X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak :) moja mama zawsze powtarza, że świeże powietrze działa na humor, apetyt i sen i tego się trzymam.

• K@sia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia możesz nie wierzyć ale usłyszałam to od kilku osób. A jak karmiłam moja córkę prawie od urodzenia butelka to słyszałam odwrotnie. Teraz zamierzam karmić jak najdłużej nie obchodzi mnie co mówią inni.
    Mój tez dzisiaj zjadł cały słoik zupy, chrupka kukurydzianego i jogurt. Także tez sukces. Ale coś musi być z tymi naszymi rodzicami bo mój synek (córka również jak była mała) zje więcej z babcia niż ze mną ;)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap wrote:
    rodzynka66 od urodzenia miała suchą skórę a z czasem zaczęło się pogarszać, na okrągło się drapała i wyglądała jej skóra coraz gorzej.. Ja tam Emolium nie lubię, najgorzej jej skórę zniszczył ale jak widać dla każdego dziecka jest lepsze co innego. Emolienty to jest dla mnie chwilowa moda dlatego nie brałam tego nawet pod uwagę jak rodzinna nam zaleciła przy małej.. bo przy starszej nie zalecał nikt a i tak testowałam i podziękuje. Teraz z 2 lata mamy spokój skóra jest idealna. Ma już 5 lat :) niedługo chcę sprawdzić czy alergia jej minęła. Bo wciąż tylko ten Biały Jeleń
    Smarowałaś jej maścią pośladkową? Możesz kupić w aptece (to się tylko tak nazywa jest do wszystkiego).
    Też bym się bała sterydów. Pyłki uczulają wziewnie więc wydaje mi się, że wywieszone pranie na dworze nie ma związku.

Nie próbowałam tej maści, ale z ciekawości kupię. (Polecasz jakiejś konkretnej firmy?) Kiedy robiłaś córci pierwsze testy z krwi? Na własną rękę, z polecenia alergologa czy rodzinnego?

Bardzo dziękuję wszystkim dziewczynom za doradztwo :) <3

Katalonia - często słyszałam takie opinie o synku. Grubasek, gzubek itp.! Wnerwiające komentarze, a odkąd większość dnia spędza na brzuchu i jest bardzo ruchliwy - zaczyna się zmieniać. POZA TYM - NIGDY nie był gruby...to jakieś chore gadanie, jak dziecko już ma pełniejszą buźkę itp. Ja zawsze odpowiadam takim natrętnym "Najpierw masa, potem rzeźba" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 01:22

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiej firmy polecacie maty piankowe?
    Macie kojce? Kupujecie?

A i jeszcze pod sukienki zakladacie jakieś majtki na pieluche? To są zwykle majtki? Czasami są w komplecie ale ja nie mam i nie wiem czy kupić, bo czasami wydaje mi się że w kościele to coś powinno być na tej pupci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 15:00

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia ja mam tą:
    https://www.humbi.pl/product-pol-6185-Piankowa-dwustronna-mata-edukacyjna-Szachownica-3w1-Polski-Alfabet-Cyfry-Obrazki-Kontrastowe-czarno-biala-180-x-200-x-1-cm.html

Bardzo fajna, można spłukać woda, ciepło od podłogi itp.
    Mamy też puzzle piankowe, takie kwadraty jakies najtańsze. Te z kolei się super sprawdzają na wyjazdach, bo zajmują mało miejsca po złożeniu. Ta mata po zrolowaniu jednak długa jest.

Kojca nie mam i nie kupuję.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Dziewczyny jakiej firmy polecacie maty piankowe?
    Macie kojce? Kupujecie?

A i jeszcze pod sukienki zakladacie jakieś majtki na pieluche? To są zwykle majtki? Czasami są w komplecie ale ja nie mam i nie wiem czy kupić, bo czasami wydaje mi się że w kościele to coś powinno być na tej pupci.
    Katalonia ja dla córki kupowałam sukienki z wszytym body. To dla mnie było wygodne bo jak brałam ja na ręce to nic mi się nie podwijalo do góry. A jak nie masz to można majtki :)
    To

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba muszę kupić kojec bo teraz nie mogę spuścić z oczu Bartka bo się przemieszcza

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić takie majtki na pieluchę. Pod sukienkę idealne.

http://allegro.pl/3-pak-george-majtki-na-pampersa-3-6-mc-68-i7405179341.html

201711152165.png

202006124562.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o problemy skórne ja też podejrzewałam alergię ale przeszło jak ręką odjął po OILLAN (nie oilum!) Mamy emulsje po kąpieli i do mycia. Wyczytałam o nim na srokao i na prawdę polecam, po 2 kapielach nie ma śladu po problemie.

Chyba nie radzę sobie z własnym dzieckiem - potrafię ją uśpić tylko w wózku na wertepach albo przy cycku. I w ogole zaczyna z nami robić co chce :/ Mam wyrzuty sumienia bo u nas niedługo przeprowadzka i ciągle cis a dla dziecka mało czasu. Kupiłam krzesełko z bujakiem za picset zlotych myśląc że może pośpi bujając się - gdzie tam :(

rodzynka66 lubi tę wiadomość

h84fhdgewip6e90o.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już przygotowani na dzisiejszy mecz :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 16:39

Yerenia, K@sia, dianna, wichrowe_wzgórza, Katalonia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna wrote:
    Jeśli chodzi o problemy skórne ja też podejrzewałam alergię ale przeszło jak ręką odjął po OILLAN (nie oilum!) Mamy emulsje po kąpieli i do mycia. Wyczytałam o nim na srokao i na prawdę polecam, po 2 kapielach nie ma śladu po problemie.

Chyba nie radzę sobie z własnym dzieckiem - potrafię ją uśpić tylko w wózku na wertepach albo przy cycku. I w ogole zaczyna z nami robić co chce :/ Mam wyrzuty sumienia bo u nas niedługo przeprowadzka i ciągle cis a dla dziecka mało czasu. Kupiłam krzesełko z bujakiem za picset zlotych myśląc że może pośpi bujając się - gdzie tam :(

dianna, to że usypia przy cycku to naprawdę nic złego. Chyba, że Tobie to przeszkadza, to wtedy inna gadka.
    A próbowałaś się z Nią położyć, żeby usnęła leżąc koło Ciebie?
    Jeśli chodzi o bujanie to niektóre dzieci mają tak, że bujanie w pewnym wieku je bardziej pobudza niż usypia - my tak mieliśmy właśnie. Od tego czasu Filip leży koło mnie i mnie trzyma za rękę, aż usnie. Trwa to max 10 min. Jak bym Go chciała bujać, to by się wkurzał albo by po prostu nie zasnal ( testowane zeszłej nocy ;) )
    A bujalam Go bite 5 miesiącu na każdą drzemkę i sen nocny, także kiedyś to działało rewelacyjnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 14:28

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek dalej usypianorzy cycu i nic złego w tym nie widzę ;) nie oszukujmy się nasze dzieci 7miesieczne jeszcze tego potrzebują :)

Yerenia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dianna moja zasypia i śpi drzemki przy cycu. A śpi tak lekko że ani jej odłożyć ani odejść, bo pies zaszczeka, samochód, koszenie trawy... Inna opcja to u taty na rękach.
    Yerenia jak to leży obok? Moja to tak się kręci, czasami już ledwo patrzy na oczy taka zmęczona a jeszcze nogi na ścianę zarzuca. U nas skonczyloby się na płaczu A nie chce jej przetrzymywac aż się wyplacze.
    Także tego dianna nie masz źle jak usypiasz przy cycu, odkladasz i sobie śpi.

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam ze przegrają ale nie chciałam wkurzać męża ;D Bartus meczu nie oglądał poszedł spać o 18. Mam nadzieje ze na noc juz

Alma84 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no tak sobie leży na boczku i mnie trzymam za rękę, aż zaśnie ;)
    Czasem też się wierci i siada, kładzie się, siada, łazi po mnie :) ale to rzadko tylko wtedy jak nie jest zbyt zmęczony.
    W zasadzie nie wiem, to samo właśnie jakos wyszło że tak zaczął zasypiać. Po prostu któregoś wieczoru wkurzał się jak go bujalam i zrezygnowana polozylam obok siebie - i zasnął bez płaczu. Kolejna noc też i kolejną. A potem na drzemki( poza jedną ktora mieliśmy w chuście).

Oczywiście muszę być przez całą drzemkę obok, bo jakby się obudził to by mógł spasć z łóżka bo się hiper szybko przemieszcza na czworakach. Ale nie narzekam, nadrabiam sprawy przez tekefon, maile piszę itp.

Ja absolutnie też jestem przeciwna wyplakaniu, nie mogę słuchać jego płaczu.. Jak by miał problem i by płakał to bym bujała, albo tuliła aż by zasnął. Na szczęście nie pamiętam aby płakał przy usypianiu od dłuższego czasu.

Dla mnie to nasze przytulanie j strona taka formą zastępcza cycka, widać akurat Filipa to uspokaja na tyle że sobie bezpiecznie zasypia :)

Katalonia, K@sia lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie to bycie obok nie jest takie złe, mozna trochę odpocząć;) chyba że siku się chce.

No 17 słabo kibicowala naszym ;)
    Meczu nie ogladalam całego bo o 18 wolała kapieeeelll.

Jaki rozmiar noszę wasze dzieci? Moja z dnia na dzień wskoczyla w 80 (h&m)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 20:36

Alma84 lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia my nosimy 74 :)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • dianna Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie to nie tak że mi to przeszkadza że Mała zasypia tylko przy cycku czy w wózku bardziej chodzi o to że nie mam poczucia że jakoś na nią wpływam i nie jestem w stanie uśpić jej bez tego cyca.. Nie ogarniam jej ze tak to ujmę. Do tego jest bardzo ruchliwa i nie ma szans żeby usunęła wlasnie w huśtawce bo nie cierpi byc przypieta, nie lubi się przytulać i takie tam.. A jak czytam że inne dzieci zasypiają trzymane za rączkę to myślę że nie ogarniam. No i trochę boję sie co bedzie jak nie bedzie już cyca. Dobra, nie chce już marudzić, może mam po prostu hiper aktywne dziecko ;)

A z innej beczki- czy te z Was tóre karmią piersią - czy kaszki dla dzieci robicie na modyfikowanym mleku?
    U nas nice trochę się wyregulowały po kryzysue - może był żelazny z pracą brzuszka przy rozszerzaniu diety. Teraz budzi się ok. 4 rano i co pół godziny.. Może z głodu? Bo tylko cycek pomaga, choć czasem ssie pół minuty i pada.. I nie wiem czy to głód czy chce bliskości? Czy może brzuszek męczy i cycuś trochę daje ukojenie

h84fhdgewip6e90o.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kaszki mam bezmleczne, robie na wodzie, dodaje owoc. Moja od 3 to już tak właśnie gorzej śpi i bliżej cyca musi być. Ja myślę że zaspokoila pierwsza potrzebę snu do tej 3 i śpi lżej dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 01:45

Pierworodna 2017

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek budzi się około 2 na karmienie. Potem się żalem przebudzi i musze mu dać dosłownie łyczka letniej wody i śpi dalej. W podgrzewaczu cały czas gotowa:) o 5.45 mamy pobudke, bo do dziadków go zawoze, a ja do pracy. Jest ciężko, ale myślałam, że będzie gorzej.

Yerenia lubi tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ