X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam bete w 1dzien spodziewanej miesiączki 43.5 popo mam wynik nastepnej.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice trzymam kciuki za betę;) ja też dzisiaj robiłam i czekam na wynik bo trochę mnie niepokoi że taka niska była w dniu spodziewanej @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 ja tez taka mam. I popo odb nast. Spokojnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne ze beta dobrze przyrasta.:) a Tobie pięknie urosła z16 i 18dpo

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Mirabelka30 ja tez taka mam. I popo odb nast. Spokojnie.
    Mam pytanie bo za tydzień będę w Polsce czy ma sens robienie bety? Zrobię ją tylko raz i nie będę miała żadnego punktu odniesienia czy zdać się już tylko na USG to będzie 6 tydz i 4 dni

7u22s65gmika7d3f.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka jedna beta potwierdzi ciążę.

Ale z reguły bada się ją po to żeby sprawdzić jak przyrasta np po 48 godzinach

Karolka14 lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak. 1beta potw ciążę a kazda kolejna czy dobrze sie rozwija.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Karolka jedna beta potwierdzi ciążę.

Ale z reguły bada się ją po to żeby sprawdzić jak przyrasta np po 48 godzinach
    czyli chyba raczej to nie ma sensu dzieki zdam sie na usg :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Wazne ze beta dobrze przyrasta.:) a Tobie pięknie urosła z16 i 18dpo

Za kilka godzin zobaczymy jak dalej rośnie, myślę że jak dobrze będzie rosła to się już trochę uspokoję;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka dokładnie ze spokojem na usg.

Mirabelka30 hihi myślę że za każdym razem stresik będzie czy wszystko w porządku. Myślę że to wynika z tego że bardzo nam zależy. A te początki są takie trudne

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Za kilka godzin zobaczymy jak dalej rośnie, myślę że jak dobrze będzie rosła to się już trochę uspokoję;)
    mhhh w sumie to chyba Wam tej bety nie zazdroszcze bo widze ,ze to jest tez ogromny stres tak zle i tak niedobrze :-)Mirabelka a co ma byc niedobrze ?bedzie super fasolka rosnie jak na drozdzach :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka 30 masz jakieś objawy?

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Mirabelka 30 masz jakieś objawy?

Bolące piersi to jedyny objaw;) W poprzedniej ciązy którą niestety poroniłam miałam cały wachlarz objawów, a teraz tylko te piersi. Nawet testy mi nie wychodziły do terminu @:)

• megimeg Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry przy poniedziałku:)

Ja znów cała noc nieprzespana przez żołądek i męczy cały czas;/ to chyba stres związany z pracą. Wy też macie takie uczucie pełności, balona w brzuchu i ciągłe odbijanie? to nie są takie typowe mdłości, jakby mi coś tam siedziało i nie wiem jak mam sobie poradzić z tym, straszna męczarnia szczególnie w pracy.
    Ja jestem strasznie ciekawa co u malca słychac, nie wiem jak wytrzymam do 31.03.
    Do dziewczyn na L4 - wasi lekarze bez problemu wypisali zwolnienie?

oar83e3k7nkpecth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 ja też poronilam i to 2ciaze; ( glowa do gory musi sie udac...mnie tez piersi bolą i sa ogromne:) no i podbrzusze pobolewa takie uczucie ciężkości ze jest pełne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megimeg ja bez problemu otrzymałam l4. W dniu zrobienia testu ciążowego.

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja wyspana ale juz pełna obaw i nerwów przed jutrzejsza wizytą jutro o tej porze juz będę wszystko wiedziec co i jak z moim kropkiem oby wszystko było dobrze :)

Co do L4 to w1 ciąży jak chodziłąm prywatnie to już od 6 tyg miałam zwolnienie a teraz chodze na NFZ i juz na 1 wizycie pytała mi sie połozna czy chcę zwolnienie a jaże nie musze bo jestem bez pracy

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Dzień dobry przy poniedziałku:)

Ja znów cała noc nieprzespana przez żołądek i męczy cały czas;/ to chyba stres związany z pracą. Wy też macie takie uczucie pełności, balona w brzuchu i ciągłe odbijanie? to nie są takie typowe mdłości, jakby mi coś tam siedziało i nie wiem jak mam sobie poradzić z tym, straszna męczarnia szczególnie w pracy.
    Ja jestem strasznie ciekawa co u malca słychac, nie wiem jak wytrzymam do 31.03.
    Do dziewczyn na L4 - wasi lekarze bez problemu wypisali zwolnienie?
    Ja to sie czuje jakby ktos mi ten brzuszek przez caly czas pompowal :-)rano jest ok a wieczorem juz jak balon ,i caly czas czuje jakby mi cos siedzialo na zoladku nagle wszytko stalo sie dla mnie ciezkostrawne :-)dzisiaj tylko miesko gotowane i zupka warzywna zobacczymy jak bedzie

7u22s65gmika7d3f.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka - ja juz nie wiem co mam jesc :(
    raz jest dobrze a raz dramat...
    kurde, a mój prywatny gin. stwierdził ze ciąża to nie choroba i czy ja zaszłam w ciążę by mieć l4 czy dziecko ;/
    także zobaczę co powie na kolejnej wizycie, najwyżej lekarza zmienie

oar83e3k7nkpecth.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    Karolka - ja juz nie wiem co mam jesc :(
    raz jest dobrze a raz dramat...
    kurde, a mój prywatny gin. stwierdził ze ciąża to nie choroba i czy ja zaszłam w ciążę by mieć l4 czy dziecko ;/
    także zobaczę co powie na kolejnej wizycie, najwyżej lekarza zmienie
    Ja zauwazylam ze chleb produkty maczne dzialaja na mnie okropnie wiec chyba zaczne jesc pieczywo chrupkie :-)a co do zwolnienia mhh w pierwszej ciazy pracowalam do samego konca ale nie dlatego ze chcialam ale dlatego ze mieszkalam wtedy w Szkocji i tam nie daje sie zwolnien.Nawet jak juz w 9 mc mialam bardzo spuchniete nogi to mi nie wypisali zwolnienia,dostalam je tylko raz jak mialam grype (wtedy w uk szalala swinska grypa)nawet nie kazali mi przychodzic do przychodni tylko diagnoze postawili przez telefon....teraz z perspektywy czasu mysle ze to nie bylo takie zle ze pracowalam prace mialam lekka przed kompem ale mysle ze jak ktos musi pracowac fizycznie i nie jest to lekka praca to jak najbardziej na zwolnienie.W obecnej chwili jak moj szef dowiedzial sie ze jestem w ciazy zakazal mi przychodzenia do pracy (praca fizyczna)wiec siedze w domu ale juz powoli mam dosc :-)

7u22s65gmika7d3f.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ