X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale kruszyna :) Trzymajcie się mocno :)
    Gdzie to tak dzieci nie pokazują? :O jejjj strasznie długo :(

sara9555 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara9555,
    Gratulacje! Piękne dziecko ;) wszystkiego dobrego dla mamy i synka!

201711152165.png

202006124562.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za kazdym razem musze sie logowac... wrrrr...

Gratulacje dla nowej mamy ;)

Ktoras z Was pisala, ze jej cieplo... mi okropnie goraco... okno w nocy otwarte. Najgorzej w przychodniach albo w sklepach... duszno mi zaraz. Gdzie zawsze bylam zmarzluch ;P

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara wszystkiego najlepszego dla Was
    Oby synek szybko nadrobil zaległości :)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ojej, ale kruszyna :) Trzymajcie się mocno :)
    Gdzie to tak dzieci nie pokazują? :O jejjj strasznie długo :(
    W Katowicach-Ligocie na Medyków. Ale moj akurat dostawal jeszcze przez 3h jakas kroplowke z immunoglobulina przez ten konflikt i dlatego do polnocy musi tam byc. Albo po polnocy albo jutro go zobacze pierwszy raz. A tez musieli go zbadac w kierunku tego konfliktu wiec narazie biore to na spokojnie. W poprzedniej ciazy slyszalam wymiary i powiedzieli, ze syn i pokazali na sekunde, ale jednak pokazali. Tym razem nie wiedzialam nawet czy to byl chlopiec tak jak mial byc.

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara zdrówka dla synusia i siły dla Ciebie. Bardzo ładny chlopczyk :)

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, kochana, gratuluje! Mam nadzieje, ze klopoty zwiazane z konfliktem serologicznym juz zazegnane i ze mozecie cieszyc sie z synkiem soba.

Swoja droga smiesznie z tymi wodami, ze odchodza sobie tak o, w najmniej spodziewanym momencie - i u Kaczorki u u Ciebie...

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, gratulacje. Cudny chlopczyk:)

relg3e5eqby9gulb.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, gratulacje :)
    Mi w pierwszej ciąży wody odeszły o 05:30 jak wstawałam na siku :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Eljotka Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Sara gratulacje!
    Ciekawi mnie jakie to uczucie jak odpływają wody.. Hm na pewno z niczym sie tego nie pomyli.

Wczoraj dopielegnowalam do końca kącik malucha. Wszystko poukładane i gotowe czeka na małego.

Piękna pogoda nam dopisuje. Ja korzystam z tego i zabieram brzuch na spacer.

atdci09kde76ba3r.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratulacje :) ah coraz wiecej nas rozpakowanych :) ja jutro 36tc zaczynam hmm tak sobie musle tydzien dwa i moze wyskakiwac heheh

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mała chyba fiknęła głową do góry (od połówkowego USG była głową w dół). Ewidentnie czuję czkawkę tuż pod żebrami :P

Kaczorka, Sara 9555 - gratuluję i zazdroszczę po stokroć, że macie już maleństwa przy sobie <3

klz9hdgefsr87l0p.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eljotka wrote:
    Kaczorka, Sara gratulacje!
    Ciekawi mnie jakie to uczucie jak odpływają wody.. Hm na pewno z niczym sie tego nie pomyli.

Wczoraj dopielegnowalam do końca kącik malucha. Wszystko poukładane i gotowe czeka na małego.

Piękna pogoda nam dopisuje. Ja korzystam z tego i zabieram brzuch na spacer.

Jesli odchodza cale na raz to moze i sie nie pomyli, ale jesli sie sączą to wtedy mozna za 1 razem nie zorientowac sie.
    Ja najpierw myslalam, ze po prostu ucieklo mi troche siuskow ;) ale potem tego bylo wiecej i jak juz byla plama na spodniach to bylam pewna, chociaz w szoku. Potem mialam w szpitalu podpaske, a mimo to, bielizne mialam mokra. A lekarze jak badali to mowili ze nic nie leci, chociaz caly czas czulam jakby delikatnie cos cieklo. To byl pierwszy raz kiedy odeszly mi wody (uwierzono mi w szpitalu na slowo. nie zbadano na usg) na trzy ciaze. Predzej spodziewalam sie skurczy, niz odejscia wod. Jeszcze rozumiem po 39 tygodniu, ale nie jak ledwo sie 37 rozpoczal. Dzisiaj juz chodzilam i bylam u dzidziusia. Najlepsze jest, ze nikt z nas nie ma tak ciemnych wloskow, a on czarne :) moj facet mowi, ze fajnie jakby mial cos po nim, bo poki co to ma moj nosek i czarne wlosy i zaczyna sie niepokoic hahaha. Znajac zycie bedzie mial niestety jego charakter :D ja czuje sie o niebo lepiej niz po poprzedniej cesarce. Chodzi mi sie o wiele latwiej. Jestem dzis szczesliwa, ze to wszystko sie tak toczy. Dzidzio tez nie jest w zlym stanie, bo ma tylko sladowe ilosci zoltaczki. Jedynie trzymaja nas te kroplowki z immunoglobulina przez 4 dni. Potem juz moze bedziemy razem. Narazie maja tylko go przyprowadzac na karmienie

wichrowe_wzgórza, zuzik88, Katalonia, IZA92 lubią tę wiadomość

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A u mnie mała chyba fiknęła głową do góry (od połówkowego USG była głową w dół). Ewidentnie czuję czkawkę tuż pod żebrami :P

Kaczorka, Sara 9555 - gratuluję i zazdroszczę po stokroć, że macie już maleństwa przy sobie <3
    Tez sobie zazdroszcze haha ze juz po wszystkim. Najgorsze za nami ;)

• Aasha Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Sara gratulacje :) widzisz, takie jest życie - nie da sie niczego przewidzieć :P jakby mi odeszły na dniach, gdzie jeszcze mam zaplanowana wizyte w przyszłym tyg i duuuzo pytan do ginekologa, to tez bym sie zdziwiła, no bo jak to ;) ale najwazniejsze, ze jesteście w dobrych rękach i juz niedługo będziecie razem! Ps. Widzisz, a tak sie martwilas, ze Ci cc chcieli przesunąć :D

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wrote:
    Wow Sara gratulacje :) widzisz, takie jest życie - nie da sie niczego przewidzieć :P jakby mi odeszły na dniach, gdzie jeszcze mam zaplanowana wizyte w przyszłym tyg i duuuzo pytan do ginekologa, to tez bym sie zdziwiła, no bo jak to ;) ale najwazniejsze, ze jesteście w dobrych rękach i juz niedługo będziecie razem! Ps. Widzisz, a tak sie martwilas, ze Ci cc chcieli przesunąć :D
    Ta sama doktor co ostatnio mi mowila ze sprobujemy po skonczonym 38tyg wywolywac naturalnie uznala wczoraj ze nie ma na co czekac przy konflikcie haha

• Blondik Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Kaczorka, gratulacje :)
    Coraz ciekawszy ten nasz wątek :)

Biedroneczka83, sara9555 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratulacje! Śliczny chłopczyk, dużo zdrówka wam życzę. Szkoda tylko, że nie możesz mieć już go przy sobie ale wiadomo zdrówko najważniejsze :) ja jednak zrezygnowałam z porodu w ligocie bo zależy mi na sn a tam jak bylam to mieli w planach co do mnie cc nie wiem w ogóle dlaczego. A tak przynajmniej do szpitala będę miała bliżej.
    Strasznie ci zazdroszczę, że masz juz dzidzie i masz to za sobą... Ja już nie mogę się doczekać aż poznam moją. Bardzo jestem ciekawa jak wygląda ;)

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Sara gratulacje!!!

Niezle byc tak zaskoczonym przez odejście wód. Chyba nie wiedzialabym w peirwszej chwili co robić? Najgorzej jak czlowiek poza domem.

Ja nie mogę doczekac się następnej wizyty. Jak zawsze od wiztyty do wizyty czas mijał szybko tak teraz się wlecze...

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko mam nadzieję, że zacznę rodzić jak mąż będzie w domu ;) miałam iść mieszkać do rodziców ale strasznie się tam męczę bo mam 5 letniego brata i niestety jest dosyć rozpuszczony ;) i nie da się przy nim nawet chwilę odpocząć a do tego strasznie złośliwy się ostatnio zrobił więc chcę raczej u siebie zostać

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ