X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, wcale bym nie powiedziała, że tylko 6% ;) Jak były odpowiednie warunki to wszystko się mogło stać ;)

Ja też obstawiam, że pojedynczy lokator będzie, ale życie jest nieprzewidywalne.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Statystycznie 6% :D wiec u jednej to moze byc 100%, a u innej 0%. No ale srednio 6% :D

Zobaczymy co los przyniesie. Wazne zeby bylo bijace serduszko!!! I to jest najwazniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 09:38

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Statystycznie 6% :D wiec u jednej to moze byc 100%, a u innej 0%. No ale srednio 6% :D

Statystycznie to ja nie miałam szans na ciążę :D

• IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Justine no zobaczymy. Ale ja mysle, ze bedzie jedno :D Szansa na blizniaki to okolo 6% tylko :) Wizyte mam dopiero 20.03 :(

Iza92 to moze u Ciebie sie jeszcze drugi pecherzyk pokaze :) to by byla niespodzianka :D

Ja dopiero w czwartek idę na pierwszą wizytę, więc dopiero zobaczę co tam się dzieje :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza92 nie wiem czemu, ale wydawalo mi sie ze juz bylas :) Chyba zasugerowalam sie Twoim suwaczkiem, ktory pokazuje juz 7 tydz :)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna chciałam poczekać z wizytą, aż wszystko będzie już widoczne :) Żeby sobie oszczędzić stresów ;)

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam cierpliwość :) Ja idę w 6t+5d i już mi się to późno wydaje :D

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie umówiłam prywatnie na kolejna wizytę na 26.04 , ciekawe jak tu zbadają mnie bo ogólnie mi przysluguje jedno usg w połowie. Wiec mam nadzieje ze dokładnie doktor zbada moja perełkę . Trzymam kciuki za wasze wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 09:53

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam do dr w 5t+4 ;)

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam juz na becie ale wyniki niestety jutro :(

Powiem wam, że mam stracha. Jak tylko zobaczyła wczoraj popołudniu od razu dwie grube krechy to zaczęłam płakać... miesiąc temu też się cieszyłam a po kilku dniach poroniłam0ciąża biochemiczna. Dlatego teraz jestem pełna obaw.

Mam synka, który ma 20 miesięcy i w sumie 2 poronienia za sobą...

Licze i wierzę w to, że tym razem musi być szczęśliwe zakończenie.

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą wizytę mam 27.03 i to będzie 6+2. Na serduszko pewnie za wczesnie...

A i jestem na dupku 2x1 ze względu na obciążony wywiad...

😇😁😇😇😁
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, byłam u ginekologa prywatnie pod koniec 5tyg, teraz mam wizytę z końca 6 tyg na NFZ. Lekarz kazał mi brać duphaston, zrobić mnóstwo badań i przyjść za 2 tygodnie. Sprawdziłam w laboratorium ze za wszystkie badania zapłacę prawie 600 zl! Sa ta podstawowe badania: tarczyca, morfologia, mocz, choroby zakaźne itp. Nie ukrywam że ta kwota mnie porazila... do tego koszt wizyty, receptą 100%. Czy lekarz na NFZ też daje skierowanie na te badania? Czy jeśli powiem ze inny lekarz zapisał mi dupka to ten też mi przepisze? Może ktoras z Was chodzi jednocześnie prywatnie i na fundusz? Lepiej mówić ze chodzi się prywatnie czy przemilczeć te kwestie?
    Dodam ze u mnie w rodzinie poronienia sa dość częste, mój progesteron też nie pozwalał, więc ten prywatny lekarz od razu kazał mi brać leki.
    Dzięki :)

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Wiecie może czy można brać furagine w ciazy? Obawiam się ze przyplatalo się do mnie zapalenie pęcherza :(

Jedyne co mogę Ci poradzić, bo wiem że na 100% nie zaszkodzi to herbatka z żurawiny w dużych ilościach, mocna i żurawina suszona. Co do furaginy poszukaj ulotki w internecie.

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Oczekujaca, przy wyzszych wartosciach beta juz wolniej rosnie i nie podwaja sie co 48-72 h. Nie badaj juz tej bety wiecej. Przy takich wartosciach tylko USG prawde Ci powie ;)
    Zgadzam się w 100% :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Witajcie, byłam u ginekologa prywatnie pod koniec 5tyg, teraz mam wizytę z końca 6 tyg na NFZ. Lekarz kazał mi brać duphaston, zrobić mnóstwo badań i przyjść za 2 tygodnie. Sprawdziłam w laboratorium ze za wszystkie badania zapłacę prawie 600 zl! Sa ta podstawowe badania: tarczyca, morfologia, mocz, choroby zakaźne itp. Nie ukrywam że ta kwota mnie porazila... do tego koszt wizyty, receptą 100%. Czy lekarz na NFZ też daje skierowanie na te badania? Czy jeśli powiem ze inny lekarz zapisał mi dupka to ten też mi przepisze? Może ktoras z Was chodzi jednocześnie prywatnie i na fundusz? Lepiej mówić ze chodzi się prywatnie czy przemilczeć te kwestie?
    Dodam ze u mnie w rodzinie poronienia sa dość częste, mój progesteron też nie pozwalał, więc ten prywatny lekarz od razu kazał mi brać leki.

Też obawiam się tych kosztów. Z resztą, czego ja się nie obawiam :P
    We czwartek idę prywatnie na wizytę - mam nadzieję - serduszkową. Podejrzewam, że jak wszystko będzie ok to lekarz zleci mnóstwo badań. Zapytam czy można by część na NFZ zrobić, w końcu płacę składki to chyba jakieś minimum mi się należy. Chyba toksoplazmoza i cytomegalia są drogie, morfologia i tarczyca, mocz to 20-30 zł.
    Plan B mam taki, że przepiszę się do nowego rodzinnego, ze względu na zmianę miejsca zamieszkania i od razu powiem, że jestem w ciąży i poproszę o skierowanie na badania. Jak tam się nie uda to pójdę zgodnie z planem C do gina na NFZ, którego i tak zamierzam odwiedzić.
    Co do mówienia jednym lekarzom, szczególnie specjalistom, o drugich to myślę, że nie ma co się wychylać. Przyszłaś do tego i już. Łażenie do kilku takich samych specjalistów i mówienie o tym do nich to taka oznaka braku zaufania ;)

A co u mnie?
    Wczoraj mnie muliło. Apetyt przez cały dzień nikły. Kupiłam w końcu wieczorem sok porzeczkowy, pomarańczowy, śledzie i koncentrat pomidorowy. Wypiłam trochę soków, wodę z imbirem i cytryną i zrobiłam pomidorówkę, jak dla mnie najlepszą jaką jadłam w życiu :D Śledzie czekają na wezwanie.

Dzisiaj rano przywitały mnie wzdęcia, było mi niewygodnie w moich spodniach. Także pierwszy raz zastosowałam patent z gumką przy guziku. I wiecie co? Jest mi znacznie lepiej, mam wrażenie że też przez ten ściśnięty brzuch mnie muliło.

Ogólnie rzecz biorąc brzuch mam w miarę płaski, ale nie mogę go już wciągnąć (połowa 7tc). A jak u Was? Widać cokolwiek?

No i na wadze dziś +0,7kg względem wczorajszego dnia, mimo że jadłam mało :/

age.png

age.png
  • Alstro38 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie jestem po pierwszej wizycie i nie mam dobrych wieści , tak naprawdę to sama nic nie wiem bo byłam w zbyt dużym szoku.
    Na USG widać zagnieżdżany pecherzyku ale widać w nim tylko cienie i moja ginekolog nie wie co to jest dlatego na czwartek umowilam mnie w szpitalu ze swoim kolegom który lepiej zna się na USG (taka konsultacja) . Tak naprawdę nie nastawia się pozytywnie , myślę że w czwartek usuną mi ciążę .

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja bym nie mówiła ze chodzę prywatnie, to nie ich sprawa. Lekarz na NFZ powinien Ci dać takie samo skierowanie i na pewno wyjdzie dużo taniej. Ja zmierzam chodzić prywatnie i na NFZ

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:06

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:
    Moje drogie jestem po pierwszej wizycie i nie mam dobrych wieści , tak naprawdę to sama nic nie wiem bo byłam w zbyt dużym szoku.
    Na USG widać zagnieżdżany pecherzyku ale widać w nim tylko cienie i moja ginekolog nie wie co to jest dlatego na czwartek umowilam mnie w szpitalu ze swoim kolegom który lepiej zna się na USG (taka konsultacja) . Tak naprawdę nie nastawia się pozytywnie , myślę że w czwartek usuną mi ciążę .

Ci lekarze to w pierwszej kolejności napędzają stracha! Sama przyznała że nie zna się za dobrze na USG, więc bez paniki! Jaki wiek ma Twoja ciąża? Spokojnie, pójdziesz w czwartek i wszystko będzie jasne, na pewno przede wszystkim postaraj się nie stresować! :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alstro38 wrote:

Alstro przykro mi, że usłyszałaś złe wieści :( Mam nadzieję, że to tylko kiepski sprzęt, albo zła interpretacja lekarki. Powodzenia w czwartek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 12:21

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ