Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. My po wakacjach na morzem. W poniedziałek miał być wyjazd, a w niedziele rano Franek ma chrypke po spania. Myślę sobie suche powietrze itp. przejdzie. W poniedziałek to samo. Wizyta u lekarza przed wyjazdem i zapalenie krtani. Lekarz pozwolił jechać nad morze, bo wilgotne powietrze itp. Na dodatek we wtorek wyszła dolna 2 i widać, że idzie góra 1. Cały tydz był marudny:( na dodatek wg kalendarza miał skok rozwojowy. Po powrocie do domu wszystko wróciło do normy, a mój synek staje przy czym się da. Czasem się nawet wspina. Jak siedzi to się jeszcze chwieje, a do chodzenia wyrywa. Na szczęście apetyt mi wrócił.
-
A my byłyśmy się zwazyc i Pysia ma 9550g w 8m1d.
W niedzielę byliśmy na zamku w Bobolicach,tam gdzie Koronę Królów kręcą to jest ok 70km od nas. Pogoda piękna, posiedzielismy na trawie, było sporo osób z psami i nawet Pyska konia widziała.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Ale wasze juz duzo waza!Ja sie zaczelam martwic, bo na 6 miesiecy wazyla 7kg, a teraz ma prawie 9 i zwazylismy domowym sposobem, czyli waze sie ja i potem z dzieckiem na rekach i wyszlo tylko 7500g :(Takze tylko przyrost 500g w 3 miesiace? W przyszlym tyg idziemy do lekarza na wizytye 9 miesieczna.
Ja juz uwolnilam sie od laktatora-nie mialam juz sily ani ochoty odciagac, a i tak odciagalo sie po 30ml, wiec teraz przystawiam Olenke 3 razy dziennie no i w miare potrzeb w nocy (no i do tego mm, bo i tak caly czas karmilam mieszanie).
Olenka moim zdaniem je sporo, tazke nie wiem skad taki maly przyrost. Przykladowe menu:
-3 razy mleko mm po 180 ml (jesli mleka nie doje to dorabiam kaszke i zjada)
- jogurt 120ml lub owoce/warzywa (jogurt daje co 2 dzien)
-zupa warzywna (rozne warzywa)na miesku (po zbledowaniu ok 250ml) do tego lyzka tluszczu i co drugi dzien zoltko.
- porcja owocow lub warzyw (zazwyczaj mix kilku owocow przetartych np kawalek awokado+banan,jabko, mango,brzoskwinia, czy sloiczek owocowny lub warzywny.
-piers 3 razy dziennie lub w miare potrzeb -ale to bardziej do popicia
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Różne wagi to różnie pokazuje. Ola je sporo, zje zupy 250ml czyli szklankę? Serio? Moja porownujac to taki mały kupny słoiczek 80g, gotuje na 2 dni i wiecej bym miala co miksowac, reszta do kosza lub babcia wcinaPierworodna 2017
Mój kaszki zje 100ml obiadku słoiczek ten trochę większy 125g, jogurtu kilka łyżeczek ale za to owoce zmiksowane może zjeść tyle ze aż mu się będzie ulewało. Raz zjadł tyle ze jak puścił baka to mu się z buzi ulało dość sporo
Natomiast obiadki i zupy tylko w smaku marchewkowe albo pomidorowe. Np ziemniak indyk pomidor albo marchewka. Nie może być chlubi kalafiora brokuła czy kukurydzy albo groszku bo nawet nie ruszy.
-
Bartuś wygląda tak dorośle, no cudny
A Filip pewnie waży koło 8.5kg, mierzy koło 73 cm.
W sumie jeśli chodzi o jedzenie, to teraz wygląda to tak: kasza około 120 ml, jugurt sojowy około 120 ml, słoiczek obiadku około 170 ml, lubi chleb więc coś tak skubanie pieczywa, coś tam owocki poje, przed snem kaszka około 100 ml. W nocy je 3 razy, porcje różne. Piję tylko wodę i ja uwielbia! Śmieję się, że będzie miał nawilżona skórę niczym modelka Victoria's Secret heh.
Próbowałam mu dać sok, ale ani myśli to wypić w sumie jak dla mnie spoko -
Yerenia nie ma w ogóle potrzeby dawania soków jak dajesz owoce. Znam przypadki ze jak dzieci spróbowały słodkiego soku to już nie chciały w ogóle wody. Mój tez uwielbia wodę a jeszcze bardziej robić fontannę z wody... raz tak rozśmieszała moja córka Bartka jak pił wodę ze się tak zakrztusił ze musiałam interweniować bo nie mógł oddechu złapać
-
A jak podajście pieczywo? Ja czasami dam bułkę całą zeby polizala ale jeść to jeszcze nie jadła. Boję się, że się zakrztusi.
Pokroić?
Tesciu ratownik medyczny miał wezwanie do niemowlaka któremu jagodzianka stanęła gdzieś tam w gardle. Boję się tego pieczywaPierworodna 2017
nick nieaktualny