Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Invis wrote:Ci lekarze to w pierwszej kolejności napędzają stracha! Sama przyznała że nie zna się za dobrze na USG, więc bez paniki! Jaki wiek ma Twoja ciąża? Spokojnie, pójdziesz w czwartek i wszystko będzie jasne, na pewno przede wszystkim postaraj się nie stresować!
Według Belly 5tyg5dni -
Zgredek 12 wrote:Pierwszą wizytę mam 27.03 i to będzie 6+2. Na serduszko pewnie za wczesnie...
A i jestem na dupku 2x1 ze względu na obciążony wywiad...
Może serduszko będzie już widoczne Ja byłam ostatnio na wizycie wg OM 6+2 ale wg USG wyszło że 5+6 i było już pikające serduszko Chociaż też miałam stracha że nie będzie jeszcze widać, a tu się okazało że kropeczka nie dość że mniejsza, to serducho pika
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Alstro38 wrote:Moje drogie jestem po pierwszej wizycie i nie mam dobrych wieści , tak naprawdę to sama nic nie wiem bo byłam w zbyt dużym szoku.
Na USG widać zagnieżdżany pecherzyku ale widać w nim tylko cienie i moja ginekolog nie wie co to jest dlatego na czwartek umowilam mnie w szpitalu ze swoim kolegom który lepiej zna się na USG (taka konsultacja) . Tak naprawdę nie nastawia się pozytywnie , myślę że w czwartek usuną mi ciążę .
-
Katarzynaa wrote:Witajcie, byłam u ginekologa prywatnie pod koniec 5tyg, teraz mam wizytę z końca 6 tyg na NFZ. Lekarz kazał mi brać duphaston, zrobić mnóstwo badań i przyjść za 2 tygodnie. Sprawdziłam w laboratorium ze za wszystkie badania zapłacę prawie 600 zl! Sa ta podstawowe badania: tarczyca, morfologia, mocz, choroby zakaźne itp. Nie ukrywam że ta kwota mnie porazila... do tego koszt wizyty, receptą 100%. Czy lekarz na NFZ też daje skierowanie na te badania? Czy jeśli powiem ze inny lekarz zapisał mi dupka to ten też mi przepisze? Może ktoras z Was chodzi jednocześnie prywatnie i na fundusz? Lepiej mówić ze chodzi się prywatnie czy przemilczeć te kwestie?
Dodam ze u mnie w rodzinie poronienia sa dość częste, mój progesteron też nie pozwalał, więc ten prywatny lekarz od razu kazał mi brać leki.
Dzięki
Ja robiłam pakiet kupiony przez internet dużo taniej niż każde badanie z osobna. Nie wiem czy mogę podac na jakiej stronie go zakupiłam (nie chce być posądzona o reklamę) . Dajcie znać czy wrzucić namiary. Miłego dnia dziewczyny - słoneczko dzisiaj piękne
-
ASSA wrote:Ja robiłam pakiet kupiony przez internet dużo taniej niż każde badanie z osobna. Nie wiem czy mogę podac na jakiej stronie go zakupiłam (nie chce być posądzona o reklamę) . Dajcie znać czy wrzucić namiary. Miłego dnia dziewczyny - słoneczko dzisiaj piękne
-
Katik co było widać na usg? Widziałaś już jakieś pikanie serduszka? Jutro mam wizytę i tez będę w 5t5d wiec jestem ciekawa czego mogę się spodziewać
-
U mnie wychodzi 5 tyg I 6 dni serduszka jeszcze nie widac ale lekarz powiedzial ze lada dzien sie pokaze, Alstro nie martw sie u kazdej z nas wyglada to inaczej , moze zalezy od jakosci usg Sprobuj myslec pozytywnie , ja nie mam jeszcze informacji co planuja z moim polipem , ale cale badanie bylo mega nie przyjemne chociaz bardzo dokladne .Jutro mi zlecili beta hcg .Tak ze leze plackiem I czekamAnetta31
-
Katarzynaa wrote:Witajcie, byłam u ginekologa prywatnie pod koniec 5tyg, teraz mam wizytę z końca 6 tyg na NFZ. Lekarz kazał mi brać duphaston, zrobić mnóstwo badań i przyjść za 2 tygodnie. Sprawdziłam w laboratorium ze za wszystkie badania zapłacę prawie 600 zl! Sa ta podstawowe badania: tarczyca, morfologia, mocz, choroby zakaźne itp. Nie ukrywam że ta kwota mnie porazila... do tego koszt wizyty, receptą 100%. Czy lekarz na NFZ też daje skierowanie na te badania? Czy jeśli powiem ze inny lekarz zapisał mi dupka to ten też mi przepisze? Może ktoras z Was chodzi jednocześnie prywatnie i na fundusz? Lepiej mówić ze chodzi się prywatnie czy przemilczeć te kwestie?
Dodam ze u mnie w rodzinie poronienia sa dość częste, mój progesteron też nie pozwalał, więc ten prywatny lekarz od razu kazał mi brać leki.
DziękiWojcinka lubi tę wiadomość
-
Jeszcze apropos finansów - znalazłam pakiet badań z cytomegalią, toxo, morfologią, moczem, glukozą, progesteronem, rh i kilkoma innymi w cenie 280zł w prywatnej sieciówce z polski wschodniej, nazwa zaczyna się na L .
Też zamierzam te badania jednak na NFZ zrobić. Należy mi się i już. Bardzo rzadko korzystam z NFZ, także w ciąży zamierzam wykorzystać do granic możliwości.
-
Leslie wrote:Cześka mój spłaszczony pęcherzyk który szykował się do poronienia jest obecnie 7 letnią, trochę pyskatą panienką
Pamietam że wtedy tez dużo czytałam i szukałam informacji żeby się uspokoić a jak na złość nie było nic.
Lekarz powiedział mi że taka może być moja uroda. Co ciekawe w ostatniej ciąży pęcherzyk był idealnie okrągły a skończyło się źle. Myśl pozytywnie!
Dzięki kochana, to bardzo ważna informacje dla mnie. Kurka blaszka jeszcze się te nasze dzieci nie porodziły a już tyle stresu nas kosztują
-
Ja byłam u swojej doktor na NFZ, ale coś mi się nie spodobało. Zasugerowała ciążę pozamaciczną, bo w macicy nie było nic widać. Było wcześnie. Wizytę miałam umówioną przeglądową jak co roku to już nie zmieniałam. Dała leki, ale miałam wrażenie, że wielką łaskę mi zrobiła. Umówiłam się do lekarza, u którego moja koleżanka prowadziła ciążę. Wczoraj robiłam USG prywatnie i bardzo spodobał mi się ten lekarz i nie wiem czy prywatnie nie będę lecieć do niego w razie potrzeby.
-
Kuchcinka wrote:Dawaj dawaj
JA kupiłam pakiet dla kobiet w ciązy na stronie badamysie.pl za 190 zł. Trzeba zrobić płatność przelewem żeby było w tej cenie.To jest strona laboratoriów ALAb, które są w całej Polsce wybiera się laboratorium blisko miejsca zamieszkania. Tam macie opisane, co zawiera pakiet. Jak pytałam w laboratorium to ten pakiet + cytomegalia na miejscu kosztował 380 zł. A na pojedyczne badania polecam diagnostykę jest tańsza troche od Alab i wyniki szybko online - dobrze jest wyrobić sobie karte stałego klienta to też parę groszy taniej.
Wojcinka, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
Holibka wrote:Jedyne co mogę Ci poradzić, bo wiem że na 100% nie zaszkodzi to herbatka z żurawiny w dużych ilościach, mocna i żurawina suszona. Co do furaginy poszukaj ulotki w internecie.Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017