X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odrywam takie małe cząsteczki i daję Filipowi.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie daje Bartusiowi jeszcze grudek jedynie je zupkę z bardzo miękkim ryżem albo pokrojonym drobno makaronem. Chlebem już się dławił wiec nie daje. Myśle ze dla każdego dziecka jest odpowiednia pora. Dla mojego za wcześnie. Musisz obserwować i z niczym się nie spieszyć na wszystko przyjdzie czas

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Każde dziecko w swoim czasie :)

U nas ostatnio zaczął rzucać jedzeniem z wysokości, bo wyczaił że jak rzuci to pies podbiega i to je :D więc to jest teraz fun że hej :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no ja tak podaje 200-250 zupy wychodzi. Ja ją karmie lyzeczka, ale czesc wyladuje na sliniaku, na krzesle itd, no ale zwykle wiekszosc zjada.To mnie pocieszylyscie, bo juz myslalam, ze za malo je.U nas sloiczki owocowe, czy owocowo warzywne to 113 gram i zwykle tez zjada caly na przekaske.
    Ja pieczywa jeszcze nie podaje boje sie zadlawienia.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 26 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i moja sama stanela wczoraj w lozeczku :)

Yerenia, Katalonia, K@sia lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko może się zakrztusić czymkolwiek, nawet mlekiem ;] Ja próbuję podawać większe kawałki, ale na razie nie bardzo to ogarnia. Jak dorwie miseczkę i wsadzi tam łapiny, to memła memła, ogląda ręce całe w kaszy i warzywach i.... nic :D Ogląda tylko i rozgniata :D
    Soków nie podaję, bo pije chętnie wodę, więc nie mam w ogóle takiej potrzeby.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 26 lipca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrztuszenie, a zadlawienie to rozne pojecia, ja boje sie tego drugiego. Moja na razie nie wklada sobie sama do buzi, tak samo jak wichrowe-bawi sie jedzonkiem jak wezmie w lapke.

Zachłyśnięcie może się zdarzyć w każdym wieku, gdyż spowodowane jest przedostaniem się płynu do dróg oddechowych. Dzieci już w okresie niemowlęcym mogą ulec zachłyśnięciu mlekiem czy herbatką. O wiele bardziej niebezpieczne i trudniejsze w opanowaniu są zadławienia. Zadławienie występuje wówczas, gdy ciało stałe lub kęsy pokarmowe znajdą się w drogach oddechowych, ich wyprowadzenie z organizmu jest znacznie trudniejsze.

Dzieci są znacznie bardziej narażone na zadławienia, każdy przedmiot w zasięgu dziecięcej rączki może automatycznie znaleźć się w ustach dziecka. Zazwyczaj jednak są to kęsy pokarmowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 18:37

Katalonia, K@sia lubią tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się meldujemy po urlopie :) forum oczywiście na bieżąco czytane :)
    Ulka waży 8200g, wybiła się lewa górna jedynka, po podłodze śmiga jak szalona! ale cały czas to raczkowanie. Na kolanka tylko w miejscu. Ale gdzie tylko się da to się podnosi i próbuje wstać. Parę dni temu nauczyła się WARCZEĆ!!! :) może dlatego że mąż mówi do niej Tygrys od urodzenia :)
    Byliśmy 4 dni w górach, 2 dni w domu, i na 4 dni nad morze. Fotelik zmieniliśmy na ten kolejny, więc podróż dużo lepiej.
    Wjechaliśmy z Ulką dwoma wyciągami na Szrenicę, potem schronisko, przez Hala Szrenicką, i Kamieńczyk w dół do samej Szklarskiej Poręby. Mała zachwycona. Ani raz nie zapłakała. Ale za to my przez 3 dni czuliśmy wszystkie mięśnie w dogach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 16:39

K@sia, Yerenia, Aniluap, zuzik88, Katalonia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te dzieci fajowe teraz się robią : ) Ule pamiętam jeszcze jako brunetke;)

Moja uwielbia nowe miejsca, jak jest więcej ludzi. Rozgląda się, poznaje, nie ma czasu marudzić. Dzisiaj mamy w planach zajęcia plastyczne. Pewnie porozrzuca kilka kredek, ja pozbieram.

Też lubi wodę, jak nie dopije to ręce myje ;)

Alma84, Yerenia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia a to są specjalne zajęcia dla takich maluchów?

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie specjalne. Ogólnie dla dzieci :) ale chodzę na to bo różne dzieci tam są i w ramach przyzwyczajenia.

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pomysł! Zainspirowalas mnie i też zaczęłam szukać takich w mojej okolicy :D

U nas upaly, że nie idzie wytrzymać..

Czy Wasze Maluchy też tak lubią teraz oglądać książeczki? Ja mam wrażenie, że moglabym cały dzień tak z Filipem spedzic ;) jedną bajke taka rymowaną, to chyba dziś z 50 razy przeczytałam - tak ją lubi :)
    A na topie są jeszcze takie ze zwierzętami - zwłaszcza jak mama i tata przy tym dźwięki wydają :D

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na razie książeczki chce zjadać albo zrzucać ;)
    U mas w domu na gorze 26 stopni Bartek poszedł spać w rampersie na noc. Wczoraj był mokry jak spał w samym pajacu bez stopek.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dokupilam kilka książek, ale najbardziej lubi wygrzebany podręcznik klasa "0" kuzynki ktora teraz ma 23lata.
    Moja zasypia w pieluszce, potem zakładam body krótki rękaw. Nie daje się przykryć bo zaraz kopie przez sen. Dopiero koło 4 rano akceptuje pieluszke bambusowa.

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cofam u Was ? Jak tam radzicie sobie z upałami? U nas co raz gorzej już w domu dobiło do 27 stopni a w nocy nic sie nie ochładza.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tragedia z tymi upałami... U nas wczoraj było 30C.... Mamy salon od zachodu. Na szczęście na poddaszu mamy klimę, więc to nas trochę ratuje... W nocy w body na ramiączkach tylko śpi. W ciągu dnia w samej pieluszce lata. Jedziemy zaraz posiedzieć na jezioro. Chyba wezmę mały basenik dmuchany.

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest tragedia, u nas tez 30 albo ponad nawet...
    W domu na szczęście jest klima, która chodzi na minimum caly dzien, więc da się spać w nocy nawet. Mamy parterówkę z nieuzytkowyą jeszcze górą, więc o tyle że problem ciepła na poddaszu nas nie dotyczy - a tam jest 27 stopni, mąż wczoraj patrzył..
    Fifi śpi w samym rampersie.
    Salon mamy od wschodu i południa, więc na tarasie się nie da w ciągu dnia wysiedzieć..
    Dziś w Krakowie powietrze "stoi", jest obleśnie!

A w temacie zębów, to dziś jak zobaczylam te spuchnięte górne 1 i 2 oraz dolne 2 to dramat. Nie dziwię się, że Dziecko od dwóch dni chce zjeść swoje dłonie..

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 dolne jedynki. I prawie równocześnie przebiły się 2 górne i lewa dwójka górna. Bez objawowo na szczęście :)

Yerenia, K@sia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S jak tam u Was teraz rytm dnia? Najbardziej mnie ciekawi jak dzieciaki kp ile i jak często jedzą.
    U nas wyglada teraz tak: Bartek wstaje po nocy koło 8.30 bawi się do 10.30 - cyc i śpi do około 12. Później zabawa do 15 - cyc i śpi krótko do 15.45 mniej więcej. O 19 kąpiel - cyc i śpi do 23- cyc śpi dalej do koło 1 - cyc śpi do 3.30 cyc i gadanie z godzinę ( ale ja jestem w sypialni i leżę i czuwam) sam zasypia, o 7 cyc i dosypia do tej 8.30. Już mnie to częste nocne cycanie meczy jestem wiecznie zmęczona.... w dzień po każdym stałym posiłku tez jest cyc. Nasze stałe posiłki to kaszka wielozbozowa rano, zupka, później coś z naszego obiadu ziemniaczek albo makaron albo jakiś owoc w gryzaku. Na wieczór je jeszcze jakiś przecier owocowy albo jogurt albo serek i cyc na potęgę bardzo lubi wodę i dużo jej pije
    Strasznie dużo sika i pieluchę zmieniam co godzinę. Kupę robi teraz raz dziennie albo co drugi dzień.

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia u nas tez w nocy częste pobudki - myślę, że Maluchom chce się pić bardziej w te upaly.
    Filip oprócz mleka w nocy pije też wode, czego wcześniej nie było.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ