Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja też lubi sobie coś wyrzucić z wózka na spacerze albo z materaca czy z kanapy,i patrzy co się stanie
Karmienie to walka od dłuższego czasu Najlepiej jej idzie na leżąco w łóżku, jak nikogo nie ma, wtedy jest szansa na 3min skupienia. A tak to ją WSZYSTKO interesuje, nawet poczytać ciężko ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny, ktora juz dostala okres? Moj pierwszy okres po porodzie byl strasznie skapy 2 dni plamiemia, jeden dzie lekkiego krwawienia -jestem bardzo zdziwiona, bo przed ciaza moje okresy byly baaardzo obfite. Ciekawe czy to tylko pierwszy byl taki skapy, czy juz tak zostanie.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Jeszcze nie mam, ale jestem ciekawa jak to będzie, czy będzie od razu regularny, bolesny/niebolesny, obfity/nieobfity.
Madzialenka kiedyś bylam, będąc dzieckiem, u chrzestnego w USA (okolice Chicago) i pojechaliśmy na wycieczkę między innymi na Florydę (Sarasota), pewnie niedaleko Ciebie
Moja zaczęła mnie szczypac, mam dwa śliniaki, na cycu i ramieniu. To tak boli jak złapie że komuś innemu to bym oddała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 21:00
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Madzialenka ja okres mam już może nawet 5 cykl. Wrócił bardzo szybko a dalej dużo karmie piersią . Okres mam taki jak zawsze przed ciążami taki sam ilościowo i tak samo boli ale to indywidualna sprawa. Jest również regularny.
Bartuś nie szczypie ale bije mocno z plaskacza łapie mocno za nos i oczywiście jak ktoś ma łańcuszki to odrazu się do tego dobiera. Także ja chodzę bez żadnej biżuterii i cały czas w związanych włosach. Bartek dalej nie siada sam, ale jak go posadzę to siedzi tak do 10 sekund do momentu jak po coś sięgnie to się przewraca na bok. Dalej jesteśmy bez zębów...
-
Katalonia wrote:K@sia moja w galerii tak samo je jak Bartuś. Wtedy karmię w samochodzie zanim pojedziemy, mamy przyciemniane szyby z tylu więc nikt nie widzi A mala zna już ta miejscowke
Yerenia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja dzisiaj w końcu usiadła. A raczkuje po całym pokoju z przerwami co 2 metry na odpoczynek a jak położę jej paczkę pampersów to zasuwa do niej szybciej niż zwykle. Trze strasznie dziąsła, już nie mogę doczekać się zębów
Yerenia lubi tę wiadomość
-
A u nas doskonalenie chodzenia;)
Generalnie jestem przeciwniczką chodzików, pchaczy itp.
Kategorycznie zbronilismy Dziadkom kupowania takich wynalazków.
Ale, ale - mamy w domu taki plastikowy podnóżek z IKEI. Patrzę dziś a Filip go zaczął pchać przed sobą i tak przeszedł przez cały salon także dziecko sobie poradziło, nie ma co
I zęby znowu idą, gryzie wszystko jak wściekły...Aniluap lubi tę wiadomość
-
A my mamy pierwszy poważny upadek za nami...
W związku z przeprowadzką remontem itp ostatnie dni u nas to sen wariata. Rano w łóżku poleciało mi oko a Mała pokonała poduszkę i spadła główka z bardzo wysokiego łóżka bezpośrednio na podłogę.. dramat, śliwa mega, pisk - ból serca przeokropny tym bardziej ze z mojej winy.. ;( byliśmy u lekarza i wszystko wydaje się być ok.
Poza tym pierwszy raz udało się poraczkowac już ładnym susem do przodu też dzisiaj. Staje na nóżki kiedy może się wesprzeć i nieustające problemy z zaśnięciem w ciągu dnia.. Byliśmy tydzień u Teściowej i tam była idealna istna bajka piękne drzemki łapała w parę sekund.
Bardzo też zrobiła się kontaktowa po tym tygodniu były tam też 2 starsze dziewczynki takie w wieku szkolnym i otworzyło mi to oczy jak towarzystwo wplywa na rozwój dzieci..
Przywiozłam do domu mega słodziaka - takiego okresu fajnego chyba Jeszce nie było- takie teraz pocieszne te berbecie kiedy się uśmiechają, wypowiadają pierwsze sylaby, robią minki i uśmiechają się. Do schrupania! Tylko z rąk nie schodzi i histetri wręcz dostaje zostawiona sama po tym tygodniu...
No i mamy słabą wagę bo 7kg przy 71cm.. Bedziemy robić badania z krwi i moczu.
Aha a na problem z jedzeniem obiadów czasem działa u nas zmiana łyżki czy wręcz przemycanie udając że karmię ja widelcem dołem wsuwam łyżeczkę bo tylko do niego akurat otwiera dzioba..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 21:52
-
dianna,
ja tez tak mialam z upadkiem, ale u nas materac jet dosyc nisko i mnie tez sie przysnelo na sekunde, ale u nas na szczescie ona sobie najpierw zepchnela poduszke i na nia spadla, wiec nic sie nie stalo. Od tamtej pory bardzo uwazam.
My wprowadzilismy w zeszlym tygodniu jogurt. Ja kupuje takie malutkie dla dzieci- zupelnie naturalne, albo naturalne z puree z owocow (bana,mango)-bez cukru. Ladnie je i nie bylo zadnej reakcji.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
K@sia wrote:Yerenia chodziki to jak najbardziej nie powinno się dziecka w to wsadzać natomiast pchacze moim zdaniem są super. Moja córka głównie na dworze przed domem go używała
K@sia a jaki model polecasz? Może się rzeczywiście zastanowię nad tym pchaczem -
Yerenia nie wiem jaka to była marka, dostaliśmy w prezencie ale niestety jakiś czas temu oddaliśmy dla dziecka znajomych jeszcze nie planowaliśmy drugiego maluszka także dla Bartusia coś kupię na pewno. Ale u niego do wstawania jeszcze długa droga....
-
Moja raczkuje, sama siada, i dzisiaj sama stanęła w łóżeczku. Nie jest jeszcze na tyle mocna zeby nie upadac. Po kapieli tak sie kreci na lozku jakby musiala ostatnie sily zuzyc.
Byłyśmy dzisiaj na teatrzyku, troszkę płakała na początku i jak jakaś dziewczynka zaczęła. Ogólnie to moja od razu płacze jak słyszy płacz dziecka.
Z jedzeniem nic do przodu. Zup nie bardzo. Kaszke z owocami kilka łyżeczek i to jej najlepiej wchodzi.
U nas dzisiaj już upał po tych deszczach, w południe spala 2.5 h
Ma dwie jedynki dolne i będzie szła góra bo marudzi i dziąsła opuchnięte.
PozdrawiamyYerenia, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
U nas jakiś koszmar z tymi zębami
W dzień jako tako, ale noce są fatalne - tak się męczy nasza bida! Widać, że Go boli bardzo!
Od wczoraj prawie nic nie je, nawet w nocy "na śpiocha" nie chce, tylko wodę pije.
Opuchnięte ma dolne i górne dziąsła, więc pewnie idzie więcej zębów... Oby te paskudy szybko wyszły -
Yerenia wrote:U nas jakiś koszmar z tymi zębami
W dzień jako tako, ale noce są fatalne - tak się męczy nasza bida! Widać, że Go boli bardzo!
Od wczoraj prawie nic nie je, nawet w nocy "na śpiocha" nie chce, tylko wodę pije.
Opuchnięte ma dolne i górne dziąsła, więc pewnie idzie więcej zębów... Oby te paskudy szybko wyszły