X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do jakiego czasu korzysta się z przewijaka? Kiedy już lepiej i bezpieczniej przejść np na łóżko? Nie wiem czy oddawać go bratowej w ciąży.

Aniluap jaka masz spacerowke, przypomnij mi plis. Czy potem planujesz kupić parasolke czy ten co masz to ostatni wózek?

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam przewijaka tylko jak ma kupkę. Już niedługo przeniosę się na łóżko z przewijakiem turystycznym, za bardzo już się kręci na nim.
    Valco snap baby 4. Parasolka przy nim jest niepotrzebna. A na deszcz mamy folię przeciwdeszczową. Jest lekki polecam ;)

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przwijak zamontowany na regale HENSVIK z ikea, niby sie wierci, ale z jednej strony jest szafa a z drugiej jeszcze jest miejsce, ten przewijak jest do 13kg, wiec na razie uzywam.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w weekend schowała przewijak, bo wszystko go interesowało tylko nie przewijanie.przewijak go na macie lub lozku.
    Franek siedzi sam, ciągle gada bababa. Dziś u babci powiedział tata. Je za 3:) a co do wózka to my narazie mamy sacerowke od wózka 2w1. Nie wiem czy kupować lżejszy, bo i tak w niem nie chce jeździć. Za tydz jedziemy nad morze.

relg3e5eqby9gulb.png

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spacerowke z wozka 2 w 1 i na razie Olenka lubi jezdzic w wozeczku. Zastanawiam sie nad najlzejsza spacerowka swiata gb pockit -ale to na potrzeby lotu do Polski i ogolnie podrozy samolotem-ale to dopiero w przyszlym roku, w tym roku lotow jeszcze nie planujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 19:23

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma co do biegania i ćwiczenia to ja zawsze cwicze wieczorem kolo 21-22 jak położę dzieci spać. Nigdy Bartus nie odmówił piersi a karmie go zazwyczaj koło 23.30. Podziwiam Cię za wstawanie rano na bieganie! W życiu bym się nie zmusiła do ćwiczeń rano kiedy mięśnie nierozruszane.
    Ja Bartusia przewijam na przewijaku i to jedyne miejsce gdzie nie fika. Leży spokojnie, a jak kilka razy próbowałam go przewinąć na łóżku to takie akrobacje robił ze nie mogłam go przebrać ;)
    Mój Bartunio mówi mama, baba, dada i jakieś inne dziwne słowa. Wyciąga do mnie raczki jak chce do mamy a jak chce cyca to mlaska i mówi am am

Alma84 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę wam się wcisnę w wątek z pytaniem :) jakie kombinezony kupowałyście dla dzieciaków po urodzeniu (jesienny czy zimowy)? Jaki rozmiar, czy wystarczyły do wiosny? Mam mega dylemat, bo termin na 4.11 i nigdy nie wiadomo co to będzie za pogoda :) córka z 6.06 pierwsze 2-3 mc przechodziła w samym body, zimą miała już pół roku i było dużo łatwiej ją w kombinezon zapakować, rozmiar też na spokojnie można było wymierzyć i coś wybrać :) ten termin na listopad mnie przeraża :D

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na wyjście jesienny rozmiar 56. Na zimę kupiłam 62 ale nie założyła bo mrozów nie było. Mrozy pojawiły się później, chyba luty, i wtedy dostałam kombinezon zimowy 68.

Ja bym kupiła lżejszy, zawsze można kocyk dołożyć. I uzywane bo dziecko szybko rosnie i albo zalozy albo nie- loteria.

.kropka. lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia, a ja podziwiam za wieczorne ćwiczenia ;) po 19 to ja już nie mam siły na nic... Mi zawsze lepiej właśnie od rana. Wstaje razem z mężem, i zanim pójdzie do pracy to idę pobiegać, biorę prysznic, a on zagląda do małej. Czasami się z nią położę i śpimy do 9.00, albo mam 2h dla siebie ;)

K@sia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka rozmiar 62 jesienny kombinezon "przechodziła" w nim całą zimę. Jak się urodziła 20 listopada był lekko za duży. Jak wyrosła akurat zrobiło się ciepło. Nie było typowych mrozów u nas więc zimowego nawet nie kupowalam.

.kropka. lubi tę wiadomość

• K@sia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to mam ogromna spacerówkę z wózka 3w1 i zajmuje buda i koła cały bagażnik! Także w tym roku jeszcze chodzimy w tej spacerówkę bo w sumie gabaryt to jedyna wada bo jest rewelacyjny ale można jeździć ze mam Bartusia przodem do siebie albo tyłem i na razie jeździmy tak żebym go widziała. Na wiosnę planuje zakup wózka Baby jogger citi mini super sie składa i mało miejsca zajmuje i jest do 18 kg aż.
    Jak tam Wasze urlopy? My chyba jedziemy we wrześniu na Węgry na termy ale to jeszcze niepewne bo mój mąż cały czas kręci nosem

mhsv3e5eau6hps3u.png

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co z urlopem w tym roku. My mieszkamy blisko morza na Florydzie (jakies 30 min jazdy samochodem), takze czasem jezdzimy na plaze,ale zeby zmienic klima na cos innego to albo samolot (w tym roku na pewno nie planujemy podrozy samolotem), albo podroz na polnoc w niewysokie gory, ale to jest okolo 10 godzin jazdy, takze sama nie wiem.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po urlopie, byliśmy nad morzem. Mąż ma dużo urlopu do wybrania to jeszcze w sierpniu gdzie pojedziemy, ale to bliżej.
    Spacerowke mam teutonia z wózka 3 w 1, na wyjazdy jest za duża ale po mieście ok.
    Przeszłam na pantsy bo tak się kręci że nie daje rady. Tylko mam spory zapas zwykłych pieluch.

Nadal karmię w nocy, nad ranem to cycek non stop w buzi bo się budzi. Pieluche też zmieniam raz lub dwa.

I tak nam mija dzień za dniem, ja i Pysia.

Jeszcze wrócę do porodu... mialyscie kontakt skóra do skóry po porodzie? U mnie leżała z 5 minut ( tak mi się wydaje że 5 min) i zabrali bo smolke na klatę zrobila. Żałuję że się nie upomnialam o więcej.

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia u nas teraz jakaś porażka z karmieniem nocnym! Wczoraj myślałam „piernicze daje butle” bo budził się co godzinę i dzisiaj dwie drzemki również krótkie. Głowa mnie boli i nic dzisiaj konstruktywnego nie zrobiłam. Dzisiaj cały dzen tylko cyc. Kaszki nie zjadł, obiadku ani zupy ani jogurtu czy owocka. Tylko cyc. Może jakiś nowy skok? A czy Wasze dzieci tez wszystko wyrzucają? Np z krzesełka czy z wózka. Bo u mojego to nowe „hobby”. Chrupka ugryzie ale zaraz wyrzuca, zabawki tez wyrzuca i patrzy na podłogę czy tam jest. Od dzisiaj robi cały czas „brawo” rączkami
    Mam nadzieje ze dzisiejsza nocka będzie ciut lepsza i synek da pospać mamusi.
    Ja nie miałam skóra do skory w ogóle gdyż miałam cc

A jeszcze chciałam zapytać czy jak karmicie w miejscu publicznym cycem to Wasze dzieci jedzą normalnie? Chodzi mi o to ze jak ostatnio byliśmy w centrum handlowym to Bartek nie mógł się skupić na cycku bo naokoło tyle ciekawych rzeczy, ludzi świateł i musiałam go chyba z 10 min namawiać żeby zjadł... brał lyczka i zaraz puszczał pierś bo się rozglądał a musiałam go nakarmić bo zaraz mieliśmy wracać autem do domu. Jak sobie radzicie w takich sytuacjach? Dodam ze dla Bartka zjedzenie nawet całego jogurtu i chrupka czy owoca to nie jest najedzenie... musi być później i tak czy siak cyc

mhsv3e5eau6hps3u.png

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sie dzis zaczal pierwszy okres od porodu. Cos przeczuwala, nawet moj maz przeczuwal no i jest. Pewnie od tego, ze mala juz bardzo malo z piersi ciagnie, a i laktator coraz mniej uciaga. Wcale za okresem nie tesknilam.

Ja po cc nie mialam od razu skora do skory, chyba dopiero po 2 godz ale tez dlatego, ze mialam drgawki po cc i bylo mi niedobrze.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez wyrzuca, ale chwile sie najpierw pobawi.A co do cycka to tez co chwile sie odwraca nawet w domu, no chyba ze ja przy nim usypiam (tyle ze u mnie jest juz glownie na mm).Wogole to od jakiegos czasu usypia ja moj maz, bo ja jak sie z nia poloze to potrafie juz spac do rana, a tak to jeszcze cos porobie wieczorem. A wasze dzieci usypiaja z tatusiami?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u nas tatuś nie usypia bo moja przy cycu. I ja z nią już leżę do rana. Jak odejdę to się budzi, a łóżko nie mam obstawione z każdej strony więc może spaść. W łóżeczku też się budzi, samo przełożenie jej to nie lada sztuka.
    Bardzo rzadko zaśnie u niego na rękach, do tej pory z 5 razy.

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez rzucanie x wysokości i gapienie się jak leci :) no i trzeba Mu to podnieść, inaczej nie ma funu - i zabawa od nowa ;) na szczęście żarciem nie rzuca, tylko przedmiotami.

Ja też usypiam Filipa. I też już zostaję do rana w łóżku ;) z tym, że Filip śpi w dostawce takiej dużej, mogłabym wstać ale nie mam już na to siły...choć czasem się zdarzy, mamy kamerkę z podglądem na telefonie więc się nie obawiam, że się przemieści.

Też mamy skok, bo Młody chodzi ze smokiem wszędzie, a robi to tylko jak jest okres skoku. Wasze Maluchy mają cycka, moj ma smoka ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia moja w galerii tak samo je jak Bartuś. Wtedy karmię w samochodzie zanim pojedziemy, mamy przyciemniane szyby z tylu więc nikt nie widzi A mala zna już ta miejscowke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 13:32

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha skóra do skóry nie miałam, bo było cc.
    Bardzo żałuję, bo byłam nastawiona na sn i właśnie ten kontakt. Niestety, Filip ustawił się tylkiem do świata i tyle było z moich marzeń ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 18:54

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ