X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb2790fa63c0.jpg

Sobota, dzień prania :)

Yerenia, kasiula88, Aniluap, sonia86, Katalonia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u nas to samo! Drzemki to 45 min max! Gdyby nie chusta to trwałyby pewnie 20 ;)
    U nocy hardkor - kiedyś też spał ciągiem 5-6h teraz co chwile pobudka..najgorzej jak się na śpiocha przekręci na brzuch - wtedy ryk ;)
    Gotowanie juz dawno odpuściłam, na szczęście mąż umie i to robi :D maluje się siedząc na podłodze na macie z Młodym ;)
    Ale luz - staram się nie przejmować
    Na szczęście nie mam starszych dzieci, więc dużo rzeczy można odpuścić.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma super foto :D

Alma84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że wszystkie dzieci są wymagające ale to kwestia dobrej organizacji i pomocy innych zwłaszcza męża :) ja się maluje tylko do gości, na codzien wolę w wolnej chwili usiąść na chwilę czy pobawić się ze starszą.. Albo obiad zrobić ;)

Yerenia lubi tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap zgadzam się - mój mąż przejął dużo rzeczy i naprawdę nie mam co narzekać. Okres krótkich drzemek trzeba przeczekać napewno się skończy, tak jak bardzo częste pobudki w nocy.
    Za to sprzątam itp. Przy Małym bo od zawsze go to fascynuje :) obecnie patrzy się z zaciekawieniem obgryzajac przy tym paznokcie u stóp :D

Aniluap lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Bartus śpi bardzo dużo. Teraz budzi się po nocy o 7. O 10 drzemka do 12, dwie godziny zabaw i o 14 drzemka gdzieś do 17. I na noc idzie spać o 19-20. Także dla mnie nie fajnie bo Bartus do spania akceptuje tylko łóżeczko. Mieliśmy jechać dzisiaj do moich rodziców i jak zwykle musimy czekać jak Książę się obudzi.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula mój mały to też żywioł i nerwusek, czasami jak wpadnie w histerie i to z błahego powodu, to cięzko jest go uspokoić, płacze jak oparzony. bardzo mnie to martwi, bo nie reaguje wtedy na mój głos, przytulenie, głaskanie, po prostu musi sie wykrzyczeć i za chwile bawi się jak gdyby nigdy nic. co prawda w dzień ma 3 drzemki, jedna w wózku na spacerze, ale dwie pozostałe trzeba bujać w bujaczku, czasami uda się że zaśnie przy cycu. w nocy też budzi się ostatnio co 2 h, a przesypiał ciągiem 4, 5 h.Oogólnie jak ktoś do nas przyjdzie, to szczerzy się i uśmiecha, grucha i jest wesoły, nie zauważyłam żeby na kogoś źle reagował, babcie to wręcz uwielbia, ale jego zdecydowanym faworytem jest tatuś :) choćbym nie wiem co mówiła i robiła to gdy na horyzoncie pojawia się tata przestaje być ważna ;) obawiam się że jak przestane go karmić piersią to w ogóle o mnie zapomni ;)

Alma84 lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula tak świętokrzyskie, z Sędziszowa A Ty?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Ja niestety nauczyłam moją zasypiania przy cycku... to jedyna metoda żeby zasnęła (wiem że to tylko i wyłącznie moja wina)..

Alma ale Ty się tak niesamobiczuj! Dziś zasypia przy cycku a potem będzie inaczej.
    Wyrośnie, przecież do 18-stki tak nie będzie :D
    Mnie rodzice musieli trzymać za rękę do 2 roku życia podczas zasypiania, co kończyło się tym że zasypiali pierwsi z ta reka wlozona przez szczebelki i wieczór "był z głowy" haha. No i wyrosłam, nie na się co przejmować! Filip żeby zasnąć z kolei musi czuć że jestem obok - głaska mnie albo łapie za palec ;) sweet :) naprawdę to minie szybciej niż myślimy, więc teraz się tym cieszę co i Tobie radzę:)

Alma84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia, jak będzie mieć 18-stke to pewnie za tym zatęsknie. Tak to szybko minie... Niedawno się urodziła, a zaraz 5 miesięcy ;)

Yerenia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja różnie. Ogólnie jest bardzo spokojnym, pogodnym dzieckiem, płacze tylko jak jest głodna. Ma takie dni, że piszczy i trzeba podejść i zabawiać, a czasem godzinę rączki sobie ogląda ;)
    Też zasypia wyłącznie przy cycku, ale ma tak od początku. Po prostu zgłasza się do jedzenia i po niektórych posiłkach idzie w kimę ;] Tak do 8 tygodnia potrafiła kimnąć sama na macie, teraz rzadko tak ma, ale zdarza się. Drzemki głównie do godziny, chyba że się położy z nią to potrafi 2-3,5 nawet.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia przy cycku ale waży już 8kg i dużo ulewa więc nie daje jej już co chwile piersi, jak marudzi i normalnie bym jej dała to wzięłam ją na spacer i od razu kima :) albo trochę ją bujam na rękach (ale kręgosłup boli) no i jak damy kaszkę to po chwili sama zasypia jak zje. Czasem wystarczy się położyć obok niej i pośpiewać żeby zasnęła. Raz mąż włączył skoki to zasnęła od razu :D

Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap to zaczęłaś już rozszerzać dietę?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • kasiula88 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, ja jestem ze wsi koło Jędrzejowa. Dziewczyny, która już zaczęła rozszerzać dietę? My mieliśmy pierwsze podejście, ale z brzuszkiem był problem,więc jeszcze się wstrzymaliśmy.Widziałam, że Franio chętnie je, choć trochę niezdarnie.

• K@sia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam z rozszerzaniem diety. Najwcześniej za miesiąc ale tez nie widzę problemu jak byśmy zaczęli rozszerzać dietę od 7 mc. Chce żeby Bartek stabilnie siedział i sam chciał inne rzeczy jeść. Na początek chyba wprowadzę warzywka i wodę, później kasze różne a później owoce. Taki mam plan. Bartus zweryfikuje.
    Wczoraj pojechaliśmy do rodziców 30 km na początku było super ale już przed 19 zrobił cyrk w kawiarni i cyca zjadł ale nie chciał spać w wózeczku wiec spakowaliśmy się i wróciliśmy do domu. Moja córka tez płacze jak Bartus płacze, myśli ze dzieje się mu coś złego, taka wrażliwa jest :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już rozszerzamy, ale nazwałbym to raczej kosztowaniem ;)
    Zaczęłam od warzyw, po dwóch tyg owoce i kleiki/kaszki. Miesiąc od warzyw zacznę mięsko.
    Wszystko było ok do czasu jabłka. Młodego obsypało, że hej :( szkoda liczyłam że może jak rozszerzenie będzie ok to ten pseudo-mleczny wyrób Nutramigen pójdzie w odstawke..
    Za to kleiki i kaszki wcina aż miło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 12:22

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo zbliżają się u mnie egzaminy :)
    Zna dużo warzyw, z owoców tylko jabłko i banan. Ulubione jej to marchewka z jabłkiem albo dynia. No i wypija 130-150 ml kaszki, robię jej w butelce mleczno ryżową

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też po pierwszej degustacji dyni. Mały wsunął 3 łyżeczki jakby od urodzenia się tym żywił;)

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś z Was zaczyna rozszerzenie diety metodą BLW? Jak to u Was wygląda?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam, ale z braku stablinego siadania będę musiała odpuścić. nie chcę na siłę wsadzać w krzesełko, po rozmowie z fizjo...

Yerenia, a jabłko sama przygotowałaś? Mojego chrześniaka sypało po jabłkach, ale tych ze sklepu czy targu, od słoiczkowych nic mu się nie działo.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ