X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się nauczyła obracać z pleckow na brzuch w obie strony. Do tej pory potrafiła tylko na jedną stronę. Próbuje coś z nogami i pupa zrobić ale ręce słabe jeszcze.

K@sia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natomiast mój już turlac się nie chce. Zapomniał chyba... przewróci się z brzuszka na plecki i zaczyna jęczeć. Żr spaniem tez mamy zmianę, już tule nie śpi w dzień i ma problemy z zasypianiem czego wcześniej nie było. Może nowy skok rozwojowy. Nauczył się piszczeć i cały czas piszczy ale tak z radości :) głośno i przenikliwie aż uszy bolą ;)

Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mój też miał fazę na piszczenie - oczywiście najgłośniej piszczał z radosci gdy się bo brało na ręce..wprost do mojego ucha ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Moja też piszczala, ale przeszło. Teraz pluje.

Alma84, Yerenia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Moja się nauczyła obracać z pleckow na brzuch w obie strony. Do tej pory potrafiła tylko na jedną stronę. Próbuje coś z nogami i pupa zrobić ale ręce słabe jeszcze.

To ladnie, moja ma 5 i pol miesiaca, a przewrocila sie z pleckow na brzuszek dopiero 2 razy.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka chyba bym wolała żeby spala cała noc jak twoja ;)
    W nocy też się przekreca i mam schize że się udusi.

Pierworodna 2017

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    To ladnie, moja ma 5 i pol miesiaca, a przewrocila sie z pleckow na brzuszek dopiero 2 razy.

Moja jeszcze ani razu :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wali nogami strasznie... podnosi do góry i z całej siły wali. Jego łóżeczko przylega do naszego i aż się całe trzęsie od tych jego wygibasów. Jeszcze mu nie przyszło do głowy przekręcanie się w nocy w łóżeczku

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na szczęście po fazie przekrecania się przez sen - teraz Młody obraca się tylko na boczki i tak już zostaje i śpi uff

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Żr spaniem tez mamy zmianę, już tule nie śpi w dzień i ma problemy z zasypianiem czego wcześniej nie było. Może nowy skok rozwojowy.

My chyba tez kolejny skok bo dziś budzil się co godzinę! :( druga nic z rzędu taka cudowna - jestem padnięty..

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    My chyba tez kolejny skok bo dziś budzil się co godzinę! :( druga nic z rzędu taka cudowna - jestem padnięty..
    U nas to samo, a było już tak fajnie. Jedna pobudka w nocy, a teraz marudzenie mimo, że śpi z nami:(

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w innym temacie.
    Wczoraj bolały mnie cebulki włosów,ciężko było dotknąć. Macie tak? Nie wiem czy to od gumki, czy że do wypadania, czy ze długie i ciezkie?
    W tym tyg idę je ściąć do ramion, chociaż krótsze będę musiała odkurzac

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia Nie, tak nie miałam. Tylko leciały kilogramami te moje włosy .

Jak już jesteśmy przy tych tematach- dziewczyny które dostały już okres- czy też Wam się stał bardziej obfity? Ja to nie powiem jak się leje ze mnie...Chyba pójdę do gina się skonsultowac

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik88 wrote:
    U nas to samo, a było już tak fajnie. Jedna pobudka w nocy, a teraz marudzenie mimo, że śpi z nami:(

Zuzik u nas też Filip śpi z nami i też jakby nic z tego nie wynika ostatnio :( trzymajmy się dzielnie, oby im szybko przeszło!

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów to mi się mega przetłuszczają to taki minus, a skóra głowy może bolec od ciagle związanych włosów. Tez tak mam jak za długo nosze zwiazane.
    Ja już miałam dwa okresy, ale takie normalne w sensie jak zawsze

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też włosy wypadają garściami.

Okres miałam jeden w styczniu i był normalny. Od tego czasu ciotki nie było :) ale odniosę się do pierwszej ciąży.. Nigdy nie miałam bolesnych @ dopiero po porodzie i tak mam do teraz

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    Nigdy nie miałam bolesnych @ dopiero po porodzie i tak mam do teraz

O no to u mnie odwrotnie- były bolesne @ ,a teraz nic, kompletnie zero bólu.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wlosy dalej leca, juz trzeci miesiac, a scialam z polowe, teraz nawet ramion nie siegaja.

Okresu nadal nie mam (przy karmieniu mieszanym, odciaganie 2x dziennie).

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres jes bezbolesny ale niesamowicie obfity. Napisz co Ci gin powiedzial. Ja przed ciążą mialam klopot z endometrium i mialam słabe krwawienia teraz bardzo bardzo obfite.
    Nasz syn ma faze marudzenia.. czyżby jakiś skok lub zmiana pogody..

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    U mnie okres jes bezbolesny ale niesamowicie obfity. Napisz co Ci gin powiedzial. Ja przed ciążą mialam klopot z endometrium i mialam słabe krwawienia teraz bardzo bardzo obfite.
    Nasz syn ma faze marudzenia.. czyżby jakiś skok lub zmiana pogody..

A rodziłas przez cc? Bo ja tak i czytam właśnie, że może tak byc x tym obfitym okresem po cesarce.

Dziewczyny co do skoków rozwojowych to już chyba ktoś tu pieal: można spr na stronie
    www.skoki-rozwojowe.pl. Podaje się datę planowanego porodu, najlepiej ta z usg.
    Jest też super apka The Wonder Weeks

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ