X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Li87 Znajoma

Wysłany: 22 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31.10 tez fajna data, nie przepadam moze za Halloween, ale zawsze po urodzinach dzien wolny ;)

rozpakowane mamy karmiace piersia- jak tam z Waszymi dietami, ktorych nie ma? faktycznie jecie wszystko zgodnie z nowymi zaleceniami?

ciekawa jestem jak to bedzie, wiadomo ze kazde dziecko inne.. ale z pewnoscia na poczatku nalezy jesc troche lzejsze potrawy. Tak zagadnelam, bo ostatnio jestem jak odkurzacz i wymiatam wszystko, ciekawe jak to bedzie po urodzeniu :)nie moge przeciez maluszka czestowac na okraglo kwasnymi zelkami :D

abiolek lubi tę wiadomość

f2w3yx8dipkunmbp.png
    Starszy brat 2015 ♡
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę 31.10 bo nie znoszę halołin i 01.11, bo głupio po cmentarzach w urodziny latać :D Poza tym tort nie pasuje do grochówki, która u mnie jest obowiązkowo we Wszystkich Świętych :P
    I jeszcze teraz przełom znaków... Wolałabym ustabilizowanego skorpiona :D No i mam ważne sprawy, więc oby nie do jutra do godz.12 chociaż... Najlepiej od 28 :D

A sama urodziłam się tego dnia, co moja mama. I szczerze, to nie jest fajne ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Li87 - my się karmimy piersią i jem wszystko :) ostatnio nawet pizza wpadła :p młoda żyje i wygląda na to, że ma się dobrze ;) wciąga mleko z cyca i śpi średnio 4h.
    Do tego piję 2-3 kubki herbatki laktacyjnej i sporo wody. Z dnia na dzień mleczka jest coraz więcej :)

Wichrowe - ja mam urodziny 2 dni przed moją mamą i też jakoś nie skaczę za bardzo z radości :p zwłaszcza, że 2 dni przed moimi urodzinami jest Dzień Matki! I nigdy nie wiemy co i kiedy świętować :p

Li87 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała w październiku urodzić ;)
    Wtedy dwójce dzieci robilibyśmy urodziny razem :)
    Tylko nie 23.10, bo to "dzień" Mai. Niech każde ma swój;)

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka z tego co czytałam bo nie wypowiadałam się tutaj z pewnych względów iż kilka osób drażniło mnie swoimi przytykaniami że jestem kimś innym niż jestem ale nie ważne. Tobie odeszły wody prawda??? Powiedz mi czy Tobie coś się sączyło nim odeszły wody??? Mi coś w nocy pociekło i napewno nie był to mocz bo nie smierdziało wrecz nie mialo wogole zapachu i teraz mam zagadke co to było czy coś sie saczyc zaczyna bo mam dziwnie mokrawo cały dzień czy to jakies upławy

c55fgywlmszfxxtz.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że chętnych na październik sporo. Ja celuje w przyszły weekend, ale pewnie nic z tego. Lekarz zaproponowsl mi masaż szyjki w przyszły czwartek po ktg. Ciekawe czy to coś da, jak we wtorek była jeszcze zamknięta i wysoko. Będziemy próbować:)

relg3e5eqby9gulb.png
  • abiolek Ekspertka

Wysłany: 22 października 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam kilka dni roznicy miedzy urodzinami moimi, a mojej mamy i tez mnie to nie cieszy...

Pogoda u mnie beznadziejna, caly dzien leje... a ja przez to strasznie spiaca...

iv09zbmht7lql7n7.png
    iv09zbmh8k0pbvy8.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret mnie odeszły lekko wody w pierwszej ciąży, potem dopiero w szpitalu poszło. Powiem Ci, że mocno pociekło i nie da się porównać z moczem. Teraz mam dużo śluzu wodnego, ale jest tego znacznie mniej.

Zuzik masaż szyjki na żywca? Tak po prostu? Po co? Masz jeszcze 2 tygodnie do terminu. Ja miałam masaż szyjki 5 razy w czasie porodu. Moim zdaniem boli to bardziej niż same skurcze ;/

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 dobrze wiedzieć, że boli. Lekarz powiedział, że to pomoże, bo mój synek bardzo duży się zapowiada mimo diety cukrzycowej i lekarz zaproponował takie rozwiązanie. Pozostanę w takim razie na kołysaniu się na piłce. Dobrze, że dołączyłam do Was:)

relg3e5eqby9gulb.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Discret wrote:
    Kaczorka z tego co czytałam bo nie wypowiadałam się tutaj z pewnych względów iż kilka osób drażniło mnie swoimi przytykaniami że jestem kimś innym niż jestem ale nie ważne. Tobie odeszły wody prawda??? Powiedz mi czy Tobie coś się sączyło nim odeszły wody??? Mi coś w nocy pociekło i napewno nie był to mocz bo nie smierdziało wrecz nie mialo wogole zapachu i teraz mam zagadke co to było czy coś sie saczyc zaczyna bo mam dziwnie mokrawo cały dzień czy to jakies upławy

Nic się nie sączyło. Jak już zaczęło lecieć to konkretnie. I jednocześnie mi czop odszedł.
    Zalałam tymi wodami całą IP :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anuśka19 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abiolek wrote:
    Ja pietwsza corke urodzilam 14 sierpnia ;) tez dzien po urodzinach zawsze wolne ;) ale za to 15 byly pustki w szpitalu... wiec wole rodzic w normalny dzien roboczy ;P

Anuska19 widze ze na pazdzierniku jest ogolny spokoj. Wszystkie juz chyba po terminach ;) Mysle ze te przyspieszacze to pic na wode ;) Pozatym ja malo co jestem w stanie zrobic... a gdzie tam za 3 tygodnie...

Na październiku spokoj bo nie wiele nas tam zostało. Większość wypakowala się przed terminem :-\ z grupy na FB to z aktywnych zostało nas aż dwie :-P

Ja to w środę byłam jeszcze na grzybach rowerem :-D ogólnie wszyscy w szoku że nie urodziłam w terminie bo w ciąży zrobiłam ok 1000km rowerem B-) a i wogole na wizycie czwartkowej dała mi skierowanie z podejrzeniem tachykardii płodu a szpital mnie nie przyjął :-\ dlatego chodzę zła.

p19udqk3biqtk3ub.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, masaż szyjki to jest okropny ból, robili mi podczas porodu mojej córki. Tez mam dużo wodnego śluzu i tez myślałam ze to wody, ale jak sie przejrzałam to był lekko kremowy wiec na pewno nie wody.
    Tez mam zamiar jeść wszystko jak będę karmić piersią ogranicze słodycze, których i tak jem mało i konserwanty (chipsy, ciastka, itp)
    Tez niecierpie haloween i jak widzę teraz wszędzie dynie a w sklepach stroje dla dzieci haloweenowe to aż mnie coś skręca

mhsv3e5eau6hps3u.png

Wysłany: 22 października 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowanie jestem chętna na termin ;]

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Discret Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nei panikuje i czekam co się będzie dalej działo na razie mnie czyści konkretnie i co 10 minut do wc lecę. Nadal mokrawo ale już nie cieknie po nogach jak w nocy. Skurcze są ale rzadko. Ehhhh a gdzie do terminu jeszcze

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj skurcze, ale nospa je uspokoiła. Teraz jak jej nie brać. Miałabym się męczyć pół wieczoru, bo boli. Nie mówię, że całkiem się uspokoiło, ale macica lekko pracuje, a ja jestem w stanie iść do kuchni, łazienki bez bólu.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, co Wam nie pasuje 1 listopada, ja mam urodziny w ten dzień ;-) Moje dzieciaki też sa z listopada, jedno 5ty, drugie 21wszy, teraz mam termin 25ego, ale marzy mi się 13stka ;-)

Alma84 lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaZ większość z Nas nie ma co wybierać, będzie co będzie ;)
    Pewnie chodzi o to, że mimo iż jest to święto Wszystkich Świętych, to jednak kojarzy się z nazwą Święto Zmarłych, z chodzeniem po grobach, a nie z tortem, balonami i konfetti.
    To zapewne kwestia przyzwyczajenia, bo przecież dzieci rodzą się w wigilię, sylwestra i inne dni ;) ot takie gdybanie

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png

Wysłany: 22 października 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Sylwester na przykład i tak jest dość imprezowy.
    A Wszystkich Świętych ma dla mnie cudny, jesienny i melancholijny charakter, w całości ten dzień poświęcam grobom bliskich, a mam w mieście 6 cmentarzy do odwiedzenia ;) No nie bardzo tu widzę miejsce na tort i jakichkolwiek gości ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się cieszę, bo każdy ma wolne w ten dzień i popołudnie u nas zawsze jest bardzo rodzinne, impreza u mnie to już tradycja ;-)
    Ale racja, nie my decydujemy kiedy nasze dzieciaczki się wyklują ;-)
    To ile nas tu zostało? Reszta przeniosła się na FB?

Wysłany: 22 października 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stworzyłaś poniekąd tę tradycję ;) Ja się do swojej przywiązałam przez te ponad 30 lat życia, nie chciałabym jej zmieniać :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ