X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nauczyła się dmuchać i jak wsadzam łyżeczkę to dmucha i wszystko mam na twarzy i we włosach. Ale te usteczka ma takie słodkie że kocham i wybaczam.
    My od dzisiaj nad morzem.

dianna, Yerenia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, udanego urlopu ;)

Madziula, to u Ciebie było z tą krwią w ulaniu? Wszystko ok?

Katalonia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia u nas tez dmuchanie od jakiś 2 tygodni ;) a jaka jest przy tym radość haha. Też już zdarzylam mieć kaszkę i obiad na twarzy :D

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko: czy juz obnizylyscie lozeczka?
    Moja wczoraj sama nie wiem jak sama juz usiadla w lozeczku, takze zastanawiam sie czy by juz nie obnizyc?

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obniżone od 3 miesięcy. Obniż bo Ci przeleci przez barierki

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis taka historia, troche ku przestrodze. Lezalysmy rano na lozku (my mamy tylko niewysoko platforme i materac, takze lozko jest nizutko), z jednej strony jestem ja a zdrugiej ona obstawiona poduchami i przysnelo mi sie doslownie na sekunde, a ona bec na podloge. Na szczescie ona najpierw zepchnela duza poduche i upadla na nia, takze nic zupelnie sie jej nie stalo.No ale trzeba uwazac i byc czujnym.

Yerenia lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam obniżone już od dawna.

Nie wiem czy pisać swoje historie ku przestrodze, bo jeszcze MOPS do mnie zawita..

Ale dobra, ostatnie "hity":
    1. Wczoraj spadł mi z przewijaka do łóżeczka, mimo że Go wtedy trzymalam. Do tej pory nie wiem jak to się stało :O

2. Też z wczoraj - ponieważ Filip wstaje przy czym się da, to stanął przy takim większym pudełku na zabawki. Chciał sięgnąć po coś co leżało z przodu i zrobił fikołka przez to pudelko - i rabnał sobą o matę. Tyle z tego, że zaczął się śmiać a nie płakać ;) nie muszę dodawać, że byłam przy Nim?

3. Z dziś: mamy takie wysokie donice i Dzidziuś odkrył, że też można się ich chwycić i po nich wspiąć, co też zrobił przewracając donicę na siebie - ziemia w nosie, buzi, wlosach. Dobrze że są lekkie, więc więcej strachu niż krzywdy. Odwróciłam głowę na może 3 sekundy.

#matkastulecia

Alma84, zuzik88, dianna, Aniluap lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niezłe historie, Yerenia u Was to już w ogóle :)

My mamy obniżone łóżeczko córki od 1,5 miesiąca a synka od 2 tygodni.
    U nas też jest chodzenie po łóżku, więc trzeba bardzo uważać. Przesuwanie poduch już nie stanowi problemu...

Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje nosidło ergonomiczne z szerokim rozstawem bioder? Jakie? Jak się sprawdza? Polecano mi nosidło Tula, spory wydatek i się zastanawiam.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka ja mam nosidełko Marsupi i jest bardzo zadowolona. Filip też je bardzo lubi :)
    Cenowo o niebo lepiej niż inne.

Pokazywałam je też ortopedzie Filipa i dał zielone światło. Także polecam :)

rodzynka66 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już upadek mamy za sobą. Nie odejdziesz a trzymać też trzeba dobrze bo tak się wije że może się wykręcić.

Moja zaczęła przyjmować pozycje do czworakowania, ćwiczy ruchy przód-tyl.

Z jedzeniem lipa, buzi w ogóle nie otwiera. Daje jej czystą łyżeczkę którą sama wkłada do buzi A ja to wykorzystuje pakując jej łyżeczkę z jedzeniem. Tylko raz da się tak
    zrobić, więc niewiele trafia dalej. Ale smak poczuje.

A i łóżeczko dzisiaj obniżamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:07

Pierworodna 2017

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, moja też ma jakąś awersję do łyżeczki... Więc biorę małe porcje na palec i otwiera szeroko buźkę. Nie za wiele tego zje, ale zawsze coś ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kupujecie następny fotelik do samochodu?

Pierworodna 2017

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przed porodem kupiliśmy odrazu oba. Wtedy bazę mieliśmy z 1 PLN. Mamy BeSafe. Ale jeszcze cały czas w tym mniejszym jeździmy.

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio jadła arbuza aż się trzęsła tak chciała i ciągnęła moją rękę sobie do buzi. Dzisiaj zmiskowałam truskawki z bananem smakowało jej bardzo. Bo same truskawki są dla niej za kwaśne dlatego banan

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie może jakieś doświadczenie, info albo własne zdanie na temat karmienia piersią i biegania? Chciałabym w końcu wsiąść sie za siebie i zacząć biegać. To jedyny sport który sprawia mi mega przyjemność i wystarczy tylko wyjść z domu. W internecie są różne, sprzeczne informacje. Nie mówię już o obwisłym biuście, ale i o utracie pokarmu. a w innych artykułach piszą że nie ma przeciwwskazań...

201711152165.png

202006124562.png

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Dziewczyny, macie może jakieś doświadczenie, info albo własne zdanie na temat karmienia piersią i biegania? Chciałabym w końcu wsiąść sie za siebie i zacząć biegać. To jedyny sport który sprawia mi mega przyjemność i wystarczy tylko wyjść z domu. W internecie są różne, sprzeczne informacje. Nie mówię już o obwisłym biuście, ale i o utracie pokarmu. a w innych artykułach piszą że nie ma przeciwwskazań...

Alma,

Ja tez sie tym interesowalam, bo chcialam wrocic na silownie.Najlepiej przed samym treningiem nakarmic dziecko lub odciagnac pokarm. Ja tak robie, ale u mnie jest juz malo pokarmu i dokarmiam mm. No i wydaje mi sie jednak, ze od czasu wprowadzenia diety i cwiczen ilosc pokarmu sie jeszcze zmniejszyla. Musisz sama sprobowac

Alma84 lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz lozeczko obnizone :) Co do postepow to juz sama siada - z pozycji na czworaka przez szpagat ;) Do przodu porusza sie podciagakac rekami.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 miesięcy jeżdżę na rowerze. Po jeździe nie karmić 2 godziny bo mleko ma lekko kwaśny smak podobno.

• K@sia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny powiem Wam ze ja się nigdy nad tym nie zastanawiałam! Od dawna biegam i ćwiczę na orbitreku i nawet bym nie pomyślała ze może to być jakiś problem z kp... zakładam tylko sportowy stanik...

Katalonia ja mam zamiar kupić Romer King II ls.
    Co do postępów to Bartek dalej nie siada tylko się turla i czołga

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy recaro sport Young na pasy. A co do jedzenia to u nas różnie. Raz zje sporo a raz pluje obiadkiem. Owoce z kaszka czy serek wcina bez ale:) kaszki mam z holle. Kupuje mu czasami piatusie, ale częściej naturalny zott primo i wtedy owoce. My dziś tez obnizylismy na maksa łóżeczko:)

relg3e5eqby9gulb.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ