X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak będzie u mnie przy tym porodzie, ale pamiętam minę męża...siedzi przed kompem z pracuje. Nagle przychodzę do niego i spokojnie mówię, jakby to obiadu dotyczyło, że chyba nie zrobi dziś dniówki, bo mi wody odeszły :D hehe

Biedroneczka83, Zuza2323, Alma84 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara gratulacje!
    Ja dzisiaj rano tez myślałam ze wody mi odchodzą ale później się okazało ze to taki wodnisty śluz... tez taki macie? Dzisiaj miałam aktywny dzień i zakupy i koleżankę zawiozłam do weterynarza z kotem i na pocztę (mega kolejka nikt nie widział mojego brzucha) obiad, pi córkę do przedszkola. Zaraz przyjdzie do mnie koleżanka ale już nigdzie nie idę siedzimy w domu a najlepiej to już bym poszła spać :) mam nadzieje ze w nocy pośpiewać bo ostatnio noce bezsenne

sara9555 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - mi sie zdarza miec właśnie taki wodnisty śluz, niejednokrotnie już z tego powodu panikowałam ale zawsze się okazywało, że wszystko jest w porządku i to tylko śluz. Szczególnie tak miałam przy luteinie ale nie tylko.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko na dole rozpulchnione, to i śluzu więcej ;)
    Korzystaj i seks uprawiaj ;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wtym tygodniu co 2 dni mam KTG. W poniedzialek bylam na wizycie i standardowo lekarz sie pyta jak tam ruchy to mowie, ze od jakiegos czasu dziecko sie rusza tak jakby wolniej, bardziej przeciaganie niz kopniaki no i mialam KTG w poniedzialek, dzis i mam przyjsc jeszcze w piatek.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas mnie wylogowuje albo wyrzuca na str główna....
    Jestem po ktg, z małą ok, u mnie zero skurczy. Nad ranem znowu mialam skurcz łydki ale mniej bolesny. Biorę od soboty magne b6 a Gin powiedział ze na skurcze mogę spróbować cyclo3 fort (moja babcia to bierze na krążenie) ale przepisać mi tego nie może bo nie ma badań na kobietach w ciąży. Robilam fasolkę po bretońsku i zamrozilam dwie porcje na po porodzie.
    Jutro badania krew, mocz i hiv.

abiolek lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gbs dodatni...cóż i moje dziecko będzie miało antybiotyk na starcie :/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po ktg. Mała szalała jak nigdy ;) jeden duuuuży skurcz! Takiego jeszcze nie miałam, ciągnął się przez 3 "okienka" na tym wydruku.
    Jutro labolatorium - mam nadzieję że ostatni raz.

SOLCOSERYL - czy któraś stosowała w ciąży?
    Ogólnie od dłuższego czasu bardzo krwawiom mi dziąsła. Ale teraz to już przy jednym zębie mam aż opuchnięte...
    Ogólnie to lekarz prowadzący mi przepisał, ale cały czas się mimo to wzbraniałam, bo jakoś każdy nowy lek mnie przeraża w tym stanie...

K@sia, abiolek lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na przyklad czulam skurcze podczas KTG a na wykresie nic sie nie podnioslo.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia mnie tez wywala na stronę główna...
    Fasolka po bretońsku jadłabym :p co do gbsa to ciagle słyszę od znajomych ze teraz bardzo często maja dziewczyny w ciąży także nie jest to jakiś ogólnie problem No tylko ten antybiotyk chyba ze będzie cc planowane to nie będzie trzeba.
    Dziś znowu mnie pobolewa w dole brzucha i odczuwam mocny nacisk główka na pecherz. Coś mam przeczucie ze przed terminem wyskoczy synek

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    A ja na przyklad czulam skurcze podczas KTG a na wykresie nic sie nie podnioslo.

To ja mam odwrotnie ;) widzę na wykresie, a nic nie czuje ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma solcoseryl z tego co pamietam to jest naturalne tzn bez jakiejś chemi. Myśle ze mała ilość na pewno nie zaszkodzi na tym etapie ciąży ale i tak bym się skonsultowala z ginem

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Alma solcoseryl z tego co pamietam to jest naturalne tzn bez jakiejś chemi. Myśle ze mała ilość na pewno nie zaszkodzi na tym etapie ciąży ale i tak bym się skonsultowala z ginem

Dzięki, tak zrobię.
    W poniedziałek mam wizytę, więc do tego czasu wytrzymam.
    Choć drażni to jak cholera ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Li87 Znajoma

Wysłany: 18 października 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Dzięki, tak zrobię.
    W poniedziałek mam wizytę, więc do tego czasu wytrzymam.
    Choć drażni to jak cholera ;)

Alma, solcoseryl jest bezpieczny. Pierwszego dnia po porodzie położna poleciła mi tą maść na poranione brodawki, dobrze pomaga przy gojenie i jest bezpieczny zeby mały gryzoń noworodek go zjadł (nie trzeba przemywać przed karmieniem wlasnie dlatego ze jest to naturalny żel stomatologiczny)

Alma84 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dipkunmbp.png
    Starszy brat 2015 ♡
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wywala co i rusz...

Fasolka dobra myśl. ja dziś zamroziłam sos do makaronu tak na 3 dni. Może jeszcze jakiś gulasz trzasnę i zupę... Zawsze się przyda.

Cholery dostałam przy składaniu wózka i w końcu pomógł youtube :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa! Dziewczyny czy Wasi faceci też takie lenie, że jak zagonicie ich do pracy (którą nawiasem mówiąc same wykonujemy jak małe samochodziki choć tez nie przepadamy ale po prostu jak trzeba to trzeba!) to gotowi zrobić wielką awanturę byle tylko ugrać jak najmniej roboty? no nie przestanie mnie zaskakiwać a chyba raczej rozczarowywać ten mój mąż...

przepraszam ale musiałam sobie ulżyć..

widzę, że powoli coraz więcej z nas ma już finał za sobą i jest już po tej drugiej stronie ;) mam wyznaczony termin cesarki ale daleka jestem od mówienia że nie mogę się już doczekać, raczej chętnie przeciągnęłabym tą chwilę choć kręgosłup pewnie jest innego zdania.. Wciąż chyba wydaje mi się to takie nierealne i jakoś jeszcze tyle rzeczy myślałam że uda mi się zrobić przed porodem a wyszło jak zawsze... Mega szybko uciekły te 3 miesiące zwolnienia..

Ah! wczoraj byliśmy na ostatnim USG, (z dzidzią poza tym, że ma zbyt małą główkę i termin z usg mam 2 tygodnie później niż planowane CC - wszystko ok), to przeraziła nas fotka jaką zrobiła nam Pani doktor! poprzednie zdjęcie było ok, a teraz od śmiechu przeszliśmy do wątpliwości czy możliwe żeby dziecko było takim potworkiem, takie nam zdjęcie wyszło! twarz potworka, nos garbaty i szeroki jak u słoniątka, strach się bać co to będzie.. mamy nadzieję że to wina sprzętu i ułożenia dziecka ;)

dowiedziałam się też wczoraj, że dziecko będzie ze mną w nieprzerwanym kontakcie już od porodu, trochę się tego obawiam czy sama będąc po znieczuleniu dam radę z Malutką, tym bardziej że na pooperacyjnej nie można liczyć na pomoc Taty..

Alma84 lubi tę wiadomość

h84fhdgewip6e90o.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianna, tak, mąż mój ma czasem podobnie, acz muszę powiedzieć że im dalej w ciąży jestem, tym bardziej mi sam z siebie pomaga ;)

Co do zdjęcia - to samo :D Po wczorajszym usg stwierdziłam, że zbrzydła mi córka, nos ma jak kartofel :O I że może chociaż będzie zdrowa i inteligentna :D

dianna, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianna - ja też mam podobny problem z mezem ;p tylko, że on sie w ogole nie buntuje i sprzata... dopoki na niego patrze a jak tylko wyjde np siku i wracam to patrze na niego a on juz np lezy albo ksiazke czyta ;) i znowu musze od nowa go do sprzatania namawiac.

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe Wzgórza - dzięki za słowa otuchy ;)

Mam nadzieję że nasze szkaradki po prostu jaja sobie z nas robią :P

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

h84fhdgewip6e90o.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chwalę brzuszkiem ;) malutka już taka ciężka, kręgosłup już nieźle dokucza ale i tak uwielbiam mieć ją w brzuszku i za nic bym tego nie oddała ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3fa63afe90f.jpg

wichrowe_wzgórza, abiolek, Alma84, Katalonia, Jooozefka, sara9555 lubią tę wiadomość

atdc6iyemt9e9h2r.png
‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ