Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
K@sia mi też tak gorąco w nocy. Wietrze cały dzień i nic nie daje:( poty mnie zalewają.
Jestem po wizycie i lekarz powiedział, że min. Jeszcze 10 dni do porodu, a najgorsze ze mały waży 3691g. Od ostatniej wizyty 250g na tydz, więc 4kg będzie miałjak nie urodze do 2.11 to mam się zgłosić do szpitala ze względu na cukrzycę. Skierowanie dostane w przyszłym tyg po ktg.
abiolek lubi tę wiadomość
-
K@asia,
ja ma naszczescie prace biurowa, ale tu kobiety w ciazy do 9 miesiaca pracuja fizycznie, czy to np w szpitalu, czy w sklepie, czy jako kelnerki, nie ma taryfy ulgowej.Zwolnienia i tak sa bezplatne i na prawde zadko tu sie dostaje.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
U nas w Polsce kobiety w ciąży mają wyjątkowe możliwości. I opieka medyczna też jest dobra. W USA macierzyński chyba tylko 6 tygodni, nie wiem czy dobrze kojarzę.
To moja pierwsza ciąża, mam 32 lata i nie wiedziałam czy wszystko będzie ok, ale przy następnym dziecku to chyba będę korzystać tylko z NFZPierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Katalonia wrote:Ciekawe co u Izy92 i wichrowej
To ja się melduję nadal w dwupaku
Doktorek od usg mówi, że jest wręcz idealnie wszystko. łożysko się nie starzeje, jest wydolne, wody w normie. Młoda na oko 52cm, waga z pomiarów 2747g. Nie owija się pępowiną, głowa bardzo nisko już. Szyjka mi się skróciła od wizty u gina jakieś z pół cm i ma teraz 1,5.
Termin widzi na sam koniec października, tak że w zasadzie pewnie z kilka dni - tydzień przed oficjalnym 04.11. Ciekawe, czy faktycznie tak będzie. Ale odpowiadałby mi ten termin nawet.Katalonia, Li87, abiolek, Blondik lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Katalonia, wszystko ok, też w dwupaku
Ja mam teraz powera, przemeblowałam pokój, przejrzałam szafy, dziś wysprzątałam auto.
Mąż dziś wraca i już ma urlop, więc będę mniej się udzielać na obu forach.
W czwartek mam wizytę, więc zdam relacje
No chyba że się rozpakuję do tego czasuNa co liczymy
Li87, Alma84, abiolek lubią tę wiadomość
-
Katalonia wrote:Wichrowe nic tylko o drugim mysleć...
MyślęLata lecą, a niestety nie zachodzę w ciąże od samego seksu, tak że na pewno będziemy najszybciej jak się da... Nie mogę sobie pozwolić na kilka lat czekania.
Alma84 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów
Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?
Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedzi -
plemniczka wrote:Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów
Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?
Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedzi
U mnie sie sprawdzilo, stosowalam testy cyfrowe clearblue i wspolzylismy jak owulacja miala wystapic w ciagu 48h i bedzie dziewczynka.Alma84 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
plemniczka wrote:Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów
Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedzi
U nas się też sprawdziło. Stosunek w dniu 2 kresek na teście owu. I będzie dziewczynka
-
Hej dziewczyny! Jestem lutówką 2016 i z sentymentem patrze na Wasze wątki
Wiem że to nie miejsce na spam ale chciałabym zaprosić te z Was które miałyby ochotę do polubienia na fb sklepu internetowego dla niemowląt który prowadzi moja przyjaciółka
W ofercie ciekawa folkowa kolekcja dla najmłodszych, ubranka, kocyki i akcesoria
Link do fan page: www.facebook.pl/babelusklep/
Link bezpośrednio do sklepu: www.babelu.pl
Dajcie lajka, z góry dziękuję -
Dawno nie zaglądałam. Jakoś nie było czasu i sił. Melduję, że termin cesarki mam wyznaczony na 25 października. Mam się stawić w szpitalu o 07:30. Liczę na to, że następnego dnia wrócę już do domu. Dam znać, gdy się rozpakuję. Pozdrawiam
Katalonia, wichrowe_wzgórza, K@sia, Blondik, agagaga, Aasienkaa, Alma84, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
ja współżyłam pierwszy raz w cyklu, w teoretycznym dniu owulacji i potem powtórka za 2, 4 dni. ciąża młodsza wg usg o 1 tydzień w stosunku do om, więc owulacja się opóźniła. jest dziewczyna, więc w sumie to nie wiemPierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Ja tez nie mam pojęcia nie skupialiśmy się ogólnie na owulacji tylko się nie zabezpieczaliśmy i wspolzylismy prawie codziennie wiec ciężko stwierdzić
poza tym plemniki mogą żyć do 72h i nie wiadomo kiedy dotrą do celu czy od razu czy za jakiś czas:)
-
Hej! Wczoraj skonczylam 36 tygodni. Dzis rano mielismy zawiezc corke do przedszkola na 8 rano. Przed wyjazdem poszlam do toalety. Zrobilam co mialam zrobic i przyszla corka, ze tez chce. To kucnelam zeby ja rozebrac bo juz cala ubrana byla i poczulam, ze popuscilam. Zdziwilam sie, bo przed sekunda siedzialam na toalecie.. Ale ok.
Wstaje i polecialo wiecej. Patrze i spodnie mokre. Zdalam sobie sprawe, ze odeszly mi wody. Troszke sie zdenerwowalam, bo do szpitala 2h, a nie bylam calkowicie spakowana. Tzn do porodu tak, ale koszula swiezo wyprana, bielizna to samo, poza tym nie umialam zebrac mysli i zastanowic sie co potrzeba jeszcze. Zamiast zawiezc corke, pojechalismy do szpitala. O 14:28 przez wskazania: brak akcji skurczowej, konflikt serologiczny, stan po cieciu, na swiat przyszlo moje 3 dziecko (2 syn) Kajetan o wadze 2560g i dlugosci 48cm. Najkrotszy z moich dzieci i tez najlzejszy. Po wyjeciu z brzuszka nie powiedzieli mi nic. O wymiarach dowiedzialam sie 2h temu. Zabrali go zaraz i nawet nie pokazali. Do tej pory go nie widzialam jeszcze, czyli juz 8 godzin. Albo po polnocy, albo jutro sie zobaczymy, do karmienia tez nie przyniesli go. Ja czuje sie lepiej niz po ostatniej cesarce. Mialam caly dzien energie i dobry chumor. Porod mnie zaskoczyl i nadal nie zdaje sobie sprawy, ze juz dzidziusia nie mam w brzuszku... Teraz juz lepia mi sie oczka do spania, wiec uciekam. Na wszelkie pytania odpowiem jutroPozdrawiam Was dziewczyny i z gory dziekuje za gratulacje i to, ze towarzyszylyscie mi przez cala ciaze :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db32422a2369.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 22:20
Blondik, abiolek, wichrowe_wzgórza, madzialenka84, Katalonia, agagaga, NW, Aasienkaa, Natalala, Alma84, Li87 lubią tę wiadomość