Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje Kaczorka!!! Napisz jak poszedł poród czy cc czy córcia się jednak obróciła
Ja tak samo nie dociera do mnie ze to już się dzieje ! Mam jeszcze tyle planów przed porodem odwiedzin itp ze jakoś nie dopuszczam ze mogę zaraz urodzić jednak wole w terminie
Dziewczyny korzystajcie z pogody do końca tyg ponoć piękna pogoda. Ja dziś nie sprzątam nie piorę i nie gotuje ... jadę do koleżankizuzik88, abiolek lubią tę wiadomość
-
Byłam już dzisiaj oddać wymaz na GBS, nie wiedziałam ze to płatne, hmm. Pogoda piękna, ja w krótkim rękawku a tak mi gorąco że teraz siedzę w domu przy otwartym oknie w samej podkoszulce i tak mi się pić chce.... jedynie pojemność żołądka mnie ogranicza.
Jutro idę na ktg o 16.
Dzisiaj w planach mam kolejne okno umyć, no i ostatnie pranie dla dziecka puściłam.
Miłego dnia!Alma84, abiolek, K@sia lubią tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Katalonia wrote:Byłam już dzisiaj oddać wymaz na GBS, nie wiedziałam ze to płatne, hmm. Pogoda piękna, ja w krótkim rękawku a tak mi gorąco że teraz siedzę w domu przy otwartym oknie w samej podkoszulce i tak mi się pić chce.... jedynie pojemność żołądka mnie ogranicza.
Jutro idę na ktg o 16.
Dzisiaj w planach mam kolejne okno umyć, no i ostatnie pranie dla dziecka puściłam.
Miłego dnia!
Też byłam na GBS, ale nic nie płaciłammoże przy odbiorze
od razu miałam zrobione KTG
byłam cała zgrzana po tym
przez to leżenie
jeszcze młoda dostała powera i kopała bez przerwy
Okna mam zaplanowane na przyszły tydzieńjak skończę już ten 37tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 10:23
K@sia, Katalonia lubią tę wiadomość
-
ja już w szpitalu i jutro prawdopodobnie będą mnie rozpakowywać
szok, że to już aż zaczęłam się stresować teraz
Alma84, zuzik88, IZA92, Katarzyna87, Sunshine_111, abiolek lubią tę wiadomość
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Powiem wam że też chciałabym wiedzieć kiedy nastąpi Ten dzień, mi coraz dziwniej i coraz bardziej stresująco się robi z poczuciem ze w sumie moze być dziś, jutro a równie dobrze za 3 tyg (że o 4 nawet myśleć nie chce - liczę że Młoda aż tyle sie ociągać nie będzie) ale kiedy dokładnie nikt nie wie.
W nocy miałam skurcz bolesny i tak czekałam czy pojawi sie następny czy nie ale cisza była.. Także szykują sie dni lekkiego niepokojuK@sia, abiolek lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Xaxa może mi umknęło ale czemu jesteś już w szpitalu i przed czasem chcą rozwiązać ciąże ? Z jednej strony zazdroszczę Wam dziewczyny ale z drugiej ponoć każdy kolejny dzien w brzuszku jest ważny dla maluszka wiec niech siedzi u mnie tyle ile potrzebuje
Kupiłam dziś w rossmanie mini produkty do szpitala polecam:) malutki szampon żel pod prysznic mała pastę do zębów i nawet mini żel i płyn miceralny do mycia twarzy
-
Kasia ja też uważam że dziecko powinno siedzieć w brzuchu tyle ile potrzebuje, no powiedzmy że do tp jeśli wszystko jest ok. Ale zauważyłam że niektóre dziewczyny czekają tylko na ciążę donoszona i chcą rodzić. Nie wiem dlaczego mają takie podejście, chyba że to wskazanie od lekarza.
Blondik lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
A mnie mecza skurcze codziennie, a to dopiero koniec 34 tygodnia.Od okolo tygodnia a oprocz spiania sie macicy mam takie skurcze jakby okresowe, co budza mnie w nocy. lekarz powiedzial, ze sokro przychodza i odchodza to jest ok. Jesli bedzie ich wiecej niz 4 na godzine przez ponad 2 godziny to dopiero wtedy do niego, albo od razu do szpitala.
Wczoraj bylam na wizycie,i powiedzialam, ze wydaje mi sie ze dziecko rusza sie mniej energicznie, zrobili mi KTG-wszystko dobrze, serduszko bilo ladnie, skurczy nie pokazywalo, ale mam jeszcze przyjsc powtorzyc w srode.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Dla malucha zawsze lepiej wyjść w terminie ale u mnie jest ryzyko przez trbofilię... ciąża już donoszona i lekarz mówi, że nie ma na co czekać, ciążę z trombofilią najczęściej rozwiązuje się wcześniej ze względu np na ryzyko pogorszenia przepływów, zakrzepów itp a i też biorę duże dawki heparyny co np przy nagłym cc może mieć kiepskie skutki...
Co do mini kosmetyki z ross też polecam, też tam wszystko kupilam
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
Madzialenka Ty jeszcze pracujesz?
Ja już odczuwam wielki brzuch, ubieranie ciuchów, rozbieranie, nic mi nie pasuje. Po domu chodzę bez biustonosza, w rozciagnietych spodenkach. Sam sex normalnie. A tu jeszcze miesiąc. Ciekawe co będzie ze skórą na brzuchu, smaruje palmersem no ale to chyba geny decydują. Moja mama ma pamiątki. Coraz częściej myślę też o połogu, te wielkie, grube podpaski z belli... nie wiadomo co gorsze poród czy połógWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 16:42
Pierworodna 2017
Madzialenka tez mam bóle okresowe lekarz mówi ze to normalne ale nie znaczy ze już rodzimy
u mnie nocki straszne spać nie mogę, przekręcić się z boku na bok to mega wyczyn, siara mi leci w nocy mokra piżama ale nie będę spać w staniku bo mi średnio wygodnie. Także muszę się przebierać, jeszcze głodna byłam nie mogłam zasnąć i strasznie ni gorąco! Wam tez tak gorąco w nocy?
Ja smaruje się olejem migdałowym z rossmana ogólnie nie lubię tej czynności nacierania bo jest mega tłusty ale rano mam fajna skore. Narazie nie mam żadnych rozstępów i po połogu na pewno będę ćwiczyć brzuch i ogólnie całe ciało. Po pierwszej ciąży szybko wróciłam do płaskiego brzucha ale codziennie ćwiczyłam po połogu i smarowałam mocno olejem anty cellulitowym na zmianę z ujędrniającym. 6 mc po porodzie nie było po mnie widać ze w ogóle byłam w ciąży