Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a u nas chyba skok rozwojowy... od trzech dni tak jęczy nic mu nie pasuje, tylko cyc i spacer jest Ok, na macie i w ogóle gdzieś odłożony jęczy. Nocki okropne, budził się co godzinę i nie zawsze chodziło o cyca. Dzisiaj jestem wykończona. Obiadków tez nie chce od dwóch dni, jesteśmy na samym cycu i wodzie
-
nick nieaktualny
-
Ja nie przewijam w nocy juz od dawna,zreszta pieluszki mi nigdy nie przesiakaja.Za najlepsze uwazam Huggies. U nas Pampers wydaja mi sie gorsze, maja slabe sciagacze,mialam ze 3 rodzaje pampersow i wszystkie sa gorsze od Huggies.
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
U nas huggies chyba mało popularne. Ale kiedyś wypróbuję.
Mala waży 8670g.
Nie mogę jej odejść na krok, już nawet sikam z nią czasami. Chyba ten lek separacyjny ma. Ja już się przyzwyczaiłam że gdzie ja tam i ona. Ooo ulała terazPierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Madziula z opisu Teojego to nie za dobrze to wyglada ... tez bym pojechała do lekarza. Ja różne pampki testowałam ale pampersy zielone dla nas najlepsze.
Katalonia duża córcia! Ciekawa jestem ile mój klocek wazy. No mój tez ma lek separacyjny ale chyba do tego skok bo budzi się co chwile
-
co do rozszerzania diety.... u nas masakra... zaczęliśmy dokładnie 21 kwietnia, i byłam zachwycona jak super nam idzie. I warzywka i owoce, głownie słoiczki ale tez własnej roboty. nie jadła oczywiście dużych ilości, ale 3x dziennie te parę łyżeczek zjadła. a od połowy maja, z dnia na dzień PROTEST!!! na widok łyżeczki jest marudzenie lub płacz, zaciśnięte usta i odwracanie głowy... nawet na jej ulubioną kaszkę... wyczytałam że nic na siłę, więc jej nie zmuszałam... ale już jestem zła że tak długo to trwa. tylko cycy i cycy... mi to kompletnie nie przeszkadza, bo lubię karmić i jest to dla mnie mega wygodne, ale jestem świadoma że już ma barki w witaminach i samo mleko to za mało... parę dni temu wyszły (bez objawowo) dwie jedynki dolne, może to przez to? dziś kupiłam taka siateczkę do podawania owoców, nawet jej się spodobało i wyssała sok z moreli, a potem z jabłka... no ale nie wiem już co robić żeby jadła z łyżeczki...
-
Mi ostatnio koleżanka co ma 2letnia córka mówiła że do roku to masakra z rozszerzeniem A po roku o niebo lepiej. Może te zęby jednak przeszkadzają. Mojej niby tez bez goraczki ale w nocy bardziej sie kreci a w dzien musi cos ugryźć szybko. Jezykiem tez tam sobie dotyka.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
A my właśnie wróciliśmy 3 dni wcześniej z wakacji...dopadło nas jakiś wirus jelitowy - najpierw mnie, potem męża no i Filipka. A wczoraj to nawet pies rzygał - serio! Powiedziałam : dość , chcę do domu dojechaliśmy na szczęście bez problemów o 4 rano od razu odżyłam mimo braku snu
U nas tez lęk separacyjny, nie jakiś mega ale dziecko jest do mnie przyczepione - a raczej do mojej nogi. Łazi za mną do kibla też. Mam wrażenie, że w nocy budzi się tylko po to, aby mnie dotknąć, bo jeść nie chce..jak się wtuli we mnie to zdecydowanie śpi lepiej.
Co do diety jak szły jedynki to też marudził, jedynie papki jadl, mleka nie chciał ssać przez butelkę, jedynie zimną wodę. -
nick nieaktualny
-
Madziula wrote:A mi dziś ulala z krwią, taki skrzep był i jakby fusy od kawy. Nie wiem czy to od mojego chorego sutka czy u niej coś. Wcześniej się nie zdarzyło i nie wygląda jakoś na chorą. Czekam czy się powtorzy
Madziula ja bym pojechała do lekarza od razu.
Może to nie jest dobre porównanie, ale mieliśmy taki przypadek z naszym psem jak była szczeniakiem. Okazało się że to była bardzo groźna choroba jelita. Wiadomo, że nie ma się co straszyć, ale ja bym to sprawdziła.. -
U nas rozszerzenie idzie dobrze. Je stale posilki 2-3 razy dziennie. Ale zmniejszyla sie podaz mleka do 3 butelek dziennie i to czesto jej sie zdazy nie dojesc porcji, z reguly podaje 150-180ml (na zmaine moje odciagniete i mm), a czasem to i wypije tylko 40-90ml. Ja sie tym martwilam, bo wszedzie mowia, ze do 1 roku to podstawa diety jest mleko, a pokarmy stale to uzupelnienie, no ale lekarz powiedzial, ze to OK, ze dzieciom sie mleko z czasem juz nudzi.
Ale na przyklad mleka nie chce dojesc a jak dosypie do tego kaszki to ladnie zje lyzeczka, takze chyba prawda w tym jest, ze samo mleko jej sie juz znudzilo
K@sia lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Mój Bartunio zawsze dojada cyca po posiłku stałym z tym ze nie mam pojęcia ile ml zjada i czy je mniej czy tyle samo ważne ze się najada i przybiera na wadze
A to mój grubasek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbd44174eaf8.pngAlma84, Yerenia, Madziula lubią tę wiadomość
-
U nas ciągle coś - nie miałam czasu pisać ale wszystko w czytaniu nadrabiłam.
Co do diety u nas pierwsze 2 tygodnie też wszystko super szło i kaszka i obiadki. Teraz kilka dni obiadki wyrzucam bo nie chce tknąć nawet- tylko słodka kasze z owocami by jadła. Ale dziś do obiadku dałam trochę swojego mleka - i chyba pomogło bo obiadek stał się slodszy i wszedł
Nie dałam jeszcze surowych owoców/warzyw ani glutenu.. Jak czytam że dzieci w jej wieku już samo mięsko czy inne pokarmy z rączki potrafią jeść to szok..!
Aa no 8 totalnie nie umie ssac butli także trudno nawet w te upały ja przepoic. Ale mam wrażenie że mleko daje radę plus czasem cos tam z doidy i kubka treningowa uda się w nią wlać.
Jeśli chodzi o samodzielne siadanie/raczkowanie - postępów brak.
Do tego wczoraj miała 37,9 stopni, mega katarek i idą 2 górne jedynki... Więc chyba przeziębienie z ząbkowaniem nas dopadlo. Nasza pierwsza choroba Macie jakoś sprawdzone sposoby na katar? Warto iść do lekarza?
Madziula - ja bym nie wpadala w panikę. pewnie to skrzep z krwi z piersi. Ale wiadomo że skontrolować trzeba. -
Dianna może być katar przy ząbkowaniu przy zwykłym Katarze czy przy towarzyszącym ząbkowaniu psikam woda morska i odciagaj aspiratorem a dziąsła możesz smarować żelem dentinox a jak bardzo marudzi w nocy to możesz dać ibuprofen dla dzieci ( nurofen, ibum, albo w czopkach)
W ciągu dnia możesz dać gryzaki takie wodne wcześniej schłodzone w lodowce.
Alma ja już mu grzywkę podcinałam bo mu do oczu wchodziładianna lubi tę wiadomość