Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Yerenia wrote:My rozszerzamy bo Młody się nie najadał tym pseudo mlekiem Nutramigen
Kaszki wcina chętnie, owoce też. Warzywa średnio.
Glutenu nie podaję na razie, bo to alergik którego nawet jabłko uczula.
Kaszki je bezmleczne, bezglutenowe, bez cukru. Do picia tylko woda.
Zapewne kaszka bezmleczna ale robiona na mm? Kompletnie nie rozumiem tego pojęcia bezmleczna
A może warto pomyśleć np o kaszy jaglanej? Z tego co wiem jest bezglutenowa i na pewno zdrowsza niż te sklepowe wynalazki a wspominasz że maluch jest wrażliwy na jedzenie
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Kaczuszka86 wrote:Zapewne kaszka bezmleczna ale robiona na mm? Kompletnie nie rozumiem tego pojęcia bezmleczna
A może warto pomyśleć np o kaszy jaglanej? Z tego co wiem jest bezglutenowa i na pewno zdrowsza niż te sklepowe wynalazki a wspominasz że maluch jest wrażliwy na jedzenie
Bezmleczna w sensie, że dany produkt nie zawiera w składzie mleka krowiego.
Taka kaszle robisz na mm.
Kaszy będziemy próbować różnych - na razie je tylko wynalazek sklepowy "kaszka ryżowa", bo mam mu wszystko wprowadzać powoli. -
Ja właśnie kaszek nie kupowałam bo w składzie maja mm i cukier i wiele niepotrzebnych rzeczy. Córka jadła takie wynalazki i słoiczki na wakacjach i wyjazdach kilkudniowych ale pamietam ze te kaszki bardzo jej smakowały. Najlepsza kasza jaglana, polecam płatki jaglane bo szybko można przygotować, a z kasze trzeba najpierw namoczyć później gotować a płatki są extra. Później manna. Do takiej kaszki starty owoc to super pomysł!
-
K@sia wrote:Ja właśnie kaszek nie kupowałam bo w składzie maja mm i cukier i wiele niepotrzebnych rzeczy. Córka jadła takie wynalazki i słoiczki na wakacjach i wyjazdach kilkudniowych ale pamietam ze te kaszki bardzo jej smakowały. Najlepsza kasza jaglana, polecam płatki jaglane bo szybko można przygotować, a z kasze trzeba najpierw namoczyć później gotować a płatki są extra. Później manna. Do takiej kaszki starty owoc to super pomysł!
Dlatego ja kupiłam tylko te bez mleka i bez cukru i bez dodatków.
Ale i tak smak Nutramigenu zabija wszystko bo niestety to jest mega niedobre - więc cokolwiek by to nie było i tak smakuje jak.. Nutramigen;) tyle że zageszczony.
W pon będę pytać czy możemy spróbować przejść na inne mleko, chociaż czarno to widzęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 12:53
-
W ogóle muszę Wam powiedziec, że Młody dziś zaczął raczkowac udało mu się to dwa razy zgodnie ze sztuką
Dwa tygodnie się bujał na czworakach w przód i w tył - kiedyś się budzę rano o 5 a On cały zadowolony w łóżeczku się buja robił tak godzinę, po czym padł i poszedł spać także treningi się opłaciły haha.
No to teraz czekam aż opanuje na tyle, że już Go nie zatrzymamyAlma84, K@sia, Katalonia, zuzik88 lubią tę wiadomość
-
Norbi to narazie włącza wsteczny bieg i robi taki samolocik. Jeszcze nie odkrył że trzeba się podeprzeć rękoma
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
K@sia wrote:Wichrowe nie wciśniesz na sile a dawanie na sile tylko daje odwrotny efekt.
Jasne, tylko chodziło mi o to, że odruch wypychania jest naturalny i dziecko popluwa owszem, ale niekoniecznie dlatego że nie jest gotowe tylko musi załapać, że akurat np.marcheweczka jest spoko i można łyknąć w tym kontekście czekanie nie ma sensu co innego jak dziecko się po prostu odwraca i ewidentnie próbuje tego jedzenia uniknąć9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualny
-
Moje dziecko odmówiło kilka dni temu usypiania na rękach. Teraz jest na etapie: lez koło mnie póki nie zasnę, a potem rób co chcesz "
Z dziką przyjemnością opowiadam to znajomym, zwłaszcza tym którzy zasypywali nas złotymi radami typu " nie bujaj, bo będziesz to robic dopóki sie nie wyprowadzi".LOL
Was też tak wkurzaja takie teksty? Dzieciom się co chwilę wszystko zmienia, a ja co i rusz słyszę milion takich porad..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2018, 13:00
Alma84, K@sia lubią tę wiadomość
-
Zastanawiam się nad zakupem kubka do picia wody i mam dylemat co wybrać??? Niekapek z dziubkiem, niekapek ze słomka, doidy cup. Nie wiem! Im więcej tego tym większy mętlik. Przy córce się tak nie zastanawiałam nad wszystkim. Jakie macie pomysły ?
Zamówiłam fajne łyżeczki na kidy.pl ( przynajmniej tak mi się wydaje ze fajne) Spuni. Są malutkie wiec jak na pierwsze chyba będą Ok.
-
Yerenia wrote:Moje dziecko odmówiło kilka dni temu usypiania na rękach. Teraz jest na etapie: lez koło mnie póki nie zasnę, a potem rób co chcesz "
Z dziką przyjemnością opowiadam to znajomym, zwłaszcza tym którzy zasypywali nas złotymi radami typu " nie bujaj, bo będziesz to robic dopóki sie nie wyprowadzi".LOL
Was też tak wkurzaja takie teksty? Dzieciom się co chwilę wszystko zmienia, a ja co i rusz słyszę milion takich porad..Yerenia lubi tę wiadomość
-
K@sia wrote:Zastanawiam się nad zakupem kubka do picia wody i mam dylemat co wybrać??? Niekapek z dziubkiem, niekapek ze słomka, doidy cup. Nie wiem! Im więcej tego tym większy mętlik. Przy córce się tak nie zastanawiałam nad wszystkim. Jakie macie pomysły ?
Zamówiłam fajne łyżeczki na kidy.pl ( przynajmniej tak mi się wydaje ze fajne) Spuni. Są malutkie wiec jak na pierwsze chyba będą Ok.
K@sia znowu czytasz w moich myślach
Właśnie myślałam nad doidy cup- jest bardzo polecany na zagranicznych stronach. I też mam dylemat...może jeszcze się ktoś wypowie? -
Dzisiaj przycielam resztki pierwszych włosów, taki chłopak się zrobił
Byliśmy też na basenie pierwszy raz, 10 min w wodzie. Nie płakała ale też specjalnie nie cieszyła się. Nie wiedziala na co patrzec bo wszystko nowe. Takie rozpoznanie terenu. Zasnęła jak tylko położyłam ja w foteliku, pierwszy raz tak sama. Teraz pije z cyca przez sen.
Fajnie bo u nas jest wydzielony basen dla dzieci gdzie woda ma 35 st i nie ma dużo ludzi. Szafkę miałam koło przewijaka więc super. Teraz tylko muszę obserwować czy na skórze nic nie wyskoczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 13:02
K@sia, Alma84, Yerenia lubią tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Ja mam doidy, niekapków jakoś nie lubię. I podobno nie są dobre dla zgryzu i mowy, więc mam podkładkę hehe. Poza tym skoro mam niebutelkowe dziecko, to nie chcę mu już w dziób niczego pakować, niech się uczy pić jak człowiek ;] Zobaczymy, co z tego wyjdzie
K@sia lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023