X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb2790fa63c0.jpg

Sobota, dzień prania :)

Yerenia, kasiula88, Aniluap, sonia86, Katalonia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u nas to samo! Drzemki to 45 min max! Gdyby nie chusta to trwałyby pewnie 20 ;)
    U nocy hardkor - kiedyś też spał ciągiem 5-6h teraz co chwile pobudka..najgorzej jak się na śpiocha przekręci na brzuch - wtedy ryk ;)
    Gotowanie juz dawno odpuściłam, na szczęście mąż umie i to robi :D maluje się siedząc na podłodze na macie z Młodym ;)
    Ale luz - staram się nie przejmować
    Na szczęście nie mam starszych dzieci, więc dużo rzeczy można odpuścić.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma super foto :D

Alma84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że wszystkie dzieci są wymagające ale to kwestia dobrej organizacji i pomocy innych zwłaszcza męża :) ja się maluje tylko do gości, na codzien wolę w wolnej chwili usiąść na chwilę czy pobawić się ze starszą.. Albo obiad zrobić ;)

Yerenia lubi tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap zgadzam się - mój mąż przejął dużo rzeczy i naprawdę nie mam co narzekać. Okres krótkich drzemek trzeba przeczekać napewno się skończy, tak jak bardzo częste pobudki w nocy.
    Za to sprzątam itp. Przy Małym bo od zawsze go to fascynuje :) obecnie patrzy się z zaciekawieniem obgryzajac przy tym paznokcie u stóp :D

Aniluap lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Bartus śpi bardzo dużo. Teraz budzi się po nocy o 7. O 10 drzemka do 12, dwie godziny zabaw i o 14 drzemka gdzieś do 17. I na noc idzie spać o 19-20. Także dla mnie nie fajnie bo Bartus do spania akceptuje tylko łóżeczko. Mieliśmy jechać dzisiaj do moich rodziców i jak zwykle musimy czekać jak Książę się obudzi.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • sonia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula mój mały to też żywioł i nerwusek, czasami jak wpadnie w histerie i to z błahego powodu, to cięzko jest go uspokoić, płacze jak oparzony. bardzo mnie to martwi, bo nie reaguje wtedy na mój głos, przytulenie, głaskanie, po prostu musi sie wykrzyczeć i za chwile bawi się jak gdyby nigdy nic. co prawda w dzień ma 3 drzemki, jedna w wózku na spacerze, ale dwie pozostałe trzeba bujać w bujaczku, czasami uda się że zaśnie przy cycu. w nocy też budzi się ostatnio co 2 h, a przesypiał ciągiem 4, 5 h.Oogólnie jak ktoś do nas przyjdzie, to szczerzy się i uśmiecha, grucha i jest wesoły, nie zauważyłam żeby na kogoś źle reagował, babcie to wręcz uwielbia, ale jego zdecydowanym faworytem jest tatuś :) choćbym nie wiem co mówiła i robiła to gdy na horyzoncie pojawia się tata przestaje być ważna ;) obawiam się że jak przestane go karmić piersią to w ogóle o mnie zapomni ;)

Alma84 lubi tę wiadomość

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula tak świętokrzyskie, z Sędziszowa A Ty?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Ja niestety nauczyłam moją zasypiania przy cycku... to jedyna metoda żeby zasnęła (wiem że to tylko i wyłącznie moja wina)..

Alma ale Ty się tak niesamobiczuj! Dziś zasypia przy cycku a potem będzie inaczej.
    Wyrośnie, przecież do 18-stki tak nie będzie :D
    Mnie rodzice musieli trzymać za rękę do 2 roku życia podczas zasypiania, co kończyło się tym że zasypiali pierwsi z ta reka wlozona przez szczebelki i wieczór "był z głowy" haha. No i wyrosłam, nie na się co przejmować! Filip żeby zasnąć z kolei musi czuć że jestem obok - głaska mnie albo łapie za palec ;) sweet :) naprawdę to minie szybciej niż myślimy, więc teraz się tym cieszę co i Tobie radzę:)

Alma84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia, jak będzie mieć 18-stke to pewnie za tym zatęsknie. Tak to szybko minie... Niedawno się urodziła, a zaraz 5 miesięcy ;)

Yerenia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja różnie. Ogólnie jest bardzo spokojnym, pogodnym dzieckiem, płacze tylko jak jest głodna. Ma takie dni, że piszczy i trzeba podejść i zabawiać, a czasem godzinę rączki sobie ogląda ;)
    Też zasypia wyłącznie przy cycku, ale ma tak od początku. Po prostu zgłasza się do jedzenia i po niektórych posiłkach idzie w kimę ;] Tak do 8 tygodnia potrafiła kimnąć sama na macie, teraz rzadko tak ma, ale zdarza się. Drzemki głównie do godziny, chyba że się położy z nią to potrafi 2-3,5 nawet.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia przy cycku ale waży już 8kg i dużo ulewa więc nie daje jej już co chwile piersi, jak marudzi i normalnie bym jej dała to wzięłam ją na spacer i od razu kima :) albo trochę ją bujam na rękach (ale kręgosłup boli) no i jak damy kaszkę to po chwili sama zasypia jak zje. Czasem wystarczy się położyć obok niej i pośpiewać żeby zasnęła. Raz mąż włączył skoki to zasnęła od razu :D

Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap to zaczęłaś już rozszerzać dietę?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • kasiula88 Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, ja jestem ze wsi koło Jędrzejowa. Dziewczyny, która już zaczęła rozszerzać dietę? My mieliśmy pierwsze podejście, ale z brzuszkiem był problem,więc jeszcze się wstrzymaliśmy.Widziałam, że Franio chętnie je, choć trochę niezdarnie.

• K@sia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze czekam z rozszerzaniem diety. Najwcześniej za miesiąc ale tez nie widzę problemu jak byśmy zaczęli rozszerzać dietę od 7 mc. Chce żeby Bartek stabilnie siedział i sam chciał inne rzeczy jeść. Na początek chyba wprowadzę warzywka i wodę, później kasze różne a później owoce. Taki mam plan. Bartus zweryfikuje.
    Wczoraj pojechaliśmy do rodziców 30 km na początku było super ale już przed 19 zrobił cyrk w kawiarni i cyca zjadł ale nie chciał spać w wózeczku wiec spakowaliśmy się i wróciliśmy do domu. Moja córka tez płacze jak Bartus płacze, myśli ze dzieje się mu coś złego, taka wrażliwa jest :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już rozszerzamy, ale nazwałbym to raczej kosztowaniem ;)
    Zaczęłam od warzyw, po dwóch tyg owoce i kleiki/kaszki. Miesiąc od warzyw zacznę mięsko.
    Wszystko było ok do czasu jabłka. Młodego obsypało, że hej :( szkoda liczyłam że może jak rozszerzenie będzie ok to ten pseudo-mleczny wyrób Nutramigen pójdzie w odstawke..
    Za to kleiki i kaszki wcina aż miło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 12:22

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo zbliżają się u mnie egzaminy :)
    Zna dużo warzyw, z owoców tylko jabłko i banan. Ulubione jej to marchewka z jabłkiem albo dynia. No i wypija 130-150 ml kaszki, robię jej w butelce mleczno ryżową

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też po pierwszej degustacji dyni. Mały wsunął 3 łyżeczki jakby od urodzenia się tym żywił;)

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś z Was zaczyna rozszerzenie diety metodą BLW? Jak to u Was wygląda?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam, ale z braku stablinego siadania będę musiała odpuścić. nie chcę na siłę wsadzać w krzesełko, po rozmowie z fizjo...

Yerenia, a jabłko sama przygotowałaś? Mojego chrześniaka sypało po jabłkach, ale tych ze sklepu czy targu, od słoiczkowych nic mu się nie działo.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ