X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nauczyła się dmuchać i jak wsadzam łyżeczkę to dmucha i wszystko mam na twarzy i we włosach. Ale te usteczka ma takie słodkie że kocham i wybaczam.
    My od dzisiaj nad morzem.

dianna, Yerenia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, udanego urlopu ;)

Madziula, to u Ciebie było z tą krwią w ulaniu? Wszystko ok?

Katalonia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia u nas tez dmuchanie od jakiś 2 tygodni ;) a jaka jest przy tym radość haha. Też już zdarzylam mieć kaszkę i obiad na twarzy :D

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko: czy juz obnizylyscie lozeczka?
    Moja wczoraj sama nie wiem jak sama juz usiadla w lozeczku, takze zastanawiam sie czy by juz nie obnizyc?

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam obniżone od 3 miesięcy. Obniż bo Ci przeleci przez barierki

Wysłany: 26 czerwca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis taka historia, troche ku przestrodze. Lezalysmy rano na lozku (my mamy tylko niewysoko platforme i materac, takze lozko jest nizutko), z jednej strony jestem ja a zdrugiej ona obstawiona poduchami i przysnelo mi sie doslownie na sekunde, a ona bec na podloge. Na szczescie ona najpierw zepchnela duza poduche i upadla na nia, takze nic zupelnie sie jej nie stalo.No ale trzeba uwazac i byc czujnym.

Yerenia lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam obniżone już od dawna.

Nie wiem czy pisać swoje historie ku przestrodze, bo jeszcze MOPS do mnie zawita..

Ale dobra, ostatnie "hity":
    1. Wczoraj spadł mi z przewijaka do łóżeczka, mimo że Go wtedy trzymalam. Do tej pory nie wiem jak to się stało :O

2. Też z wczoraj - ponieważ Filip wstaje przy czym się da, to stanął przy takim większym pudełku na zabawki. Chciał sięgnąć po coś co leżało z przodu i zrobił fikołka przez to pudelko - i rabnał sobą o matę. Tyle z tego, że zaczął się śmiać a nie płakać ;) nie muszę dodawać, że byłam przy Nim?

3. Z dziś: mamy takie wysokie donice i Dzidziuś odkrył, że też można się ich chwycić i po nich wspiąć, co też zrobił przewracając donicę na siebie - ziemia w nosie, buzi, wlosach. Dobrze że są lekkie, więc więcej strachu niż krzywdy. Odwróciłam głowę na może 3 sekundy.

#matkastulecia

Alma84, zuzik88, dianna, Aniluap lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niezłe historie, Yerenia u Was to już w ogóle :)

My mamy obniżone łóżeczko córki od 1,5 miesiąca a synka od 2 tygodni.
    U nas też jest chodzenie po łóżku, więc trzeba bardzo uważać. Przesuwanie poduch już nie stanowi problemu...

Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje nosidło ergonomiczne z szerokim rozstawem bioder? Jakie? Jak się sprawdza? Polecano mi nosidło Tula, spory wydatek i się zastanawiam.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka ja mam nosidełko Marsupi i jest bardzo zadowolona. Filip też je bardzo lubi :)
    Cenowo o niebo lepiej niż inne.

Pokazywałam je też ortopedzie Filipa i dał zielone światło. Także polecam :)

rodzynka66 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już upadek mamy za sobą. Nie odejdziesz a trzymać też trzeba dobrze bo tak się wije że może się wykręcić.

Moja zaczęła przyjmować pozycje do czworakowania, ćwiczy ruchy przód-tyl.

Z jedzeniem lipa, buzi w ogóle nie otwiera. Daje jej czystą łyżeczkę którą sama wkłada do buzi A ja to wykorzystuje pakując jej łyżeczkę z jedzeniem. Tylko raz da się tak
    zrobić, więc niewiele trafia dalej. Ale smak poczuje.

A i łóżeczko dzisiaj obniżamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 12:07

Pierworodna 2017

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, moja też ma jakąś awersję do łyżeczki... Więc biorę małe porcje na palec i otwiera szeroko buźkę. Nie za wiele tego zje, ale zawsze coś ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki kupujecie następny fotelik do samochodu?

Pierworodna 2017

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przed porodem kupiliśmy odrazu oba. Wtedy bazę mieliśmy z 1 PLN. Mamy BeSafe. Ale jeszcze cały czas w tym mniejszym jeździmy.

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio jadła arbuza aż się trzęsła tak chciała i ciągnęła moją rękę sobie do buzi. Dzisiaj zmiskowałam truskawki z bananem smakowało jej bardzo. Bo same truskawki są dla niej za kwaśne dlatego banan

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie może jakieś doświadczenie, info albo własne zdanie na temat karmienia piersią i biegania? Chciałabym w końcu wsiąść sie za siebie i zacząć biegać. To jedyny sport który sprawia mi mega przyjemność i wystarczy tylko wyjść z domu. W internecie są różne, sprzeczne informacje. Nie mówię już o obwisłym biuście, ale i o utracie pokarmu. a w innych artykułach piszą że nie ma przeciwwskazań...

201711152165.png

202006124562.png

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Dziewczyny, macie może jakieś doświadczenie, info albo własne zdanie na temat karmienia piersią i biegania? Chciałabym w końcu wsiąść sie za siebie i zacząć biegać. To jedyny sport który sprawia mi mega przyjemność i wystarczy tylko wyjść z domu. W internecie są różne, sprzeczne informacje. Nie mówię już o obwisłym biuście, ale i o utracie pokarmu. a w innych artykułach piszą że nie ma przeciwwskazań...

Alma,

Ja tez sie tym interesowalam, bo chcialam wrocic na silownie.Najlepiej przed samym treningiem nakarmic dziecko lub odciagnac pokarm. Ja tak robie, ale u mnie jest juz malo pokarmu i dokarmiam mm. No i wydaje mi sie jednak, ze od czasu wprowadzenia diety i cwiczen ilosc pokarmu sie jeszcze zmniejszyla. Musisz sama sprobowac

Alma84 lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz lozeczko obnizone :) Co do postepow to juz sama siada - z pozycji na czworaka przez szpagat ;) Do przodu porusza sie podciagakac rekami.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 miesięcy jeżdżę na rowerze. Po jeździe nie karmić 2 godziny bo mleko ma lekko kwaśny smak podobno.

• K@sia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny powiem Wam ze ja się nigdy nad tym nie zastanawiałam! Od dawna biegam i ćwiczę na orbitreku i nawet bym nie pomyślała ze może to być jakiś problem z kp... zakładam tylko sportowy stanik...

Katalonia ja mam zamiar kupić Romer King II ls.
    Co do postępów to Bartek dalej nie siada tylko się turla i czołga

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy recaro sport Young na pasy. A co do jedzenia to u nas różnie. Raz zje sporo a raz pluje obiadkiem. Owoce z kaszka czy serek wcina bez ale:) kaszki mam z holle. Kupuje mu czasami piatusie, ale częściej naturalny zott primo i wtedy owoce. My dziś tez obnizylismy na maksa łóżeczko:)

relg3e5eqby9gulb.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ