X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co... byłam na spt rodzinnym od str mojego M. i tam była ciotka co się pyta gdzie rodzę i czy mam "załatwione". Mówie jej, że rodzę tu i tu i że chodzę prywatnie do gina który pracuje tam na oddziale ale czy na jego zmianę trafie to nie wiem. A ta oczy wywaliła i że odważna jestem... pytam mojego o co jej chodzi, wynajęcie lekarza na czas porodu? o położnej słyszałam, ale żeby swojego lekarza ustawiać na poród sn? a może ja nie jestem w temacie? bo na cc to wiem że się tak praktykuje, że ustala się termin, no chyba że akcja się rozpocznie przed planową cc i wtedy operuje ten kto jest na dyżurze czy dzwonicie po swojego lek? jak Wy się umawiacie ze swoimi lekarzami?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham dziś miałam GBSa ostatnie morfo i mocz
    w poniedziałek mam ostatnie USG o 13:30
    2 listopada wizyta i KTG ciekawe czy doczekamy :)

dziś kiepsko spałam i teraz kiepsko sie czuje ide leżęć :)

magda_lena86 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wynik na GBS tylko nie wiem czy mam paciorkowca czy nie.... nie jest napisane wynik ujemny/dodatki tylko wynik badania i pod spodem punkt
    1. Streptococcus agalactlae (grB) wzrost - ; ilość - ; sczep -

a poniżej trzy antybiotyki wypisane
    więc chyba mam to badziewie? jutro mam wizytę u lek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 14:42

Pierworodna 2017

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba tak i trzeba podac antybiotyk na który on zareaguje :/

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    mam wynik na GBS tylko nie wiem czy mam paciorkowca czy nie.... nie jest napisane wynik ujemny/dodatki tylko wynik badania i pod spodem punkt
    1. Streptococcus agalactlae (grB) wzrost - ; ilość - ; sczep -

a poniżej trzy antybiotyki wypisane
    więc chyba mam to badziewie? jutro mam wizytę u lek

no masz, wraz z listaantybiotyków, jakie Ci moga na niego podać ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu to średnio.

Pierworodna 2017

• KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ujemny wynik na gbs.

Katalonia nawet wczoraj o tym myślałam. Ja do poprzednich porodów nie wolałam mojego gina, fakt, akurat był na dyżurze i odbierał mi poród, ale moja mama jest położną i była przy mnie więc jej obecność mi i tak by wystarczyła. Teraz też nie będę po niego dzwonić, i tak to położne odwalają całą robotę przy naturalnym porodzie.

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Dziewczyny, a co macie na te chłodne miesiące do fotelika/nosidełka? Chodzi mi o taki otulacz, kocyk. Nie typowy śpiworek. Wiem że kiedyś Moremi polecała jakiś bezpieczny i praktyczny, ale to chyba był właśnie taki w stylu grubego śpiworka.
    Ważne żeby miał otwory na pasy.
    Jeśli macie coś godnego polecenia i sprawdzonego jakościowo, to proszę o namiary ;)
    Z góry dzięki.
    Są kocyki Merrck, ale w Polsce ciężko dostać i też raczej ciepłe.
    Sporo jest na allegro z otworami na pasy, ale i zwykły kocyk do przykrycia się nada. Trzeba tylko uważać, żeby go nie zwialo przy przenoszeniu np. z domu do samochodu.
    Jeżeli ktoś chce poczekać, to jeszcze na ali jest takie coś https://m.aliexpress.com/amp/item/32797229885.html
    Ktoś pisał o przewożeniu w kurtce albo kombinezonie. Ze dwa razy popełniłam ten błąd. https://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.html

Widzę, że sporo dziewczyn dołączyło na końcówce. Ciekawe ile ich jeszcze podczytuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 20:17

Alma84 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Streptococcus.... - nie wyhodowano
    Grzyba.... - nie wyhodowano

Więc mogę rodzić :P

Katalonia, Eljotka, zuzik88, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek wrote:
    Iwonka, czemu bylas w szpitalu? Co sie dzialo?

Podejrzenie zakrzepicy,puchnięcie nóg. Ale po dopplerze głębokieok. Tak więc to kwestia tych powierzchownych. Nie ma przeciwwskazań do CC. Kontrola za pół roku czy po ciąży się to cofnie. Strasznie sie zestresowałam. W czwartek wizyta. Przynajmniej coś wiem.

Pozdr

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • tala77 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Mi wczoraj mały zrobił psikusa i byłam na sorze.. myślałam, że mi wody popłynęły.
    Zrobili 2xktg, USG i badanie na fotelu nic nie znaleźli do niepokoju :) przynajmniej się dowiedziałam, że mały ma 3200 :D i mamy piękną porodówkę :))

abiolek lubi tę wiadomość

ckai9jcgrvnthk03.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko ja panikuję i się doszukuję objawów porodu, ale widzę, że to normalne ;)

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję po wizycie.
    Dostałam na czwartek na 8.00 skierownie do szpitala!
    Niby wszystko ok. Tylko trochę za mało urosła od ostatniej wizyt. Dziś ma 2810g.
    Mam być już pod obserwacją. Więc pewnie do samego końca w szpitalu...
    Tylko czy to będą 2 dni czy 3 tygodnie...

Nie dociera to do mnie... Ostatnie 2 noce w domu z brzuchem... Aaaaaaaa

201711152165.png

202006124562.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na ali znalazłam coś takiego https://m.aliexpress.com/amp/item/32797229885.html
    Ale długo czekać trzeba.
    Alma trzymaj się. 2810 to chyba w normie. Szwagierka urodziła córkę w terminie 2900.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sporo jest na allegro z otworami na pasy, ale i zwykły kocyk do przykrycia się nada. Trzeba tylko uważać, żeby go nie zwialo przy przenoszeniu np. z domu do samochodu.
    Jeżeli ktoś chce poczekać, to jeszcze na ali jest takie coś https://m.aliexpress.com/amp/item/32797229885.html
    Ktoś pisał o przewożeniu w kurtce albo kombinezonie. Ze dwa razy popełniłam ten błąd. https://fotelik.info/pl/news/jak_przewozic_dziecko_w_foteliku_zima,270.html

Widzę, że sporo dziewczyn dołączyło na końcówce. Ciekawe ile ich jeszcze podczytuje ;)

Dzięki za info ;) rzeczywiście te kocyki o których piszesz trudno dostępne. Aż trudno je znaleźć. Ale kupiłam na allegro taki otulacz z kapturkiem, z otworami na pasy. Mam nadzieję że się nada.
    Czytałam na bieżąco Twoje posty na temat bezpieczeństwa w samochodzie, dlatego wiem że te wszystkie kombinezony są niebezpieczne...
    Byliśmy też na warsztatach "bezpieczny maluch", więc dużo nam dały ;)
    Kupiliśmy nosidełko i fotelik Be Safe, więc mam nadzieję że ten otulacz będzie pasował ;)

moremi lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Dzięki za info ;) rzeczywiście te kocyki o których piszesz trudno dostępne. Aż trudno je znaleźć. Ale kupiłam na allegro taki otulacz z kapturkiem, z otworami na pasy. Mam nadzieję że się nada.
    Czytałam na bieżąco Twoje posty na temat bezpieczeństwa w samochodzie, dlatego wiem że te wszystkie kombinezony są niebezpieczne...
    Byliśmy też na warsztatach "bezpieczny maluch", więc dużo nam dały ;)
    Kupiliśmy nosidełko i fotelik Be Safe, więc mam nadzieję że ten otulacz będzie pasował ;)
    Najtaniej wychodzą klipsy do fotelika, którymi można przypiąć zwykły kocyk. Jakieś 25 zł za parę.

Alma84 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Alma trzymaj się. 2810 to chyba w normie. Szwagierka urodziła córkę w terminie 2900.

Waga niby w normie, ale za mało w stosunku do ostatniego badania. 11.10 było 2602g.

201711152165.png

202006124562.png
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 23 października 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby 2200 25.09 i 19.10 2600 też uważam że mało

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnie USG mialam poczatkiem 30tc i dziecko wazylo 1500g,w srode bede miec kolejne USG, ciekawe ile przybrala.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• 78beti Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Czy w związku z tym myślicie ze warto kupić cos takiego ?

https://nodik.pl/spiworek-do-fotelika-maxicosi-nomad-green-p-9951.html?gclid=EAIaIQobChMIzeWUkriH1wIVkA8YCh3qwQJ-EAQYBCABEgLBo_D_BwE

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ