Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
31.10 tez fajna data, nie przepadam moze za Halloween, ale zawsze po urodzinach dzien wolny
rozpakowane mamy karmiace piersia- jak tam z Waszymi dietami, ktorych nie ma? faktycznie jecie wszystko zgodnie z nowymi zaleceniami?
ciekawa jestem jak to bedzie, wiadomo ze kazde dziecko inne.. ale z pewnoscia na poczatku nalezy jesc troche lzejsze potrawy. Tak zagadnelam, bo ostatnio jestem jak odkurzacz i wymiatam wszystko, ciekawe jak to bedzie po urodzeniu :)nie moge przeciez maluszka czestowac na okraglo kwasnymi zelkami
abiolek lubi tę wiadomość
Starszy brat 2015 ♡ -
Ja nie chcę 31.10 bo nie znoszę halołin i 01.11, bo głupio po cmentarzach w urodziny latać
Poza tym tort nie pasuje do grochówki, która u mnie jest obowiązkowo we Wszystkich Świętych
I jeszcze teraz przełom znaków... Wolałabym ustabilizowanego skorpionaNo i mam ważne sprawy, więc oby nie do jutra do godz.12 chociaż... Najlepiej od 28
A sama urodziłam się tego dnia, co moja mama. I szczerze, to nie jest fajneabiolek lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Li87 - my się karmimy piersią i jem wszystko
ostatnio nawet pizza wpadła :p młoda żyje i wygląda na to, że ma się dobrze
wciąga mleko z cyca i śpi średnio 4h.
Do tego piję 2-3 kubki herbatki laktacyjnej i sporo wody. Z dnia na dzień mleczka jest coraz więcej
Wichrowe - ja mam urodziny 2 dni przed moją mamą i też jakoś nie skaczę za bardzo z radości :p zwłaszcza, że 2 dni przed moimi urodzinami jest Dzień Matki! I nigdy nie wiemy co i kiedy świętować :pLi87 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka z tego co czytałam bo nie wypowiadałam się tutaj z pewnych względów iż kilka osób drażniło mnie swoimi przytykaniami że jestem kimś innym niż jestem ale nie ważne. Tobie odeszły wody prawda??? Powiedz mi czy Tobie coś się sączyło nim odeszły wody??? Mi coś w nocy pociekło i napewno nie był to mocz bo nie smierdziało wrecz nie mialo wogole zapachu i teraz mam zagadke co to było czy coś sie saczyc zaczyna bo mam dziwnie mokrawo cały dzień czy to jakies upławy
-
Widzę, że chętnych na październik sporo. Ja celuje w przyszły weekend, ale pewnie nic z tego. Lekarz zaproponowsl mi masaż szyjki w przyszły czwartek po ktg. Ciekawe czy to coś da, jak we wtorek była jeszcze zamknięta i wysoko. Będziemy próbować
abiolek lubi tę wiadomość
-
Discret mnie odeszły lekko wody w pierwszej ciąży, potem dopiero w szpitalu poszło. Powiem Ci, że mocno pociekło i nie da się porównać z moczem. Teraz mam dużo śluzu wodnego, ale jest tego znacznie mniej.
Zuzik masaż szyjki na żywca? Tak po prostu? Po co? Masz jeszcze 2 tygodnie do terminu. Ja miałam masaż szyjki 5 razy w czasie porodu. Moim zdaniem boli to bardziej niż same skurcze ;/ -
Katarzyna87 dobrze wiedzieć, że boli. Lekarz powiedział, że to pomoże, bo mój synek bardzo duży się zapowiada mimo diety cukrzycowej i lekarz zaproponował takie rozwiązanie. Pozostanę w takim razie na kołysaniu się na piłce. Dobrze, że dołączyłam do Was:)
-
Discret wrote:Kaczorka z tego co czytałam bo nie wypowiadałam się tutaj z pewnych względów iż kilka osób drażniło mnie swoimi przytykaniami że jestem kimś innym niż jestem ale nie ważne. Tobie odeszły wody prawda??? Powiedz mi czy Tobie coś się sączyło nim odeszły wody??? Mi coś w nocy pociekło i napewno nie był to mocz bo nie smierdziało wrecz nie mialo wogole zapachu i teraz mam zagadke co to było czy coś sie saczyc zaczyna bo mam dziwnie mokrawo cały dzień czy to jakies upławy
Nic się nie sączyło. Jak już zaczęło lecieć to konkretnie. I jednocześnie mi czop odszedł.
Zalałam tymi wodami całą IP :p -
abiolek wrote:Ja pietwsza corke urodzilam 14 sierpnia
tez dzien po urodzinach zawsze wolne
ale za to 15 byly pustki w szpitalu... wiec wole rodzic w normalny dzien roboczy ;P
Anuska19 widze ze na pazdzierniku jest ogolny spokoj. Wszystkie juz chyba po terminachMysle ze te przyspieszacze to pic na wode
Pozatym ja malo co jestem w stanie zrobic... a gdzie tam za 3 tygodnie...
Na październiku spokoj bo nie wiele nas tam zostało. Większość wypakowala się przed terminemz grupy na FB to z aktywnych zostało nas aż dwie
Ja to w środę byłam jeszcze na grzybach roweremogólnie wszyscy w szoku że nie urodziłam w terminie bo w ciąży zrobiłam ok 1000km rowerem
a i wogole na wizycie czwartkowej dała mi skierowanie z podejrzeniem tachykardii płodu a szpital mnie nie przyjął
dlatego chodzę zła.
-
Potwierdzam, masaż szyjki to jest okropny ból, robili mi podczas porodu mojej córki. Tez mam dużo wodnego śluzu i tez myślałam ze to wody, ale jak sie przejrzałam to był lekko kremowy wiec na pewno nie wody.
Tez mam zamiar jeść wszystko jak będę karmić piersią ogranicze słodycze, których i tak jem mało i konserwanty (chipsy, ciastka, itp)
Tez niecierpie haloween i jak widzę teraz wszędzie dynie a w sklepach stroje dla dzieci haloweenowe to aż mnie coś skręca
-
KasiaZ większość z Nas nie ma co wybierać, będzie co będzie
Pewnie chodzi o to, że mimo iż jest to święto Wszystkich Świętych, to jednak kojarzy się z nazwą Święto Zmarłych, z chodzeniem po grobach, a nie z tortem, balonami i konfetti.
To zapewne kwestia przyzwyczajenia, bo przecież dzieci rodzą się w wigilię, sylwestra i inne dniot takie gdybanie
-
Ale Sylwester na przykład i tak jest dość imprezowy.
A Wszystkich Świętych ma dla mnie cudny, jesienny i melancholijny charakter, w całości ten dzień poświęcam grobom bliskich, a mam w mieście 6 cmentarzy do odwiedzeniaNo nie bardzo tu widzę miejsce na tort i jakichkolwiek gości
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Ja tam się cieszę, bo każdy ma wolne w ten dzień i popołudnie u nas zawsze jest bardzo rodzinne, impreza u mnie to już tradycja
Ale racja, nie my decydujemy kiedy nasze dzieciaczki się wyklują
To ile nas tu zostało? Reszta przeniosła się na FB?