SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka to współczuje... ja już bym nie dała rady. Mam nadzieje ze masz prace siedząca i nie przemęczysz się. A jak u Was jest rozwiązane jak kobieta pracuje ciężko fizycznie to tez nie może iść na zwolnienie?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia mi też tak gorąco w nocy. Wietrze cały dzień i nic nie daje:( poty mnie zalewają.

Jestem po wizycie i lekarz powiedział, że min. Jeszcze 10 dni do porodu, a najgorsze ze mały waży 3691g. Od ostatniej wizyty 250g na tydz, więc 4kg będzie miał:( jak nie urodze do 2.11 to mam się zgłosić do szpitala ze względu na cukrzycę. Skierowanie dostane w przyszłym tyg po ktg.

abiolek lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@asia,

ja ma naszczescie prace biurowa, ale tu kobiety w ciazy do 9 miesiaca pracuja fizycznie, czy to np w szpitalu, czy w sklepie, czy jako kelnerki, nie ma taryfy ulgowej.Zwolnienia i tak sa bezplatne i na prawde zadko tu sie dostaje.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzik duży synek się szykuje ale z ta waga usg to różnie bywa bo moja córka jak się rodziła to lekarz mówił ze będzie koło 3500 a urodziła się 2800 także różnie bywa:)
    Madzialenka No to niezle ja bym tak nie dała rady pracować...

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Polsce kobiety w ciąży mają wyjątkowe możliwości. I opieka medyczna też jest dobra. W USA macierzyński chyba tylko 6 tygodni, nie wiem czy dobrze kojarzę.
    To moja pierwsza ciąża, mam 32 lata i nie wiedziałam czy wszystko będzie ok, ale przy następnym dziecku to chyba będę korzystać tylko z NFZ

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ciekawe co u Izy92 i wichrowej

To ja się melduję nadal w dwupaku :P
    Doktorek od usg mówi, że jest wręcz idealnie wszystko. łożysko się nie starzeje, jest wydolne, wody w normie. Młoda na oko 52cm, waga z pomiarów 2747g. Nie owija się pępowiną, głowa bardzo nisko już. Szyjka mi się skróciła od wizty u gina jakieś z pół cm i ma teraz 1,5.
    Termin widzi na sam koniec października, tak że w zasadzie pewnie z kilka dni - tydzień przed oficjalnym 04.11. Ciekawe, czy faktycznie tak będzie. Ale odpowiadałby mi ten termin nawet.

Katalonia, Li87, abiolek, Blondik lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe nic tylko o drugim mysleć...

Pierworodna 2017

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, wszystko ok, też w dwupaku ;) Ja mam teraz powera, przemeblowałam pokój, przejrzałam szafy, dziś wysprzątałam auto.

Mąż dziś wraca i już ma urlop, więc będę mniej się udzielać na obu forach.

W czwartek mam wizytę, więc zdam relacje :)
    No chyba że się rozpakuję do tego czasu :D Na co liczymy ;)

Li87, Alma84, abiolek lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 17 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Wichrowe nic tylko o drugim mysleć...

Myślę :) Lata lecą, a niestety nie zachodzę w ciąże od samego seksu, tak że na pewno będziemy najszybciej jak się da... Nie mogę sobie pozwolić na kilka lat czekania.

Alma84 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów :)
    Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?
    Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedzi :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów :)
    Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?

U mnie sie sprawdzilo, stosowalam testy cyfrowe clearblue i wspolzylismy jak owulacja miala wystapic w ciagu 48h i bedzie dziewczynka.

Alma84 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:

U nas się też sprawdziło. Stosunek w dniu 2 kresek na teście owu. I będzie dziewczynka ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się nie sprawdziło. Stosunek tuż po i bedzie dziewczynka ;)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo to ja zaś po tyłach :P Nic nie testowałam jedynie z ciekawości sprawdzałam chiński kalendarz płci :P ale w obu przypadkach pokazał mi chłopca a będę mieć dwie dziewczynki :P

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem lutówką 2016 i z sentymentem patrze na Wasze wątki :) Wiem że to nie miejsce na spam ale chciałabym zaprosić te z Was które miałyby ochotę do polubienia na fb sklepu internetowego dla niemowląt który prowadzi moja przyjaciółka ;)
    W ofercie ciekawa folkowa kolekcja dla najmłodszych, ubranka, kocyki i akcesoria :)

Link do fan page: www.facebook.pl/babelusklep/
    Link bezpośrednio do sklepu: www.babelu.pl

Dajcie lajka, z góry dziękuję:):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądałam. Jakoś nie było czasu i sił. Melduję, że termin cesarki mam wyznaczony na 25 października. Mam się stawić w szpitalu o 07:30. Liczę na to, że następnego dnia wrócę już do domu. Dam znać, gdy się rozpakuję. Pozdrawiam :)

Katalonia, wichrowe_wzgórza, K@sia, Blondik, agagaga, Aasienkaa, Alma84, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png

Wysłany: 17 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nie sprawdziło, miałam IUI jak była owu i jest dziewczyna :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja współżyłam pierwszy raz w cyklu, w teoretycznym dniu owulacji i potem powtórka za 2, 4 dni. ciąża młodsza wg usg o 1 tydzień w stosunku do om, więc owulacja się opóźniła. jest dziewczyna, więc w sumie to nie wiem :):):)

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam pojęcia nie skupialiśmy się ogólnie na owulacji tylko się nie zabezpieczaliśmy i wspolzylismy prawie codziennie wiec ciężko stwierdzić :) poza tym plemniki mogą żyć do 72h i nie wiadomo kiedy dotrą do celu czy od razu czy za jakiś czas:)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj skonczylam 36 tygodni. Dzis rano mielismy zawiezc corke do przedszkola na 8 rano. Przed wyjazdem poszlam do toalety. Zrobilam co mialam zrobic i przyszla corka, ze tez chce. To kucnelam zeby ja rozebrac bo juz cala ubrana byla i poczulam, ze popuscilam. Zdziwilam sie, bo przed sekunda siedzialam na toalecie.. Ale ok.
    Wstaje i polecialo wiecej. Patrze i spodnie mokre. Zdalam sobie sprawe, ze odeszly mi wody. Troszke sie zdenerwowalam, bo do szpitala 2h, a nie bylam calkowicie spakowana. Tzn do porodu tak, ale koszula swiezo wyprana, bielizna to samo, poza tym nie umialam zebrac mysli i zastanowic sie co potrzeba jeszcze. Zamiast zawiezc corke, pojechalismy do szpitala. O 14:28 przez wskazania: brak akcji skurczowej, konflikt serologiczny, stan po cieciu, na swiat przyszlo moje 3 dziecko (2 syn) Kajetan o wadze 2560g i dlugosci 48cm. Najkrotszy z moich dzieci i tez najlzejszy. Po wyjeciu z brzuszka nie powiedzieli mi nic. O wymiarach dowiedzialam sie 2h temu. Zabrali go zaraz i nawet nie pokazali. Do tej pory go nie widzialam jeszcze, czyli juz 8 godzin. Albo po polnocy, albo jutro sie zobaczymy, do karmienia tez nie przyniesli go. Ja czuje sie lepiej niz po ostatniej cesarce. Mialam caly dzien energie i dobry chumor. Porod mnie zaskoczyl i nadal nie zdaje sobie sprawy, ze juz dzidziusia nie mam w brzuszku... Teraz juz lepia mi sie oczka do spania, wiec uciekam. Na wszelkie pytania odpowiem jutro :) Pozdrawiam Was dziewczyny i z gory dziekuje za gratulacje i to, ze towarzyszylyscie mi przez cala ciaze :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db32422a2369.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 22:20

Blondik, abiolek, wichrowe_wzgórza, madzialenka84, Katalonia, agagaga, NW, Aasienkaa, Natalala, Alma84, Li87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ