Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
78beti wrote:Czy w związku z tym myślicie ze warto kupić cos takiego ?
https://nodik.pl/spiworek-do-fotelika-maxicosi-nomad-green-p-9951.html?gclid=EAIaIQobChMIzeWUkriH1wIVkA8YCh3qwQJ-EAQYBCABEgLBo_D_BwE
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale wydaje mi się że właśnie o to chodzi żeby pasy zapinać na jak najmniejszą warstwę ubrań, a potem okryć, przykryć itd...
I bardzo ładny
-
78beti wrote:Czy w związku z tym myślicie ze warto kupić cos takiego ?
https://nodik.pl/spiworek-do-fotelika-maxicosi-nomad-green-p-9951.html?gclid=EAIaIQobChMIzeWUkriH1wIVkA8YCh3qwQJ-EAQYBCABEgLBo_D_BwE
Z doświadczenia też powiem, że te kocyki i śpiworki są wygodniejsze w użytkowaniu niż kombinezony.
Dziecko ubierasz tak jak w domu, a jak jesteś u lekarza, nagrzejesz w samochodzie, wchodzisz do sklepu, to nie panikujesz, że maluch się przegrzeje, ale rozpinasz śpiworek i nie musisz wyciągać dziecka z kombinezonu.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Katarzyna87 wrote:Dziewczyny z wagą pamiętajcie, że jest granica błędu nawet 400g (bardzo dużo). Nie ma co się stresować ja zapas
abiolek lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Mam do was pytanie, może któraś miała podobnie. Jak byłam w szpitalu zrobili mi na izbie usg i teraz tylko się stresuję.
25.09 z om 32,3 a z usg 33,1, a w szpitalu
19.10 z om 36,0 a z usg 34,5
19.10 brzuszek na 35,3 a głowa na 32,2, a poprzednio
25.09 brzuszek na 33,6 a głowa na 32,6 czyli większa niż teraz po 36.
Dodatkowo w tym okresie przyrost wagi to tylko 400g.
jakaś masakra, nie wiem co robić.
Iść do kogoś innego?
Nie daję już rady psychicznie, do tego pogłębiają to fatalne relacje w domu.
Boję się, że z małą jest coś nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 09:25
-
Iw-onka wrote:Mam do was pytanie, może któraś miała podobnie. Jak byłam w szpitalu zrobili mi na izbie usg i teraz tylko się stresuję.
Iść do kogoś innego?
Boję się, że z małą jest coś nie tak.
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Iw-onka wrote:Mam do was pytanie, może któraś miała podobnie. Jak byłam w szpitalu zrobili mi na izbie usg i teraz tylko się stresuję.
Iść do kogoś innego?
Boję się, że z małą jest coś nie tak.
Nic się nie denerwuj! Zobacz co opisałam wyżej. W 34tc 2500g a w połowie 37tc wyszło na USG 2300g! A w rzeczywistości było 2900gwszystko zależy od sprzętu i ułożenia dziecka.
-
Iw-onka,
Też myśle że te pomiary są orientacyjne.
Wiem że łatwo się mówi, ale ja też umieram z nerwów czy wszytko jest ok...
Tak jak wszystko "rosło" idealnie, to po wczorajszym badaniu się "rozjechało"
Ale rozumiem że tak jak dziecko może mało przybrać na wadze, lub w sumie może chyba nawet schudnąć, to nie chce mi się wierzyć że np kość udowa sie skrociła od ostatniej wizyty... A tak mam...
Byle do czwartku, zobaczymy co w szpitalu powiedzą...
-
A mnie ze stresu od wczoraj boli głowa
I to pierwszy raz w ciąży.
Ogólnie to cierpie na migreny. Ból straszny, i 2-3 dni wycięte z życia... Ale jak zaszłam w ciążę to jak ręką odjął
A teraz znów
Ale ogólnie zauważyłam, że organizm chyba po mału wraca do stanu z przed ciąży...
Cera znów się zepsuła, włosy zaczęły wypadać...
A było tak pięknie
-
Mi gin (jak kiedyś miałam usg w szpitalu i różniły się wyniki od tych z wizyty) powiedział, ze dane są orientacyjne, zależą od dokładności sprzętu i porównał mi dziecko do kiełbasy
Jak utniesz równo, to średnica jest mniejsza, niż jak utniesz lekko pod kątem. Ta sama kiełbasa, a inny rozmiar
A że podają wagę np z obwodu brzuszka i głowy, to potem mogą wychodzić rozbieżności. Gdyby było coś nie tak, to gin na pewno by coś zasygnalizował.
-
Hej ja tez po wizycie. U mnie tez pomiary wyszły mniejsze niż z terminu OM ale lekarz właśnie mówił ze tym nie trzeba się przejmować wiec się nie przejmuje. Natomiast przejmuje się tym ze na 99% czeka mnie cc. Mam długa twarda i zamknięta szyjkę nic się nie zmienia. Tak tez miałam w poprzedniej ciąży. W piątek jadę do szpitala na ktg, później z lekarzem podejmiemy decyzje ci dalej. Nie chce mnie za długo trzymać wiec zadecyduje w piątek czy czekamy jeszcze czy ustalamy termin cc
abiolek lubi tę wiadomość
-
Alma mam to samo z głową. Lekarka mi powiedziała że eferalgan teraz mogę jeden wziąć. Jest na bazie paracetamolu, ale ma dodatkowe składniki, których w 1 trymestrze jeszcze nie można było.
Za pierwszym razem brałam tylko apap. Jak cukierki, chyba z 7 na dobę i nic. A ten jeden eferalgan dał radę prawie od razu.
Alma84 lubi tę wiadomość
-
nie stresujcie sie pomiarami teraz juz ciężko malucha pomierzyć ja tak miałam z druga córką jak wylądowałam w 36 tyg w szpitalu pomiary były tak rozchwiane ze szok stresu sie tylko najadłam a potem jak 3 tyg póżniej pojechałam rodzic to z USG wychodziło 4200-4300 urodziła sie 3800 wszystko było w normie
ja mam usg w poniedziałek to bedzie 36t4d ostatnie było w 32 i miała ponad 2200 zobaczymy ile przybrałaAlma84, abiolek lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
U mnie 4 tyg do terminu, a wlasnie siedze i licze skurcze. Praktycznie codziennie mam przepowiadajace, ale dzis w nocy to mnie budzily a od samego rano sa czestsze, nawet co 5 minut, ale nie bolesne.Mam wizyte u gina za 2 godzinki.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016