X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka to współczuje... ja już bym nie dała rady. Mam nadzieje ze masz prace siedząca i nie przemęczysz się. A jak u Was jest rozwiązane jak kobieta pracuje ciężko fizycznie to tez nie może iść na zwolnienie?

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia mi też tak gorąco w nocy. Wietrze cały dzień i nic nie daje:( poty mnie zalewają.

Jestem po wizycie i lekarz powiedział, że min. Jeszcze 10 dni do porodu, a najgorsze ze mały waży 3691g. Od ostatniej wizyty 250g na tydz, więc 4kg będzie miał:( jak nie urodze do 2.11 to mam się zgłosić do szpitala ze względu na cukrzycę. Skierowanie dostane w przyszłym tyg po ktg.

abiolek lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@asia,

ja ma naszczescie prace biurowa, ale tu kobiety w ciazy do 9 miesiaca pracuja fizycznie, czy to np w szpitalu, czy w sklepie, czy jako kelnerki, nie ma taryfy ulgowej.Zwolnienia i tak sa bezplatne i na prawde zadko tu sie dostaje.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzik duży synek się szykuje ale z ta waga usg to różnie bywa bo moja córka jak się rodziła to lekarz mówił ze będzie koło 3500 a urodziła się 2800 także różnie bywa:)
    Madzialenka No to niezle ja bym tak nie dała rady pracować...

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Polsce kobiety w ciąży mają wyjątkowe możliwości. I opieka medyczna też jest dobra. W USA macierzyński chyba tylko 6 tygodni, nie wiem czy dobrze kojarzę.
    To moja pierwsza ciąża, mam 32 lata i nie wiedziałam czy wszystko będzie ok, ale przy następnym dziecku to chyba będę korzystać tylko z NFZ

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Ciekawe co u Izy92 i wichrowej

To ja się melduję nadal w dwupaku :P
    Doktorek od usg mówi, że jest wręcz idealnie wszystko. łożysko się nie starzeje, jest wydolne, wody w normie. Młoda na oko 52cm, waga z pomiarów 2747g. Nie owija się pępowiną, głowa bardzo nisko już. Szyjka mi się skróciła od wizty u gina jakieś z pół cm i ma teraz 1,5.
    Termin widzi na sam koniec października, tak że w zasadzie pewnie z kilka dni - tydzień przed oficjalnym 04.11. Ciekawe, czy faktycznie tak będzie. Ale odpowiadałby mi ten termin nawet.

Katalonia, Li87, abiolek, Blondik lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe nic tylko o drugim mysleć...

Pierworodna 2017

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, wszystko ok, też w dwupaku ;) Ja mam teraz powera, przemeblowałam pokój, przejrzałam szafy, dziś wysprzątałam auto.

Mąż dziś wraca i już ma urlop, więc będę mniej się udzielać na obu forach.

W czwartek mam wizytę, więc zdam relacje :)
    No chyba że się rozpakuję do tego czasu :D Na co liczymy ;)

Li87, Alma84, abiolek lubią tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 17 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Wichrowe nic tylko o drugim mysleć...

Myślę :) Lata lecą, a niestety nie zachodzę w ciąże od samego seksu, tak że na pewno będziemy najszybciej jak się da... Nie mogę sobie pozwolić na kilka lat czekania.

Alma84 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów :)
    Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?
    Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedzi :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów :)
    Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?

U mnie sie sprawdzilo, stosowalam testy cyfrowe clearblue i wspolzylismy jak owulacja miala wystapic w ciagu 48h i bedzie dziewczynka.

Alma84 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:

U nas się też sprawdziło. Stosunek w dniu 2 kresek na teście owu. I będzie dziewczynka ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się nie sprawdziło. Stosunek tuż po i bedzie dziewczynka ;)

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo to ja zaś po tyłach :P Nic nie testowałam jedynie z ciekawości sprawdzałam chiński kalendarz płci :P ale w obu przypadkach pokazał mi chłopca a będę mieć dwie dziewczynki :P

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem lutówką 2016 i z sentymentem patrze na Wasze wątki :) Wiem że to nie miejsce na spam ale chciałabym zaprosić te z Was które miałyby ochotę do polubienia na fb sklepu internetowego dla niemowląt który prowadzi moja przyjaciółka ;)
    W ofercie ciekawa folkowa kolekcja dla najmłodszych, ubranka, kocyki i akcesoria :)

Link do fan page: www.facebook.pl/babelusklep/
    Link bezpośrednio do sklepu: www.babelu.pl

Dajcie lajka, z góry dziękuję:):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądałam. Jakoś nie było czasu i sił. Melduję, że termin cesarki mam wyznaczony na 25 października. Mam się stawić w szpitalu o 07:30. Liczę na to, że następnego dnia wrócę już do domu. Dam znać, gdy się rozpakuję. Pozdrawiam :)

Katalonia, wichrowe_wzgórza, K@sia, Blondik, agagaga, Aasienkaa, Alma84, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png

Wysłany: 17 października 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nie sprawdziło, miałam IUI jak była owu i jest dziewczyna :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja współżyłam pierwszy raz w cyklu, w teoretycznym dniu owulacji i potem powtórka za 2, 4 dni. ciąża młodsza wg usg o 1 tydzień w stosunku do om, więc owulacja się opóźniła. jest dziewczyna, więc w sumie to nie wiem :):):)

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam pojęcia nie skupialiśmy się ogólnie na owulacji tylko się nie zabezpieczaliśmy i wspolzylismy prawie codziennie wiec ciężko stwierdzić :) poza tym plemniki mogą żyć do 72h i nie wiadomo kiedy dotrą do celu czy od razu czy za jakiś czas:)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wczoraj skonczylam 36 tygodni. Dzis rano mielismy zawiezc corke do przedszkola na 8 rano. Przed wyjazdem poszlam do toalety. Zrobilam co mialam zrobic i przyszla corka, ze tez chce. To kucnelam zeby ja rozebrac bo juz cala ubrana byla i poczulam, ze popuscilam. Zdziwilam sie, bo przed sekunda siedzialam na toalecie.. Ale ok.
    Wstaje i polecialo wiecej. Patrze i spodnie mokre. Zdalam sobie sprawe, ze odeszly mi wody. Troszke sie zdenerwowalam, bo do szpitala 2h, a nie bylam calkowicie spakowana. Tzn do porodu tak, ale koszula swiezo wyprana, bielizna to samo, poza tym nie umialam zebrac mysli i zastanowic sie co potrzeba jeszcze. Zamiast zawiezc corke, pojechalismy do szpitala. O 14:28 przez wskazania: brak akcji skurczowej, konflikt serologiczny, stan po cieciu, na swiat przyszlo moje 3 dziecko (2 syn) Kajetan o wadze 2560g i dlugosci 48cm. Najkrotszy z moich dzieci i tez najlzejszy. Po wyjeciu z brzuszka nie powiedzieli mi nic. O wymiarach dowiedzialam sie 2h temu. Zabrali go zaraz i nawet nie pokazali. Do tej pory go nie widzialam jeszcze, czyli juz 8 godzin. Albo po polnocy, albo jutro sie zobaczymy, do karmienia tez nie przyniesli go. Ja czuje sie lepiej niz po ostatniej cesarce. Mialam caly dzien energie i dobry chumor. Porod mnie zaskoczyl i nadal nie zdaje sobie sprawy, ze juz dzidziusia nie mam w brzuszku... Teraz juz lepia mi sie oczka do spania, wiec uciekam. Na wszelkie pytania odpowiem jutro :) Pozdrawiam Was dziewczyny i z gory dziekuje za gratulacje i to, ze towarzyszylyscie mi przez cala ciaze :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db32422a2369.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 22:20

Blondik, abiolek, wichrowe_wzgórza, madzialenka84, Katalonia, agagaga, NW, Aasienkaa, Natalala, Alma84, Li87 lubią tę wiadomość

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ