X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kaczorka!!! Napisz jak poszedł poród czy cc czy córcia się jednak obróciła :)
    Ja tak samo nie dociera do mnie ze to już się dzieje ! Mam jeszcze tyle planów przed porodem odwiedzin itp ze jakoś nie dopuszczam ze mogę zaraz urodzić jednak wole w terminie :)
    Dziewczyny korzystajcie z pogody do końca tyg ponoć piękna pogoda. Ja dziś nie sprzątam nie piorę i nie gotuje ... jadę do koleżanki :D

zuzik88, abiolek lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam już dzisiaj oddać wymaz na GBS, nie wiedziałam ze to płatne, hmm. Pogoda piękna, ja w krótkim rękawku a tak mi gorąco że teraz siedzę w domu przy otwartym oknie w samej podkoszulce i tak mi się pić chce.... jedynie pojemność żołądka mnie ogranicza.
    Jutro idę na ktg o 16.
    Dzisiaj w planach mam kolejne okno umyć, no i ostatnie pranie dla dziecka puściłam.
    Miłego dnia!

Alma84, abiolek, K@sia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystam z pogody i wstawiam pranie. Dziś wizyta o 15.20. Mam wizję, że odejdą mi wody na fotelu:)

abiolek, K@sia, Katalonia, Alma84, Blondik lubią tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Byłam już dzisiaj oddać wymaz na GBS, nie wiedziałam ze to płatne, hmm. Pogoda piękna, ja w krótkim rękawku a tak mi gorąco że teraz siedzę w domu przy otwartym oknie w samej podkoszulce i tak mi się pić chce.... jedynie pojemność żołądka mnie ogranicza.
    Jutro idę na ktg o 16.
    Dzisiaj w planach mam kolejne okno umyć, no i ostatnie pranie dla dziecka puściłam.
    Miłego dnia!

Też byłam na GBS, ale nic nie płaciłam :) może przy odbiorze :P od razu miałam zrobione KTG :) byłam cała zgrzana po tym :P przez to leżenie :P jeszcze młoda dostała powera i kopała bez przerwy ;)

Okna mam zaplanowane na przyszły tydzień :) jak skończę już ten 37tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 10:23

K@sia, Katalonia lubią tę wiadomość

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abiolek Ty miałaś wymaz z pochwy i okolic odbytu, czy tylko z pochwy? mi maziała w pochwie, jak czytam w necie to piszą że i tu i tam powinno się pobrać

Pierworodna 2017

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z pochwy i odbytu. Byłam prywatnie i płaciłam 30 zl

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 17 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dwa razy z pochwy i raz z odbytu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 11:10

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBS w piątek na wizycie potem czekam na wynik i moge rodzić :P

abiolek lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kaczorka ale super szybko sprawnie znienacka :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w szpitalu i jutro prawdopodobnie będą mnie rozpakowywać :) szok, że to już aż zaczęłam się stresować teraz :)

Alma84, zuzik88, IZA92, Katarzyna87, Sunshine_111, abiolek lubią tę wiadomość

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa fajnie masz że już wiesz kiedy. Reszta siedzi jak na minach hehe trzymam kciuki aby wszystko było pozytywnie :)

Pierworodna 2017

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Izy92 i wichrowej

Pierworodna 2017

• Flara Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że też chciałabym wiedzieć kiedy nastąpi Ten dzień, mi coraz dziwniej i coraz bardziej stresująco się robi z poczuciem ze w sumie moze być dziś, jutro a równie dobrze za 3 tyg (że o 4 nawet myśleć nie chce - liczę że Młoda aż tyle sie ociągać nie będzie) ale kiedy dokładnie nikt nie wie.
    W nocy miałam skurcz bolesny i tak czekałam czy pojawi sie następny czy nie ale cisza była.. Także szykują sie dni lekkiego niepokoju :)

K@sia, abiolek lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xaxa może mi umknęło ale czemu jesteś już w szpitalu i przed czasem chcą rozwiązać ciąże ? Z jednej strony zazdroszczę Wam dziewczyny ale z drugiej ponoć każdy kolejny dzien w brzuszku jest ważny dla maluszka wiec niech siedzi u mnie tyle ile potrzebuje :)
    Kupiłam dziś w rossmanie mini produkty do szpitala polecam:) malutki szampon żel pod prysznic mała pastę do zębów i nawet mini żel i płyn miceralny do mycia twarzy :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja też uważam że dziecko powinno siedzieć w brzuchu tyle ile potrzebuje, no powiedzmy że do tp jeśli wszystko jest ok. Ale zauważyłam że niektóre dziewczyny czekają tylko na ciążę donoszona i chcą rodzić. Nie wiem dlaczego mają takie podejście, chyba że to wskazanie od lekarza.

Blondik lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie mecza skurcze codziennie, a to dopiero koniec 34 tygodnia.Od okolo tygodnia a oprocz spiania sie macicy mam takie skurcze jakby okresowe, co budza mnie w nocy. lekarz powiedzial, ze sokro przychodza i odchodza to jest ok. Jesli bedzie ich wiecej niz 4 na godzine przez ponad 2 godziny to dopiero wtedy do niego, albo od razu do szpitala.

Wczoraj bylam na wizycie,i powiedzialam, ze wydaje mi sie ze dziecko rusza sie mniej energicznie, zrobili mi KTG-wszystko dobrze, serduszko bilo ladnie, skurczy nie pokazywalo, ale mam jeszcze przyjsc powtorzyc w srode.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla malucha zawsze lepiej wyjść w terminie ale u mnie jest ryzyko przez trbofilię... ciąża już donoszona i lekarz mówi, że nie ma na co czekać, ciążę z trombofilią najczęściej rozwiązuje się wcześniej ze względu np na ryzyko pogorszenia przepływów, zakrzepów itp a i też biorę duże dawki heparyny co np przy nagłym cc może mieć kiepskie skutki...

Co do mini kosmetyki z ross też polecam, też tam wszystko kupilam :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka Ty jeszcze pracujesz?
    Ja już odczuwam wielki brzuch, ubieranie ciuchów, rozbieranie, nic mi nie pasuje. Po domu chodzę bez biustonosza, w rozciagnietych spodenkach. Sam sex normalnie. A tu jeszcze miesiąc. Ciekawe co będzie ze skórą na brzuchu, smaruje palmersem no ale to chyba geny decydują. Moja mama ma pamiątki. Coraz częściej myślę też o połogu, te wielkie, grube podpaski z belli... nie wiadomo co gorsze poród czy połóg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 16:42

Pierworodna 2017

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia,

No ja nie mam za bardzo wyjscia, bo w USA nie ma zwolnien lekarskich, tu sie pracuje praktycznie do konca ciazy :(

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka tez mam bóle okresowe lekarz mówi ze to normalne ale nie znaczy ze już rodzimy :) u mnie nocki straszne spać nie mogę, przekręcić się z boku na bok to mega wyczyn, siara mi leci w nocy mokra piżama ale nie będę spać w staniku bo mi średnio wygodnie. Także muszę się przebierać, jeszcze głodna byłam nie mogłam zasnąć i strasznie ni gorąco! Wam tez tak gorąco w nocy?
    Ja smaruje się olejem migdałowym z rossmana ogólnie nie lubię tej czynności nacierania bo jest mega tłusty ale rano mam fajna skore. Narazie nie mam żadnych rozstępów i po połogu na pewno będę ćwiczyć brzuch i ogólnie całe ciało. Po pierwszej ciąży szybko wróciłam do płaskiego brzucha ale codziennie ćwiczyłam po połogu i smarowałam mocno olejem anty cellulitowym na zmianę z ujędrniającym. 6 mc po porodzie nie było po mnie widać ze w ogóle byłam w ciąży :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ