X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia dzięki ze pytasz.
    Córa nadal płacze jak wychodzę ( i jak się szykuję) ale opiekunką mówi że szybko jej przechodzi. Sąsiadka z góry kiedyś mówiła że Anastazja się śmiała i musiała że ja jestem a była z opiekunką. Jak ja wracam do domu to czasem się zagadamy to ładnie się bawią, nawet sama na kolana jej kiedyś weszla. Także postęp jest.
    A co do stresów z powrotem to trochę tak bo długo mnie nie było, zmiany w dziele, nowe zalecenie, nowi prezesi. Już nawet dostałam projekt. Ja skorzystam z przywileju i będę godzinę wcześniej wychodzić na karmienie i tym samym spiąć pośladki żeby z robotą wyrobić się w krótszym czasie.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u lekarza i kazał mi brać lek heviran i powiedział ze muszę odstawić Bartka od piersi bo nie mogę go karmić z tym lekiem... także 2 godziny płaczu za mną, w końcu zjadł z niekapka trochę mm i zasnął. Także koniec kp. Jak bym nie wzięła tego leku to mogłabym mieć wielkie powikłania związane z mózgiem albo mogłabym nawet zejść z tego świata! Masakra! Jestem cała w krostach i mam dreszcze. Dziewczyny zaszczepcie na ospę! Straszna choroba, ja żałuje ze nie zaszczepiłam :(

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia, dużo zdrówka dla Ciebie. I wytrwałości dla małego. Dacie radę!

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia no to nieźle! czyli kp kończysz jakby przymusowo..
    A myślałaś o tym w najbliższym czasie? Czy to teraz nie bardzo Ci pasuje?
    Zdrówka :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jakoś damy radę. Ponoć tydzień pierwszy jest najgorszy później już się przyzwyczai. Yerenia myślałam ze na wiosnę bym odstawiała...

Bartus tak płakał żałośnie bo do tej pory miał cyca na żądanie a tu nagle nie ma:( budził się w nocy co chwile, próbowałam go tulić i nosić ale nie chcial, pokazywał na fotel do karmienia... pił troszkę wody, trochę mm. Noc przetrwania. Głównie mąż się dzisiaj zajmuje, wziął wolne bo ja wyglądam dziś jak potwór :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 13:57

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to przy ospie nie można karmić? Wow nie wiedzialam. Bidulek Bartus. U mojej też gile. Odciaganie to masakra. Musimy kupić inhalator.

Aaa nie weszły mi wcześniejsze wypowiedzi. Doczytałam że bierzesz heviran

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 16:50

Pierworodna 2017

• K@sia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    A to przy ospie nie można karmić? Wow nie wiedzialam. Bidulek Bartus. U mojej też gile. Odciaganie to masakra. Musimy kupić inhalator.
    Teoretycznie można, ale nie przy tym leku co ja biorę bo u mnie jest stan masakryczny

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia to chyba chodzi o to, że przy leku który zażywa K@sia nie może karmić

A co do odciągania - jak odciągasz? My też zawsze walczyliśmy z Filipem, a teraz mąż odkrył że dziecko się nie buntuje jak mu się na siedząco odciąga. Wcześniej, na leżąco, to był jeden wielki płacz.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na leżąco wlaśnie. Spróbujemy na siedząco chociaż ona już płacze jak widzi końcówkę.
    To kto jeszcze kp? Ja i wichrowe ?
    My z mężem dzisiaj pierwszy raz w galerii sami od 15 mcy. Niby fajnie ale myślę

Alma84, Yerenia lubią tę wiadomość

Pierworodna 2017

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia, a jak Ty się czujesz po tak nagłym odstawieniu? Odciągasz pokarm czy jest luz? Bo ja po karmieniu już tylko przez ostatnie 3tyg w nocy, miałam masakrę z piersiami...

201711152165.png

202006124562.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia,

rozumiem, ze nie przechodzilas ospy w dziecinstwie? Moj maz tez mial ospe po 30stce i tez zle przechodzil (jako dziecko nie mial).

A to lekarz ci kazal odstawic z powodu tego leku?
    Bo ja bralam ten lek pod koniec ciazy i tuz po porodzie (karmilam) i nie bylo przeciwskazan.
    Jesli ja moglam karmic noworodka, to tym bardziej wydaje mi sie starsze dziecko, ktore nie zyje na samym mleku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:56

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka brałaś na opryszczke? Może inna dawka

Pierworodna 2017

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    Madzialenka brałaś na opryszczke? Może inna dawka
    Tak. Teraz dawki juz nie pamietam.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• dianna Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno nie pisałam ale regularnie podczytuje i jestem na bieżąco ;)

Długo nie pisałam bo u nas nienajlepiej się podziało jesteśmy z mężem na wojennej ścieżce od listopada i nawet urodzin nie było, masakra. A miało być tak pięknie - przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania pod koniec października :/

Jeśli chodzi o Wikę to my też cycamy ale tylko w nocy. Za to z jaka częstotliwością.. Kiedy szły zęby było nawet 20 razy bo raz pokusiłam się o liczenie. Teraz rzadziej ale wciąż chodzę jak zombie. Wika dalej jest dziennym niejadkiem. Rozrabia ma swoje zdanie super lekki sen także spacer raczej w wózku. Jeśli chodzi o choroby to trzyma się. Mamy już 16 zębów. Mi brakuje pomysłów i sił na gotowanie i wróciliśmy do słoiczków oczywiście łączone z tym co ugotuje. Aha i od jakiegoś czasu mowi tylko tata i Tata, śmieszne to ale ile można ;)

h84fhdgewip6e90o.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka nie przechodziłam ospy niestety... heviran w małych dawkach jak najbardziej można kp i dawka jednorazowa to 200mg a ja biorę 800 - i to 5 razy dziennie, ta dawka jest za duża dla dziecka:( konsultowałam się nawet z lekarzami chorób zakaźnych i wszyscy potwierdzili ze muszę taka dawkę brac. Do tego paracetamol co chwile biorę bo wszystko mniebi imam gorączkę.
    Bartka i tak miałam na wiosnę odstawiać No cóż wyszło trochę drastycznie ale już dzisiaj tak nie płakał jak wczoraj, juzbylo lepiej.
    Alma odciagam laktatorem ale u tak średnio pomaga bo jak odciągnę to czuje na piersiach takie jakby grudki. Zobaczę co będzie po nocy, jeszcze mi do kompletu zapalenia piersi brakuje... a Ty jak sobie poradziłaś ? Może coś mi doradzisz?
    Dianna mój Bartek wszystko je to co my. Tylko ze ja gotuje na parze, sama Miele mięso i nie daje dużo przypraw. Ziemniaki, kasze ryże mięso mielone wołowe, wieprzowe, indycze, placki, frytki No wszystko je :) wczoraj moja córka dała Bartkowi knopersa bez mojej wiedzy ale jak widziałam jak zajada i jaki był szczęśliwy to już mu pozwoliłam zjeść całego ;)

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dianna ja też w zombie mode ;) już się chyba przyzwyczaiłam. Teraz idą trójki 3 na raz, jedna się prawie przebiła i dzisiejsza noc była totalnie nieprzespana..więc teraz w pracy ledwo żyję ;)

U nas z jedzieniem nie ma problemu na razie, nawet w czasie tego zapalenia krtani ostatnio jadł wszystko pięknie. W nocy dalej je 2 lub 3 razy mleko.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K@sia, ja myślałam że po roku karmienia piersią i to pod koniec z 14h przerwami, przejdzie to lekko. Ale niestety miałam tyle pokarmu, że było ciężko... Piersi miałam wielkie i twarde jak kamienie. Laktatorem odciągam tylko do odczucia ulgi, żeby bardziej nie rozkręcać. ale po tygodniu było coraz gorzej. Bardzo bolały, nie mogłam spać, robiłam okłady z kapusty. Ale jak już nic nie pomagało, i miałam aż wypukłe takie jakby "żyły", to wzięłam Bromergon. Na drugi dzień już mega ulga. A na 3 piersi jak przed ciążą. Czyli z "20 rozmiaru mniejsze" hehehehe :) :) :) ale mam nadzieję że u Ciebie przejdzie to łagodnie!

K@sia lubi tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Alma u mnie właśnie tez koszmar, odciagam laktatorem tylko trosze ale zaraz są wielkie jak kamienie z grudkami. Bromergon brałam przy pierwszym dziecku ale teraz nie mogę przy ospie!!! Jeszcze mi brakuje w tej chorobie zapalenia piersi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 13:21

mhsv3e5eau6hps3u.png
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, to nie zazdroszczę... Może jest jakiś inny lek, który by Ci pomógł, a możesz brać. Podpytaj lekarza. A chcesz już definitywnie zakończyć kp? Bo jest też opcja że możesz odciągać, wylewać, a jak wyzdrowiejesz to wrócić do karmienia. Tylko jak młody dał radę bez, to nie wiem czy ma to sens...

201711152165.png

202006124562.png
  • K@sia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma to kompletnie sensu nie ma bo miałam odstawiać na wiosnę a jak nie będę mieć leku to nie wiem czy dam radę być taka konsekwentna jak teraz ;) dziś na drzemkę już poszedł bez problemu. Wsadziłam do lozeczka z przytulanka, obrócił się a boczek, chwile pogadał i zasnął w 5 min ;)
    Napisz mi jeszcze czy Twoje dziecko tez mniej siusia bez cycka? Bo mój po nocy na cycu miał pełna pieluchę a teraz może jedna porcja, w dzień tez mniej a wody dużo pije

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:52

mhsv3e5eau6hps3u.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ