X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny jest :) a jakie ciemne ma te włoski :) ja mojej też podcinalam bo wchodziła na oczka.

K@sia lubi tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartunio jaką ma cudną czuprynę! :)
    To są K@sia Jego pierwsze włoski płodowe czy tamte mu wypadły i te są nowe?

K@sia lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialenka84 wrote:
    U nas rozszerzenie idzie dobrze. Je stale posilki 2-3 razy dziennie. Ale zmniejszyla sie podaz mleka do 3 butelek dziennie i to czesto jej sie zdazy nie dojesc porcji, z reguly podaje 150-180ml (na zmaine moje odciagniete i mm), a czasem to i wypije tylko 40-90ml.

U nas to samo! Filip prawie nie tknie w dzień samego mleka. Je w nocy to wtedy nadrabia, tak to by nawet 150ml nie jadał dziennie...

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia wrote:
    Bartunio jaką ma cudną czuprynę! :)
    To są K@sia Jego pierwsze włoski płodowe czy tamte mu wypadły i te są nowe?
    To są jego pierwsze włoski, nic mu nie wypadało ;)

Yerenia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to kocha cycusia ponad wszystko ;) czasami tylko ciumka chyba tylko tak dla przyjemności a jak bardzo głodny to ssie jak odkurzacz, szczególnie w nocy po kilku godzinach spania

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas byla juz pierwsza choroba. Dostala temperatury po poludniu i wieczorem najwyzsza miala okolo 38,4. Ja dzwonilam do pielegniarki na dyzurze (u nas jest tak, ze cala dobe mozna dzwonic do przychodni dzieciecej i po godzinach jest przekierowanie do pielegniarki ktora jest pod telefonem) no i ona tam sie wypytywala jakie sa objawy itd. Ostatecznie podalam raz Paracetamol na goraczke, ale kazala sie wybrac na drugi dzien do lekarza sprawdzic, bo Olenka nie ma wszystkich szczepien.Ale wszystko bylo ok, nic w gardle czy plucach czy uchu, a na kolejny dzien dostala katarku, ktory odciagalam Fridą przy okazji sama sie zarazilam ;) A to wszystko przeszlo po 3 dniach, takze obylo sie bez lekow.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia wrote:
    Mój Bartunio zawsze dojada cyca po posiłku stałym z tym ze nie mam pojęcia ile ml zjada :D i czy je mniej czy tyle samo ważne ze się najada :) i przybiera na wadze
    A to mój grubasek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbd44174eaf8.png

No tak, wiadomo, ze z piersi sie nie zmierzy, wazne ze sie najada i przybiera ladnie :)

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dalam surowe owoce, ale warzywa gotowane albo ze sloiczka. Glutenu tez jakos jeszcze nie.Tez sie zastanawiam jak te dzieci jedza juz kawalki, jak moja nie lubi jeszcze nawet wiekszych grudek.

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 14 czerwca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na poraniony sutek moze masc z lanoliny?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na surowe owoce krzywi się strasznie. Słabo nam to idzie. Dawalam jajko, gluten. Ale pewnie zjadła takie ilości że ciężko stwierdzić czy akceptuje. Jak skonczy 7 m to lecę z nabrałem.
    Mojej wyszły włosy plodowe, rosną nowe, ma takiego blondi jeżyka. Oczy brązowieja.
    Maruda moja dzisiaj straszna. Dałam camilie na ząbkowanie ale nic to nie dało. Ten żel muszę kupić. Już śpi, ale jak długo...
    Szczypie mnie, próbuje za sutka złapać w dwa palce hehe
    Cyc też nr 1, ledwo złapie i oczy przewraca i odlatuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 19:47

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, a od czego zaczniesz nabial? Jogurt naturalny?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• zuzik88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b469cf89934.jpg
    Pozdrowienia od Franka:)

Alma84, K@sia, Yerenia, Madziula lubią tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje jogurt naturalny zott primo, bo bielucha nie mogę dostać. Dodaje to tego biszkopt petitki i jakiś owoc surowy lub ze sloiczka. Hitem jest gryzak do owoców. Banan znika migiem:)

relg3e5eqby9gulb.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś banan zniknął w mgnieniu oka z gryzaczka. Ale u mnie po takim deserku wszystko do prania... Następnym razem będzie na golasa jadła ;)

K@sia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze tez wyprobowac ten siatkowy gryzak.

A jogurty to kupujecie takie male? Codziennie musi byc nowy otwarty? Czy moze byc otwarty np dzien wczesniej?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• K@sia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam jogurt naturalny trz zott. Podgrzałam delikatnie w kąpieli wodnej. Bardzo mu smakował, tez muszę kupić gryzaczka siateczkowego! Madzialenka na opakowaniu każdego produktu jest zawsze napisane ile można przechowywać w lodowce po otwarciu zazwyczaj max 48h.
    Zuzik stylówa musi być ;) mały przystojniaczek.
    Bartek ma za sobą warzywa owoce mięso i nabiał jutro gluten. Kupiłam kasze manna, zjemy z Otwockiem na śniadanko. Jajko może za kilka dni

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia u nas tez armagedon. Ja używam tej sylikonowej końcówki, bo siatka haczyla mu się o żeby i był płacz. Kupiłam w pepco za 15zl. Po każdym karmieniu wszystko do mycia i prania. Podziwiam zdjęcia czysciutkich bobasow jedzacych przy stolikach. Franek musi pogrzebać w miseczce a jak nie pozwolę to włoży rękę do buzi i umaze wszystko do okola.

relg3e5eqby9gulb.png
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nawet przy gryzieniu piętki od chleba wokół wszystko brudne, bo trochę je, trochę ogląda, trochę poślubię i patrzy jak spada :D i w ogóle nie daje też nic w całości, bo się boję. Ona zaraz jak ugryzie większy kawałek to odruch wymiotny ma.

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się inaczej żeby te nasze dzieci się nie ubrudziły ja zakładam Bartusiowi ten sam zestaw do jedzenia który już jest nie do uprania :) chleba jeszcze nie dawałam. Tez ma często odruch wymiotny

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka tak standard czyli jogurt naturalny, potem parmezanu trochę do zupki, twarożek. Mleka krowiego,owczego czy koziego nie dam do 12mc. Maja za dużo soli mineralnych co jest za dużym obciążeniem dla nerek takiego dzidzia.

Ja się boję dawać miekkich owocow w kawałku. No ale kiedyś będę musiała bo inaczej się nie nauczy.

Jak postępy w siadaniu i czworakowaniu? U nas bez zmian, czyli ani tego ani tego.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ