X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianna, problem wychowawczy z niespełna półrocznym maluchem...? No błagam, płacz to komunikacja, mówienie że taki dzieciak coś wymusza bo kojarzy to wg mnie pomyłka.

Yerenia, Aniluap, Katalonia, dianna lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    Co do pobudek nocnych wcześniej koleżanka a dzisiaj pediatra stwierdziła że to problem
    Wychowawczy- Mala wie ze wstanę do niej więc to wykorzystuje.

No i czeka nas rozszerzanie diety:( W tym miesiącu mam podać gluten.. Choć sama mam nietolerancje- może to odwleke dla bezpieczeństwa. I podobno nie ma znaczenia wprowadzanie produktów- kolejność dowolna. Serio?

Problem wychowawczy? Ale ten pediatra wie, że tak małe dzieci budzą się w nocy i to jest normalne? Ze dzieci ogolnie budza sie w nocy nawet do 5 tego (!) roku zycia.

No i czemu gluten tak wcześnie? Obecnie musi być podany między 17 tyg a 12 msc życia - ja się nie śpieszę.
    Kolejność ma znaczenie w tym sensie, że warzywa dziecko akceptuję gorzej niż owoce, więc powinny iść pierwsze. Mięso po miesiącu od warzyw.

Katalonia, wichrowe_wzgórza, dianna lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianna gratuluje dwóch zębów :)

Zgadzam się z dziewczynami jakaś dziwna ta pediatra. Ja wstawałam do starszej zawsze. Nie wykorzystywała tego. Jak skończyła 2 lata to coś chciała sporadycznie, zazwyczaj to była pomoc w zrobieniu siku a jak zaczęła wstawać do toalety to nie woła w nocy. A zaznaczę, że wstawałam na jej każdy pomruk jak była niemowlakiem :) jestem zdania, że dziecko bez powodu nie płacze. Może coś boli albo jest głodne. A jak chce się przytulić to co w tym złego?

Katalonia, Yerenia, wichrowe_wzgórza, dianna lubią tę wiadomość

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mniej więcej w temacie, mam na telefonie aplikacje do karmienia piersią, i czasami prześlę jakieś bieżące informacje. I tak ostatnio napisali że jest to normalne że w 5mc dziecko które przesypiało pół nocy, budzi się teraz co 2h na karmienie. I żeby po żadnym pozorem nie uczyć dziecka siadać, ma samo zacząć. Jest też dużo szczegółowych informacji o rozszerzeniu diety. Więc polecam. Baby managera. Taką ikonka z buźką dziecka na 4 kolorowych kwadratach.

Yerenia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma a napisali kiedy te pobudki się zmieniają ? Hahahahhaha
    Dzięki za namiar zaraz sobie obczaje ta aplikacje

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Alma a napisali kiedy te pobudki się zmieniają ? Hahahahhaha

Kaczuszka, u nas też tak było jeszcze w tamtym tygodniu - od paru dni (odpukać!) Filip śpi lepiej.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 08:45

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!!! Wprowadziłam Was w błąd.... Sorry :) to co podałam to apka do karmienia, a to co mi przesyła te info, to apka "moje dziecko", taki bobas z lokiem na niebieskimi tle.

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dzisiajbpo trzeciej dawce hexy. Śpi cały dzień. Wazy 8kg mój grubasek :) pediatra mowila żeby już dawać jakieś zupki ale ja poczekam jeszcze ten miesiąc. A nóż może usiądzie sam.
    U nas w nocy podobnie ze spaniem, tez się budzi częściej. Szybki cyc i zasypia sam na szczęście.
    Następne szczepienie mamy dopiero po skończonym roku. Narazie koniec

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Dziewczyny!!!!!! Wprowadziłam Was w błąd.... Sorry :) to co podałam to apka do karmienia, a to co mi przesyła te info, to apka "moje dziecko", taki bobas z lokiem na niebieskimi tle.
    Z tego co pamietam to chyba w ogóle można stosować filtry od 6 mc. Poczytaj sobie na blogu srokao. Tam na pewno znajdziesz jakieś dobre kosmetyki dla dzieci na słońce

Katalonia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, miałam odpowiedzieć Katalonii ;)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam gulasz, a że mała zaczęła buzię otwierać i machać rękoma dostała ziemniaczki z sosem i troszkę mięska :) smakowało!

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Stosujecie kremy z filtrem uv np na buzie? Ja dziecka nie wystawiam na słońce ale jak będzie kiedys w samym body to bez kremu ani rusz, nie? Ta dkora taka delikatna

Ja stosuje krem z filtrem mineralnym, nie przenikajacym.

Katalonia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Hej. My dzisiajbpo trzeciej dawce hexy. Śpi cały dzień. Wazy 8kg mój grubasek :) pediatra mowila żeby już dawać jakieś zupki ale ja poczekam jeszcze ten miesiąc. A nóż może usiądzie sam.
    U nas w nocy podobnie ze spaniem, tez się budzi częściej. Szybki cyc i zasypia sam na szczęście.
    Następne szczepienie mamy dopiero po skończonym roku. Narazie koniec

A u mnie pediatra odradzil rozszerzanie diety przed ukonczeniem 6 msc.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz nie ma nocnych pobudek dokladnie miesiac. Mala zasypia po 21 i budzi sie o 7-8.

zuzik88, Katalonia lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• dianna Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze być tutaj :) po raz kolejny utwierdzam się że rady nawet od lekarza radami - a intuicja matki to jednak rzecz innego kalibru. A swoją drogą, skoro i część dzieciaczków z forum i nawet w apce informują ze dzieci w tym wieku mogą budzić się częściej to chyba ta nasza pediatra nie ma pełnej wiedzy..A szkoda bo równa babka i miałam do niej duże zaufanie.

Z glutenem też się trochę wstrzymam bo sama mam nietolerancję.

sonia86 lubi tę wiadomość

h84fhdgewip6e90o.png

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie trafienie na naprawdę dobrego pediatrę jest podobne do znalezienia dobrego rodzinnego dla dorosłych...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam super pediatrę, która nie dawała bez powodu antybiotyku i zawsze pytała się rodzica o wszystko i słuchała. Mówiła zawsze, że matka zna swoje dziecko najlepiej i jej intuicji też warto posłuchać :) ale niestety musiałam się przeprowadzić.

• K@sia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a Bartuś ma takie suche placki na czole wysoko przy samych włoskach, nie drapie tego nie jest zaczerwienione No i się pytam babki czy może mi jakaś ewentualnie na to maść przepisać żeby to zeszło a ona z tekstem czy ja mleko pije!!!??? Ta sama pediatra kazała mi odstawić nabiał jak Bartuś miał trądzik niemowlęcy, nie odstawiłam i mu ładnie zeszło. To jej to mówię. A ona nadal swoje ze muszę wykluczyć nabiał. A moja dieta to głównie sery twarogowe, mleko, jogurty. Widziałam dziecko ze skaza białkowa... a mój Bartuś ma tylko takie dwa miejsca na czółku...

mhsv3e5eau6hps3u.png

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, to mnie by chyba kazała nic nie jeść ;] Mloda ma policzki czerwone (od śliny), suche placki na ciele i ją nawet swędzą (bo suche), ale bylo że to nie azs tylko łzs. W takich kwestiach akurat pediatrzy czesto gadają bzdury, lepiej skonsultować sie z dermatologiem i/lub alergologiem.

Yerenia lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ