X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, wcale bym nie powiedziała, że tylko 6% ;) Jak były odpowiednie warunki to wszystko się mogło stać ;)

Ja też obstawiam, że pojedynczy lokator będzie, ale życie jest nieprzewidywalne.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystycznie 6% :D wiec u jednej to moze byc 100%, a u innej 0%. No ale srednio 6% :D

Zobaczymy co los przyniesie. Wazne zeby bylo bijace serduszko!!! I to jest najwazniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 09:38

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Statystycznie 6% :D wiec u jednej to moze byc 100%, a u innej 0%. No ale srednio 6% :D

Statystycznie to ja nie miałam szans na ciążę :D

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Justine no zobaczymy. Ale ja mysle, ze bedzie jedno :D Szansa na blizniaki to okolo 6% tylko :) Wizyte mam dopiero 20.03 :(

Iza92 to moze u Ciebie sie jeszcze drugi pecherzyk pokaze :) to by byla niespodzianka :D

Ja dopiero w czwartek idę na pierwszą wizytę, więc dopiero zobaczę co tam się dzieje :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza92 nie wiem czemu, ale wydawalo mi sie ze juz bylas :) Chyba zasugerowalam sie Twoim suwaczkiem, ktory pokazuje juz 7 tydz :)

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna chciałam poczekać z wizytą, aż wszystko będzie już widoczne :) Żeby sobie oszczędzić stresów ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam cierpliwość :) Ja idę w 6t+5d i już mi się to późno wydaje :D

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie umówiłam prywatnie na kolejna wizytę na 26.04 , ciekawe jak tu zbadają mnie bo ogólnie mi przysluguje jedno usg w połowie. Wiec mam nadzieje ze dokładnie doktor zbada moja perełkę . Trzymam kciuki za wasze wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 09:53

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam do dr w 5t+4 ;)

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam juz na becie ale wyniki niestety jutro :(

Powiem wam, że mam stracha. Jak tylko zobaczyła wczoraj popołudniu od razu dwie grube krechy to zaczęłam płakać... miesiąc temu też się cieszyłam a po kilku dniach poroniłam0ciąża biochemiczna. Dlatego teraz jestem pełna obaw.

Mam synka, który ma 20 miesięcy i w sumie 2 poronienia za sobą...

Licze i wierzę w to, że tym razem musi być szczęśliwe zakończenie.

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą wizytę mam 27.03 i to będzie 6+2. Na serduszko pewnie za wczesnie...

A i jestem na dupku 2x1 ze względu na obciążony wywiad...

😇😁😇😇😁
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, byłam u ginekologa prywatnie pod koniec 5tyg, teraz mam wizytę z końca 6 tyg na NFZ. Lekarz kazał mi brać duphaston, zrobić mnóstwo badań i przyjść za 2 tygodnie. Sprawdziłam w laboratorium ze za wszystkie badania zapłacę prawie 600 zl! Sa ta podstawowe badania: tarczyca, morfologia, mocz, choroby zakaźne itp. Nie ukrywam że ta kwota mnie porazila... do tego koszt wizyty, receptą 100%. Czy lekarz na NFZ też daje skierowanie na te badania? Czy jeśli powiem ze inny lekarz zapisał mi dupka to ten też mi przepisze? Może ktoras z Was chodzi jednocześnie prywatnie i na fundusz? Lepiej mówić ze chodzi się prywatnie czy przemilczeć te kwestie?
    Dodam ze u mnie w rodzinie poronienia sa dość częste, mój progesteron też nie pozwalał, więc ten prywatny lekarz od razu kazał mi brać leki.
    Dzięki :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Wiecie może czy można brać furagine w ciazy? Obawiam się ze przyplatalo się do mnie zapalenie pęcherza :(

Jedyne co mogę Ci poradzić, bo wiem że na 100% nie zaszkodzi to herbatka z żurawiny w dużych ilościach, mocna i żurawina suszona. Co do furaginy poszukaj ulotki w internecie.

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Oczekujaca, przy wyzszych wartosciach beta juz wolniej rosnie i nie podwaja sie co 48-72 h. Nie badaj juz tej bety wiecej. Przy takich wartosciach tylko USG prawde Ci powie ;)
    Zgadzam się w 100% :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Witajcie, byłam u ginekologa prywatnie pod koniec 5tyg, teraz mam wizytę z końca 6 tyg na NFZ. Lekarz kazał mi brać duphaston, zrobić mnóstwo badań i przyjść za 2 tygodnie. Sprawdziłam w laboratorium ze za wszystkie badania zapłacę prawie 600 zl! Sa ta podstawowe badania: tarczyca, morfologia, mocz, choroby zakaźne itp. Nie ukrywam że ta kwota mnie porazila... do tego koszt wizyty, receptą 100%. Czy lekarz na NFZ też daje skierowanie na te badania? Czy jeśli powiem ze inny lekarz zapisał mi dupka to ten też mi przepisze? Może ktoras z Was chodzi jednocześnie prywatnie i na fundusz? Lepiej mówić ze chodzi się prywatnie czy przemilczeć te kwestie?
    Dodam ze u mnie w rodzinie poronienia sa dość częste, mój progesteron też nie pozwalał, więc ten prywatny lekarz od razu kazał mi brać leki.

Też obawiam się tych kosztów. Z resztą, czego ja się nie obawiam :P
    We czwartek idę prywatnie na wizytę - mam nadzieję - serduszkową. Podejrzewam, że jak wszystko będzie ok to lekarz zleci mnóstwo badań. Zapytam czy można by część na NFZ zrobić, w końcu płacę składki to chyba jakieś minimum mi się należy. Chyba toksoplazmoza i cytomegalia są drogie, morfologia i tarczyca, mocz to 20-30 zł.
    Plan B mam taki, że przepiszę się do nowego rodzinnego, ze względu na zmianę miejsca zamieszkania i od razu powiem, że jestem w ciąży i poproszę o skierowanie na badania. Jak tam się nie uda to pójdę zgodnie z planem C do gina na NFZ, którego i tak zamierzam odwiedzić.
    Co do mówienia jednym lekarzom, szczególnie specjalistom, o drugich to myślę, że nie ma co się wychylać. Przyszłaś do tego i już. Łażenie do kilku takich samych specjalistów i mówienie o tym do nich to taka oznaka braku zaufania ;)

A co u mnie?
    Wczoraj mnie muliło. Apetyt przez cały dzień nikły. Kupiłam w końcu wieczorem sok porzeczkowy, pomarańczowy, śledzie i koncentrat pomidorowy. Wypiłam trochę soków, wodę z imbirem i cytryną i zrobiłam pomidorówkę, jak dla mnie najlepszą jaką jadłam w życiu :D Śledzie czekają na wezwanie.

Dzisiaj rano przywitały mnie wzdęcia, było mi niewygodnie w moich spodniach. Także pierwszy raz zastosowałam patent z gumką przy guziku. I wiecie co? Jest mi znacznie lepiej, mam wrażenie że też przez ten ściśnięty brzuch mnie muliło.

Ogólnie rzecz biorąc brzuch mam w miarę płaski, ale nie mogę go już wciągnąć (połowa 7tc). A jak u Was? Widać cokolwiek?

No i na wadze dziś +0,7kg względem wczorajszego dnia, mimo że jadłam mało :/

age.png

age.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie jestem po pierwszej wizycie i nie mam dobrych wieści , tak naprawdę to sama nic nie wiem bo byłam w zbyt dużym szoku.
    Na USG widać zagnieżdżany pecherzyku ale widać w nim tylko cienie i moja ginekolog nie wie co to jest dlatego na czwartek umowilam mnie w szpitalu ze swoim kolegom który lepiej zna się na USG (taka konsultacja) . Tak naprawdę nie nastawia się pozytywnie , myślę że w czwartek usuną mi ciążę .

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja bym nie mówiła ze chodzę prywatnie, to nie ich sprawa. Lekarz na NFZ powinien Ci dać takie samo skierowanie i na pewno wyjdzie dużo taniej. Ja zmierzam chodzić prywatnie i na NFZ

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:06

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    Moje drogie jestem po pierwszej wizycie i nie mam dobrych wieści , tak naprawdę to sama nic nie wiem bo byłam w zbyt dużym szoku.
    Na USG widać zagnieżdżany pecherzyku ale widać w nim tylko cienie i moja ginekolog nie wie co to jest dlatego na czwartek umowilam mnie w szpitalu ze swoim kolegom który lepiej zna się na USG (taka konsultacja) . Tak naprawdę nie nastawia się pozytywnie , myślę że w czwartek usuną mi ciążę .

Ci lekarze to w pierwszej kolejności napędzają stracha! Sama przyznała że nie zna się za dobrze na USG, więc bez paniki! Jaki wiek ma Twoja ciąża? Spokojnie, pójdziesz w czwartek i wszystko będzie jasne, na pewno przede wszystkim postaraj się nie stresować! :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:

Alstro przykro mi, że usłyszałaś złe wieści :( Mam nadzieję, że to tylko kiepski sprzęt, albo zła interpretacja lekarki. Powodzenia w czwartek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 12:21

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ