:)

Ja znów cała noc nieprzespana przez żołądek i męczy cały czas;/ to chyba stres związany z pracą. Wy też macie takie uczucie pełności, balona w brzuchu i ciągłe odbijanie? to nie są takie typowe mdłości, jakby mi coś tam siedziało i nie wiem jak mam sobie poradzić z tym, straszna męczarnia szczególnie w pracy.
    Ja jestem strasznie ciekawa co u malca słychac, nie wiem jak wytrzymam do 31.03.
    Do dziewczyn na L4 - wasi lekarze bez problemu wypisali zwolnienie?

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 ja też poronilam i to 2ciaze; ( glowa do gory musi sie udac...mnie tez piersi bolą i sa ogromne:) no i podbrzusze pobolewa takie uczucie ciężkości ze jest pełne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg ja bez problemu otrzymałam l4. W dniu zrobienia testu ciążowego.

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja wyspana ale juz pełna obaw i nerwów przed jutrzejsza wizytą jutro o tej porze juz będę wszystko wiedziec co i jak z moim kropkiem oby wszystko było dobrze :)

Co do L4 to w1 ciąży jak chodziłąm prywatnie to już od 6 tyg miałam zwolnienie a teraz chodze na NFZ i juz na 1 wizycie pytała mi sie połozna czy chcę zwolnienie a jaże nie musze bo jestem bez pracy

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Dzień dobry przy poniedziałku:)

Ja znów cała noc nieprzespana przez żołądek i męczy cały czas;/ to chyba stres związany z pracą. Wy też macie takie uczucie pełności, balona w brzuchu i ciągłe odbijanie? to nie są takie typowe mdłości, jakby mi coś tam siedziało i nie wiem jak mam sobie poradzić z tym, straszna męczarnia szczególnie w pracy.
    Ja jestem strasznie ciekawa co u malca słychac, nie wiem jak wytrzymam do 31.03.
    Do dziewczyn na L4 - wasi lekarze bez problemu wypisali zwolnienie?
    Ja to sie czuje jakby ktos mi ten brzuszek przez caly czas pompowal :-)rano jest ok a wieczorem juz jak balon ,i caly czas czuje jakby mi cos siedzialo na zoladku nagle wszytko stalo sie dla mnie ciezkostrawne :-)dzisiaj tylko miesko gotowane i zupka warzywna zobacczymy jak bedzie

7u22s65gmika7d3f.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka - ja juz nie wiem co mam jesc :(
    raz jest dobrze a raz dramat...
    kurde, a mój prywatny gin. stwierdził ze ciąża to nie choroba i czy ja zaszłam w ciążę by mieć l4 czy dziecko ;/
    także zobaczę co powie na kolejnej wizycie, najwyżej lekarza zmienie

oar83e3k7nkpecth.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Karolka - ja juz nie wiem co mam jesc :(
    raz jest dobrze a raz dramat...
    kurde, a mój prywatny gin. stwierdził ze ciąża to nie choroba i czy ja zaszłam w ciążę by mieć l4 czy dziecko ;/
    także zobaczę co powie na kolejnej wizycie, najwyżej lekarza zmienie
    Ja zauwazylam ze chleb produkty maczne dzialaja na mnie okropnie wiec chyba zaczne jesc pieczywo chrupkie :-)a co do zwolnienia mhh w pierwszej ciazy pracowalam do samego konca ale nie dlatego ze chcialam ale dlatego ze mieszkalam wtedy w Szkocji i tam nie daje sie zwolnien.Nawet jak juz w 9 mc mialam bardzo spuchniete nogi to mi nie wypisali zwolnienia,dostalam je tylko raz jak mialam grype (wtedy w uk szalala swinska grypa)nawet nie kazali mi przychodzic do przychodni tylko diagnoze postawili przez telefon....teraz z perspektywy czasu mysle ze to nie bylo takie zle ze pracowalam prace mialam lekka przed kompem ale mysle ze jak ktos musi pracowac fizycznie i nie jest to lekka praca to jak najbardziej na zwolnienie.W obecnej chwili jak moj szef dowiedzial sie ze jestem w ciazy zakazal mi przychodzenia do pracy (praca fizyczna)wiec siedze w domu ale juz powoli mam dosc :-)

7u22s65gmika7d3f.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ