Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianna, problem wychowawczy z niespełna półrocznym maluchem...? No błagam, płacz to komunikacja, mówienie że taki dzieciak coś wymusza bo kojarzy to wg mnie pomyłka.

Yerenia, nick nieaktualny, Katalonia, dianna lubią tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    Co do pobudek nocnych wcześniej koleżanka a dzisiaj pediatra stwierdziła że to problem
    Wychowawczy- Mala wie ze wstanę do niej więc to wykorzystuje.

No i czeka nas rozszerzanie diety:( W tym miesiącu mam podać gluten.. Choć sama mam nietolerancje- może to odwleke dla bezpieczeństwa. I podobno nie ma znaczenia wprowadzanie produktów- kolejność dowolna. Serio?

Problem wychowawczy? Ale ten pediatra wie, że tak małe dzieci budzą się w nocy i to jest normalne? Ze dzieci ogolnie budza sie w nocy nawet do 5 tego (!) roku zycia.

No i czemu gluten tak wcześnie? Obecnie musi być podany między 17 tyg a 12 msc życia - ja się nie śpieszę.
    Kolejność ma znaczenie w tym sensie, że warzywa dziecko akceptuję gorzej niż owoce, więc powinny iść pierwsze. Mięso po miesiącu od warzyw.

Katalonia, wichrowe_wzgórza, dianna lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianna gratuluje dwóch zębów :)

Zgadzam się z dziewczynami jakaś dziwna ta pediatra. Ja wstawałam do starszej zawsze. Nie wykorzystywała tego. Jak skończyła 2 lata to coś chciała sporadycznie, zazwyczaj to była pomoc w zrobieniu siku a jak zaczęła wstawać do toalety to nie woła w nocy. A zaznaczę, że wstawałam na jej każdy pomruk jak była niemowlakiem :) jestem zdania, że dziecko bez powodu nie płacze. Może coś boli albo jest głodne. A jak chce się przytulić to co w tym złego?

Katalonia, Yerenia, wichrowe_wzgórza, dianna lubią tę wiadomość

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mniej więcej w temacie, mam na telefonie aplikacje do karmienia piersią, i czasami prześlę jakieś bieżące informacje. I tak ostatnio napisali że jest to normalne że w 5mc dziecko które przesypiało pół nocy, budzi się teraz co 2h na karmienie. I żeby po żadnym pozorem nie uczyć dziecka siadać, ma samo zacząć. Jest też dużo szczegółowych informacji o rozszerzeniu diety. Więc polecam. Baby managera. Taką ikonka z buźką dziecka na 4 kolorowych kwadratach.

Yerenia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma a napisali kiedy te pobudki się zmieniają ? Hahahahhaha
    Dzięki za namiar zaraz sobie obczaje ta aplikacje

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Alma a napisali kiedy te pobudki się zmieniają ? Hahahahhaha

Kaczuszka, u nas też tak było jeszcze w tamtym tygodniu - od paru dni (odpukać!) Filip śpi lepiej.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 08:45

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!!! Wprowadziłam Was w błąd.... Sorry :) to co podałam to apka do karmienia, a to co mi przesyła te info, to apka "moje dziecko", taki bobas z lokiem na niebieskimi tle.

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dzisiajbpo trzeciej dawce hexy. Śpi cały dzień. Wazy 8kg mój grubasek :) pediatra mowila żeby już dawać jakieś zupki ale ja poczekam jeszcze ten miesiąc. A nóż może usiądzie sam.
    U nas w nocy podobnie ze spaniem, tez się budzi częściej. Szybki cyc i zasypia sam na szczęście.
    Następne szczepienie mamy dopiero po skończonym roku. Narazie koniec

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Dziewczyny!!!!!! Wprowadziłam Was w błąd.... Sorry :) to co podałam to apka do karmienia, a to co mi przesyła te info, to apka "moje dziecko", taki bobas z lokiem na niebieskimi tle.
    Z tego co pamietam to chyba w ogóle można stosować filtry od 6 mc. Poczytaj sobie na blogu srokao. Tam na pewno znajdziesz jakieś dobre kosmetyki dla dzieci na słońce

Katalonia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, miałam odpowiedzieć Katalonii ;)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam gulasz, a że mała zaczęła buzię otwierać i machać rękoma dostała ziemniaczki z sosem i troszkę mięska :) smakowało!

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Stosujecie kremy z filtrem uv np na buzie? Ja dziecka nie wystawiam na słońce ale jak będzie kiedys w samym body to bez kremu ani rusz, nie? Ta dkora taka delikatna

Ja stosuje krem z filtrem mineralnym, nie przenikajacym.

Katalonia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Hej. My dzisiajbpo trzeciej dawce hexy. Śpi cały dzień. Wazy 8kg mój grubasek :) pediatra mowila żeby już dawać jakieś zupki ale ja poczekam jeszcze ten miesiąc. A nóż może usiądzie sam.
    U nas w nocy podobnie ze spaniem, tez się budzi częściej. Szybki cyc i zasypia sam na szczęście.
    Następne szczepienie mamy dopiero po skończonym roku. Narazie koniec

A u mnie pediatra odradzil rozszerzanie diety przed ukonczeniem 6 msc.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz nie ma nocnych pobudek dokladnie miesiac. Mala zasypia po 21 i budzi sie o 7-8.

zuzik88, Katalonia lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• dianna Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze być tutaj :) po raz kolejny utwierdzam się że rady nawet od lekarza radami - a intuicja matki to jednak rzecz innego kalibru. A swoją drogą, skoro i część dzieciaczków z forum i nawet w apce informują ze dzieci w tym wieku mogą budzić się częściej to chyba ta nasza pediatra nie ma pełnej wiedzy..A szkoda bo równa babka i miałam do niej duże zaufanie.

Z glutenem też się trochę wstrzymam bo sama mam nietolerancję.

sonia86 lubi tę wiadomość

h84fhdgewip6e90o.png

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie trafienie na naprawdę dobrego pediatrę jest podobne do znalezienia dobrego rodzinnego dla dorosłych...

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam super pediatrę, która nie dawała bez powodu antybiotyku i zawsze pytała się rodzica o wszystko i słuchała. Mówiła zawsze, że matka zna swoje dziecko najlepiej i jej intuicji też warto posłuchać :) ale niestety musiałam się przeprowadzić.

• K@sia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a Bartuś ma takie suche placki na czole wysoko przy samych włoskach, nie drapie tego nie jest zaczerwienione No i się pytam babki czy może mi jakaś ewentualnie na to maść przepisać żeby to zeszło a ona z tekstem czy ja mleko pije!!!??? Ta sama pediatra kazała mi odstawić nabiał jak Bartuś miał trądzik niemowlęcy, nie odstawiłam i mu ładnie zeszło. To jej to mówię. A ona nadal swoje ze muszę wykluczyć nabiał. A moja dieta to głównie sery twarogowe, mleko, jogurty. Widziałam dziecko ze skaza białkowa... a mój Bartuś ma tylko takie dwa miejsca na czółku...

mhsv3e5eau6hps3u.png

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, to mnie by chyba kazała nic nie jeść ;] Mloda ma policzki czerwone (od śliny), suche placki na ciele i ją nawet swędzą (bo suche), ale bylo że to nie azs tylko łzs. W takich kwestiach akurat pediatrzy czesto gadają bzdury, lepiej skonsultować sie z dermatologiem i/lub alergologiem.

Yerenia lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ