X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat dla Waszych Bobasów, to rok temu przeżywałyśmy porody ;) a dziś nasze dzieci mają lub będą mieli rok! czas tak szybko płynie.

a u nas niespodzianka bo Oliwka od kilku dni chodzi ale nie tak że trzy kroczki tylko chodzi z pokoju do pokoju, z pokoju do kuchni ;) bez trzymanki i nawet trzymajac np kubeczek w rączce. Czy Wasze też już chodzą? ;)

Aniluap, zuzik88, Yerenia, Alma84, Katalonia lubią tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich roczniakow!!! Bartek urodził się 7.11 ale robimy jutro gdyż jeszcze jest rodzina po Wszystkich Świętych. Będzie 15 osób. Zapraszam na obiad i torta.
    Robię w domu z tych względów to Zuzik. Bartek teraz tylko czworakuje i to jest najlepsza zabawa na podłodze a w restauracji w krzesełku posiedzi max 15 min.
    Dużo zdrowia dla Franka.
    U nas ząbkowanie na całego. Prawie w ogóle nie śpi w dzień. Jest mega zmęczony ale nie zaśnie. Z usypianiem tez problem bo za długo piersi ssać nie może bo go boli a to był jego jedyny sposób zasypiania :( wiec zasypia dopiero jak już padnie ze zmęczenia. Czyli po nieprzespanym dniu koło 22 :(
    Bartek nie chodzi jeszcze. Ale już zaczyna wstawać :)
    A ja miałam dzisiaj taka ochotę na winko ze masakra. Jak odstawię od piersi to chyba się upije ;D

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia polecam winko bezalkoholowe Denovi z Rossmana :) smakuje jak prawdziwe wino a to dlatego, że poddają wino obróbce termicznej dzięki czemu zachowuje smak a niszczy procenty :)

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na winach bezalkoholowych od miesięcy jadę ;) ;) ;) mi brakuje prosecco... Ale jest pyszny bezalkoholowy Henkell musujący wytrawny... Dziękuję temu kto to wymyślił ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia to się umęczycie!
    U nas że ssaniem z butli w nocy było to samo przy górnych jedynkach. Pół porcji poza buzią, bo nie mógł ścisnąć dziąsłami z bólu...
    Oby szybko się skończyło!

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, ja się uśmiałam, dobre miejsce i czas na dziecko wymazane krwią :P nie ma co :D

Najlepszego dla małych jubilatów! :)

Yerenia, mnie wszyscy wróżyli, że przy dziecku odpuszczę gotowanie, sprzątanie, ale niestety okazało się, że tak nie umiem ;] Cóż, paskudny perfekcyjny charakter, trudno ;>

Z win 0% bardzo dobre jest Light Rose. Ale ja raczej piwkuję. Ale nie wiedzialam, że w rossmannie jest jakieś takie wino! :)

Madziula, moja od niecałego miesiąca dopiero siada, gdzie tam z chodzeniem ;) Próbujemy zachęcić ją do przejścia z pełzania w czworakowanie, na razie bez efektów :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, zdaje się że Oliwka pierwsza 'ruszyła' - brawo Ona :)

Filip za to przez ostatnie 3 tyg zrobił mega postępy, teraz trzyma się tylko jedna rączka i próbuje zrobić krok naprzód już bez trzymania - po czym rezygnuje i bęc! na pupę. Śmiesznie to wygląda ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 16:00

Katalonia, K@sia, Madziula lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka wczoraj zrobiła 2 kroczki. Dziś już nie powtórzyła. A ja akurat pod prysznicem byłam... ;( Tak to jest... 9 miesięcy nosisz w brzuchu, od roku nie prześpisz całej nocy, to nie dość że podobna do tatusia, to jeszcze pierwsze kroczki widział... Eh...

Yerenia, wichrowe_wzgórza, Aniluap, Katalonia, K@sia lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie rozmiary mają buciki waszych dzieci? Ja kupiłam 20 ze 3 tyg temu i było 9mm zapasu a dzisiaj przymierzam wkładkę i tylko około 4. Serio juz nie wiem co z tymi butami. Mam wrazenie ze pięta nie dochodzi do końca a jej tak trudno włożyć. Chyba kupię buty takie pod kostkę, może takie łatwiej włożyć i chociaż widać czy piętą wyskoczyła. Półbuty mamy z Richtera.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia, Filip teraz ma już rozmiar 21.
    Czasem jeszcze ubierze takie wycięte sandałki 20, ale pełne buty wysokie za kostkę ma właśnie 21.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodzinki Bartusia za nami. Było dużo roboty i gotowania i sprzątania ale Bartek był bardzo dzielny. Pierwszy raz tyle judzi na raz w domu widział. Nie płakał ale czuł się bardzo zdezorientowany.
    Ja się tak męczyłam tyle stania przy garach... ale na szczęście to już za nami. Bartek dostał fajne prezenty : drewniane klocki, drewnianego króliczka na sznurku do ciągania, ciężarówkę z dużych klocków która chyba się najbardziej Bartkowi podoba :) dostaliśmy jeszcze pieniądze i chcemy kupić drewnianego pchacza i tablice manipulacyjna.

Co do bucików to nie mam nawet pojęcia jaki Bartek może mieć rozmiar bo jeszcze nie chodzi. Będę się martwić jak zacznie :) ale pamietam ze najlepiej się udać do sklepu typu „Bartek” i tam pomogą dobrać dobrze rozmiar do stopki

Yerenia, Katalonia, Alma84, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja właśnie nie chce stać przy garach i jeszcze z moja koala uwieszona u nogi. Wiem że dla dziecka w domu najlepiej bo może usiąść na macie czy czworakowac. U nas tylko 15 osób ale w mieszkaniu i tak się nie pomieszcza wszyscy. Robimy tam gdzie było nasze przyjęcie weselne.

Dzisiaj snilo mi się że dostałam okres :) ale to tylko sen.

Moja Pyska taka maruda, teraz ma ten skok który potrwa do około 23.11.

Dzisiaj dzwonilam do pracy i mam zgodę na wykorzystanie zaległego urlopu 62dni więc powrót do pracy mam gdzieś 20.02.2019

Kasia wybrali "Twojego" burmistrza? U nas ten co byl ;)

Alma84, Yerenia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też urodziny już przeszły :)
    Było meeega dużo pracy, stresu itp ale wszystko się super udało!
    Dużo ludzi u nas też -20 osób, ale Filip szalał jak najęty, śmiał się, bawił z każdym itp. poszedł spać dopiero jak wszyscy wyszli :O - no towarzyskie mamy Dziecko :D

Dostał namiocik tipi, bujanego łosia na biegunach, wytwornice do baniek które uwielbia!, samochodziki, klocki, dużą kostkę edukacyjną, magnesy z tablicą, rowerek biegowy ( przyszłościowo), książeczki i ubranka. No i kasę.

Fajnie było i mega się wzruszyłam, aż mnie w gardle ścisnęło podczas śpiewania 'sto lat'...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 11:13

Katalonia, Alma84 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia u nas wybrali już w pierwszej turze :)! Także jestem zadowolona, mogę spokojnie wracać do pracy za dwa lata ;)

Yerenia lubi tę wiadomość

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My buciki mamy, bo jak chodzimy na plac zabaw to Fifi raczkuje po piaskownicy i poza nią ;) staje przy różnych sprzętach więc coś na nogach musi być :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ciężko z butami. Wszystkie ściąga. Obojętnie jakie by nie były. Ale na spacerach na razie tylko w wózku, w domu w skarpetkach. Więc jakoś problemu nie mamy, choć pewnie nas to nie długo czeka...

201711152165.png

202006124562.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniluap, Ty pisałaś że karmiłaś tylko już w nocy, tak? Jak długo to trwało? Jak udało Ci się z tego też zrezygnować? I czy przy takim karmieniu dostałaś okres? Napisz proszę jak to u Was wyglądało. Z góry dziękuję ;)

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma a gin nie może Cię przeskanowac i zobaczyć czy coś widać, te pęcherzyki czy coś (ja tam się nie znam za bardzo na terminologii)

Pierworodna 2017

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Alma a gin nie może Cię przeskanowac i zobaczyć czy coś widać, te pęcherzyki czy coś (ja tam się nie znam za bardzo na terminologii)
    Chyba będę musiała się wybrać ;) to w sumie najlepsza opcja ;) tylko mój ma takie kosmiczne terminy...

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Aniluap, Ty pisałaś że karmiłaś tylko już w nocy, tak? Jak długo to trwało? Jak udało Ci się z tego też zrezygnować? I czy przy takim karmieniu dostałaś okres? Napisz proszę jak to u Was wyglądało. Z góry dziękuję ;)
    Pod koniec września odstawiłam, a na noc tylko cycek był przez 3-4 tygodnie chyba jakoś, ale przez ostatni tydzień konsekwentnie dawałam tylko wieczorem bo szybciej dawałam też na pobudki nawet 4 razy w nocy. Ten ostatni tydzień plamiłam, później @ ponad tydzień jeszcze
    Ona zaakceptowała bez problemu spanie bez cycka. Po prostu wypiła butelkę mleka i zasnęła. A dzień później był płacz ale ją ubujałam i zasnęła. Gorzej było ze starszą córką - każde dziecko jest inne

‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ