X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piętki od chleba nie powinnyśmy jeszcze dawać bo może się zaksztusić

Moja na czworaka chodzi do tyłu albo buja się przód-tył a zęba dalej nie mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:09

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba znowu spróbuję jogurt dać, może coś jednak z tego będzie? Filipowi bardzo smakowało, szkoda tylko że tak go obsypało wtedy :(

Moje dziecko mnie szokuje od paru dni - w dzień z drzemek 30 min zrobiły się godzinne i dłuższe ( wreszcie!).
    Dziś mu dałam niekapek co by sam pił jak spragniony - 3 próby i się nauczył zasysać ten dzióbek :O
    No i wstaje przy czym się da, a dziś nawet dwa kroki zrobił przy kanapie. Ja nie wiem , nie nadazam za Nim...

Katalonia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem że nie powinniśmy ale ja wyciągam jej tylko jak widzę że namoczony jest i za łatwo odrywa. Dostaje tylko u mnie na kolanach. Też kupiłam dziś ten gryzak do owoców z Pepco. Już jej brzoskwinie tam wsadziłam, pomemlala trochę, zobaczymy ;)
    Oliwka jeszcze niestabilnie siedzi, kiwa się na prawo i lewo, do przodu już trochę kontroluje,ale za to słabo z czworakowac. Ciągle samolocik tylko robi

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny,
    czy któraż z Was zmaga się z AZS (Atopowym zapaleniem skóry) u dziecka?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Dziewczyny,
    czy któraż z Was zmaga się z AZS (Atopowym zapaleniem skóry) u dziecka?

Może nie z AZS, ale Filip ma problemy skórne i co chwilę wysypki, suche skórkę itp.
    A macie rozpoznane AZS?

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Może nie z AZS, ale Filip ma problemy skórne i co chwilę wysypki, suche skórkę itp.
    A macie rozpoznane AZS?

Gdzie ma te wysypki?
    U nas skóra nie jest sucha, ma fajne nawilżenie, w dodatku smarujemy. Rozpoznanie jeszcze nie padło, na razie jesteśmy na etapie "obserwacji" w tym kierunku. Martwi mnie ta sprawa :( Zaczęło się od plamki na plecach, potem coraz więcej...Myśleliśmy, że to śliwka przy rozszerzaniu diety, ale nawet bez podawania kolejnych pokarmów plamki się raz po raz pojawiają..

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starsza miała ten problem. Do teraz może kapać się tylko w Białym Jeleniu, trochę czasu mi zajęło odkryć co ją uczula i czemu ma wielkie swędzace placki na brzuchu, plecach.. Podejrzewałam płyn do prania a jednak nie toleruje żadnych płynów i mydeł do kąpieli nawet tych świętych emolientów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 19:25

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysypki ma na pleckach, na szyjce, na uszach.
    Natomiast wg naszej alergolog, to nie jest AZS ponieważ nie ma tych wysypek w typowych miejscach ( łokcie, kolana, styk stopy i przodu lydki).

Ale i tak używamy tylko kosmetyków do skóry atopowej - Atodemr z Biodermy. Nawet żel do kąpieli mamy z tej serii. Do tego robione w aptece maść że sterydami w razie "wu" i maść ochronna z wit. A.
    Też próbowaliśmy Białego Jelenia, ale mega wysuszal Mu skórę. Emolienty to była totalna porażka...

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aniluap - A kiedy córce wyszło to uczulenie? My od narodzin pierzemy w Loveli, kąpiemy w Emolium lub Hipp'ie i nigdy nic nie było..aż tu nagle po pół roku? Czy w takim razie brać pod uwagę te środki? Pieluszki Pampers też niezmiennie.

Teraz nie ma żadnych zmian na ciele?

Zastanawia mnie fakt wywieszanie ubranek na dwór - pyli trawa i inne zboża, czy może mieć to związek? Wcześniej ciągle suszyły się w domu...Może wymyślam, ale sama nie wiem, co ją podrażnia.

Yerenia - a jak karmisz Maluszka?
    My również używamy Biodermy i bardzo nam służy, szczególnie balsam :) Z żelu do kąpieli na razie nie widzę wielkich efektów. Maść "Advantan" mamy przepisaną przez dermatologa do smarowania wysypki..ale tak mi szkoda Małej :( Taka młodziutka skóra i już musi być sterydem potraktowana... Ty już używałaś?

Hmm a czemu byłyście niezadowolone z emolientów? My póki co używamy zamiennie z Biodermą

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrońcie swoje dzieci przed sterydami!! Miałam z nimi doczynienia bardzo dużo, bo lekarze nas nie informują jakie są konsekwencje, przepisują bo tak jest. Tak się leczy, byle byl szybko efekt. Ale nie tędy droga! Serio! Może nie jest tak źle żeby trzeba było już steryd

Aniluap lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Chrońcie swoje dzieci przed sterydami!! Miałam z nimi doczynienia bardzo dużo, bo lekarze nas nie informują jakie są konsekwencje, przepisują bo tak jest. Tak się leczy, byle byl szybko efekt. Ale nie tędy droga! Serio! Może nie jest tak źle żeby trzeba było już steryd

Tylko czym wyleczyć zamiast sterydu, gdy już jest stan zapalny, z którym nie radzą sobie inne mazidła?
    Osobiście miałaś z nimi do czynienia? Napisz coś więcej.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 od urodzenia miała suchą skórę a z czasem zaczęło się pogarszać, na okrągło się drapała i wyglądała jej skóra coraz gorzej.. Ja tam Emolium nie lubię, najgorzej jej skórę zniszczył ale jak widać dla każdego dziecka jest lepsze co innego. Emolienty to jest dla mnie chwilowa moda dlatego nie brałam tego nawet pod uwagę jak rodzinna nam zaleciła przy małej.. bo przy starszej nie zalecał nikt a i tak testowałam i podziękuje. Teraz z 2 lata mamy spokój skóra jest idealna. Ma już 5 lat :) niedługo chcę sprawdzić czy alergia jej minęła. Bo wciąż tylko ten Biały Jeleń
    Smarowałaś jej maścią pośladkową? Możesz kupić w aptece (to się tylko tak nazywa jest do wszystkiego).
    Też bym się bała sterydów. Pyłki uczulają wziewnie więc wydaje mi się, że wywieszone pranie na dworze nie ma związku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 07:46

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterydów nie stosowałam jeszcze, na razie pomaga taka też robiona - z lanoliną i wazeliną. To też można na odparzenia stosować. Nam pomaga jak wysypka jest swedzaca.

Acha karmię Nutramigenem, warzywa, owoce, kaszka ryżowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 13:22

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co emolientów to też miałam wrażenie, że skóra była po nich gorsza i bardziej się przesuszała.
    W ogóle spotkałam się z dwoma skrajnymi opiniami: poprzednia pediatra kazała kąpać codziennie w emolium, natomiast w szpitalu wręcz odradzali. Zresztą skład mają taki se, można poczytać na blogu "Sroka o"

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zastanawiam czy moje dziecko moze byc za grube? Bo coraz wiecej osob mowi: ale szynki tu są, ale balerony (to mój brat, jej chrzestny), klocek, pucek.... zaczyna mnie to wkurzac. Karmię piersią więc wierzę że sama reguluje kiedy jeść. Cyca zapodaje często (myślę że max to 2h) bo też pije. Ja nigdy super szczupła nie bylam, szczerze to nawet szczupła nie bylam, taka normalna. Nie chce żeby mala była grubasem jak widzę że niektóre dzieci są. I hmmm... nie wszystkie wybiegaja te balerony, to już zostanie. Ostatnio widzialam 5 łatkę takie sumo i jeszcze loda jadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 11:45

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia kurcze nie wierz w to co Ci ludzie mówią! Niemowlę ma tłuszczyk i to normalne jedno ma więcej a drugie mniej. Starsza to też była "baleron" "pulpet" itp itd też mnie to wkurzało jak słyszałam, że jest grubiutka. Zaczęła chodzić, ruszać się i zaczęła tracić na wadze. A teraz ma ogromny apetyt a jest strasznie chuda.
    A teraz mała wygląda tak samo i znowu słyszę komentarze typu salceson i aż mnie trzęsie.
    Ja czasem też widzę grubaski już 3-5 lat i tu z lodem czy w Macu ale to są skrajne przypadki naprawdę złego odżywania się, nieregularnych posiłków i za dużo słodyczy i chemii
    Zobaczysz Twoja córeczka zacznie raczkować, chodzić i w końcu zobaczysz jej szyjkę i fałdki zaczną zanikać :)

Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia absolutnie się nie przejmuj!
    Większość niemowląt, które jeszcze nie raczkują ma fałdki - to normalne.
    Zgubi jak zacznie się ruszać, ludzie to w ogóle powinni się puknąć gdzie trzeba, zanim coś palną.

Ja z kolei mam odwrotny "problem", bo Filip ledwo się w dolnych granicach mieści. A je tyle, że ja nie wiem gdzie to znika. Jest zaprzeczeniem tego, że na mleku modyfikowanym niemowlę nadmiernie tyje ;) i też słyszę, że jaki on chudy. No ludziom nie dogodzisz!

Edit: ja w gołe zawsze odpowiadam z poważną miną coś wvstlu, ze "chudy bo w domu się nie przelewa to mu wydzielam jedzenie". No żesz k"*$&$a. Ale działa, od razu koniec tematu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 15:00

Katalonia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia przy karmieniu piersią nie ma opcji żeby dziecko było wnorzyszlosci grube. Moja siostra miała dziecko sumo! Karmione piersią a teraz jest szczuplutka. Nie da się utoczyć dziecka na piersi. To ze widzi się dzieci otyłe to wlasnienfast foody i cukier. Nie przejmuj się. Z drugiej strony jest tak, ze jak się dziecko karmi mm to ludziom się to niepodoba a jak ja karmie piersią 7miesieczne dziecko to ludzie już mówią ze za długo... niedogodzisz nigdy...

Ja kupiłam Bartusiowi teraz Dermedic Linum i jest super. Podchodziły nam wszystkie suche placki z głowy

Yerenia, Katalonia lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia żartujesz, że słyszysz że 7 msc to za długo ?! Nie wierze, że można tak mówić !

Ja bardzo żałuję, że z karmieniem cycem nam było nie po drodze :(

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie zaskoczyła ta mala... taka była niedobra po poludniu i myślę o co jej chodzi... aż wpakowalam do wózka i na spacer. A ona się rozsiadla, zadowolona bo na polsiedzaco wszystko widzi. Potem na kolanach u taty zjadła kaszke z gruszką z 10 łyżeczek, szok! Nigdy tyle nie jadła. Sama pakowala lyzke do buzi. Zapila cycem i kimono.

Aniluap, Yerenia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ