X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzik , no jest lekkie marudzenie przy oddawaniu - dziś też. Ale - jak Go mąż odbierał to Panie powiedziały, że było super i od jutra już spokojnie na 2 godziny.

Widzę, że Franio to też takie "żywe srebro" jak Filip ;) kolana też zdarte, wszędzie Go pełno, milion pomysłów na minutę ;)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, ze chlopcy sa bardziej rozbrykani niz dziewczynki ;)

A u nas od soboty choroba, goraczka, katar i kaszel,bylismy wczoraj u lekarza, ale na razie bez antybiotyku.Moja bardzo zadko choruje,ale jak ma temperature czy jest taka slaba, to od razu czlowiek sie martwi, w nocy budze sie co chwile sprawdzac temperature itd. Dlatego chyba nie zdecyduje sie jednak na zlobek, tylko opiekunke. Boje sie tego ciaglego chorowania :(

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Katalonia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj pod wieczor wymioty i gorączka. Także będę czuwać w nocy

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś sezon chorobowy chyba.. my tydzień temu walczyliśmy z gorączką 39.9 przez dwa dni i mega katarem..

A u nas z kolei pojawił się jakiś tydzień temu nowy problem w nocy - Filip się budzi nagle z krzykiem i cieżko mu się uspokoić :( potrfai jeszcze godzinę mocno popłakiwać i wygląda jakby się czegoś przestraszył. Czy Wasze dzieci też mają/miały taką fazę - wygląda nam to na koszmary lub lęki nocne.

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • zuzik88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek tez ma takie jazdy czasem. Jak zasypia to sie śmieje, a w nocy potrafi z krzykiem sie obudzic i nie idzie go uspokoic. Spi z nami, ale wedruje po calym łóżku.
    A i nie moze wstac o 6. Ubieram go na spiocha. Przebudzi sie tylko jak wkladam go do samochodu. A w weekend budzi sie o 7 i oburzony, ze rodzice chcieliby pospac:)

Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość

relg3e5eqby9gulb.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jak się przebudzi i mnie nie ma to płacze, jak tata próbuje pocieszyć to jeszcze gorzej, pręży się, płacze ale jakby przez sen. Jak ja wrócę to spokój i kima dalej

Pierworodna 2017

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam się z Wami podzielić dobrymi wiadomościami, ale niestety życie zweryfikowało inaczej... W poniedziałek byłam u ginekologa, tydzień po pozytywnym teście ciążowym, i po 4 beta hcg. Okazało się że pęcherzyka nie widać w macicy, i diagnoza ciążą pozamaciczna... dziś na 8.00 miałam skierowanie do szpitala. okazało się że ciążą zagnieździła się w bliźnie po cc. Czyli moje najgorsze fatum... podobno zdarza się to u 0,15% kobiet po cesarskim cięciu.. Byłam nastawiona na kilku tygodniowy pobyt w szpitalu, ponieważ taką ciążę ciężko przerwać, a nie ma szans powodzenia. Jak powiedział moja Pani ginekolog prowadząca, beta hcg zaczęło spadać, zostałam wypisana ze szpitala, i ma dojść do samoistnego poronienia.... Podobno to najlepsza z możliwych opcji jak mogła mi się w takim momencie przydarzyć. Jestem załamana... Ale z drugiej strony cieszę się że nie będę zmuszona to podejmowania decyzji o usunięciu "zdrowego dzidziusia", i nie wyobrażałam sobie tak długiej rozłąki z Ulką... teraz tylko czekać na to co przyjdzie... Wszystkim mówiliśmy po ostatniej majowej wizycie, ze możemy się starać o kolejne dziecko za kilka miesięcy, żeby nie robić presji... a udało się w pierwszym cyklu po zielonym świetle od ginekologa. i niestety skończy się źle...

201711152165.png

202006124562.png
  • Yerenia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma trzymaj sie!

f2wl3e5e6qkxv1kk.png

Wysłany: 27 czerwca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma, wspolczuje :(
    A moze ta blizna jednak sie do konca nie zasklepila i dlatego tak sie stalo?

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, stopień zagojenia się tej blizny nie miał w tym przypadku żadnego znaczenia. U nas było zielone światło dla ciąży. Zarodek może się zagnieździć gdziekolwiek w macicy. Nic nie ma na to wpływu. miejsce blizny po cc jest praktycznie ostatnim z możliwych miejsc do zagnieżdżenia przed opuszczeniem macicy. Sprawa losowa. Może się tam umiejscowić zarówno 3 miesiące jak i 12 lat po cc. Więc dla wszystkich dziewczyn po cięciu, jak się okaże że jesteście w ciąży to jak najszybciej zgłoście się do lekarza. Moja ginekolog jest ordynatorem w szpitalu położniczym w Poznaniu, a ja mam do niej pełne zaufanie. Za 2 tyg mam się zgłosić na wizytę. Zobaczymy co powie. Choć w szpitalu od dwóch innych lekarzy dostałam dwie różne opinie... Jeden że mam poczekać do poronienia samoistnego, i od następnego cyklu się starać, od drugiego że operacja rekonstrukcji blizny...

201711152165.png

202006124562.png

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to 2 skrajne opinie. Ciekawe co powie twoja pani doktor.Trzymaj sie!

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli któraś z Was była by zainteresowana tematem. Więc ciesze się że skończyło się tak a nie inaczej... http://markatomi.pl/ciaza-w-bliznie-po-cesarskim-cieciu-to-sie-zdarza/

201711152165.png

202006124562.png

Wysłany: 28 czerwca 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma84 wrote:
    Jeśli któraś z Was była by zainteresowana tematem. Więc ciesze się że skończyło się tak a nie inaczej... http://markatomi.pl/ciaza-w-bliznie-po-cesarskim-cieciu-to-sie-zdarza/

Jak dla mnie szok, ze czekali od 8 tygodnia do 16 tygodnia, skoro ciaza nie ma szansy na powodzenie i jest zagrozeniem zycia matki.

Yerenia lubi tę wiadomość

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tego artykułu, to oni chcieli od samego początku tą ciążę zatrzymać, w sensie przerwać. Tylko na płód nic nie działało. "Lekarze w klinice robili wszystko aby tą ciąże zatrzymać (miałam podane 3 serie metotreksatu, jednak lek ten na moją ciąże nie zadziałał i płód nie chciał obumrzeć)."

201711152165.png

202006124562.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma ale masz przeżycia, bardzo współczuję i trzymam kciuki za Ciebie.

Dziewczyny powiedzcie jak śpią wasze dzieci, bo moja ostatnio robi lambadę, tzn chodzi spać o północy, wstaje o 10 i drzemka o 17! Muszę to ukrócić bo tak się nie da funkcjonować.
    Nie wiem czy taki okres bo on stop wisi na cycu, i tylko mama. Kurczę ona ma już 19 m-cy więc niech się ogarnie ;) jak tam wasze lobuziaki?

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia niezle z tą północą!U nas odpukać sen jak zawsze, czyli do 20 max Filip śpi. No ale wstaje o 6.30-7.00
    A to samo jakoś wyszło, czy po prostu odmawia chodzenia spać wcześniej? U nas wieczorem zdarzają się jakieś tam jazdy, ale do znudzenia powtarzam że wszystko już śpi i jakoś to idzie ;)

Faza na mamę też jest,ale jakby słabsza ostatnio. Teraz tata zaczyna być na tapecie :)

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jej się drzemka opóźnia i wstanie po 2h o 18 to musi 'polatac' te 6h przed spaniem. Dzisiaj poszła w drzemkę o 15 ale o 16.30 jak się obudziła to juz nie lulałam bo chciałam wybudzic. Nosiłam ja taką złą przez pół h a potem pojechaliśmy na wieś i tam już odpuścił zły humor całkiem.

Pierworodna 2017

• Yerenia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też aktywność na świeżym powietrzu pomaga i od razu lepszy humor :)

A my w tym tygodniu już pewnie zostawimy Filipa w żłobku na drzemkę. No zobaczymy czy zaśnie i na ile. Biedny przeżywa troche, częściej teraz woła 'tata', chce być z nami cały czas. Ja to strasznie przeżywam, mąż też :(

f2wl3e5e6qkxv1kk.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yerenia na pewno krzywda mu się tam nie dzieje. Nie martw się nic.

Yerenia lubi tę wiadomość

Pierworodna 2017

• sonia86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma bardzo współczuję przeżyć, wracaj szybko do siebie.
    Yerenia początki zawsze trudne i dla dzieci i dla rodzicow.
    Dziewczyny czy waszym dzieciaczkom zdarza się chodzić na palcach? U nas wcześniej tego nie było a od jakichś dwóch tygodni już kilka razy zaobserwowałam że w ferworze zabawy drepcze na palcach. A jeszcze jak mu zwrócę uwagę to specjalnie się wspina i tak chodzi.

3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
    Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
    Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
    f2wli09k3u36asu6.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ